Başkalarına anlattığımız işlerimiz

gelecekvizyon

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
625
728
23
Hanımlar merhaba,

Geçen gün bana samimi olduğum biri,

“Başka birilerine henüz gerçekleşmeden söylediğin iş kötü sonuçlanır” dedi. Bu yüzden de kimseye planlarını projelerini gerçekleşmeden anlatma dedi.

Ya bu ne kadar doğru bilmiyorum ama ben de pek boşboğaz biriyim, anlatırım.

Bir de yani anlatmaz paylaşmazsak patlamaz mıyız ya. İnternetten biraz baktım gerçekten bu şekilde anlatıp başıma geldi diyen bir sürü insan var. Ketum mu olalım yani illa sizin de başınıza geldi mi ?

Anlatmam bende biraz neticelenene kadar
Psikolojik sanırım anlattıgım ve sonuclanmayan bi projem oldugunda direk keşke suna suna söylemeseydim diyorum

Bazi seyleri eşim de sadece bana soyler ve sıkı sıkı tembihler asla kimseye bahsetme diye. Ben de inanirim acikcasi boyle seylere zaten bahsetmem.

Boyle birsey var ve bu batıl inanç değil... paylaşılan düşünceler ve hayaller olumsuzlukla sonuçlanır...

Hayatımda defalarca gordum...yıllardır peşinden koştuğum hayalim herkesle paylastigim yıllarda olmadı...ve "artık bıraktım, düşünmüyorum" dedigimde gerçekleşti...

Bu batil inanç değil, herkesde ola bilen bi durum, bende de çoğu zaman oluyor, neden mi..?- insanların hasedinden, nazarından.. nazar gerçek birşeydir kimse inkar etmesin bence..

bende planımı veya yaşadığım sorunu anlatmam fazla,ondan sonra millet kendini birşey sanıyor olur olmadık konu hakkında canını sıkıyor insanın.

misal,eşimle plan yaparız h.sonu şuraya gidelim diye,benimde üniversiteden arkadaşım var çok gezen biri mekanları filan biliyor diye sorma gafletinde bulundum,yok oranın kahveleri bayat,yok oranın tatlsını sevmedim,ne güzel tavsiye veriyor,kaliteli mekanlara yönlendiriyor diye düşündüm.

birinde bir mekanda denk geldik,sizde ayağı yanmış köpek gibi geziyorsunuz daha 2 gün önce şuraya gitmedinizmi dedi,eşime mahçup oldum ,eşim bu kim yaa bu ne cürret dedi,mecburen yakın arkadaşım takılıyor işte diye geçiştirdim.

öyle çok gezen çiftte değiliz ki altıüstü 2-3 mekan sordum arkadaşa.
bende artık kimseye birşey anlatmıyorum,ürün alacaksam internetten bakıyorum.derdim oldumu buraya yazıyorum.

tabii oturduktan sonra anlatmak zorunda kaldım arkadaşımla bu mekan konularını konuştuğumuzu.

hele bazı konularda arkadaşlar insanı daha beter kararsızlığa sürüklüyor,veya ters birşey söylüyor insanın morali bozuluyor.

Bir iş sonuçlanmadan anlatma. Olacağı varsa da olmaz. Bunun batıl inançlıkla alakası yok, kem gözlü, fitne fesat olan insanlarla alakası var. Çekemeyen, veya olmasını istemeyen birçok insan vardır.

Hem farz edelim olacak iş var, olmadı, ve sen bunu anlattın, milletin eline koz geçmiş olur. Ama iyi, ama kötü. O yüzden ketum olmayı dene. Boşboğazlık yapma. En azından yapmamaya özen göster.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…