Baskıcı babam ve bitmeyen sınırları… Çok yoruldum, bir akıl verin :(

Sokakta milletin karısının kızının neresine baktığını öğrenmiş olduk, kişi kendinden bilir işi meselesi. Yapacak bir şey yok şu an oku mesleğini eline al, uzaklaş.
Ayrıca babanı eleştirirken "sokaklar çıplak kaynıyor benim bu halime şükretmesi gerekiyor" söylemin hoş değil, babanın yaptığının lacivertini de sen yapıyorsun, yapmamalısın.

evet haklısınız yanlış bir cümle kurdum

34 yaşındayım. Sakaryali ana babam var. Bilerek altını cize cize söylüyorum Sakarya. Hani mekke Medine sakarya esprisi yapılan yer... annem 5 vakit namazlı. Ağır bir dini eğitim alarak büyüdük. Babam karadenizli bir adam. Bir kez bile sutyen kilot vs kelimesi asla ağzından çıktığını görmedim. Kiyafetimi beğenmezse direkt dümdüz üstünü değiştir kızım derdi.
Babanda bir anormallik var.

evet hoş bir tabir değil aşırı bir rahatsızlık duyuyorum artık.

baban da senin gibi aslında. kendine göre bir sınır belirlemiş o sınırı aşanı aşağılık görüyor rencide ediyor. kimine göre saç teli kimine göre crop kimine göre şort değişiyor. seninde böyle gördüğün bir kitle var. bir farkınız yok, babanı anlaman lazım en çok da senin.

evet hoş bir tabir değil aşırı bir rahatsızlık duyuyorum artık.
Annen de korkuluk gibi duracağına kizinla konuşurken sınırlarını bil diye sesini çıkartsın.
Kapalı giyinmek erdem değil ahlak hiç değil
17 yaşımdan sonra uzun uzun anlatarak gerekirse kavga vererek özgürlüğü ilan etmiştim ben. Simdi neler neler giyiyorum. Kendi hayat anlayışıma uygun bir eş seçtim. Yüksek lisans sonrasi evlendim 29 yaşında. Gezdim tozdum şehir şehir. Onlar da beni kabullenmek zorunda kaldılar.

O söz banada da çok garip geldi. Dindar bir adam demez. Hadi onu geçtim eşimin bile sütyen dediğini duymadım. Utanırlar ya iç çamaşırı der en fazla. Babam onu bile demedi

Kaldı ki dini eğitim ile büyümedik. Kuran kursuna zamanında gitmiş, ne açık ne de kapalı kadınlarız

Hakkaten ya okuyunca bı rahatsız oldum.kendimle alakalı heralde diye düşündüm ama herkes rahatsız olmuş.

Ne babamdan ne abilerimden bir kez bile çamaşır muhabbeti duymadım.esim den de sütyen kelimesini duymadim.giyinir çıkarım evden eşim hiç yorum yapmaz ben derim bı arkama baksana hirkam ceket kapatmismo popo mu öyle bakar.tamam iyi yada kısa diğerini giy der.oglum 4 yaşında ona da ciş kacirmissin gel çamaşırını degiselim deriz.
Babanız rahatsız etti beni.birde hiç denemeden niye özele gittinizki bir kacyil hazırlanıp öyle kazanıp baslasaydiniz üni ye

Valla ben dindar ailenin agnostik çocuğu olarak hayatıma devam ediyorum. Ha ha ha

böyle bir dönemdeyken ortalık çıplak kaynarken(abartı çıplaklardan bahsediyorum)
burada beni kaybettiniz, siz kim olarak diğer kadınların özgürlüğünü eleştirip aşağılıyorsunuz? kız çocuğu olduğunuz için vereceğim tek tavsiye okulunuzu bitirip şehir değiştirin, yapabiliyorsanız devlet okuluna geçin ona bağlı olmayın. çalışırsanız maaşınızı az söyleyin köşede biriktirin.

şunu da unutmayın sizin başörtünüz kot ceketiniz de sizden daha muhafazakar birinin "çıplak" algısı!

kpss ortaöğretimi de deneyebilirsiniz demeye geldim bu tip adamların duzeleceğini düşünmüyorum maalesef

sen halini görmüyor musun sütyenin belli oluyor
ben şöyle bir durumda kesin "sütyenimin belli olması normal çünkü sütyen giyiyorum, giymeseydim memem belli olurdu" derdim sonra herhalde baban kafama tencere geçirirdi

şakası bir yana allah kolaylık versin

dediğiniz cümleye katılıyorum..
sanırım sütyenle ilgili bir takıntısı var annemede karışırken yakalamıştım. artık anlam veremiyorum.
Demek ki dışarda kadınların sütyeni belli mi değil mi ona bakıyor sürekli?
Ben böyle insanları hastalıklı buluyorum açıkçası normal değiller.
Mevzu sadece muhafazakarlık değil sapıklık gibş de geliyor bana.
Kendisi sapık olunca dışarıdaki herkesi de öyle sanıyor böyle tipler genelde.
Konu sahibi senin yapacağın da dik duruş sergilemek.
Okutmayıp ne yapacakmış mesela ?
Zorla eve kapatacak ne olacak artık reşit bir insansınız.
Keşke üniversiteyi şehir dışında okusaydınız.

Yani mezun olunca babanızla mı birlikte çalışacaksınız?
Onun himayesinden çıkmanız lazım

`