başkalarının yanında kavga etmek

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
selamlar.
bugün morilimi çok bozan olaylar yaşadım.eşimle sabah kayınvalidemlere gittik.eşimin biraz başı ağrıyordu.orada biraz yatmak istedi,yarım saat sonra uyandırırsın dedi."tamam"dedim.yarım saat sonra uyandırmak istedim yarım saat daha dedi tamam dedim süre dolunca seslendim 10 dakika dedi (bu arada da abimlere geçeceğiz bizi bekliyorlar) o süre de dolunca kaldırmak istedim ıhh mıııh deyince ben de "oof" dedim. bu arada yanımızda kayınvalidem ve annesi var.
neyse sonra eşim uyandı bana sert bir şekilde "ailemin yanında bana bir daha of deme" dedi.ben de ne var bunda dedim.sonra olay büyüdü ayağa kalktı bağırmaya başladı ben de ağlamaya başladım.
kayınvalidem araya girdi küçük şeylerden kavga etmeyin dedi.sonra o evden çıktı biz kavgaya devam ettik.
neyse çiftler arasında kavga olur ama ben başkalarının yanında kavga etmek istemiyorum hele de aile bireylerinin yanında sonra yüzlerine bakarken bile mahçup oluyorum.yani bu durumda sanki evliliği beceremeyen,sorunlarını halledememiş yetişkin olamamış bir çocuk gibi hissediyorum kendimi.
bir de uzun zamandır kavgamız olmuyordu.ama annesinin yanında kavga etmiş olmak bana çok koydu.çok utanıyorum böyle olunca.

canım olabilr böyle şeyler ama bencede birdaha olmaması en güzeli sonra herkes sizi geçinemiyor zanneder aslında çok iyi geçiniyorsunuzdurr....
bende başkasının yanında hoşlanmam böyle şeylerden....
canım onlar bizim ailelerimz mahcup olmaktan değil ama onlarda üzülürlerr böyle şeyler hep oluyor diye akıllarında kalmasına ne gerek varrr.....

evet aksilik etmis esiniz...bazi insanlar uyaninca boyle huysuz olurlar ama siz bilirdiniz boyle olsaydi.ustelik kendisi kaldirmanizi istemis. utanmakta haklisiniz. hem insana basarisizlik gibi gelir hem de sizin hep boyle oldugunuzu dusunebilirler. ama bu risk her zaman var. heleki fevri bir yapidaysaniz illaki es dost dinlemiyor zaman zaman nerde geldiyse orda kavga ediyorsunuz... bunlar insanlik hali bir yerde. ama aliskanlik haline gelmesinden kacinin. ustunden zaman gecince, araniz iyiyken annesinin onunde ne kadar nahos bir tartisma yasadiginizi hatirlatin ve bir daha tekrarlamamasini rica edin. yapicak baska birsey yok gibi. erkeklere arada boyle boy gosterisi yapma istegi gelir. belki yeterli olmustur o kadar bagirmak annesinin onunde..umalim oyle olsun...

çok kızıyorum böyle insanlara. tamamen haklısın canım. hele ailelerin yanında olunca daha çok mahcup oluyo insan. sanki çocuk muamelesi görmüş gibi. bence eşine öyle yapma böyle yapma diye değilde o an hissettiklerini yani kendi açından neler yaşadıklarını anlat umarım anlar.

aynen sizin dediğiniz gibi sanki başarısızlık gibi.ki biz ilk evlendiğimiz sıralar çok kavga ederdik ailelerimizin de haberi olurdu çoğu zaman ama 1.5 yıldır hiç böyle olmamıştı. çok kırıldım hala ağlıyorum.bir istemiyorum ya başkalarının yanında o hallere düşmek.

Son düzenleme:
çok haklısın kim isterki inşş söylediği gibi olurr birdaha kimsenin yanında tartışmazsınız...
sen hiçç başkasının evliliğine bakma canım evlerinin içlerinde neler oluyor sen bilemezsinkii önemli olan işte kimsenin yanında tartışmamakk..
ağlamaa sakın birdaha olmadığı sürece unut bunu..
ailesi seni tanıyan onu tanıyan insanlarrr sen merak etmee başarısızlık olarakta düşünmee bundan sonra giittiğinizde çok iyi olun ozaman zaten onlarda unuturr...hiçç üzülmee...

malesef pek unutulmuyor canım biz uzun zamandır ailemin yanında kavga etmememize rağmen geçen annem eşimle ettiğim eski kavgaları ima edecek bir cümle kurdu.çok üzüldüm.
bu pozisyonlara düşmek istemiyorum.üstelik benim yapım gereği öyle herşeyi eşe dosta anlatmam,evin içindekileri,yaşadıklarımı.mahreme önem veririm.

ozaman birdaha dahada yakın davrankii bundan sonra sana böyle bir imada bulunulduğunda 'onlarr çokkkk eskidendii'' dersinn:):)
inşşş iyi niyetli bir kayınvaliden vardır eğer öyleyse kötü gününde üzülür iyi günündede sevinirr...
ama kayınvalidenle pek anlaşamıyorsanız yandınn...ölene kadar unutmaz artıkkk...
bende sana tut kendiini diyorumda inşş kendim yapabilirim inşş ailelerin yanında tartışmamız olmazda gerek kalmaz....

Son düzenleme:
yok kayınvalidem çok iyi bir kadındır.hatırlatmaz asla ama yine de kötü hissediyorum kendimi.yani bir de benim ailemin yanında olsa daha kötü olurdu.alışkın değil bizimkiler öyle kavgaya gürültüye ister istemez abartıyorlar.gerçi abimlere geçince benim suratım asıktı ama hamilelikten dolayı rahatsızım biraz falan dedim.bir de eşimin ufak bir şeyi büyütmesi moralimi bozdu daha ben bir hafta önce onun çok büyük bir yanlışını sineye çekmişken üstelik.hiç de demiyor bana "of" dedi ama bu kadın da hamile bu kadar da kaprisini çekeyim diye.

benim de en hassas olduğum konulardan biridir.. erkekler bu durumda bizden daha rahatlar.. kim var kim yok konusuyolar..bu konuda ben sevgilimi baya düzelttim.. sesini yükselttiği zaman bile uyariyorum.. sevmiyorum ya neden başkaları bilsin bizim kavgamızı sorunumuzu.. nasıl ki dört duvar arasında başbaşayken sevişiyosak kavgayı da dört duvar arasında sadece ikimiz varken yapmalıyız.. ikisi de bizim özelimiz çünkü.. başkalarının bilmesine hiç mi hiç hacet olmayan şeyler..

Kayınvalidenizin yanında kavga etmiş olmanız hoş değil ama eğer kava etmek istemiyorsanız sizde tepki vermemeliydiniz haklı olsanız dahi.
Ki bence biraz daha anlayışlı olabilirdiniz. Eşiniz başı ağrıdığı için yatmış. Kalkmak istememesi çok doğal. Abinizi arayıp biraz geç geleceğiz demeniz daha uygun olurdu.
Başı ağrıdığı için uyuyan ve uykusundan uyandığında bu tarz bir tepki ile karşılaşan biri agresif olabilir. Normalde vermeyeceği tepkiler verebilir.

Eğer başkalarının yanında kavga istemiyorsanız ona göre hassas davranacaksınız. Eşinizle de konuşun birdaha bunun yaşanmasını istemediğinizi, bir kızgınlığı varsa bunu yalızken söylemesi gerektiğini söyleyin ve verdiğiniz tepki içinde özrünüzü dileyin derim.

Haklısınız son derece,hele ailelerin yanında tartışmak onlara açık bilet vermekten başka birşey değil.Ne de olsa bizim kadınlarımız birileri tartıştımı pür dikkat dinlemeyi,gerekirse karışmayı,hatta ilerde gerekirse onu size karşı koz olarak kullanmayı sever
Özeliniz sizde kalmalı,haklısınız.Bu düşüncenizi eşinizle de konuştuğunuzda o da gereken hassasiyeti başkalarının yanında gösterir diye düşünüyorum.
Bence kendi annesi olunca daha bir rahat davranmış.Sizin annenizin yanında olsaydı bu tartışma,emin olun daha sakin geçerdi yerimseniben
Böyle durumlarda iki taraftan birisi alttan alması gerekiyor,artık ne tarafın zeytinyağlılık durumu daha az ise...
Hamileyken daha hashas olunuyor sanırım,aslında çok canınızı sıkacak bir tartışma olmamış.En azından konu ciddi olmayan birşey...Varsın kaynananızın yanında da olmuşken böylesi olsun...daha fazlası olmasında :hulya:

evet tartışmalar evliliğin tuzu biberidir derler ama başkalarının yanında olunca şekil değişiyor...bazı erkekler çevresindeki insanların yanında tartışarak kendi üstünlüğünü çevresindekilere kanıtlama gereği duyabiliyor..yalnız bu istemdışı tamamen psikolojik bir durum... ama olsun bu kadar büyütmeyin derim...kötü bir anı olarak kalacak belki ama bu sizin hassasiyetinizle orantılı...allah gönlünüze göre versin...sevgilerimle...

ben istemiyorum öyle tuz biber.tuz biberden ne kolestrol ne tansiyon kaldı bende.bu evlilikte ya sade olacak ya da hiç olmayacak.

tabi sizin gözünüzden bakmak farklıdır.. Neler yaşıyorsunuz,yaşadığınız şeyler sizi ne kadar yıpratıyor biz bilemeyiz.dilerim allah huzurunuzu bol bol verir...

bizde bir kere eltimle kaynımın yanında tartışmıştık.bende çok kötü olmuştum o zaman.kimsenin şahit olmasını istemem tartışmamıza ama özelliklede eltimin şahit olması çok ağır gelmişti.

çok uzucu..konusmak çozum olmuyormu..yapmasın bırdaha..kavga esnasında daha dogrusu baktın kavga çıkıyor..dön arkanı odayı terket..

daha dogrusu sızınkısı kavga degıl ki..bunda bırsey yok bence..
bıraz sabırlı olmak gerek...relax..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…