Başkasının kınasında bindallı giymek

Mascara

like a chalk outline
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
18.527
3.908
Herkese selam arkadaşlar..
Düşünüp içinden çıkamadığım bir durumu sizinle paylaşmak istiyorum.

1 mayısta çok yakın arkadaşımın kına gecesi olacak. Geçen gün çok yakın arkadaşları olarak bizimde o gece bindallı giymemizi istediğini söyledi. Bu fikir bana açıkcası garip geldi ama çok hevesliydi hevesini kırmamak adına birşey söylemedim. Salı günü toplaşıp bindallı kiralamaya gidilecekmiş.
Ben çok yakın arkadaşımda olsa başkasının kına gecesinde bindallı giymek istemiyorum. Gelinlik gibi birşey bu da bence. İlerde evlenirsem ben de kına gecemin olmasını istiyorum bende bindallı giymek istiyorum. Şimdi onun kına gecesi için giyersem kendiminkinin bir anlamı kalmayacak gibi geliyor.

İkinci bir mevzuda insanlara sizde bindallı kiralayacaksınız gibi bir emrivakide bulunması bana açıkcası çok itici geldi.
Bu durumdan arkadaşımı kırmadan nasıl kurtulabilirim bana yardım eder misiniz?

1 mayısta çok yakın arkadaşımın kına gecesi olacak. Geçen gün çok yakın arkadaşları olarak bizimde o gece bindallı giymemizi istediğini söyledi. Bu fikir bana açıkcası garip geldi ama çok hevesliydi hevesini kırmamak adına birşey söylemedim. Salı günü toplaşıp bindallı kiralamaya gidilecekmiş.
Ben çok yakın arkadaşımda olsa başkasının kına gecesinde bindallı giymek istemiyorum. Gelinlik gibi birşey bu da bence. İlerde evlenirsem ben de kına gecemin olmasını istiyorum bende bindallı giymek istiyorum. Şimdi onun kına gecesi için giyersem kendiminkinin bir anlamı kalmayacak gibi geliyor.

İkinci bir mevzuda insanlara sizde bindallı kiralayacaksınız gibi bir emrivakide bulunması bana açıkcası çok itici geldi.
bu durum bizde adettir mesela kütahyada gelin tefebaşı giyer en yakın arkadaşları da bindallı :KK14:lakin emrivakiler hiç hoş değil giymek istememek de özgür iradeniz arkadaşınızla tatlı dille konuşup durumu anlatabilirsiniz bence

bu durum bizde adettir mesela kütahyada gelin tefebaşı giyer en yakın arkadaşları da bindallı :KK14:lakin emrivakiler hiç hoş değil giymek istememek de özgür iradeniz arkadaşınızla tatlı dille konuşup durumu anlatabilirsiniz bence
çok teşekkür ederim. dediğim gibi daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım.
demekki adet olan yörelerde varmış

ooo ne güzel iste bizde gelin haricinde 4 5 kiside giyer bindallı kuzenler arkadasalr falan bende giyilmedi ama esimin kardesi bizde önce evlendi onda tüm kuzenler görümcelerim falan giymisti

ben kardesimdede giymek isterim
merak etme gelinin kim oldugu belli olur

E söyle o zaman demek ki samimisiniz ki bindallı giydirmek istediği arkadaşları arasında sende varsın ben kendi kınamda giymek istiyorum bu büyüyü bozma lütfen de :KK48:

çok teşekkür ederim. dediğim gibi daha önce hiç böyle bir şey duymamıştım.
demekki adet olan yörelerde varmış
var da bizde gelinler tefebaşı giyer ama herkes bindallı giymez gelinin bir özelliği heybeti vardır yani sizde sadece bindallı varsa bu durum cidden saçma ve istememekte oldukça haklısınız :cool:

E söyle o zaman demek ki samimisiniz ki bindallı giydirmek istediği arkadaşları arasında sende varsın ben kendi kınamda giymek istiyorum bu büyüyü bozma lütfen de :KK48:
evet çok samimiyiz ilkokuldan beri arkadaşım.
heveslenmiş baya belliydi. kırmaktan çekiniyorum.

Galiba yakin değilsiniz bu kişiyle çok fazla.

Benim dostum bunu istese ne emrivaki olarak görürdüm ne de başka bir şey. Boyle mutlu olacaksa tamam derdim.

Zaten o daha abartili sizler kirmizi ama daha sakin bir bindalli giyersiniz.

Anlami kalmayacak derken neden anlami kalmasin ki. Kendi kinaniz ile arkadasnzin kinasini ayirt edebilirsiniz sonuçta :)

var da bizde gelinler tefebaşı giyer ama herkes bindallı giymez gelinin bir özelliği heybeti vardır yani sizde sadece bindallı varsa bu durum cidden saçma ve istememekte oldukça haklısınız :cool:
bizde o dediğinden yok. gelinde bindallı giyecek arkadaşlarıda.
sadece gelininkinin rengi farklı olacak. bu arada dediğin şeye baktım internetten. gerçekten gösterişli heybetli bir kıyafet.

evet çok samimiyiz ilkokuldan beri arkadaşım.
heveslenmiş baya belliydi. kırmaktan çekiniyorum.
eee sen bu arkadasını tanıyosun düsüncesin, bilmedin mi hic konusmadınız mı evleniricez kıan gecemizde bindallaı giyeriz diye sanki yeni tanımıs gibi bide kırılmıssıınız
siz kırılma görmemissiniz
bide emrikavki diyosunuz sizin arkadaslıgınızdan süphe etmeli...

eee sen bu arkadasını tanıyosun düsüncesin, bilmedin mi hic konusmadınız mı evleniricez kıan gecemizde bindallaı giyeriz diye sanki yeni tanımıs gibi bide kırılmıssıınız
siz kırılma görmemissiniz
bide emrikavki diyosunuz sizin arkadaslıgınızdan süphe etmeli...
birbirimizin kına gecesini falan konuştuk ama onun böyle bir fikri yoktu. yeni alınmış bir karar yani.
ben onun bu isteğine tabi ki kırılmadım. sadece yakın arkadaşlarım olarak sizinde giymeniz hoşuma gider dese anlarım
ama sizde kiralıcaksınız bindallı demesi rahatsız etti beni.

benim yakın arkadaşım böyle bişi istese kırmam. çok şaşalı bi bindallı giymezsiniz bence kız arkadaşları olarak.
kendi kınanda giyceğin gibi değilde daha sade bindallılar var onlardan alırsanız kendi kınanıza giymeyede hevesiniz kalır gibi.

bizde o dediğinden yok. gelinde bindallı giyecek arkadaşlarıda.
sadece gelininkinin rengi farklı olacak. bu arada dediğin şeye baktım internetten. gerçekten gösterişli heybetli bir kıyafet.
konuşarak halledersin canım bozulabilir belki ama senin kararın sonuçta saygı göstermesi lazım :KK14:

benim yakın arkadaşım böyle bişi istese kırmam. çok şaşalı bi bindallı giymezsiniz bence kız arkadaşları olarak.
kendi kınanda giyceğin gibi değilde daha sade bindallılar var onlardan alırsanız kendi kınanıza giymeyede hevesiniz kalır gibi.
çok teşekkür ederim düşünceniz için.

bazı yörelerde böyle bir adet var, ama eğer geşen misafirlerin bindallı giymesini istiyorsa bindallıları kiralama ücretine onun katlanması gerekir, size bindallı kiralayın demesi çok tuhaf ve ben olsam giymezdim, çok net.

bazı yörelerde böyle bir adet var, ama eğer geşen misafirlerin bindallı giymesini istiyorsa bindallıları kiralama ücretine onun katlanması gerekir, size bindallı kiralayın demesi çok tuhaf ve ben olsam giymezdim, çok net.
evet benimde demek istediğim buydu.

gelinin nedimeleri seklinde bi organizasyon yapilacaktir belki.. bnm arkadasimin kinasinda da bindalli giyen kizlar etrafinda dans etmislerdi.. tek basina, kafaya gore bi kisi giyse sacma da; bunda bsy yok bence..

X