Başkasının eskisi benim bebeğimin yenisi olsunmuş...

ben sadece benmle konuşmadan eşim kabul etmiş ihtiyaç sahibine verirsen daha iyi olur diye msj attım beni dahil etmedi bende büyütmedim sadece istemediğimi söyledim uzatsam kendime hakim olamam kalpleri kırılır
Tabiki sadece görüsümü yazmak istiyorum, sahsen ben, neden bana vermeyi düsünüyorsunki canim ablacigim, bebegin varken ona giydirirsin diyip, iyilikle konuyu kapatirdim.
Hani herkes ayri cözer bir problemi ama ben yakinmak degilde yüzyüze veya konusarak halletme tarafdariyim.

Bence en uygunu kendi çocuğuna giydirmesi,kendi çocuğuna kardeşinin kyafetlerini layık görmeyen kadın hali vakti yerinde olan erkek kardeşinede az çok karısının huyunuda biliyordur layık göremez.Durumum olduktan sonra ben olsam bende herşeyini sıfırdan tertemiz almak isterim kabul etmemekte gayet haklı

Bence herkes boyle birseyi kabul etmek zorunda degil. Konu sahibinin yaptigida abarti degil. Kadin zaten 2. Cocugunu dogurali 2 ay olmus sonucta onada giydirebilirdi. Baskalari bile hayrina almamis. O niye alsin ki ?

QUOTE="sevde_, post: 39249097, member: 273059"]Fazla abartmissiniz. Bu kadar tantanaya gerek yokmus. Bebek dedigin cabuk buyuyor. Onun eskisi yetiskin birinin eskisine de benzemez. Eskiyemeden kalir elbiseler zaten.
Fazla alinip olayi dramatie etmissiniz. Tesekkur edip alabilirdiniz de. Bebek kiyafetlerinin paylasilmasi oyle ekstrem bir olay degil.[/QUOTE]

Bu kadar kendi kendini yemene gerek yok bence gereksiz yere abartmışsın..Seninde yeni bebeğin var,ona giydir sen en iyisi benim ihtiyacım yok sağolasın derdim ve konuyu kapatırdım ben olsam...

Aslinda haklisin konu sahibi ama uslubun yanlis..mesaj atip istemiyorum yerine esine canim yanlis anlama ablan bile ikinci bebegine onlari layik gormuyor benim ilk hersryleri yeni olsun istiyorum hem ihtiyac sahibi insanlar var Allaha sukur bebegimize birseyler alabiliriz hem benide anla benim bebegim daha azmi kiymetliki onun kendi cocuguna layik gormediklerini giydiriyoruz..deseydin esini boyle boyle isleseydin zaten sen degil kocan abla biz aliyoruz der sana laf dusmezdi..gorumcen yanlis yapmis ben yegenimin besik dahil butun kiyafetlerini 3 yasa kadar parca parca aldim verdim bununla beraber atmaya kiyamadigim benimde eskilerim vardi ama cok iyilerdi gelin onlarida seve seve kabul etti beliki arti niyet var ama sende cok gergin bir kadina benziyorsun boyle yaparsan hamileligini kendine zehir edersin..

Bence sen haklısın burda ,abartma bende giydirdim olur oyle filan diyenler kendi aile yapısına ve kendi karakterine gore dogru olanları yazıyor bazıları sevmez kullanılmısı kullanmayı hele ki durumuda varsa .. bi cok kisi 2. El kiyafet camasir alisverisi bile yapiyor belli ucret karsiligida olsa mesela ben yapamam pacavrada giysem yapamam o durumlara dusmeyelim umarim .. ki sen gorumceni filanda zaten cok sevmiyormussun aranizda bazi seylerde gecmis dogal olarak .. ve kendi yenidogmus bebegine kardesinin eskilerini giydirmeyip sana yollamasiysa hic hic hoş degil madem durumun var kendin al getirselerde giydirmessin

yok ya ben hak verdim giydirenin de kendi seçimi sonuna kadar haklı giydirmeyen de sonuna kadar haklı o da onun seçimi yani doğum yapan ablası halası bilmem kimisi olmayabilirdi öyle düşünecek artık kocası da bende çok özeniyodum kayınvalidem eltimin bebek arabasını falan aldırmaya çalıştı nasıl bi bakış baktıysam artık bi daha konusu açılmadı insan ilk heves çok özeniyo ama doğum oldu aylar geçti ben her şeyimi almıştım onlar da almıştı hediyeler sağolsunlar yine sonra sonra kadın yollamış küçülenleri seçtiğim bişeyleri giydirdim kaban şişme yeleklerden falan özellikle çok da güzel şeylerdi bi süre sonra eskisi kadar takıntınız kalmıyo zaten ama suyunu da çıkarıyolar orası da var mesela ben teşekkür ettim bir bavul eşyanın toplasan 5 parçasını kullanmışımdır ama bişi demedim ya verdim birilerine ya da atttım ama kadın cozuttu eski atletleri getirmiş taa memlekete rengi gri olmuş yıkana yıkana ter bezi yaparsın diyo ya ne diye uğraştın ter bezini 900 km getirmeye bana da bir 900 eve götürtmeye ne gerek vardı hasta mısın diyemedim ya la durumundaydım ama oluyo öyle şeyler

valla annem bana gelipte kıyafet var kimse kabul etmedi sana vereyim dese ağzının payını veririm onun da kimse tenezzül etmiyo ben edecem söz söyleme sanatı diye bişey var

Acaba oyle mi denildi tam olarak ? Bazen karşı tarafa karşı duyulan öfke neden olabilir oyle algılamaya.

Benim annem dese ağzının payını vermem kıyamam ona. Yanlış ifade ettiğini soylerim sadece. Ama ofke duyduğum bir insan olsa kafamda buyuturum

Burda mesele eskiyi giydirmeyi sevmemek değil ki, ofkeden delirmek. Bu kadar sorun olacak birşey değil. İstemiyorum denir olur biter.
İşte sevmediklerine insan böyle yapar. Doğruya doğru konuşmak lazım. Sevdiğin bir insan dese " he " deyip geçersin.

Illa muhtacsiniz diye size teklif etdigini sanmiyorum sonucta bir bebek öyle cabuk büyüyorki siz aldiklarinizin cogunu bile giydiremiyorsunuz biraz iyi yönden düsünün ...

Bu konuda art niyet var.

Görümce yeni doğum yapmamış olsa alın derdim ama yeni doğum yapmış kendi cocuğuna giydirmiyor da neden size teklif ediyor ki?

Yaw sizin konuyla pek alakasi yok ama yeri gelmişken yazayim rahatlayayim..
Sözde yardim adi altinda evde giymedigi pacavralari, her tarafı yirtik, camasir suyu lekeleriyle dolu p.k gibi kiyafetleri magdur insanlara alay eder gibi verenlerin Allah belasini versin. Al g.tune s.k onları...

Sanirim ilk bebeginiz ve haliyle bebeginiz icin elinizden gelenin en iyisini almak istiyorsunuz. Ilk heves.... ilk hamilelik... ben de oyle idim. Heves heves oglumun odasini susleyip boyamistim. Kiyafetler almistim. Allah o duyguyu herkese nasip etsin. Ben size hak veriyorum. Bu evlilik gibi. Yani nasil evlenirken heves heves insan evini dizmek ister, halince esyalar alir... ilk bebrkte de oyle oluyor. Biberon, emzik alirken bile insan mutlu oluyor. Nasil o kisi o heyecani ilk bebeginde tattiysa siz de doya doya yasayin bumutlulugu. Gidin eliniz el verdigince bebeginize kiyafetlerinizi kendiniz alin. Bi herzaman yasanacak birsey degil. Ben hala oglumin bebeklik kiyafetlerinden bazilarini saklarim.

Kesinlikle katılıyorum.

İş yerinden bütün arkadaşlar peşpeşe doğum yaptık. Kızı olan kıza erkek olan erkeğe kıyafet verdi. Hepsi de cok güzel parçalardı bi arkadaş başka bir arkadaşa bi torba kıyafet getirmiş, hani zıbın var ya giydirdiğimiz onlarda bildiğin kaka izi ya. İnsan koymaya utanır. Benim kızımın bazı lekeleri de cıkmıyor. Atıyorum. Onu başkasına vermeye utanır insan. Hayır ihtiyacı olan insanlar da değiliz ama bu yapılmaz yani.

İyi niyeti kötü niyeti bilmem ama ne kadar kabasınız. Çok ayıp yok ihtiyacı olan bile almamış yok ben muhtaç mıyım. Bir çok insan çocuğuna başkasının kıtafetini giydirdi hiçbirinin de bi yeri eksilmedi şükür. Evet iki parça da olsa sizin olsun o ayrı bişey ama bebekler çok çabuk serpiliyo. Bi taytın içine on gün sonra giremiyo. Sizin o ihtiyacı olanlaar diye ötelediğiniz insanlar için bir lira bile mühim. Ukala insanları bilirim gerçekten öyle olma ihtimalleri var ama açıkçası bana daha çok siz öyleymişsiniz gibi geldi. İlk yoruma da tepkinize bakılınca zor olmadı bu kanıya varmam.

Haklısınız ben de allah beter etsin diyenlerdenim.

Bi aile vardı en küçük çocuk paket açılınca "bana göre var mı" demiş, hala içim cız eder. Allahım hayal bile edemeyecekleri günlere eriştirsin.. Yavrum benim

Konu sahibine de öyle insanları küçümseyip onlar bike almamış ben niye alıym dediği için antipati duydum.

Cok bayılıyorsa kendi bebeğinin eskisini ikinci bebeğine giydirsin. Sen onun bebeğinin eskisine muhtaç degilsin. Herkesin cocuğu kendisine özel guzel ayrıdır ne diye dayatmış ki ihtiyacı olan birine versin madem yardım yapmak ıstıyor... Istemiyorum demissin iste ustelemenin anlamı yok

Suriye'den gelen vatandaslara malzeme toplarken oyle igrenc seyler gördüm ki bugün, agzim dolmuş :))
Kaldi ki Suriyeli savas mağdurları zerre umursamaz o kiyafetlerin halini o kadar muskul durumdalar.
Yoksul diye de her seyin en pisi verilmezki..

Yardım ederken bile insan olamıyoruz cünkü.

Bende tam tersi olmuştu. Bir arkadaşımdan alacaktım eşim duydu ve tepki verdi. Bak dedim çocuğun yediği kar giydiği zarar anlatamadım. Ve herşeyini aldık hediye de geldi mağazaya girince zaten insan kendini kaybediyor aldık ça alıyor. Doğduğunda büyük gelen kıyafetler 4. Ay olmadı 4. Ay 6. Ay ve 9. Ay toplamda 3 bavul kıyafet tertemiz duruyordu eşim bir arkadaşına verdi. Şimdi eminim çocuk olsa böyle bişeye karşı çıkmaz. Ben olmayan kıyafetleri bavullara yerleştiriken cık cık cık buda mı buda mı diyip durdu. :)

Tabi içinize sinmeyecekse almayın. Ama kötü olmamak adına kız erkek farketmeyecek kıyafetleri bakıp eleyim deseydiniz keşke. Ve 3 5 parça bunları beğendim sadece deseydiniz isterseniz yine giydirmezdiniz.
Yani en azından bu sorunu yaşamamış olurdunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…