- 3 Eylül 2012
- 21.881
- 57.682
- 798
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
doğrusu anne olarak sizin de orada çocuğa kızmanız doğru olmamış öyle bir durumda ancak olay bittikten sonra başbaşayken çocuğu uyarmanız lazım herkesin içinde çocuğa kızmak doğru değil utangaç çekingen tip yaratırsınızMerhaba, dünden beri aklımı kurcalayan bir soru var.Dün çocuğumla bir oyun alanındaydık.Başka çocuklar da vardı tabi.Bu arada oğlum 2 yaşında.Dün oyun alanında 1,5-2 yaş arası küçük bir kız çocuğuyla oynuyolardı.Ben uzaktan izliyodum ama kızın annesi başındaydı.Baya güzelce oynadılar 10-15 dk.Sonra annesi kızına hadi gidiyoruz diyince oğlum bi an üzüldü gitmesin diye kız arkadaşını elinden tuttu, kız da zaten yeni yeni yürüyo anladığım kadarıyla bu yüzden de poposunun üstüne düştü.Annesi de ordan oğluma aaa bebeğe öyle yapılmaz ama diye biraz sesini yükseltti onun üstüne de ben çocuğumu uyardım.
Kadınla muhattap olmadım ama sinirlendim açıkçası.Çünkü benim oğlum da yapma etmeden anlayacak yaşta değil daha yeni 2 oldu.Okuduğum her yerde çocuklarınızı yetişkinlerin tepkileriyle başbaşa bırakmayın asla sizden başka parkta/sokakta vs birilerinin uyarmasına izin vermeyin travma yaratabilir diyor özetle.Ben bir sorunumuz olduğunda karşı tarafın annesine veya babasına iletmeyi tercih ediyorum el kadar çocuğa sert çıkmaktansa.Belki dünkü önemli bi olay değildi ama açıkçası dünden beri ne zaman karşı tarafa müdahale etmem gerektiğini düşünüyorum.Bu işin doğrusu nedir sizce?
Sadece alkışlıyorum yok bide eleştiriyorlarya ona deliyorum sen bizim yerimize 1 gün geç bakalım.. yemin ederim hergün eve baş ağrısıyla gitmekten yoruldum ailemde kızımız öğretmen diye mutlu güya :)Bunu kötü anlamda demiyorum ama öğretmenlik yapılacak meslek değil. Ben de kadrolu öğretmendim. İstifa edip akademiye geçtim. Bölümünün lisans öğrencisi yok. İstemedim çünkü. Ne uğraşacaksınız böyle tiplerle. Ne halleri varsa görsünler. Ha alanımdan dolayı bize de geliyor sorunlu çocuklar. Ailelerin profili malum. Hiç şaşırtmıyor. O yüzden boşverin.
Sana soracak değilim okutan sen değilsin sonradan anladım senin gibiler ve çocukları yüzünden meslekten nefret ediyorumBen zaten okudum, formasyon alıp şıp diye atanabileceğim bi bölüm okudum.Ama çocuklara tahammül edemem ve sevmediğim işi yapamam diye ne formasyon aldım ne de öğretmen oldum.Yani sizin anlaycağınız kendime saygım var ne başka insanların çocuklarının başını yaktım ne de sevmediğim işi yapıyorum.Herkes kendini bilsin bi zahmet yapamayacağı işe zıplamasın.
Onlar garanti iş, tatili var diye bakıyorlar çünkü olaya ondan. Bana da istifa edeceğim zaman aynı gerekçeleri saydılar. Tatili var, yarım gün çalışıyorsun bla bla bla... ya arkadaş bana uygun değil. Ben ne çocuk cıyıltısı ne de saçma sapan veli kaprisi çekecek bir tip değilim. Benim karşımda gerçekten zeki, belliSadece alkışlıyorum yok bide eleştiriyorlarya ona deliyorum sen bizim yerimize 1 gün geç bakalım.. yemin ederim hergün eve baş ağrısıyla gitmekten yoruldum ailemde kızımız öğretmen diye mutlu güya :)
Şuan işletme okuyorum hedef PTT .. umarım kurtulurumOnlar garanti iş, tatili var diye bakıyorlar çünkü olaya ondan. Bana da istifa edeceğim zaman aynı gerekçeleri saydılar. Tatili var, yarım gün çalışıyorsun bla bla bla... ya arkadaş bana uygun değil. Ben ne çocuk cıyıltısı ne de saçma sapan veli kaprisi çekecek bir tip değilim. Benim karşımda gerçekten zeki, belli
seviyeye gelmiş ve anlattıklarımı şıp diye kapacak insan lazım. Hele anaokulu, ilkokulu öğretmenliği daha beter. Süreli oyun oyna, aktivite yap. Yok yani yok... Ben ne o kadar sabırlıyım ne de o kadar verici...Kendi çoçuğuma kadar sabrım da fedakarlığım da. Şu an yaptığım meslek, alanım çok daha zor aslında. Akademisyenlik haricinde karşılaştığım insanlar, olaylar yeri geliyor çelik gibi sinir gerektiriyor ama seviyor muyum, seviyorum. Dediğim gibi hocam eğer zorlanıyorsanız başka alternatifler düşünün. Yoksa insanın sevmediği işi yapması zulüm.
İnşallah. Zaten böyle yapa yapa kalitesiz insanların öğretmen olmasına sebep olacaklar sonra yine ağlayacaklar. Yanarım ona yanarım. Şu an zeki öğrencilerden öğretmen olmak isteyen o kadar az ki. Bizim zamanımızda öğretmenlik puanlar ne kadar yüksekti. Şimdi atama yok olsa bile nasıl tiplerle uğraştığıkları belli bir de yanına veli bonusu var. O yüzden aklı olan bulaşmıyor.Şuan işletme okuyorum hedef PTT .. umarım kurtulurum
AynenYa ben şimdiden benim kız okula başlayınca ne yapacağım diye düşünüyorum. Zaten boş konuşan tipler tahammülüm yok da mecburen çıkacak böyle birkaç veli. Sonra Seridina neden sivri dilli? Çünkü bir şey bilmeyip saçmalayan, önünü arkasını bilmeden konuşan, kıytırıktan üniversite okuyup her bir halttan anladığını sanan insanlara ifrit olduğum kadar hiçbir şeye ifrit olmuyorum.
Kuzenim resim öğretmenliği okudu. O da akademiye geçti. Şimdi çok daha fazla çalışıyor evet ama en azından kafası rahat. Dersini veriyor sonra kendi işiyle ilgileniyor. Oh misAynenöyle veliler çok bende bıktım bide bazıları konuşmayı bile bilmeyip yaptıkları
Başarılar hocam en iyisi hakkınızda hayırlısı olsun :)Kuzenim resim öğretmenliği okudu. O da akademiye geçti. Şimdi çok daha fazla çalışıyor evet ama en azından kafası rahat. Dersini veriyor sonra kendi işiyle ilgileniyor. Oh mis
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.Başarılar hocam en iyisi hakkınızda hayırlısı olsun :)
O anda kadina ayni çocuğuma nasil cemkirdiyse ayni hitapta konuşur o sizin dilinizi anlamaz muhattabiniz benim derdimMerhaba, dünden beri aklımı kurcalayan bir soru var.Dün çocuğumla bir oyun alanındaydık.Başka çocuklar da vardı tabi.Bu arada oğlum 2 yaşında.Dün oyun alanında 1,5-2 yaş arası küçük bir kız çocuğuyla oynuyolardı.Ben uzaktan izliyodum ama kızın annesi başındaydı.Baya güzelce oynadılar 10-15 dk.Sonra annesi kızına hadi gidiyoruz diyince oğlum bi an üzüldü gitmesin diye kız arkadaşını elinden tuttu, kız da zaten yeni yeni yürüyo anladığım kadarıyla bu yüzden de poposunun üstüne düştü.Annesi de ordan oğluma aaa bebeğe öyle yapılmaz ama diye biraz sesini yükseltti onun üstüne de ben çocuğumu uyardım.
Kadınla muhattap olmadım ama sinirlendim açıkçası.Çünkü benim oğlum da yapma etmeden anlayacak yaşta değil daha yeni 2 oldu.Okuduğum her yerde çocuklarınızı yetişkinlerin tepkileriyle başbaşa bırakmayın asla sizden başka parkta/sokakta vs birilerinin uyarmasına izin vermeyin travma yaratabilir diyor özetle.Ben bir sorunumuz olduğunda karşı tarafın annesine veya babasına iletmeyi tercih ediyorum el kadar çocuğa sert çıkmaktansa.Belki dünkü önemli bi olay değildi ama açıkçası dünden beri ne zaman karşı tarafa müdahale etmem gerektiğini düşünüyorum.Bu işin doğrusu nedir sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?