Başkalarının ailesine imrenmek

Bende ne ara hikayemi burada paylaştım diyorum :KK70: Malesef birbirine sahip çıkan gerçek anlamda değer veren akraba aile ilişkilerini gördükçe hem onlar adına seviniyorum hemde kendi adıma üzülüyorum. Ama bunlar yaşanmışlık ve yetiştikleri ortamdan kaynaklı bir durum. Yani bizim imrenerek baktığımız o mutlu aile de mutlu ve saygın bir ortamda büyüyorlar. Benim gözlemlediğim buydu diyebilirim. Şimdi anneme çok kızdığım dönemler oluyor ama yaşadığı acıları, annesini kötü bir şekilde kaybedişin, travmalarını, babasının nefretle büyütüşünü düşündükte hakta veriyorum. Psikolojik olarak yıpranmışlar e evleneceği kişide öyle biri oluyor genelde. Mutlu aileye bakıyorum. Kızın anneannesi büyük babası da maşallah benden iyi Türkçe konuşuyor, iletişim kurarken gözlerinin içi gülüyor, dert anlattığımda empati kurup bana hak veriyor. Ya diyorum bunlar hangi gezegenden geldi acaba :KK70: Ben köyde anneme küsmüş olan dedeme '' benim ne suçum var benimle niye konuşmuyorsun '' demiştim çocukken '' heeğğğ sana bi şey demiyoğm ben annene benim öfkem '' der giderdi yanımdan :KK70: Yinede severdim. Ama soyun aynı şekilde mutsuz ilerlememesi için buna biz gençlerin hayırlı bir eş, baba bularak son vermesi gerek. Ailemizi suçlayarak yaşarsak malesef bizde aynısını onlara yaşatırız :)
Bence her şeyin ilacı sevgi. Herkesin hayatında zorluklar var ama sevgiyle üstesinden gelebildiklerini düşünüyorum. Sevgi anlayış empati her şeyi beraberinde getiriyor. Beni anlayan biri olduğuna sevindim 😌kesinlikle bu tarz aile travmaları nesilden nesile aktarılıyor şansımız varsa iyi birine denk gelirsek bu döngüyü bozabiliriz😅

Bence her şeyin ilacı sevgi. Herkesin hayatında zorluklar var ama sevgiyle üstesinden gelebildiklerini düşünüyorum. Sevgi anlayış empati her şeyi beraberinde getiriyor. Beni anlayan biri olduğuna sevindim 😌kesinlikle bu tarz aile travmaları nesilden nesile aktarılıyor şansımız varsa iyi birine denk gelirsek bu döngüyü bozabiliriz😅
Kesinlikle sevgi ve saygı içinde büyüyen bir çocukla şiddetin, küfürlerin içinde büyüyen çocuk bir olmuyor. Ha her şeyi yine aileye bağlamamak lazım biraz vicdan, merhamet, karakter giriyor işin içine. Ama yinede yaşanılan o büyük travma, babanın sana sürekli nefret bakması da hafife alınacak bir durum olmuyor. Evet inşallah bizim soyumuz hayırlı insanlarla devam eder aksi halde ben evlenmemeyi tercih ederim :)

Merhaba
Çevremdeki arkadaşlarımın sevgilimin vs ailesine bakıyorum çok iç içeler birbirlerini seviyorlar koruyup kolluyolar, aralarında benim ailemde olmayan bi enerji var. Bunu gördükçe çok imreniyorum benim ailem neden böyle değil böyle olamadı diye. Annemle babam ben çocukken hep kavga ederdi çatışmalı bir aile ortamında büyüdüm. tek çocuğum hiçbi zaman ailevi sorunları paylaşacağım bi kardeşim olmadı maalesef tek başıma üstlendim annemle babamın geçimsizlik problemlerini.
Şimdi yani son 3-4 yıldır belli bir yaşta oldukları için sıkıntıları yok kavga etmiyorlar yaşlandılar belki de sebebi bu. Ama bana karşı anlayışsızlar ve genellikle benimle çatışma halindeler. 24 yaşındayım gel görki büyüdüm bunları takmamam gerekir ama ruhumda o kadar derin izler kalmış ki hala arkadaşlarımın ailesine imreniyorum. Sadece içimi dökmek istedim benim gibi hisseden var mı nasıl aşıyorsunuz bunu
kendi kurduğunuz aile imrendiklerinizden daha iyi olur insallah

çocukken bir apartman dairesinin önünden geçerdim. orası yeni kaloriferi olan bi binaydı... zaman geçti büyüdüm.. tamda o apartman dairesine gelin geldim. eşimin eski evleriydi... bina çok kötüymüş ses gürültü. onu geçtim içindekilerde öyle maddi durumları iyiymiş ama evde huzurları yokmuş...

oysa bizim ev müstakil sobalı ama güzeldi. en önemlisi de mutluyduk....

yani görünenle olan çok farklı... iyiki o daire de büyümemişim.. o evin enerjisi de kötüydü çok kalamadık başka yere taşındık...

Hiçbir ailenin iç yüzünü bilemezsiniz ki. Dışarıdan çok mutlu görünüp, içeriden birbirini kemiren aileler var

Back
X