Başkalarıyla kibar konuşan eş kişisi

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.204
5.099
398
Merhaba
Gece gece dert sahibiyim yani bu hep var olan bir durumdu ama bugün ikisi aynı anda olunca iyice sinirlendim uykum kaçtı
Eşim bana karşı genel olarak kötü biri değildir normal yani öyle benim için ölüp bitmez ama kötü de değil (hakareti falan yoktur)
Neyse eşimi bayan bi müşterisi arasın (daha çok kadın üzerine bi mağazada görevli) bildiğiniz kibarlıktan kırılacak gibi oluyor ama ben ona bişey sorayım çok sıradan da olsa bildiğiniz direkt sinirli cevaplar veriyor ses tonunu asla ayarlamıyor haa tamam bazen hata bende hiç olmadık şeyler söylediğim de oluyor ama ben eşiyim benle en üst perdeden konuşup başkalarına böyle yumuşak olması normal mi ? Siz de olsanız kızıp darılmaz mısınız ?

Bugün önümde bi kadın aradı o kadar tatlı tatlı konuşup izah ediyor ki gururuma çok dokundu telefonu kapatınca söyledim yok sana öyle geldi dedi ama gece de başka şeye kızınca tekrar ortaya attım ve iyice delirip çok bağırıp çağırdı

Küstüm gururum incindi yatağıma gitmedim öylece oturup ağlıyorum

İnsanın hayat arkadaşına daha hassas davranması gerekmez mi ? Ben mi abartıyorum bilmiyorum

Ay cok sinirlendim, evdeki cicek gibi eslerini üzüp dışarıya yagli balli olan canlilari napsak bilemiyorum...
İlk günden beri öyle kadın müşterisi arasın bildiğiniz transa bağlıyor aşırı inceliyor birkaç defa uyardım kıskançlığımdan değil,inanın,çirkin duruyor,eğreti falan dedim yok sana öyle geliyor dedi
Ama şimdiler de ben ne söylesem sorsam kızarak cevap veriyor üstüne yine bu ince adam tavırlarına şahit olunca çok sinirlendim

Hem dışarıya karşı hem size karşı kibar olsaydı tamam derdim. Ama size kaba davranıp dışarıya böyle olması hiç hoş değil. Burcu ne acaba ? Bence çok haklısınız benim eşim çok nadir sesini yükseltir ama bi sesini yükseltince bile hemen ağlamaya başlıyorum. Eşine güzel davranmayacakta kime davranacak ya. Kaç yıllık evlisiniz bu arada baştan beri mi böyleydi

Normal değil tabi ki.
Çalıştığım yerde biri var, gayet kibar konuşur bizimle,bir iki defa eşiyle telefon konuşmasına denk geldim, istemsiz gıcık oldum adama. Resmen azarlayarak konuşuyor karısıyla. Var böyle dışarıya oynayan erkekler. İsteyince gayet kibar olabiliyorlar yani.
Ve sizin açınızdan gayet rahatsız edici. Kendisine sorunca kabul etmeyecek tabi, şaşırtıcı değil.

Son düzenleme:
sana olan tahammül seviyesiyle müşteriye olan tahammül seviyesi aynı olamaz imkansız

Müşterisine karşı ekstra kibar olması normaldir anlaşılabilir.Ama size karşı bir şey sorduğunuzda sinirli cevap vermesi, üst perdeden konuşması kesinlikle normal değil.İsteyince o kibarlığı gösteren kişi eşine de bahsettiğiniz gibi davranmamalı.Gayet haklısınız.

Yok yeni yeni böyle oldu son 2 yıldır falan
16 yıllık evliyiz

Normal şartlarda kızan azarlayan biri değil hakkını yemeyeyim yani hatta küssek bile o benle telefonda hiç küs değilmişim gibi canım cicim konuşur ama bazen de hoşlanmadığı yerden soru sorsam bişey kurcalasam gibi gelse ona,hemen hödüğe bağlar.
Bana göre sıradan bişeydir o ters ters cevaplar verir
Artık bezdi ama neden bilmiyorum
Yılların yorgunluğu desen ben de yorgunum

Benim boşadığım ex ye öyleydi .Bi kere müşteri temsilcisine aynen diyeceği yere “aynan” demişti incelmekten.

Böyle şeyler beni de çok rahatsız ediyordu çünkü evliliğimde varlığımı değerli hissetmemek gibi bir çok sorun vardı .

Sizin bu durumun altında da size karşı özensizlik, değersizlik gibi bu ve benzeri kavramlar olabilir .
Abartılacak bi durum mu evet abartılacak bi durum altında bu türden sebepleriniz var ise.

Yıllardır iş hayatımda o kadar çok kişi tanıdımki o evlerinde esip gürleyen cimrilik yapan ciddi takılan internetten başını kaldırmayan kaba adamlar iki bayan görsün otur izle hallerini ağızlarının suyu akıyor tamamen farklı kişiliğe bürünüyorlar. Karakter meselesi

Zaten insanın müşterileri ile kibar konuşması olması gereken bir durumdur. Sorun size kaba konuşması. Eleştirel olarak müşterileri ile kibar konuşması üzerinden gitmeyip size kaba konuşması üzerinde durun, kırıldığınızı anlatın.

Çok söyledim güya aynı tonda konuşuyormuş benle de.Ama asla öyle değil.
Ses tonu oturuşu bile değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…