"bana annemlerin yanında of deme" lafını söylediğinde odada yalnızdık.ama bir şekilde böyle olacağı belliydi.çünkü kendi sinirini biliyor.terslemesine karşı benim boyun bükmeyeceğimi de biliyor.tatlı dille söylse kırıldığını ben de özür dilerdim zaten.madem sizin of demenize bile katlanamıyor başkalarının yanında neden sizi rencide ediyor biraz uzak durun hatasını anlasın hemen affederseniz tekrarlayabilir
"bana annemlerin yanında of deme" lafını söylediğinde odada yalnızdık.ama bir şekilde böyle olacağı belliydi.çünkü kendi sinirini biliyor.terslemesine karşı benim boyun bükmeyeceğimi de biliyor.tatlı dille söylse kırıldığını ben de özür dilerdim zaten.
zaten bir tersledi önce ben de "ne varmış bir of da" deyince kalkıp bağırmaya başladı yine yalnızdık ama sonra annesi geldi herşeyi duydu tabi,olaylar çok büyüdü evde de devam etti.
bir de bana boşanma lafları ediyor.
ben de bugün aldım onu karşıma konuştum.bak dedim senin öyle ilk zamanlar ezdiğin kız yok karşında.(zaten bir hafta önce sırf sorumsuzluğu yüzünden 17000 liralık borç çıkardı karşıma.)ben hem hamileliğin stresini çekeceğim,hem sorumsuzluğun yüzünden yaptığın borç yüzünden maddi sıkıntı çekeceğim,hem de senin stres topun olacağın öyle mi dedim.
sen beni boşanmakla tehdit edecek durumda değilsin dedim.ben boşansam ne olur dedim.annem babam zaten bana düşkün evde kardeş de kalmamış,koca eve yerleşirim,mahkeme oğlumu da bana verir zaten.bir de erkek arkadaş bulurum onla gezer tozar ihtiyaçlarımı da karşılarım.annem çocuğuma da bakar,ben de gezer koca kahrı çekmem dedim.
ya sen ne olursun dedim.onca borçla tek başına kalakalırsın.bir yandan da çocuğun nafakasını ödersin.onu anca haftada bir gün görürsün.bir de yuvasını yıkan adam pozisyonuna düşersin,artık sinirine kurban verdiğin oğlunla karının arkasından ağlarsın dedim.
beni elinden kaçırmak istemiyorsan hoş tutacaksın dedim.öyle elalemin yanında azarlarsan,yok stresliydim diye eften püften mesele çıkartırsan çeker giderim dedim.
bu erkek milletine hadlerini bildirmek gerekiyor.hiç kendilerini görmüyorlar sanki bulunmaz hint kumaşları.beni memnun edersen yanındayım yoksa değilim işte o kadar üç günlük dünyada ne çekeceğim ya.
tabiki iyi günde kötü günde diye yemin ettik ama sen de bana insan gibi muamele yaparsan.
ondan sonra defalarca özür diledi.ablamgile oturmaya bile gitti.eve gelirgelmez üç gündür asmadığı perdeyi astı.bir daha olamayacağına dair yeminler etti.
anladım ki bir kadın asla kendini ezdirmeyecek ve hep güçlü duracak.onlar bize daha muhtaç ne diye ezdireceğim ki kendimi.
"bana annemlerin yanında of deme" lafını söylediğinde odada yalnızdık.ama bir şekilde böyle olacağı belliydi.çünkü kendi sinirini biliyor.terslemesine karşı benim boyun bükmeyeceğimi de biliyor.tatlı dille söylse kırıldığını ben de özür dilerdim zaten.
zaten bir tersledi önce ben de "ne varmış bir of da" deyince kalkıp bağırmaya başladı yine yalnızdık ama sonra annesi geldi herşeyi duydu tabi,olaylar çok büyüdü evde de devam etti.
bir de bana boşanma lafları ediyor.
ben de bugün aldım onu karşıma konuştum.bak dedim senin öyle ilk zamanlar ezdiğin kız yok karşında.(zaten bir hafta önce sırf sorumsuzluğu yüzünden 17000 liralık borç çıkardı karşıma.)ben hem hamileliğin stresini çekeceğim,hem sorumsuzluğun yüzünden yaptığın borç yüzünden maddi sıkıntı çekeceğim,hem de senin stres topun olacağın öyle mi dedim.
sen beni boşanmakla tehdit edecek durumda değilsin dedim.ben boşansam ne olur dedim.annem babam zaten bana düşkün evde kardeş de kalmamış,koca eve yerleşirim,mahkeme oğlumu da bana verir zaten.bir de erkek arkadaş bulurum onla gezer tozar ihtiyaçlarımı da karşılarım.annem çocuğuma da bakar,ben de gezer koca kahrı çekmem dedim.
ya sen ne olursun dedim.onca borçla tek başına kalakalırsın.bir yandan da çocuğun nafakasını ödersin.onu anca haftada bir gün görürsün.bir de yuvasını yıkan adam pozisyonuna düşersin,artık sinirine kurban verdiğin oğlunla karının arkasından ağlarsın dedim.
beni elinden kaçırmak istemiyorsan hoş tutacaksın dedim.öyle elalemin yanında azarlarsan,yok stresliydim diye eften püften mesele çıkartırsan çeker giderim dedim.
bu erkek milletine hadlerini bildirmek gerekiyor.hiç kendilerini görmüyorlar sanki bulunmaz hint kumaşları.beni memnun edersen yanındayım yoksa değilim işte o kadar üç günlük dünyada ne çekeceğim ya.
tabiki iyi günde kötü günde diye yemin ettik ama sen de bana insan gibi muamele yaparsan.
ondan sonra defalarca özür diledi.ablamgile oturmaya bile gitti.eve gelirgelmez üç gündür asmadığı perdeyi astı.bir daha olamayacağına dair yeminler etti.
anladım ki bir kadın asla kendini ezdirmeyecek ve hep güçlü duracak.onlar bize daha muhtaç ne diye ezdireceğim ki kendimi.
malesef pek unutulmuyor canım biz uzun zamandır ailemin yanında kavga etmememize rağmen geçen annem eşimle ettiğim eski kavgaları ima edecek bir cümle kurdu.çok üzüldüm.
bu pozisyonlara düşmek istemiyorum.üstelik benim yapım gereği öyle herşeyi eşe dosta anlatmam,evin içindekileri,yaşadıklarımı.mahreme önem veririm.
keske buraya hep senin gibi kadinlar konu acsalar
pasif kadina hic tahammülüm yok cpnkü tebrik ederim seni
erkek milletine kul köle olan kadin yaramiyor asabi olucan biraz
evt canım benım esımdede o var bıraz.aılesının yanında bı erkeklesıyo.evde konu hemen kapanıyo ama onlardan bırının yanında kavga edınce uzattıkca uzuyo.benım sus dememe ragmen o ıyıce cıleden cıkıyo.rezıl oldugumuzla kalıyoruz.aılelerının yanlarında maalesef kıçları kalkıyo resmen...
çoğu kadın bunu hazmetmez aşşalanmıs hisseder..
anlıyorum seni..
umarım bi daha yapmaz..
canım evlilikde olur bunlar güzel şey değil ama melsef oluyorCADIARZUyok kayınvalidem çok iyi bir kadındır.hatırlatmaz asla ama yine de kötü hissediyorum kendimi.yani bir de benim ailemin yanında olsa daha kötü olurdu.alışkın değil bizimkiler öyle kavgaya gürültüye ister istemez abartıyorlar.gerçi abimlere geçince benim suratım asıktı ama hamilelikten dolayı rahatsızım biraz falan dedim.bir de eşimin ufak bir şeyi büyütmesi moralimi bozdu daha ben bir hafta önce onun çok büyük bir yanlışını sineye çekmişken üstelik.hiç de demiyor bana "of" dedi ama bu kadın da hamile bu kadar da kaprisini çekeyim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?