Başkasının çocuğuna müdahale etmek

suan 34 aylik, sus bi diyorum icimden. Öf bi susmuyor:)
yani cok seviyor konusmayi. cocuk konusarak rahatliyor resmen. Konustugun kadar yapsan diyorum bazen :)
zaten almanca konuusyor ve benim almancam bazen yetmiyor ki ben de liseyi fln Almaca okumus bir insanim,. esim de alman.. Ama cocuk benden cok kelime biliyor agzim acik kaliyor bazen.
Karakteri böyle

Ben evde neysem, dışarıda da o halimleyim. Uygun dille anlattığım zaman ille de tekrarlıyorsa yanlış hareketleri elbette kızarım. Şu sıralar yine çok oyuncak istemeye başladı, güzelce almayacağımızı anlatıyorum. Bazen kabulleniyor, bazen çileden çıkıyor. Ağlamalar, duygu sömürüleri falan alıyor başını gidiyor. Bakıyorum olmuyor, kızıyorum. Kafama bir kaldırıyorum karşımda yargılayan bakışlar. Umursamıyorum, başımı daha dik tutuyorum. Daha yeni bebek almışım ben ona neden bir hafta ara ile tekrar başka bir şey alayım. Alsam şımartıyor oluyorum, almasam kötü anne, pis anne. Çocuk çileden çıkınca kızsam kötüyüm, sesimi çıkarmasam kötüyüm. Bir iyi olamadım.
Orijinallerinde onlarda öyle, bir farkları yok ama işte sosyal çevre baskısı. İnsanız biz yahu duygularımızla varız sürekli bir kalıba sokulup durmaktan gına geldi. Koca bir gün içerisinde sadece 1 dakikaya şahit olup kimse beni yargılayamaz. Yarım saat önce başka bir şey istiyordu, bir saat önce bambaşka, iki saat önce başka, o anda onu istiyor. Saatlerdir aynı dramayı tekrar tekrar yaşıyoruz, karşıdaki de beni o bir dakikaya bakıp yargılıyor. Yargılasın.

Kim gerçek artık bende bilmiyorum. Hergün instagramda 10 tane falan story paylaşan kişiler görüyorum. Çoğu liseden arkadaşım. Kahvaltılarından, akşam yatana kadar olan her an paylaşılıyor. Evlilik yıldönümlerinde arabada el ele tutuşurken, yemekte el ele tutuşurken, en duygusal bir nebze mahrem anlara kadar hayatlarının içindeyiz. Sahte geliyor. Mumlar, romamtizm, yanyana oturmuşuz el ele, diz dize, göz gözeyken elimde telefon story attığımı hayal ediyorum da neresinde romantizm bunun? Neyine inanayım şimdi ben o ekranda gördüğüm büyülü gibi görünen anın. Bir ay önce liseden samimi bir arkadaşıma o konuda fırça çektim zaten. "Kankacığım, çok mutlu ol iyi güzel de bebeğim her anın burada. Sanki utanmasan sevişirken de dur aşkım bir story atayım, diyecekmişsin gibi duruyor," yazdım (İfşalanmam inşaallah). İçlerinde de gerçekten o kadar mutlular mı bilemem, inşaallah öyledir ama sahte geliyor. Anlıyor musunuz? Öyle romantizm dolu anlarda sosyal medya benim aklıma bile gelmez. Black Mirror geliyor aklıma

ay önemli bisi olmadi ogluma ya, kadina uyuz oldum ben zaten. Cocuklar isirabilir, ama yanlis oldugunu anlatip özür diletmezsen , aglayan cocugu izletmeysen empati kurdurmazsan nasi ögrenirler yanlis oldugunu.
Ona kizdim
Oglumun cani tatli degil neyse ki on saniye agladi sustu öyle kinci degildir, kimseye vurmaz etmez. Sözle dile getirir sikintisini.

Cogu o kadar mutlu degil eminim, keske herkes gosterdigi kadar mutlu olsa.. biraz daha umutla bakariz hayata.. ornek aliriz mesela..

Ben tedaviyle hamile kaldim.. daha cocugum yokken gorurdum anneleri cocuk aglardi oyuncak icin.. derdim neden aglatiyolarki su masum yavrulari uzulurdum. Kendi cocuklarim oldu baxen oluyoki 2 gun istedigini aliyorsun ana bazen dur durak bilmiyolar. Olay parada degil yani her zaman.. doyumsuz olacaklar boyle yaparsak.. kendini yere atip agladigini bilirim hic istifimi bozmadan yuruyorum, paran varsa kendin al kasada diyorum:) biliyolar kararli oldugum zamanlari.. arabaya binene kadar agliyolar yani sonra unutuyolar.. ne yalan soyleyim isterim varlik kadar yoklugunda bizler icin oldugunu anlamalarini.. Allah bugunumuzu aratmasin tabii, ama yoklugu bilmeyen varin kiymetini bilmez. Kotu anne diyen olursada evet kotuyum

Her an ve her şartta yanında yakınında durmak da doğru değil yalnız. Hep ihtiyaç halinde orada durmak iyi şeyler öğretmez..

Annenin yavaş yavaş çocukla arasındaki mesafeyi açması gerekiyor ki, çocuk oyun alanı gibi diğer çocukların olduğu ortamda kendi başına ne yapacağını, kiminle oynayabileceğini gözlemlemeyi öğrensin..

Bunu 2 yaşındayken doktorumuz söylemişti. "Biraz geride dur her konuda sana güvenmesin çocukların arasına rahatça girmeye çalışsın" diyerek.
Ve 2 yaş bunu uygulamaya başlamak için ideal bir zaman.

Ben -net hatırlamamakla birlikte sanırım 2 yaş civarı- küçük çocuklar için olan oyun alanında dışarıdan izlemeye başladım. Sadece gözüm üstündeydi..

Vuran, zarar veren bir çocuk olursa bu değişir tabi. Bazı çocuklar fıtrat gereği oyun oynamayı bilmiyorlar nedense..

Yani ben konu sahibinin bahsi geçen konuda olayı abarttığını düşünüyorum. Çok hassas düşünüyor..

yaşlar küçükse unutuluyordur belki ama biraz büyükse unutulmuyor siz elinizden geldiği kadar alın derim ama tabi çok hevesle istediği birşey varsa.benim kuzenimin anne babası boşandı diye bütün aile ona çalışıyordu çocukta çok istediğim birşey vardı,bizim durumumuz daha iyi olmasına ve çok istememe rağmen almamışlardı.içime oturmuştu halada unutmam.

Çocuğunuz henüz iki yasinda yani idrak yeteneğine sahip değil , kolunuzun uzanacagi mesafede olsun yoksa başkalarının müdahale etmesine musade etmiş gibi oluyorsunuz. Bnmki de erkek çocuğu ve tepkilerini kontrol edemiyo yastayken dibinden asla ayrilmazdim hem başka çocuktan korurdum hemde daha küçük yaşta etrafta biri varsa istemeden zarar vermesin de annesi tepki vermesin diye yada bişey oldu diyelim hemen koşup engellerdim

Iyide herseyi alamayizki yasi kucukte olsa? Mesela 7 yasindaki oglum diyoki anne bana 18 yasinda bugatti al organlarimi satsam alamam o arabayi tobe bismillah:) bu yasta iphone x istiyordu mesela.. biz her istedigimizi alabiliyor muyuz? Ee kucukkende bizim icimizde kalanlar olmustur, suan guldugum.. hayatin gercegi bu degil mi?

Tabii bilmiyor kıymet. Bizim ki sürekli okulda oyuncak kaybediyor. Salı okula oyuncak gitti bugün geldi. "Onu bunu bilmem, o oyuncak eve gelecek yenisini almam kaybetmeseydin," dedim. Sadece oyuncak konusunda değil. Az önce yarım elma ile muz yedi, şimdi yine muz diye tepiniyor. Ben bunu yazarken de kardeşinin önünden elma dilimi yürüttü. Şimdi de kardeşinin hakkını yediği için ufak bir azar işitecek. Meyveyi sakındığımdan değil, her istediğinde her şeye sahip olamayacağını, her istediğinde istediğini yiyemeyeceğini öğrensin veya ne bileyim orada şimdi 3 tane muz var; acaba bugün markete gider miyiz, gitmezsek bunu da anneme, babama ve kardeşime ayırayım diye düşünme yetisini kazansın.

Ay o yeti benim herifte bile yok ben cocuga ne deyim yeminle herseyin dibini gorur ama oglum yemediysen sen ye der kuzum.. haklisin sonuna kadar ama yaslarida kucuk buyudukce gore gore alisacaklar

Ay o yeti benim herifte bile yok ben cocuga be deyim yeminle herseyin dibini gorur ama oglum yemediysen sen ye der kuzum.. haklisin sonuna kadar ama yaslarida kucuk buyudukce gore gore alisacaklar
Haha bu biraz benim durduramıyorum kendimi. Sevdiğim birşeyse eğer resmen şeytanla mücadele ediyorum içimde. Ye ye diyo bi ses.

Haha bu biraz benim durduramıyorum kendimi. Sevdiğim birşeyse eğer resmen şeytanla mücadele ediyorum içimde. Ye ye diyo bi ses.
Ye ama bi paket biskuvi diyelim, bana bi kac taneden sonra saman gibi geliyo diyelim. Adam tum paketi nasil yiyor.. amacherseyde boyle ortasi yok. Deki bi su da evdeki gariban kadinla cocuklara kalsinen kotusude dolapta var saniyon yok.. misafir gelince kaliyom oyle

Ahaha o tüm paket büsküviyi yiyen de benim. Pis boğazım kabul.

o kadarda değil canım sizin oğlanda abartmışhayatın gerçeği tabi ama çok istedikleri bir oyuncak vs varsa alabileceklerinizi alın işte şımartmadan demek istemiştim.çocukken çok istediğin birşey olmayınca insanın içi buruk kalıyor

Ay o yeti benim herifte bile yok ben cocuga ne deyim yeminle herseyin dibini gorur ama oglum yemediysen sen ye der kuzum.. haklisin sonuna kadar ama yaslarida kucuk buyudukce gore gore alisacaklar
Bu bizimki ya. İşte demek ki babadan göre göre çocuk elden gidiyor. Dün ütüye vermişim kendimi. Baba kız biri nutellanın, diğeri fındık ezmesinin dibini görmüşler. Akşam yatmaya yakın bir dilim ekmek kızartayım da çikolata sürüp yiyeyim dedim, kavanoz boş. Fındık ezmesi kavanozu yıkanmış gibi tertemiz. 5 dakikada yarım paket tost ekmeği ile sömürmüşler resmen.

Malesef annelerin kaderi bu,cocuklar iclerinden bize hak verseler bile bize yansıttıkları cogu zaman bu,kötü anne
Kendime göre iyi bir anneyim,cocuklarimdan yapamayacaklari isleri beklemiyorum ama ogrenmeleri gereken seyler de var,sonuc surat asma,telefon internet kisitlamalarina tepki:))
Fakat dogru yolda oldugumun da farkindayim,oglum diyor ki "telefon o kadar oyalayici ve vakit calici bir sey ki cocugum oldugunda liseden cikincaya kadar asla telefon vermeyeceğim"

Haha aynen oyle bizdede kavanoz kavanoz gidiyor ve cocuklar degil esim yiyor. Arada bi akillarina esip istediklerinde bi bakiyorum kavanoz bos.. bari cope at olmadigini goreyim dimi? var susu veriyo ama yok yani.. bunuda mi babam yemis diyo cocuklar

Çocuklar zannettiğimiz kadar güçsüz değiller.
Vara-yoğa travma oluşturabilir dersek çocuk yetiştirmek adeta yük ve eziyet olur.
Etkilenme ve travma kelimeleri arasındaki farkı iyi anlamak lazım.
Yeni nesil Ebeveynlerin çocuklarının psikolojik durumu hakkında gereğinden fazla endişeli olduğunu düşünüyorum.

Hahaha Allah kocana cocuklarina sabir versin diyeyim o zaman bacim
Kocam büskivi sevmiyo ben de ayda yılda yerim artık eskiden her gün bir paket yerdim. ama çikolata ona almazsam ya da aldıgını yersem olay çıkıyor. Çıkolata bagımlısıyız ikimizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…