başkasından çocuk yap...

Sevgili konu sahibi kuzenim tam 13 yıl bebek bekledi. Gitmediği doktor vs kalmadı. En sonunda 1 sene arayla 2 bebişi oldu. Seni strese sokmalarına izin verme. Mümkünse tatile falan çık. Stres hamileliğin baş düşmanı..

Sebepsiz infertiliteyle çok uzun süre de beklenebiliyor. Yerinizde olsam, tedaviye başlrdım. Aşılama ve tüp bebek. Benim olmaması için sebep var. Tüp bebek sürecindeyim. 1. De tutmadı mesela. İlla tutacak diye bir şey yok ama beklemek de gereksiz bence. Yaşlarınız çok erken değil bunun için. 35 ten sonra kadınlar için gebelik koşulları zorlaşıyor.

Evet kimi 10 seneden sonra çocuk sahibi oluyor ama o da yaşla alakalı. Bir arkadaşım 21 yaşında evlendi, 14 sene çocuğu olmadı, 35 inde 8. Tüp bebeğinde oldu. Diğer arkadaşım, 30 yaşında evlendi, onun 5 senedir olmuyor. İkisi de 35 ama evlilik süresi aynı değil. Yaşınız 32 galiba. Çok geciktirmeyin bence. Ama eşinizden çocuk istiyorsanız. Eşiniz diğer konularda iyi, çocuk konusunda sabırsızsa, bunu anlayabilirim ama genel olarak böyleyse, bu süreçler daha yıpratıcı olabilir.

Ben de yazın laporoskopi olacağım ama onu öyle gidip kafana göre yapamazsın. Ya tutarsa diye ameliyat olur mu insan? Zaten laporoskopilik bir durum olsaydı, hsg de görünürdü.

Memorial gibi iyi yerlere gidin önce. Ben iki doktorun olur olur demesiyle oyalandım 1 sene, sonra memorial da sebebini öğrendim. Rahim filmini bile okuyamamışlardı eski doktorlar.

Son düzenleme:
Bende 2 . 5 yildir evliyim cevre baskısını insan cok hisediyor bide kendinle olan problemin onun sitresi cok zor rabbim isteyen herkese sanada banada versin takmamaya calis Canimm

beni strese sokup benden çocuk bekliyor benim herifte kendi spermlerini yere göğe sığdırmasa ne fayda.ayrıca kafasını dağa taşa vursun benim yumurtlama zamanlarımı değerlendirmeyip top kahve peşinde koştuklarına

Kimselere ne oluyorsa zaten, bi rahat bıraksalar insanları sorunlarımız yarı yarıya azalacak bence. Çok geçmiş olsun size, doğru zamanda bir mucize olur sizin için inşallah..

Kimselere ne oluyorsa zaten, bi rahat bıraksalar insanları sorunlarımız yarı yarıya azalacak bence. Çok geçmiş olsun size, doğru zamanda bir mucize olur sizin için inşallah..
Çok teşekkür ederim aminnnn.
Bu hep böyle değilmidir.
Önce okul bitmedi mi daha ?
Okul biter evlenmiyor musun daha ?
Evlenirsin Bebek yok mu Dha ? elinizi çabuk tutun bla bla bla
Bizim insanımız pek sever konuşmayı ayıp tutmayı baskı kurmayı.
Toplum olarak böyleyiz aşılamayacak sanırım hiç. Sanki çocuk doğursam gelip bakıverecekler bana ...konuşmak en kolayıdır...
Neyse tekrar teşekkür ederim Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah .

canim hic cekinme hepsine laf sok. a ben dogurup verecem diyen kadina "valla cok iyi olur bi tane de benim icin doguruversene" de. terslemedikce ceneleri kapanmaz. bana da yaşlı teyzeler sorup duruyordu "siz yeterince dua etmiyorsunuz ondan olmuyor işte" dedim bi daha sormadilar :)))

Tüpler açıksa laparoskopi yapılmaz...bu kadar stresle olacağı varsa da olmaz

6 yil sonra kizimiz geldi cnm.tam 6 yil sonra cok ugrastik cok cektik ama yilmadik.kizim 27 aylik ikinci de 15 gune geliyor.hemen tedaviye basla.yumurta takibi yaptir iki kere yaptir olmazsa asilamayla devam et.son care tup bebek.esinle birbirinizs destek olun yoksa basedemezsin.ama senin guclu olman lazim.laproskopiye gerek yok ki tupun acikmis zaten.biraz sabirli olun ve tedaviyi geciktirmeyin

Sen bu kadar anlayissiz birinden cocuk yapmak istiyor musun peki?

Kızlar benim de 8 aydır olmuyor hiç bir sıkıntımız olmamasına rağmen ama bu ay artık bıraktım olmasa da olur moduna girdim çünkü artık yıprandım her ay aynı hayal kırıklığı krizler... Ama eminki erkekler için daha zordur hani onarın ve toplumun 'erkeklik' anlayışından ötürü. Bir birinize anlayış gösterin. Bence direkt git tüp bebek yap. Alsın üç çocuğu kucağına da görsün şapşik kocan :)

takmayın kafanıza yaa konuşsun boşverin duymazdan gelin elbet olacak allah verecek size o mutlulugu çalışmalara devam

sizinle dua topiğindeydik yanlış hatırlamıyorsam.Ben şuan 3 aylık aşılama ile hamileyim.Allah sizede nasip etsin tez vakitte. Ben de rahim filmi çekildikten 4 ay sonra hamile kaldım.Size tavsiyem bir an önce 2 aşılama olmuyorsa tüp bebeğe başlayın.Burada bir sürü insan var hiç bir sıkıntısı olmadan tüp bebek yapan , olmayınca mecbursunuz. Ben olsam vakit kaybetmezdim.Aşılamayla başlardım.Hem sorun var veya yok bebek istiyorsunuz olmuyor önemli olan bu. Haticeye değil neticeye bakın.Allah yardımcınız olsun.

İyi de çocuk olsa dahi esinizin tepkisi hiç değişmeyecek. Daha da sorunlar yaşarsınız.
Hakkınızda hayırlısı.
İnşaallah hayırlısı ile bi evlat sahibi Olursunuz.

benimki laporoskopi ne onu bilmez daha histeroskopi bile diyemiyor konu sahibesinin eşi utanmasa kendi yapacak laporoskopiyi. ortasi yok bunlarin valla...
Benimki de tüp bebek süresince sık ilişki olması mı lazım diye sordu o kadar haberi Yok yani daha bu merkeze adımını atmadı , bizimki hangi hastane diye sordu bugün sadece nerden geldiyse aklına

tup bebek bıtek sorun olanlara yapılmıyor bızımde 2 yıldır olmuyor sorunda yok sebepsız ınfertelıte dıye gecıyor.suan tup bebek tedavısındeyoö

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…