Başkasının çocuğuna müdahale etmek

Valla bizde iyi psikoloji varmış çelikten.
Travma mravma hak getire :)
Bu zamana bakınca anam güzel iş çıkarmış sağlam psikolojili bebeler getirmiş dünyaya.

Bu açıdan baktığımızda düşen bebe de oğlunuz yüzünden travma yaşayabilir yani.
Abartı yaşamamak lazım.

doğrusu anne olarak sizin de orada çocuğa kızmanız doğru olmamış öyle bir durumda ancak olay bittikten sonra başbaşayken çocuğu uyarmanız lazım herkesin içinde çocuğa kızmak doğru değil utangaç çekingen tip yaratırsınız
ama bunu da anlayabilecek yaşta değil hatırlamaz bile... herkesin içinde çocuğa kızmayın ama hiç olur mu

Sadece alkışlıyorum yok bide eleştiriyorlarya ona deliyorum sen bizim yerimize 1 gün geç bakalım.. yemin ederim hergün eve baş ağrısıyla gitmekten yoruldum ailemde kızımız öğretmen diye mutlu güya :)

Sana soracak değilim okutan sen değilsin sonradan anladım senin gibiler ve çocukları yüzünden meslekten nefret ediyorum

Onlar garanti iş, tatili var diye bakıyorlar çünkü olaya ondan. Bana da istifa edeceğim zaman aynı gerekçeleri saydılar. Tatili var, yarım gün çalışıyorsun bla bla bla... ya arkadaş bana uygun değil. Ben ne çocuk cıyıltısı ne de saçma sapan veli kaprisi çekecek bir tip değilim. Benim karşımda gerçekten zeki, belli
seviyeye gelmiş ve anlattıklarımı şıp diye kapacak insan lazım. Hele anaokulu, ilkokulu öğretmenliği daha beter. Süreli oyun oyna, aktivite yap. Yok yani yok... Ben ne o kadar sabırlıyım ne de o kadar verici...Kendi çoçuğuma kadar sabrım da fedakarlığım da. Şu an yaptığım meslek, alanım çok daha zor aslında. Akademisyenlik haricinde karşılaştığım insanlar, olaylar yeri geliyor çelik gibi sinir gerektiriyor ama seviyor muyum, seviyorum. Dediğim gibi hocam eğer zorlanıyorsanız başka alternatifler düşünün. Yoksa insanın sevmediği işi yapması zulüm.

Şuan işletme okuyorum hedef PTT .. umarım kurtulurum

Şuan işletme okuyorum hedef PTT .. umarım kurtulurum
İnşallah. Zaten böyle yapa yapa kalitesiz insanların öğretmen olmasına sebep olacaklar sonra yine ağlayacaklar. Yanarım ona yanarım. Şu an zeki öğrencilerden öğretmen olmak isteyen o kadar az ki. Bizim zamanımızda öğretmenlik puanlar ne kadar yüksekti. Şimdi atama yok olsa bile nasıl tiplerle uğraştığıkları belli bir de yanına veli bonusu var. O yüzden aklı olan bulaşmıyor.

Ya ben şimdiden benim kız okula başlayınca ne yapacağım diye düşünüyorum. Zaten boş konuşan tipler tahammülüm yok da mecburen çıkacak böyle birkaç veli. Sonra Seridina neden sivri dilli? Çünkü bir şey bilmeyip saçmalayan, önünü arkasını bilmeden konuşan, kıytırıktan üniversite okuyup her bir halttan anladığını sanan insanlara ifrit olduğum kadar hiçbir şeye ifrit olmuyorum.

Aynen öyle veliler çok bende bıktım bide bazıları konuşmayı bile bilmeyip yaptıkları

Aynen öyle veliler çok bende bıktım bide bazıları konuşmayı bile bilmeyip yaptıkları
Kuzenim resim öğretmenliği okudu. O da akademiye geçti. Şimdi çok daha fazla çalışıyor evet ama en azından kafası rahat. Dersini veriyor sonra kendi işiyle ilgileniyor. Oh mis

Kuzenim resim öğretmenliği okudu. O da akademiye geçti. Şimdi çok daha fazla çalışıyor evet ama en azından kafası rahat. Dersini veriyor sonra kendi işiyle ilgileniyor. Oh mis
Başarılar hocam en iyisi hakkınızda hayırlısı olsun :)

Sizin çocukla ilgili konulara yaptığınız bir kac yoruma denk geldim. Cocugunuz konusunda cok hassassiniz. Ayni sey sizin başınıza gelseydi sizde oyle tepki verirdiniz ya da tepki vermezdiniz ama içten içe sinir olur annesi niye müdahale etmedi derdiniz bence.

basima gelmedi ama ben de cocuguma bir baskasinin mudahale etmesinden rahatsizlik duyarim. (kardese oyle yapilmaz, guzel guzel oynayin hadi gibi uyarilar degil kastettigim) böyle durumlarla karşılaşmamak,kendinden büyük çocuklardan zarar gormesini engellemek için 2.5 yasindaki oglumun yanından ayrilmiyorum.

mesela oglumun 1.5 -2 yas arasinda vurma itme aliskanligi vardi surekli yaninda duruyordum başka çocukları incitmeden hemen müdahale ediyor davranışının doğru olmadığını anlatiyordum. Allahtan bu davranışından vazgeçti.

ama ne kadar basinda da dursan olan oluyor. mesela hafta sonu oglumu parka goturdum. parkta aynı yaşta başka bir cocuk daha vardı oglum kendi halinde oynuyordu. sonra diğer çocuğun elinde bir araba gördü ve sadece anne bana da bu arabadan al dedi. almaya calisma isteme falan yok. gözle kas arasinda hic beklenmedik bir anda cocuk oglumun suratina öyle bir tokat attı ki. normalde kimsenin çocuğuna sesimi yukseltmem refleks olarak aaaa çok ayıp diyerek ses yukselttim.annesi çok mahcup oldu gereken şekilde uyardı ve özür diledi. ben de olur öyle çocuktur bi daha yapmaz annesi dedim.

bence sizin olayda da tabi sizin oglu uzun davranisi kasıtlı değil ama anne refleks olarak sesini yükseltmiştir.

ama bilinçli şekilde çocuğuma biri kızsa, bagirsa karşısında beni bulur. aynı tonda cevabını alır.

O anda kadina ayni çocuğuma nasil cemkirdiyse ayni hitapta konuşur o sizin dilinizi anlamaz muhattabiniz benim derdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…