• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baskalariyla kiyaslanmak

E yani tabiki yapacaksın.
Bende annemin evine geldiğinde yan gelip yatmıyorum her işi yapıyorum. Evde çalışan ya da hizmetli yoksa yapmalısın. Çünkü o evde sende yaşıyorsun. Her konuda, her üyeliğinde söylüyorum senin sorunun çevren ya da ailen değil.. Psikolojik durumun. Benim akrabalarım yeri geliyor bana neler neler diyorlar. Ben ağızlarının payını verebiliyor muyum? Verebiliyorum. Sen bunu yapamıyorsun ne yazık ki.
Ha kıyaslamayı da çoğu aile yapıyor, zamanında benim annemde yaptı ama takılmadım. Kıyasladığı insanlara bakarak kendimi eğitip geliştirdim. Annen boşa söylemiyordur.

İnsanlar ile kıyaslanmak nedir yahu?
Her insanın potansiyeli farklıdır. Herkes kendi potansiyelini keşfedip kendini geliştirmeye odaklansın. Akrabalarınızı el alemi takdir edip kendi yolunuzu bakınız..
Onun dışında yaşanılan da evde ki sorumlulukları yerine getirmek tabi ki göreviniz; size dil uzatanlara eleştirenlere gerekli cevabı verip gerektiğinde tartışmaya girmekten çekinmemesi gerektiğinde hem fikiriz.

İnsanlar ile kıyaslanmak nedir yahu?
Her insanın potansiyeli farklıdır. Herkes kendi potansiyelini keşfedip kendini geliştirmeye odaklansın. Akrabalarınızı el alemi takdir edip kendi yolunuzu bakınız..
Onun dışında yaşanılan da evde ki sorumlulukları yerine getirmek tabi ki göreviniz; size dil uzatanlara eleştirenlere gerekli cevabı verip gerektiğinde tartışmaya girmekten çekinmemesi gerektiğinde hem fikiriz.
Beni neden alıntıladığınızı anlayamadım? Sizinle hemfikirim zaten.
Konu sahibi kendini değiştirmesi gerektiğinde de hemfikiriz. Zira konu sahibinin eski üyeliklerine ve açtığı konularınıda bildiğim için yazdım yorumumu. Kendisi özgüvensiz ve hayatındaki bütün olumsuzlukları başkalarının hareketleri ve davranışlarına bağlıyor.

Anladığım kadarıyla siz hassas bir insansınız, aileniz de bunun farkında değil gibi. Bu durumda iki seçenek var.

-Ya yurda yerleşip kendi kendinizden mesul olacaksınız.

-Ya da şu karantina bitsin, komple kütüphaneye yerleşeceksiniz. Yani sabahtan gidip ders çalışıp, arada derse gireceksiniz. Bu şekilde dil de öğrenirsiniz, ortalamanızı da yükseltirsiniz. Okulda olan biten sempozyum vs de daha rahat yakalarsınız. Yalnız bu böyle sabah 10 da başlayıp öğlen 3 gibi bitirmek değil. Akşam 8-9 a kadar. Sonra eve gelin, uyuyun. Millet bir şey derse derslerim ağır, okulun hakkını vermeye çalışıyorum, ortalama kasıyorum vs diyin geçin. Aldırmayın. Hafta sonu anneniz için bir komple temizlik yaparsınız yeter.

Hepimiz benzer şeyleri yaşadık , kıyaslandık sürekli. Yeri gelip biz bile başkalarını kıyasladık insanız yapıyoruz. Aile içindeki durum daha farklı oluyor , kalabalık ailelerde özellikle... kendi çocuğunu yerin dibine sokmak isteyen bir ailem var benim de. Sinirimden bağırıp çağırdığımı , ağladığımı çok biliyorum onlarsa karşımda bu halime gülerlerdi komik gelirdi cünkü. Sonra bi aydınlanma yaşadım ben böyleyim diyip geçiyorum. Ne söylerlerse söylesinler , ben elimden geleni yaptıysam vicdani olarak rahatsam kendimi neden yorayım. He he de geç tatlım , bu tarz şeyleri kafaya taka taka delirtecekler zaten bizi boşver böyle delirelim biraz da :)

Sabredin ,duymayin ,elinize ekmenizi alip ayaklarinizin uzerinde durunca sizde onlari kiyaslarsiniz ,lafinizi verirsiniz

Tüm yorumları okudum genel olarak bir sorun var anladığım kadarıyla,annenizi dinleyemediğimiz için sizin üzerinizden yorum yapıyoruz.

"Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin"
19 yaşındasınız ekonomik özgürlüğünüz yok,yaşam mücadelesi ve tek başına birey olabilmek ile bir deneyiminiz yok, mecburen de olsa ailenizle birlikte yaşıyorsanız o ev işi yapılacak,ders de çalışılacak bunlar sizin sorumluluklarınız.

Aileniz baskıcı bir aile, sizi sürekli birileriyle kıyaslayan bir aile olabilir ama üniversiteye gönderdiklerine göre az da olsa bir pırıltı vardır.En azından hakkınızı savunabilirsiniz değil mi.İs yaptığınız halde yapmıyorsun diyorsa yapıyorum anne diyebilirsiniz değil mi?
Konuşmanıza,fikirlerinizi belirtmenize izin verilmiyor mu?
İletişim kuramıyor musunuz?

Sırf cocuklugumdan beri kuzenlerle komşu çocuklarıyla kıyaslandığım için ozguvensizim. Ortalama bir üniversiteyi kazandım. Ev işi yapıyorum. Yapınca "Tabi ki yapacaksın" diyorlar. Yapmayinca ya da en ufak hatamda benden kötüsü yok :( 19 yaşındayım bu yaşta saçlarım beyazlamaya başladı. Ben ne yapayım? :(
Oncesinde de yazmistim.karsinizdaki her kim olursa olsun ailenizde olsa kendinizi korumayi bilin.
Duygusal takilip uzulmek sadece size zarar verir.gerektigi ksdarini evde yapin fazlasini yapmayin.kendinizi kimse icin paralamayin.

Birsey derlerse ben bukadarini yapiyorum.daha onemli islerim var diyebilin.

Benim eşimin aile tarafında kızlar arasında çok yapılıyor bu. Görümcem de bu konuda çok muzdaripti. Şuan hepsi evli hala aynilar.
Daha Küçüksun aslında kafayana takilicak bir durum yok isteyen istediği gibi düşünüp kiyaslasin sen kendini daha iyi bilirsin .herkesin yeteneği becerisi farklı . Kıyaslamak çok saçma o yüzden bunu ileride insalah anlarsın. Saç beyazlarida genetiktir bide onu kafaya takma..daha 19 yaşında mis gibi güzel zamanlardasiniz ileride zaten sorumluluk şu bu olucak yaşının tadını çıkar .

Eskiden ben de benzer şeyler yaşadım. Yaptıklarımın hiçbir kıymeti olmazdı annemin gözünde. Zamanla kafama takmamayı öğrendim. Evlenince değerimi anladı tabii ama iş işten geçti çoktan. Sen de üstüne düşeni yap fazla düşünüp kendini yıpratma

4 kişiyiz bir de kız kardeşim var o pek yapmıyor. Bu aralar tembellesti. Hocalar odev vermeye başladı. Onları yapıyorum bazen dil çalışıyorum. İş yapmamı istemesi normal sorun bu değil zaten. Sorun is yaptığım halde yapmiyormusum gibi gorulmesi. En ufak bir hatamda da tembel ilan edilmem
Ben seni anlıyorum canım nedenini hala çözemediğim halde annemle hala anlaşamayız. Bazı anneler böyle maalesef sayıları az olduğundan herkes anlamıyor. sen takılma okuluna derslerine asıl hedefini belirle kaç git başka yolu yok. Ben öyle yaptım. Minnetin olmasın böyle insanlara. Herkes kaldıramaz bu davranışları kimilerine ağır gelir diğerleri anlamaz. En kısa sürede de kendi ayaklarının üstünde durmaya bak. Benim annem düğünde üstümden altın topladı. Evlenirken de herşeyi kendimiz karsiladigimiz halde şuan da da konuşmuyorum. Başkalarına karşı çok iyidir saygın biridir. Ama çocukları ve eşi hep kötüdür ona göre hep eksiktir. Bunla da kalmaz bizi birbirimize düşürür ki hep kendi denetiminde olalım.

Back
X