Baskıcı babam ve bitmeyen sınırları… Çok yoruldum, bir akıl verin :(

Olsun siz yine de bir şey demeyin ve kınamayın lütfen.

Herkes maşallah konu dışında her şeye yorum yapmış yine. Bence insan ailesi harikaysa bile üniversiteyi yanlarında okumamalı. Sizin en büyük hatanız böyle bir ailenin yanında üni okumak olmuş ya tamamen boyun eğeceksiniz ya savaşıp biraz yıpranacaksınız. Ya da tekrar sınava hazırlanıp başka şehirde devlet üni kazanıp gidiceksiniz ben olsam bunu yapardım yaşınız çok çok çok küçük hiç zaman kaybetmezsiniz

her neyse bugün başıma gelen olay şu babama pasta almaya gittim babalar günü için

b. k yesin. nesini kutluyorsun bu adamın babalığını?
ben bu tipleri çok iyi biliyorum. kimbilir gençken ne haltlar yedi de seni de kendi gibi sanıyor. ve kimbilir seni ne kadar küçük yaşında zorla kapattı. al mesleğini bas çık o evden.

Son düzenleme:
insanın fikri neyse zikri odur.
sapık gibi milletin memelerine bakıyor demek ki sütyene bu kadar taktığına göre.
sizin yapacağınız şey bir an önce okulu bitirip çalışmaya başlamak. ekonomik özgürlüğünüz olmadığı sürece tehdit edip durur.

Şu yaşıma geldim ne ailemde ne çevremde görmedim duymadım bir babanın kızına sütyenin görünüyor dediğini.Babanız baskıcı ötesi biri, iç dünyasında ne manyaklıklar var bilemem ama dışına taşıyor, iğrenç.....

üniversitemin bitmesine daha bi 4 yıl var bu 4 yılda bana cehennem etmese iyidir. mesleğimi elime alınca işler değişir diye umuyorum..

Üniversitede ne okuyorsun?

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama zaten özel okullar dünyanın parası, çok pahalı. İyi staj yapabileceğin, iyi iş çevresi sahip olamayacağın bir ortalama ya da altı bir okuldaysan boşuna özel okula masraf yaptırma. Sizin özel üniversitelerde yemekhaneler bile baya baya pahalı. İş bulma garantin yoksa ailenden kaynaklı en mantıklısı sınava hazırlanıp, tekrar üniversite sınavına girip devlete yerleşmen.

Yazın çalışacaksan okuduğun bölümle ilgili gönüllü maaşsız staj yapabilirsin ya da gratis lcw tarzı yerde çalışabilirsin.

Bir baba kızına nasıl sudyenin belli oluyor der yahu iğrenç. Böyle ebeveynler kızım beni niye aranıyor diye ağlıyor ilerde de. Kışın gitmiş babalar gününe pasta almış. Vallahi haketmiyorlar. Siz mesleginize geçene kadar bu deliyi idare edeceksiniz. Sonra da iletişimi minimuma indirip ayrı eve çıkacaksınız. Gerekirse iletişimi keseceksiniz kendinizi koruyacaksiniz. Başka çare yok

bölümüm babamın işiyle ilgili ticaret okuyorum mezun olduktan sonra illaki bulurum iş o konuda şüphem yok inşallah. şehir dışı üniveristeye gitseydim hep birlikte gidicektik ve tüm düzenim değişicekti. istanbulda kaldım o yüzden mecbur özel okul.

idare ede ede daha şu yaşta yoruldum. Bir yandan babamdır diyorum olabilir diyorum ama artık katlanamıyorum çok fazla geliyor bazı şeyler artık. dediğiniz gibi anca ayrı ev falan bu tarz şeylerede ters bakıyor ama mesleğimi elime aldığımda çokta tınlamam.

Gerçekten iş bulabileceğine inanıyor musun? :/

Küçümsemek için yazmıyorum senden 10 yaş büyüğüm. Ama ekonomi, işletme ve buna benzee bölümlerde böyle tuttuğunu koparan hırslı biri olmak + iyi üniversitede okumak gerekir.

Böyle itü-sabancı mezunları bile iş konusunda endişeliyken, ücretli bölüm okuyan birisinin iş bulabilmesi çok zor. Ha babanın yanında çalışırsan yine babanın gölgesinde kalacaksın.

Bu kadar eziyet yerine. Çalış üniversite sınavına. Kazan devlet üniversitesini, rahat et. İstanbul'da birçok devlet üniversitesi var.

Mezun olun sonra kafanıza göre yaşayın. Sizi tehdit edebildiği sürece, onun evinde yaşadığınız sürece hiçbir şey yapamazsınız. Boşuna ikinizin de canını sıkar sıkar durursunuz. Sıkın dişinizi biraz

Kuzum para biriktir. Çalışabiliyorsan maaşından, çalışamıyorsan harçlığından. Önünde 4 senen var, mezun olup işini bulduğunda bu adamdan kurtulup ayrı bir hayat kurmak istiyorsan, para biriktir.

Gayet iyi anladım çocuğum crop sort giyenler normal ben hic ciplak memeleri ortada ustunde yada altında hiçbir sey giymeden gezen çıplak görmedim senin ciplak terimin buysa

Ben olsam sesimi cikarmam boyun egmis gbi yapar , okulu dereceyle fln bitiririm. Arada staj da kovalarim tecrube olsun die.

Mezun olup is bulunca da sizin gibi aile olmaz olsun der kapiyi carpar cikar giderim.

Baban bir sapik tatlim. Annende boynunu egmis bir kurban. Ya onlar gibi olacaksin ya da bu diyardan gidiceksin. Dikkat et de baban gibi biriyle sakin iliski kurup evlenme

Özel üniversite okuyormuşsun, babanın bağlantıları sayesinde işsiz kalmayacağını düşünüyorsun sanırım. Yani benzer ortam olacak. Başka ile gidersen de değişeceklerinin çok sanmıyorum. Tamamen koparsan da maddi olarak sıkıntı yaşarsın…

Minik minik alıştırmaya çalış, makyaja çok ihtiyacın olduğunu sanmıyorum. Çok gençsin. Eğer uyumlu olmayı istersen pentinin görünmez sütyeni var, görünmüyor gerçekten de…

babanın söylemesi bile hoş değil, gerçekten dindar olsa usülü o değil, annene söyler annende bir şekilde sana söylerdi. Pat diye konuşabilmesi çok ilginç.

Konfor alanın güzel bence, ayakların sağlam basmadan birşey yapma… zaten maaşın oldu mu , baban da esneyecek…

babama pasta almaya gittim babalar günü için
bu adama bir de babalar günü kutlaması mı yapıyorsun ablacım ya. işini gücünü eline alıp evden çıkana kadar katlanacaksın gibi görünüyor maalesef.

Sutyenin belli ne ya... Bana çok sapik geliyor boyle adamlar.
bunca yildir evladim, babamin agzindan südyen, kilot kelimelerini duymadim. Bunu diline dolayip kizinin südyeninden bahseden adam net sapiktir, disaridakilere de o gözle bakiyordur

Adam kendi içinde tutarlı. Bir uygulamayı yarım yapmak yanlış. Kapanıp makyaj yapmak bu açıdan yanlış

Peki bu ona itaat etmeni gerektiriyor mu? Ben olsam mesleğimi edinip derhal açılırdım
Zaten millet artık böyle baskıcı ailelerden kurtulur kurtulmaz açılıyor

'Sütyenin belli oluyor’ diyerek bir kadının bedenini denetlemeye çalışan birinin, Babalar Günü'nde pasta alınca kendini yılın babası sanmasına yardımcı olmakta gerçekten ayrı ilginç. Saygıyı baskıyla, ahlakı da kadınların kıyafetine karışmakla karıştıranlar genelde kendi saplantılarını terbiye etmek yerine başkalarını kontrol etmeyi tercih eder. Sonra da bundan erdem çıkarmaya çalışırlar bu sapkınlar. Okulunu bitirene kadar göze batmamaya çalışın sonra bu adamdan ne kadar uzak olursanız o kadar iyi olur.

`