Başkalarının hayatlarını kıskanmak

Bahsettiginiz kişi kim hiç bilmiyorum ne yapar ne eder ama ben bir tık rahat anne babalari çok begeniyorum. Cocugumsuz biyere gidemem, ayri duramam disari ciksam aklimda kalir tavirlarini çok daraltici buluyorum o şekilde yaşasam depresyona girerdim.
Nefes almak 1 saat cikip kahve içmek değil bence. Cocuklu tatil ayri, cocuksuz tatil ayri. 3 yaşinda cocugu gayet rahat aileme birakip eşimle 3 gun de olsa tatil yapardim. 🥰
Bende sizin gibi dusunen insanlara bayiliyorum ,

Herkes toplanıp yine herkes mutsuz, o kocasıyla foto paylaşanlar hep dayak yiyor demeye başlamış😂😂
Yani inanılmaz gerçekten. İnsanlar herkes mutsuz olsun istiyor şaka gibi.
Size kötü bir haberim var, bazı insanlar gerçekten çok mutlu yaşıyorlar. On numara her şeyi yolunda giden samimi arkadaşım var. Gerçekten evliliğinde mutlu, tatlı bir kızı var, iyi bir kariyeri var, maddi sıkıntısı da yok. Güzel fotoğraflar da paylaşır sosyal medyasında. Şimdi ona bakıp mutsuz aslında kocası da dövüyor diyorlar diyenler var demek ki onu görmüş oldum ben de😆😆

Hayır kıskanmıyorum. Ama kıskanmama sebebim ayyy onlar kesin mutsuzdur diye kendimi rahatlatmak degil. İnsanların mutsuz olma ihtimali neden beni mutlu etsin ki? Kıskanmıyorum cünkü kendi capımda kötü bir hayat yasamıyorum. Daha iyi olsa harika olmaz mıydı? Olurdu tabi. Ama elimdeki hayat bu ben hayatımı güzelleştirmeye calısırım bir başkasının iyi kötü fark etmeden hayatını kıskanmıyorum.

Herkes toplanıp yine herkes mutsuz, o kocasıyla foto paylaşanlar hep dayak yiyor demeye başlamış😂😂
Size kötü bir haberim var, bazı insanlar gerçekten çok mutlu yaşıyorlar. On numara her şeyi yolunda giden samimi arkadaşım var. Gerçekten evliliğinde mutlu, tatlı bir kızı var, iyi bir kariyeri var, maddi sıkıntısı da yok. Güzel fotoğraflar da paylaşır sosyal medyasında. Şimdi ona bakıp mutsuz aslında kocası da dövüyor diyorlar diyenler var demek ki onu görmüş oldum ben de😆😆
Ben buna kesinlikle katılıyorum ya . Benim Instagramım yok . Yani kendimizi paylaştığımız bir sayfa yok ama insanlarin hepsi mutsuzdur kafasıni anlamıyorum. Hepimizin hayatında mutsuz olduğu günler vardır mutlu olduğumuz anlar da vardır . İnsanlar o mutlu olduğu anları paylaşabilirler önümüzde bir kötü örnek varsa iyi örnek yok mu . Benim de gayet huzurlu ,mutlu evlilikleri olan arkadaşlarım var gezmeyi severler de ben de takip ederim onları . Yani insanların parası var hayatlarını yaşıyorlar niye mutsuz olsunlar ya da niye kendimizi bu şekilde kandiriyoruz

Ben buna kesinlikle katılıyorum ya . Benim Instagramım yok . Yani kendimizi paylaştığımız bir sayfa yok ama insanlarin hepsi mutsuzdur kafasıni anlamıyorum. Hepimizin hayatında mutsuz olduğu günler vardır mutlu olduğumuz anlar da vardır . İnsanlar o mutlu olduğu anları paylaşabilirler önümüzde bir kötü örnek varsa iyi örnek yok mu . Benim de gayet huzurlu ,mutlu evlilikleri olan arkadaşlarım var gezmeyi severler de ben de takip ederim onları . Yani insanların parası var hayatlarını yaşıyorlar niye mutsuz olsunlar ya da niye kendimizi bu şekilde kandiriyoruz
Çünkü mutsuzsan herkes mutsuz diye düşünürsen geçici bir rahatlama yaşıyorsun. Tıpkı aldatılan kadının her erkek aldatır demesi gibi bir kendini kandırma hali.
Halbuki seni mutsuz eden şeyleri bulup onları düzeltmeye çalışsan, mutlu olmak için hayatında beklediklerim neyse onları yapmaya çalışsan gerçekten başkalarına bakmaya gerek duymayacaksın. Yani kendine bakıp kendi şartlarını düzeltmek yerine herkes mutsuz zaten her evlilik çok kötü demek içlerini belki bir süre ferahlatır gibi oluyor ne yazık ki

Ben de böyle bir örnek verdim kendi adıma cevap yazayim,her mutlu fotoğraf paylaşan aslında dayak yiyor demedim,aralarında aslında olanı farklı yansitanlar var demek istedim 😊 insanlar mutsuz olsun istiyoruz yorumu da asılsız bir yorum olmuş,iyi anlamadan herkesi genellemissiniz

Çünkü mutsuzsan herkes mutsuz diye düşünürsen geçici bir rahatlama yaşıyorsun. Tıpkı aldatılan kadının her erkek aldatır demesi gibi bir kendini kandırma hali.
Halbuki seni mutsuz eden şeyleri bulup onları düzeltmeye çalışsan, mutlu olmak için hayatında beklediklerim neyse onları yapmaya çalışsan gerçekten başkalarına bakmaya gerek duymayacaksın. Yani kendine bakıp kendi şartlarını düzeltmek yerine herkes mutsuz zaten her evlilik çok kötü demek içlerini belki bir süre ferahlatır gibi oluyor ne yazık ki
Herhalde böyle oluyor. Zaten herkes her zaman mutlu olamaz her an mutsuz olamayacağı gibi . Hayatın içinde hepsi var. Her evlilik mukemmel olmaz insanız çünkü bazen tartışıyoruz bazen çok mutlu oluyoruz .

Bence etkilenen bu gibi sosyal medya platformlarini kullanmamalı .

Ben de böyle bir örnek verdim kendi adıma cevap yazayim,her mutlu fotoğraf paylaşan aslında dayak yiyor demedim,aralarında aslında olanı farklı yansitanlar var demek istedim 😊 insanlar mutsuz olsun istiyoruz yorumu da asılsız bir yorum olmuş,iyi anlamadan herkesi genellemissiniz
Gayet genelleşmiş yorumlarda. Her paylaşım yapan mutsuzmuş gibi, hatta burada bazı kadınlar her evliliğin de kötü olduğuna çok emin mesela.
Bana bu tarz genellemeler avuntu gibi geliyor kimse kusura bakmasın ama öyle. Yani mutlaka dediğiniz gibi olanlar da vardır ama mutlu evliler mutlu insanlar da gayet çoklar.

Gayet genelleşmiş yorumlarda. Her paylaşım yapan mutsuzmuş gibi, hatta burada bazı kadınlar her evliliğin de kötü olduğuna çok emin mesela.
Bana bu tarz genellemeler avuntu gibi geliyor kimse kusura bakmasın ama öyle. Yani mutlaka dediğiniz gibi olanlar da vardır ama mutlu evliler mutlu insanlar da gayet çoklar.
Sosyal medyada mutlu fotolar paylaşan bütün kadınlar aslında dayak yiyor mutsuzlar gibi bir şey olamaz zaten.İnsanlar bir konuda mutluyken başka bir konuda eksiktir.Mesela eşinden değer görüyordur ama sağlık sorunları vardır ya da çocuğu olmuyordur vs.

Mesela çocuğu olmayan biri çocuğuyla boy boy fotoğraf atanlari görünce mutlaka iç geçirir,bu onun mutluluğunu cekemedigi anlamına gelmez.Konu sahibi en azından kendine dürüst olmuş kıskanıyorum demiş ama herkesin mutsuz olmasını istediği yorumunu cikaramayiz öyledir veya değildir bunu kendi bilir.Oyle fesatlar da mutlaka vardır ki sosyal medya kullanmasa daha iyi öylesinin çünkü kimse mutsuz anini çekmiyor mutlu anlarını çekiyor, çekiyoruz

Burda bile öyle değil mi? Ben günde üç öğün “mutsuzsuuaaan” mesajı alıyorum 😂 mutsuz olursak rahatlayan bir kitle var.

Bahsettiginiz kişi kim hiç bilmiyorum ne yapar ne eder ama ben bir tık rahat anne babalari çok begeniyorum. Cocugumsuz biyere gidemem, ayri duramam disari ciksam aklimda kalir tavirlarini çok daraltici buluyorum o şekilde yaşasam depresyona girerdim.
Nefes almak 1 saat cikip kahve içmek değil bence. Cocuklu tatil ayri, cocuksuz tatil ayri. 3 yaşinda cocugu gayet rahat aileme birakip eşimle 3 gun de olsa tatil yapardim. 🥰
BEn sonuna kadar annenin nefes alması gerektğine inananlardanım.
Zynpzeze yi takip ediyordm bi ara kadın cok büyük bi kitle yakaladı evet .Cocık sanki bi tık geri planda gibi.
Bilmiyorm gördükce üzülüyordm bıraktım takibi.
Anneyi kargo acarken görüyordu nerdeyse
Ben senede 2 kere tatil yaptıgımdan anca giderken kızımı da götürürüm ( o da benim vizyonsuzlugum dkdkjddnndd)

Size de oluyor mu bu? Özellikle instagramda herkesin her şeyi mükemmel hayatlarını gördükçe içimi bir burukluk kaplıyor. Benim tanıdığım birçok insan birsürü problemle boğuşuyor ama sosyal medyada gördüğüm bazı insanların bırak derdi olmasını mutluluk ve sefa icinde yaşayıp gidiyorlar. Sizin de böyle çöküş anlarınız oluyor mu?
ne zaman gerçekten çok mutlu hissettiğiniz bir anda hemen telefona sarılıp bunu paylaşmak aklınıza geldi? hatıra olsun diye fotoğraf çekilir evet ama an be an paylaşıyorsan bulunduğun ortamda gerçekten mutlu değilsindir. insanlar da böyle o sahte mutluluğ göstermek için yapıyorlar çoğu şeyi.o yüzden eğer sevdiklerin yanındaysa, sağlıklı ve huzurluysan pek çok kişinin kıskanacağı bir hayat yaşıyorsun emin ol.

Aynen oyle.o kadinin ayri bir hayati mutluluklari kim in ayri bir hayati sorunlari var.asil afrikadakilerin mutsuz oldugunu dusunmek sacmalik.
Afrikadaki cocui yemek buldugunda dunyanin en mutlusu olabilir ama kim i o kadar mutlu etmek.icin neye ihtiyac var kim bilir😅
Hayatımda bu kadar mal bi yorum okumadım.

Bende de devamli olarak kahve paylaşan arkadaş var, hemen hemen hergun. 😬 Sık sık evin icinde kahve fotosu paylaşıp duran birini gorunce "ohh keyif yapiyor" dusuncesi oluşmuyor, hayatinda paylasacak bir şeyi yok gibi gorunuyor sadece. 🙄 Cunku bendeki devamli kahve paylasanlar başka paylaşimlarda çok bulunmuyorlar.
Eğer içerik farklı oluyorsa sadece resim olarak değilde farklı tarifler veriyorsa ( benim gibi ) :D güzel oluyor bende zaten korelilerden izleye izleye öğrenmiştim :D Hatta pandemi de sıkıntıdan kahveye sardım espresso starbucks kahveleri vs. artık hiç dışarı da içmiyorum bi taraftanda tarif verip paylaşım yapıyorum reels olarak gerçekten çok güzel yorumlar alıyorum. Ama dediğiniz gibi sadece kahve fotosu paylaşıp durunca çok sıkıcı bir hal alıyor. Yok kuzenimle kahve keyfi yok yeğenimle kahve vakti Türk milletinin her dakikası kahve saati zaten :D

ne zaman gerçekten çok mutlu hissettiğiniz bir anda hemen telefona sarılıp bunu paylaşmak aklınıza geldi? hatıra olsun diye fotoğraf çekilir evet ama an be an paylaşıyorsan bulunduğun ortamda gerçekten mutlu değilsindir. insanlar da böyle o sahte mutluluğ göstermek için yapıyorlar çoğu şeyi.o yüzden eğer sevdiklerin yanındaysa, sağlıklı ve huzurluysan pek çok kişinin kıskanacağı bir hayat yaşıyorsun emin ol.
Mesela öyle çiftler var ki eşi hediye almış notuyla birlikte çekip atıyor "teşekkür ederim canım eşim" vs cümlelerle.Yaninda adam teşekkür et gösterişe ne gerek var.Gosteris yapmak mi beğeni toplamak mi amaç bilemiyorum..yediğini içtiğini uçtuğunu paylaşmak kadar saçma bir şey yok mesela,bunlar hep mutsuzluktan

Sosyal medya henüz yaygın değilken üniversite eğitimi aldım. Ve tüm fotoğraflarımızda ağzımız yırtılacak kadar açık. Benim yerlerde serili güldüğüm fotoğraflarım da mevcut. Yine bir genelleme 😅 Ben çok mutluysam çekerim. Çoğunu da paylaşmam ama çekerim. Fotoğraf çekmek hobidir hatta ben güzel manzara görsem de çekerim güzel uyuyan kedicik görsem dahi çekerim. Mutsuz da değilim çok şükür 😅

Burda bile öyle değil mi? Ben günde üç öğün “mutsuzsuuaaan” mesajı alıyorum 😂 mutsuz olursak rahatlayan bir kitle var.
Bu konuya göre de ben mutsuzum😆😆
Fotoğraf çekmeye bayılırım. Eskiden Zenith makinem de vardı, sonra borca girip Nikon da aldım. Şimdi üşeniyorum çıkarmıyorum yerinden pek ama mutlu olduğumda çok çok fotoğraf çekerim. Albüm bakmaktan da aşırı keyif alırım. Saatlerce geçmiş fotoğraflarıma da bakabilirim

Bu konuya göre de ben mutsuzum😆😆
Fotoğraf çekmeye bayılırım. Eskiden Zenith makinem de vardı, sonra borca girip Nikon da aldım. Şimdi üşeniyorum çıkarmıyorum yerinden pek ama mutlu olduğumda çok çok fotoğraf çekerim. Albüm bakmaktan da aşırı keyif alırım. Saatlerce geçmiş fotoğraflarıma da bakabilirim
Of benimde Nikon vardı sattığıma o kadar pişmanım ki ben çılgınlar gibi fotoğraf çekilirim çocukluğumda da eski fotoğraf makineleri ile çekerdi annem beni o zamanda çılgın bi çocuktum hala öyleyim :D Sosyal medyanın olmadığı zamanlarda da deli gibi çekilirdim o zaman fotoğrafçılara çıkartmak için giderdik hatta heyecanlı bi şekilde :D Sosyal medya işin bahanesi aslında :) Şimdi makine de alamıyorum fiyatlar araba parası gibi aman diyim satmayın kenarda da dursa dursun :D

Of benimde Nikon vardı sattığıma o kadar pişmanım ki ben çılgınlar gibi fotoğraf çekilirim çocukluğumda da eski fotoğraf makineleri ile çekerdi annem beni o zamanda çılgın bi çocuktum hala öyleyim :KK70: Sosyal medyanın olmadığı zamanlarda da deli gibi çekilirdim o zaman fotoğrafçılara çıkartmak için giderdik hatta heyecanlı bi şekilde :KK70: Sosyal medya işin bahanesi aslında :) Şimdi makine de alamıyorum fiyatlar araba parası gibi aman diyim satmayın kenarda da dursa dursun :KK70:
Yok o zenith im bile duruyor sanki film kalmış da takabilirmişim gibi. Hatta babamın tuhaf kare şeklinde tepeden bakılan bir makinesi de vardır. Hatta babam biz çocukken her zaman makinesinde 36lık film takılı bulundururdu. Acil bir şey olsa çekelim diye. Annem tatile gidince takarız doğumgünü gelsin takarız derdi. Olmaz lazım olur derdi. Ne bileyim biz güzel bir an olunca o anı ölümsüzleştiririz ailecek 😁

CiRiLLA her şeyin fazlası abartılı oluyor ya da çocuğunuzun yapısı bazı şeylere müsait olmuyor, anneler nefes alabilmeli, arada çocuk olmadan kendine zaman ayırmalı buna kesinlikle katılıyorum, çocuklar rahat büyütülmeli, asla eşime bırakamam, asla benden başkasıyla durmaz dememeli fakat küçük çocuklar ister istemez anne babaya düşkün oluyor, misal şu an çocuğun olsa 3 gün eşinle tatile gitsen daha 1. günün sonunda geri dönmek zorunda kalabilirsin çünkü bazı çocuklar anne babayı arıyor, arada sadece kızımı alıp tatile gittiğim oldu, babasının her aramasında baba diye ağlar, baba geldi deyip kapıya koşardı oradan biliyorum.

Back
X