Baskıcı babam ve bitmeyen sınırları… Çok yoruldum, bir akıl verin :(

eelliff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
22
Puanlar
28
merhaba kızlar, anlatacağım şey biraz uzun olabilir. Artık canımı çok sıkan bi konu var ve size anlatıp bir öneri bir tavsiye vermenizi istiyorum. 18 yaşındayım üniversiteye gidiyorum. babam çok baskıcı bir insan tesettürlü bir kızım. babam asla onun yanında makyaj yapmama izin vermez bayramda makyaj yaptığım için koyametler koptu bunu minik minik aşmaya çalışıyorum yanında kapatıcı sürsem bile bana 10 kilo makyaj yapmışım gibi muamele çekiyor ben normalde çok makyaj yapan birisiyim babamın beni görmediği zamanlarda ve annemde bu konuda ne giyim ne kuşamım baskılamaz sadece uyarır. Artık babamdan gizli makyaj yapmak istemediğim için onu alıştıramaya çalışıyorum ama onun gözünde bu çok büyük bir şey şalımdan bir tel saçım gözüksün yine kıyametlet kopuyor. zaten onun yanında giyimime o kadsr dikkat ediyorumki size anlatamam. her neyse bugün başıma gelen olay şu babama pasta almaya gittim babalar günü için ve yine uzun giyindim tişört ve kot ceket vardı üzerimde, eve geldim babam bana bu şekilde mi dışarı çıktın dedi bende evet dedim dediki sen halini görmüyor musun sütyenin belli oluyor. arkadaşlar üzerimde kot ceket vardı zaten. dedimki olmuyo baba falan annemin yanına gittim sessiz bi şekilde babama tepki gösteremediğim için ona tepki gösterdim. Tam odama giderken babam peşimden geldi üzerime yürüdü bağırdı çağırdı dediki sen kime tavır alıyorsun bundan sonra dışarıda çıkamazsın okulada gidemezsin bana okul mokul deme dedi eğer özel okula gitmiyor olsaydım bunu demeye hakkı yoktu maalsefki buyüzden hep okulu koz olarak kullanıyor. sadece lafta tabiki göndermeyeceğini düşünmüyorum allah korusun. ama bana her seferinde bu şekilde yapıyor ve artık bıktım bu tek seferlik bir olay değil bana neler neler yapmışlığı var babamdır diyorum tabikide söyler kızar uyarır ama bu artık beni çok yıpratıyor farklı bir seviyeye ulaştı sabrım kalmadı. yanlış anlaşılmak istemem ama böyle bir dönemdeyken ortalık çıplak kaynarken(abartı çıplaklardan bahsediyorum) benim zaten hali hazırda kapalı olmama şükretmesi lazım ama babam bunu anlamıyor. Ve ben çalışmak istiyordum okulum yaz tatiline girdi. garson falan değilde ne biliyim böyle bir iş evde sıkılmayacağım tarz bir iş en azından paramı kazanabileceğim bir iş istiyordum evde bu konunun gündemi dönüyordu babam biraz mırın kırın etti ama onu ikna etmeye başardım ve iş araştırıyordum ama bugün bu olay yaşandı evden çıkamazsın vs dedi. ben ne yapacağımı artık gerçekten şaşırdım. içimi dökmek istedim ve sizinde görüşünüzü önerilerinizi dinlemek istedim baya uzun oldu ama okuduğunuz için sağ olun.

Baban gerçekten de abartmış.. İşi gücü yok mu sıkıntıdan size sarmış gibi?

Anneniz konuşsun onunla. Siz minik minik alıştırmaya devam edin vazgeçmeyin.
bana sarıcak vakti buluyor maalsefeki annemde baş edemiyor artık neyseki annem babam gibi bir insan değil onun yanında istediğim gibi davranabiliyorum giyinebiliyorum..

Sutyenin belli ne ya... Bana çok sapik geliyor boyle adamlar.
Ama neticede O nun evinde, O nun parasiyla yasiyorsunuz onun kurallari gecer.
açıkçası banada çok rahatsız edici geliyor bu kadar açıkça sütyenin belli oluyor demesi ve ilk kez söylemiyor bunu sürekli söylüyor daha küçükken ortaokula gidiyorken bile bana sütyenin belli oluyor demişliği var. ama maalesefki onun eline bakarken böyleyim yapıcak bir şeyim yok.

Benim babamın yapamazsın dediği ne varsa yaptım sanırım, zamanla hepsine de alıştı:) tabi benim babam böyle şeylere değilde mesela dövme yaptırmamı istemiyordu yaptırdım geldim. Önce sakladım, sonra görünce geçici dedim sonra zamanla bu neden geçmiyor diye sordu ama alışmıştı artık.
Üni den sonra ayrı eve çıkıcam dedim kıyameti kopardı ama 1-2 aya ağlaya zırlaya kabul ettirdim eşyaları da beraber aldık:)

Pes etme, elbet alışacak

Yok artık! Napıyo sürekli senin sütyeninin belli olup olmadığını mı kontrol ediyor!

İşte insanın fikri neyse zikri de o oluyor.

Herkes ebeveyn olmamalı ya çok abartı bir davranış çarşafa girmeni istiyor heralde. Üni okuyormuşsun hep orda kalmayı düşünmüyorsun heralde mesleğin olunca

Yok artık! Napıyo sürekli senin sütyeninin belli olup olmadığını mı kontrol ediyor!

İşte insanın fikri neyse zikri de o oluyor.
dediğiniz cümleye katılıyorum..
sanırım sütyenle ilgili bir takıntısı var annemede karışırken yakalamıştım. artık anlam veremiyorum.

Herkes ebeveyn olmamalı ya çok abartı bir davranış çarşafa girmeni istiyor heralde. Üni okuyormuşsun hep orda kalmayı düşünmüyorsun heralde mesleğin olunca
üniversitemin bitmesine daha bi 4 yıl var bu 4 yılda bana cehennem etmese iyidir. mesleğimi elime alınca işler değişir diye umuyorum..

üniversitemin bitmesine daha bi 4 yıl var bu 4 yılda bana cehennem etmese iyidir. mesleğimi elime alınca işler değişir diye umuyorum..
Kendini ezdirmemeye çalış psikolojini iyi tut. Annen bir şey demiyor mu. Muhafazakarlığın fazlası zararlı

İnanılmaz derecede rahatsız edici bir durum. Annenizin babanızı karşısına alıp sizi korumak için net bir tavır alması lazım. Annenizin yanında rahat makyaj yapmanız onun bu sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor. Sütyen muhabbeti aşırı derecede rahatsız edici. Kocam çocuğuma aynı şeyleri söylerse ağzına çarpardım herhalde.

Ya babanı idare etmeyi öğreneceksin yapacak bişey yok
Okulunu oku işin gücün olsun ondan sonra makyaj mı yaparsın açık mı giyinirsin gezer tozar mısın o kadar da sorun olmaz ama şuan annen babanı dinle bence
Baskıcı anna babanın aşırıya eğilimi oluyor
Bunu nasıl anlatabilirsin ki senin annen babana
18 yaşında makyaja ihtiyacın yok ki aşırı makyajı neden isteyesin

Ortaklık çıplak kaynıyor derken herkez anadan doğma gezmiyor ne bu böyle acik giyenenler çıplakmi oluyor hey Allahım yaaa iki gündür kadınların çıplak gezmesine takildiniz sende kapalisin abartılı makyaj yapıyormussun ona ne demeli

ben çıplak derken çıplaklıktan bahsettim. Dediğim gibi yanlış anlamanızı istemedim benim anne tarafımda full açık crop veyahut şort türevlerinden bahsetmiyorum bahsetmiyorum bunlar benim için normal şeyler çıplaklkk derken neyden bahsettiğimi anladığınızı düşünüyorum

Kimse kusura bakmasın ama böyle adamlar genelde dışardaki kadınların hep bir yeri görünüyor mu diye röntgenleyen tiplerdir. Biraz açık giyinmiş bir kadın görseler yicekmiş gibi bakarlar hoşlarına da gider.
Kendisi öyle olduğu için kendi eşlerini kızlarını da baskı altında tutarlar ki kendisi gibi tipler onlara bakıyor zannettiği için.
Aklı şeyinde dediğimiz insan tipi.

Facebook zamanlarında arkadaş olduklarının beğendiği yorum yazdığı her şey önüme düşüyordu. Nerde dinci geçinen herif varsa hepsi kadınlara yürüyordu. Eskortlara Maşallah yazmalar bütün fotoğraflarını beğenmeler...
İşyerindeki adamlar uzaktan akrabalarım hepsi dahil buna.

`