Baskılı t-shirt nasıl yapılır?

lifegoeson

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
828
0
116
İstanbul
Bir blogda gördüm arkadaş bunları kendisi evde yapıp satıyor. Nasıl yapıldığını bilen varsa anlatabilir mi acaba? T-shirtlerin üzerine bu baskılar nasıl yapılır? Arkadaşım çizdi ben boyadım gibi cümleler kuruyor ama anlamadım ben.

Son düzenleme:
Kendisi nasıl yapıyormuş çözemedim ama bunu yapan siteler mevcut,kendin tasarlıyorsun onlar yapıp yolluyor.

arkadaşlar bunları evde çizdim boyadım diyen arkadaş eminim çocuğu varsa seni leylekler getirdide diyordurbu tip baskıların photoshopta desen ve ölçüsü ayarlandıktan sonra büyük kırtasiyelerde satılan özel kağıtlar var ( sanırım transfer kağıdı die geçior,biz numune çalışırken kullanıoruz şirkette) deseninizi kağıda pc den print ediosunuz sonra yüksek sıcaklıkta ütüyle tshirt vb giysinize yapıştırıosunz çok basit aynı sakızlardan çıkan dövmeler gibi yani

aaa öyle bir yöntem varsa çok güzelmiş ama öyle ütüyle yapıştırmak falan deyince çok iyi bir yöntem değilmiş gibi geldi. yıkanınca bir sorun oluyor mu?

Mağazalarda satılan baskılı tişörtlerin baskıları makinada basılıyor çünkü makinada basılan baskı daha kaliteli ve sağlam oluyor.Makinada henüz dikilmemiş olan tişörtün ön yada arka yüzü tablaya seriliyor desenin her rengi için ayrı kalıp oluyor ve içlerindede boyalar makina büyük bir ahtapotun kolları gibi döne döne inip kalkarak her tişötrün üzerine tek tek baskıyı yapıyor.Bu baskıların iki çeşidi oluyor biri bu anlattığım şekilde makinada direk tişörtün üzerine uygulanıyor diğeri ise kağıda uygulanıyor ve sıcak press yada ütü yardımıyla tişörte transfer ediliyor o yüzden bu ikinci baskı yönteminin adı taransfer baskı..

.Arkadaşının kendim yaptım dediği de bu transfer dediğim baskı.Bunlar hazır satılıyor ama toptan sipariş veriliyor diye biliyorum arkadaşınız satın aldığına göre demekki tek tek satan yerlerde var.Öncelikle transfer baskı adı altında satılan kağıdın üzerinde desen olan bu baskıyı satın alıyorsunuz daha sonra deseni neye basmak istiyorsanız üzerine yerleştirip tersten sıcak ütüyü üzerinde gezdiriyorsunuz daha sonra kağıdı kaldırıyorsunuz ve desen kağıttan tişörte geçmiş oluyor

aaa öyle bir yöntem varsa çok güzelmiş ama öyle ütüyle yapıştırmak falan deyince çok iyi bir yöntem değilmiş gibi geldi. yıkanınca bir sorun oluyor mu?

Birkaç yıkamadan sonra bozuluyor tabi.Kaliteli ve sağlam olmasını istiyorsanız emprime baskı adı altında bu işi yapan firmalar var o firmalara gidip desen beğenip yada özel desen siparişi verip istediğiniz her deseni kaliteli ve yıka yıka çıkmayacak sağlamlıkta yaptırabilirsiniz.Yalnız bu firmalar çok adet üzerine sipariş aldıkları için tek ürün olunca fiyat biraz pahalı olur....

çok güzel açıklamışsın canım çok teşekkür ederim uğraşıp yazdığın için.
demekki onu yazan kız espri yapmış çizdim boyadım diye. yaptırıp yaptırıp satıyodur :)

tişört ve ayakkabı boyayan bloglarda var kumas kalemi ile yapılabiliyor kız kardeşim moda tasarım okuyor oda ilgileniodu

çok güzel açıklamışsın canım çok teşekkür ederim uğraşıp yazdığın için.
demekki onu yazan kız espri yapmış çizdim boyadım diye. yaptırıp yaptırıp satıyodur :)

Bencede espiri yapmıştır yada çizdirmekten kastı üretim yapan firmaya gidip desinatörlere deseni çizdirip baskısını yaptırmış olabilir.Ama elde kalemle tişörtün üzerine çizilmiş değil bu resimdekiler..

Ben önceden bu işi yapan emprime baskı firmasında sekreter olarak çalıştım boş kalınca sıkılıyordum telsizi alıp imalata geçiyordum o yüzden her ayrıntısını biliyorum şuan hala o firmada çalışıyor olsaydım kendi ellerimle sana makinada istediğin deseni basar yolllardım ama şansına küs

tüh ya :) ama ne güzel bi işmiş keşke devam etseymişsinn. ben sadece merak etmiştim istediğim bi model yok. bişeyler üretebilmeyi seviyorum da, bunun da nasıl yapıldığını öğrenmek istedim elimden gelse yapıcam ama ütüyle olan bikaç yıkamaya bozulur dediğiniz için vazgeçtim. ben başka üretecek şeyler bulayım :)

ya burda bikaç yer var mesela (Ankara) 1-5 adet arası 20 TL. 50-100 fln olursa 5 TL. miydi 10 TL miydi öyle bişeye yapıyolar

Ben o kızdan bi tişört aldım. Işığa tutup baktım ve kurşun kalem izlerini gördüm. Yani anladığım kadarıyla kurşun kalemle çizip simli kumaş boyasıyla boyuyomuş. Gayet kalitesiz bi kesimi vardı. Boşuna merak etmişim yani.

kızlar hazır satılan harf kalıpları var o kalıplara göre çizip içini boyuyosunuz.çok da kolay oluyo tabi yapmasını bilene kolay :)) bende onlardan alıp yapmayı düşünüyorum

ısı trandferli keçe kumaşlar var ütüyle çok rahat yapılabailicek ya da kumaş boyasıyla çok rahat yarım saatte yapabileceğin cisten bir tasarım yapmış arkadaş uzun lafın kısası bu bmümkün alibaba.com 'dan da her turlü temin edilebiir , yani mümkün değil değil

baskı bir şekilde yapılır belki ama onu fikselemek ev ortamında pek mümkün olmayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…