- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi burcubahar0635
-
suan 34 aylik, sus bi diyorum icimden. Öf bi susmuyor:)Gecmis olsun yavrunuza.Ama oradan parca kopmamistir ya,dis izi cikmistir en fazla,kopek degil ya diger cocuk
O kadar kucuk cocuga da tüm gününüzü özetsiz anlatmak ne bileyim,hani o da bir birey,kendince düşünceleri var,bunca konusmayi cekebiliyor mu?
Benim esimde cok ayrintili anlatir,ayh bi sus diyesim geliyor bazen
Ben evde neysem, dışarıda da o halimleyim. Uygun dille anlattığım zaman ille de tekrarlıyorsa yanlış hareketleri elbette kızarım. Şu sıralar yine çok oyuncak istemeye başladı, güzelce almayacağımızı anlatıyorum. Bazen kabulleniyor, bazen çileden çıkıyor. Ağlamalar, duygu sömürüleri falan alıyor başını gidiyor. Bakıyorum olmuyor, kızıyorum. Kafama bir kaldırıyorum karşımda yargılayan bakışlar. Umursamıyorum, başımı daha dik tutuyorum. Daha yeni bebek almışım ben ona neden bir hafta ara ile tekrar başka bir şey alayım. Alsam şımartıyor oluyorum, almasam kötü anne, pis anne. Çocuk çileden çıkınca kızsam kötüyüm, sesimi çıkarmasam kötüyüm. Bir iyi olamadım.Artik herseyin ama herseyin suyu cikti.. iliskiler cocuklarimizla iliskilerimiz, tatillerimiz , gezmemiz tozmamis.. hic birseyi kendimiz icin yapmiyor hale geldik. Sorsan cogu kisi insanlari umursamiyor.. ama kendin icin ne yapiyorsun? Ya da seninde dedigin gibi sahnede gozukenle perde arkasi ayni mi? Bu yapmacikliktan bende bikmis durumdayim cunku arka planda ne yasadiklarini biliyorum.
ay önemli bisi olmadi ogluma ya, kadina uyuz oldum ben zaten. Cocuklar isirabilir, ama yanlis oldugunu anlatip özür diletmezsen , aglayan cocugu izletmeysen empati kurdurmazsan nasi ögrenirler yanlis oldugunu.Gecmis olsun yavrunuza.Ama oradan parca kopmamistir ya,dis izi cikmistir en fazla,kopek degil ya diger cocuk
O kadar kucuk cocuga da tüm gününüzü özetsiz anlatmak ne bileyim,hani o da bir birey,kendince düşünceleri var,bunca konusmayi cekebiliyor mu?
Benim esimde cok ayrintili anlatir,ayh bi sus diyesim geliyor bazen
Cogu o kadar mutlu degil eminim, keske herkes gosterdigi kadar mutlu olsa.. biraz daha umutla bakariz hayata.. ornek aliriz mesela..Ben evde neysem, dışarıda da o halimleyim. Uygun dille anlattığım zaman ille de tekrarlıyorsa yanlış hareketleri elbette kızarım. Şu sıralar yine çok oyuncak istemeye başladı, güzelce almayacağımızı anlatıyorum. Bazen kabulleniyor, bazen çileden çıkıyor. Ağlamalar, duygu sömürüleri falan alıyor başını gidiyor. Bakıyorum olmuyor, kızıyorum. Kafama bir kaldırıyorum karşımda yargılayan bakışlar. Umursamıyorum, başımı daha dik tutuyorum. Daha yeni bebek almışım ben ona neden bir hafta ara ile tekrar başka bir şey alayım. Alsam şımartıyor oluyorum, almasam kötü anne, pis anne. Çocuk çileden çıkınca kızsam kötüyüm, sesimi çıkarmasam kötüyüm. Bir iyi olamadım.
Orijinallerinde onlarda öyle, bir farkları yok ama işte sosyal çevre baskısı. İnsanız biz yahu duygularımızla varız sürekli bir kalıba sokulup durmaktan gına geldi. Koca bir gün içerisinde sadece 1 dakikaya şahit olup kimse beni yargılayamaz. Yarım saat önce başka bir şey istiyordu, bir saat önce bambaşka, iki saat önce başka, o anda onu istiyor. Saatlerdir aynı dramayı tekrar tekrar yaşıyoruz, karşıdaki de beni o bir dakikaya bakıp yargılıyor. Yargılasın.
Kim gerçek artık bende bilmiyorum. Hergün instagramda 10 tane falan story paylaşan kişiler görüyorum. Çoğu liseden arkadaşım. Kahvaltılarından, akşam yatana kadar olan her an paylaşılıyor. Evlilik yıldönümlerinde arabada el ele tutuşurken, yemekte el ele tutuşurken, en duygusal bir nebze mahrem anlara kadar hayatlarının içindeyiz. Sahte geliyor. Mumlar, romamtizm, yanyana oturmuşuz el ele, diz dize, göz gözeyken elimde telefon story attığımı hayal ediyorum da neresinde romantizm bunun? Neyine inanayım şimdi ben o ekranda gördüğüm büyülü gibi görünen anın. Bir ay önce liseden samimi bir arkadaşıma o konuda fırça çektim zaten. "Kankacığım, çok mutlu ol iyi güzel de bebeğim her anın burada. Sanki utanmasan sevişirken de dur aşkım bir story atayım," diyecekmişsin gibi duruyor yazdım (İfşalanmam inşaallah). İçlerinde de gerçekten o kadar mutlular mı bilemem, inşaallah öyledir ama sahte geliyor. Anlıyor musunuz? Öyle romantizm dolu anlarda sosyal medya benim aklıma bile gelmez. Black Mirror geliyor aklıma
Bir de uzaktan ilgilenerek kadının yanlarında durmasıyla yetinerek o müdahale hakkını kadına siz vermişsiniz. Bir olay olursa sorumluluk o kadında gibi olmuş. Benim kızım 19 aylık ama 2 yaşında da olsa tanımadığım bir kadının yanında olmasına müsade etmem. O kadınla birlikte ben de yanlarında olurum.
Bir de psikolog vs kim söylemişse söylesin kendi akıl süzgecimden geçirmediğim her doğruyu kabul etmem. Kadın bebeğe öyle yapılmaz demiş. Bunda hiçbirşey yok.
yaşlar küçükse unutuluyordur belki ama biraz büyükse unutulmuyor siz elinizden geldiği kadar alın derim ama tabi çok hevesle istediği birşey varsa.benim kuzenimin anne babası boşandı diye bütün aile ona çalışıyordu çocukta çok istediğim birşey vardı,bizim durumumuz daha iyi olmasına ve çok istememe rağmen almamışlardı.içime oturmuştu halada unutmam.Cogu o kadar mutlu degil eminim, keske herkes gosterdigi kadar mutlu olsa.. biraz daha umutla bakariz hayata.. ornek aliriz mesela..
Ben tedaviyle hamile kaldim.. daha cocugum yokken gorurdum anneleri cocuk aglardi oyuncak icin.. derdim neden aglatiyolarki su masum yavrulariuzulurdum. Kendi cocuklarim oldu baxen oluyoki 2 gun istedigini aliyorsun ana bazen dur durak bilmiyolar. Olay parada degil yani her zaman.. doyumsuz olacaklar boyle yaparsak.. kendini yere atip agladigini bilirim hic istifimi bozmadan yuruyorum, paran varsa kendin al kasada diyorum:) biliyolar kararli oldugum zamanlari.. arabaya binene kadar agliyolar yani sonra unutuyolar.. ne yalan soyleyim isterim varlik kadar yoklugunda bizler icin oldugunu anlamalarini.. Allah bugunumuzu aratmasin tabii, ama yoklugu bilmeyen varin kiymetini bilmez. Kotu anne diyen olursada evet kotuyum
Iyide herseyi alamayizki yasi kucukte olsa? Mesela 7 yasindaki oglum diyoki anne bana 18 yasinda bugatti alyaşlar küçükse unutuluyordur belki ama biraz büyükse unutulmuyor siz elinizden geldiği kadar alın derim ama tabi çok hevesle istediği birşey varsa.benim kuzenimin anne babası boşandı diye bütün aile ona çalışıyordu çocukta çok istediğim birşey vardı,bizim durumumuz daha iyi olmasına ve çok istememe rağmen almamışlardı.içime oturmuştu halada unutmam.
Tabii bilmiyor kıymet. Bizim ki sürekli okulda oyuncak kaybediyor. Salı okula oyuncak gitti bugün geldi. "Onu bunu bilmem, o oyuncak eve gelecek yenisini almam kaybetmeseydin," dedim. Sadece oyuncak konusunda değil. Az önce yarım elma ile muz yedi, şimdi yine muz diye tepiniyor. Ben bunu yazarken de kardeşinin önünden elma dilimi yürüttü. Şimdi de kardeşinin hakkını yediği için ufak bir azar işitecek. Meyveyi sakındığımdan değil, her istediğinde her şeye sahip olamayacağını, her istediğinde istediğini yiyemeyeceğini öğrensin veya ne bileyim orada şimdi 3 tane muz var; acaba bugün markete gider miyiz, gitmezsek bunu da anneme, babama ve kardeşime ayırayım diye düşünme yetisini kazansın.Cogu o kadar mutlu degil eminim, keske herkes gosterdigi kadar mutlu olsa.. biraz daha umutla bakariz hayata.. ornek aliriz mesela..
Ben tedaviyle hamile kaldim.. daha cocugum yokken gorurdum anneleri cocuk aglardi oyuncak icin.. derdim neden aglatiyolarki su masum yavrulariuzulurdum. Kendi cocuklarim oldu baxen oluyoki 2 gun istedigini aliyorsun ana bazen dur durak bilmiyolar. Olay parada degil yani her zaman.. doyumsuz olacaklar boyle yaparsak.. kendini yere atip agladigini bilirim hic istifimi bozmadan yuruyorum, paran varsa kendin al kasada diyorum:) biliyolar kararli oldugum zamanlari.. arabaya binene kadar agliyolar yani sonra unutuyolar.. ne yalan soyleyim isterim varlik kadar yoklugunda bizler icin oldugunu anlamalarini.. Allah bugunumuzu aratmasin tabii, ama yoklugu bilmeyen varin kiymetini bilmez. Kotu anne diyen olursada evet kotuyum
Ay o yeti benim herifte bile yok ben cocuga ne deyimTabii bilmiyor kıymet. Bizim ki sürekli okulda oyuncak kaybediyor. Salı okula oyuncak gitti bugün geldi. "Onu bunu bilmem, o oyuncak eve gelecek yenisini almam kaybetmeseydin," dedim. Sadece oyuncak konusunda değil. Az önce yarım elma ile muz yedi, şimdi yine muz diye tepiniyor. Ben bunu yazarken de kardeşinin önünden elma dilimi yürüttü. Şimdi de kardeşinin hakkını yediği için ufak bir azar işitecek. Meyveyi sakındığımdan değil, her istediğinde her şeye sahip olamayacağını, her istediğinde istediğini yiyemeyeceğini öğrensin veya ne bileyim orada şimdi 3 tane muz var; acaba bugün markete gider miyiz, gitmezsek bunu da anneme, babama ve kardeşime ayırayım diye düşünme yetisini kazansın.
Haha bu biraz benim durduramıyorum kendimi. Sevdiğim birşeyse eğer resmen şeytanla mücadele ediyorum içimde. Ye ye diyo bi ses.Ay o yeti benim herifte bile yok ben cocuga be deyimyeminle herseyin dibini gorur ama oglum yemediysen sen ye der kuzum.. haklisin sonuna kadar ama yaslarida kucuk buyudukce gore gore alisacaklar
Ye ama bi paket biskuvi diyelim, bana bi kac taneden sonra saman gibi geliyo diyelim. Adam tum paketi nasil yiyor.. amacherseyde boyle ortasi yok. Deki bi su da evdeki gariban kadinla cocuklara kalsinHaha bu biraz benim durduramıyorum kendimi. Sevdiğim birşeyse eğer resmen şeytanla mücadele ediyorum içimde. Ye ye diyo bi ses.
Ahaha o tüm paket büsküviyi yiyen de benim. Pis boğazım kabul.Ye ama bi paket biskuvi diyelim, bana bi kac taneden sonra saman gibi geliyo diyelim. Adam tum paketi nasil yiyor.. amacherseyde boyle ortasi yok. Deki bi su da evdeki gariban kadinla cocuklara kalsinen kotusude dolapta var saniyon yok.. misafir gelince kaliyom oyle
o kadarda değil canım sizin oğlanda abartmışIyide herseyi alamayizki yasi kucukte olsa? Mesela 7 yasindaki oglum diyoki anne bana 18 yasinda bugatti alorganlarimi satsam alamam o arabayi tobe bismillah:) bu yasta iphone x istiyordu mesela.. biz her istedigimizi alabiliyor muyuz? Ee kucukkende bizim icimizde kalanlar olmustur, suan guldugum.. hayatin gercegi bu degil mi?
Bu bizimki ya. İşte demek ki babadan göre göre çocuk elden gidiyor.Ay o yeti benim herifte bile yok ben cocuga ne deyimyeminle herseyin dibini gorur ama oglum yemediysen sen ye der kuzum.. haklisin sonuna kadar ama yaslarida kucuk buyudukce gore gore alisacaklar
Malesef annelerin kaderi bu,cocuklar iclerinden bize hak verseler bile bize yansıttıkları cogu zaman bu,kötü anneBen evde neysem, dışarıda da o halimleyim. Uygun dille anlattığım zaman ille de tekrarlıyorsa yanlış hareketleri elbette kızarım. Şu sıralar yine çok oyuncak istemeye başladı, güzelce almayacağımızı anlatıyorum. Bazen kabulleniyor, bazen çileden çıkıyor. Ağlamalar, duygu sömürüleri falan alıyor başını gidiyor. Bakıyorum olmuyor, kızıyorum. Kafama bir kaldırıyorum karşımda yargılayan bakışlar. Umursamıyorum, başımı daha dik tutuyorum. Daha yeni bebek almışım ben ona neden bir hafta ara ile tekrar başka bir şey alayım. Alsam şımartıyor oluyorum, almasam kötü anne, pis anne. Çocuk çileden çıkınca kızsam kötüyüm, sesimi çıkarmasam kötüyüm. Bir iyi olamadım.
Orijinallerinde onlarda öyle, bir farkları yok ama işte sosyal çevre baskısı. İnsanız biz yahu duygularımızla varız sürekli bir kalıba sokulup durmaktan gına geldi. Koca bir gün içerisinde sadece 1 dakikaya şahit olup kimse beni yargılayamaz. Yarım saat önce başka bir şey istiyordu, bir saat önce bambaşka, iki saat önce başka, o anda onu istiyor. Saatlerdir aynı dramayı tekrar tekrar yaşıyoruz, karşıdaki de beni o bir dakikaya bakıp yargılıyor. Yargılasın.
Kim gerçek artık bende bilmiyorum. Hergün instagramda 10 tane falan story paylaşan kişiler görüyorum. Çoğu liseden arkadaşım. Kahvaltılarından, akşam yatana kadar olan her an paylaşılıyor. Evlilik yıldönümlerinde arabada el ele tutuşurken, yemekte el ele tutuşurken, en duygusal bir nebze mahrem anlara kadar hayatlarının içindeyiz. Sahte geliyor. Mumlar, romamtizm, yanyana oturmuşuz el ele, diz dize, göz gözeyken elimde telefon story attığımı hayal ediyorum da neresinde romantizm bunun? Neyine inanayım şimdi ben o ekranda gördüğüm büyülü gibi görünen anın. Bir ay önce liseden samimi bir arkadaşıma o konuda fırça çektim zaten. "Kankacığım, çok mutlu ol iyi güzel de bebeğim her anın burada. Sanki utanmasan sevişirken de dur aşkım bir story atayım, diyecekmişsin gibi duruyor," yazdım (İfşalanmam inşaallah). İçlerinde de gerçekten o kadar mutlular mı bilemem, inşaallah öyledir ama sahte geliyor. Anlıyor musunuz? Öyle romantizm dolu anlarda sosyal medya benim aklıma bile gelmez. Black Mirror geliyor aklıma
Haha aynen oyleBu bizimki ya. İşte demek ki babadan göre göre çocuk elden gidiyor.Dün ütüye vermişim kendimi. Baba kız biri nutellanın, diğeri fındık ezmesinin dibini görmüşler. Akşam yatmaya yakın bir dilim ekmek kızartayım da çikolata sürüp yiyeyim dedim, kavanoz boş. Fındık ezmesi kavanozu yıkanmış gibi tertemiz. 5 dakikada yarım paket tost ekmeği ile sömürmüşler resmen.
Hahaha Allah kocana cocuklarina sabir versin diyeyim o zaman bacimAhaha o tüm paket büsküviyi yiyen de benim. Pis boğazım kabul.
Kocam büskivi sevmiyo ben de ayda yılda yerim artık eskiden her gün bir paket yerdim. ama çikolata ona almazsam ya da aldıgını yersem olay çıkıyor. Çıkolata bagımlısıyız ikimizde.Hahaha Allah kocana cocuklarina sabir versin diyeyim o zaman bacim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?