Başlamadan bitirsem mi?

O konuda haklısınız, ben de o yüzden ayrılmakla biraz daha duruma baksam mı diye gidip geliyorum. En iyisi ciddi bir konuşma yapıp, değişiklik olmazsa ayrılmak gibi. Dan diye ayrılırsam belki sonradan vicdan yaparım "Neden konuşmadım etmedim?" diye. Benden çıksın da, gerisi onda kalsın.
Yine de konuşurken seni etkilemesine izin verme ama :)) istediklerinde çok ikna edici olabiliyorlar. Geçiştiriyo mu napıyo onu takip etmeye çalış

Merhaba kızlar, kafam çok dolu biraz cümlelerimi toparlarken zorlanıyorum. Uzun olabilir. Hatam kusurum olursa affola, yorum yaparken de tek ricam kırıcı ve ağır yorumlar yapmamanız.

4 senelik bir ilişkim var, bunun bir kısmında ayrılık süreci geçirdiğim zamanlar da oldu. Ciddi bir ayrılıktan sonra geri barıştık, yani söylediği şeyler aklıma yattığı için barıştık. Bu yaz da ailelerimizi tanıştırıp bir söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. Ben mezun olduğumdan beri çalışıyorum, erkek arkadaşım henüz mezun olamadı. Son birkaç aydır erkek arkadaşım aşırı tuhaf davranıyor. Yani görünüşte bir şey yok ama üzerinde nasıl desem bir isteksizlik var gibi.

En basiti, söz olayını ertelemeyi teklif etti. Askere gidip döndükten sonra olsa daha iyiymiş. Başta da bir an evvel aileler tanışsın, sözlenelim diyen kendisiydi. Benim için sorun değil, hemen askere gitsin dönsün ha bu yaz olmuş ha 1 sene sonra olmuş çok da önemli değil. Ama sanki ben çok istekliymişim gibi "Askere gitsem, bilmem ne üzerinde uzmanlık yapsam daha iyi olur, sen de yüksek lisans yaparsın belki daha iyi bir kuruma geçersin" falan kendi kendine hayatımız hakkında planlar yapıyor. 4 senelik ilişkimiz boyunca bir kere bile "Ayy evleniriz, çoluğa çocuğa karışırız" demedim, bunu demediğim için onu sevmediğimi, onunla ilgili hayaller kurmadığımı, hatta çocuk istemezsem benimle gelecek düşünmediğini dahi söylediği zamanlar oldu. Şimdi de "Ben çocuk yapmam belki yaa, sen istiyorsun da" falan diyor. Ben onu üzmemek için ılımlı yaklaşmaya başlamıştım sadece. Bir yer için buluşma ayarlayalım diyoruz dışarıda hatta ilk isteyen o oluyor, sonra "Araba serviste" diyor atıyorum. E benim arabayla gidelim diyorum bu sefer de yok senin araban olmaz benim seni almam lazım diyor başka gün gidelim desem bilmem ne gün işim var da falan diye 40 bin tane bahane sunuyor. Düşünün yani başta kendisi teklif etmesine rağmen oluyor bunlar.

Daha önce bir aldatılma geçmişim oldu (eski sevgilim tarafından, şimdiki ilişkimde değil) buna rağmen hiçbir erkek arkadaşımın ne telefonunu karıştırdım ne peşinden ajanlık yaptım. Hiç kıskançlık krizlerine girip üstüne düşmedim. Ama şu an başka birisi var da haberim mi yok diye düşünüyorum zira çevrelerimiz çok ayrı oldu, birbirimizi zor görüyoruz eskisi gibi değiliz. Mutlu değilim. Bu tarz bahsettiğim olaylar da kafamı çok karıştırmaya başladı. Söz möz hiç bunlara girmeden başlamadan bitirmeyi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da günahına mı giriyorum, belki üzerinde baskı vardır ondan böyle olmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Malum hayata yeni atılacak işi yok, askerlik yapmadı yapacak falan. Bilmiyorum kısacası, siz ne dersiniz? Objektif yorumlara ihtiyacım var yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bahaneler bulması, sorumluluk almaktan korkması kendine güveninin olmadığının birinci kanıtı maalesef.
Ailesiz bir şey yapamam kafası iyi bir kafa değil (nerede o eski delikanlılar... şimdiki nesil çok kötü bu konuda, hazır lokmaya alıştılar ondan sanırım) zorluğa gelemiyorlar.
Benim babam 16 yaşındayken çalışmış para biriktirmiş ev için arsasını almış adam, daha sakalı yokken 18 yaşında askere gitmiş :) nüfusta 2 yaş büyütmüş yaşını öyle askere gitmiş şu mantığa bakın. Bir de şimdikilere bakın 30 yaşındaki bebe sanki. Çok pasifler maalesef.

Erkek arkadaşın şu an kompleks de yapmış olabilir sen çalışıyorsun ama o daha mezun olamadı, askerliği var vs. diye birçok şeyi bir arada düşünüyor illaki ağırlık yapmış bu durum, empati kurarak bunu anlayabiliriz fakat bu kadar bahane üretmesi, sözü ertelemek istemesi sıkıldığının göstergesi de olabilir. Kafasında soru işaretleri çok. Bunu en iyi yüz yüze muhabbet ederek anlayabilirsin.

Sevgiliyken birçok şey aşılabilir gibi gelir insana ama sözden sonra ailelerin de işin içine girmesiyle durum daha sıkıntılı olabilir.

Senin karşında görmek istediğin eş profili nasıl?
Bunu iyice bir düşün, öyle kararını ver.
Şahsen ben böyle cesaretsiz biriyle evlenmek istemezdim.
Bilmiyorum, belki de babam aşırı sorumlu bir adam olduğu için hep onun gibi birini eş olarak istedim ve sanırım evde kaliciiimm :p

Kendini en iyi bilen sensin, bu durumda ilerisini düşünerek bir muhakeme yapıp "bu adam benim istediğim adam mı?" diye uzunca bir düşün iş ciddiyete binmeden, inşallah hayırlısına karar verirsin.

Bahaneler bulması, sorumluluk almaktan korkması kendine güveninin olmadığının birinci kanıtı maalesef.
Ailesiz bir şey yapamam kafası iyi bir kafa değil (nerede o eski delikanlılar... şimdiki nesil çok kötü bu konuda, hazır lokmaya alıştılar ondan sanırım) zorluğa gelemiyorlar.
Benim babam 16 yaşındayken çalışmış para biriktirmiş ev için arsasını almış adam, daha sakalı yokken 18 yaşında askere gitmiş :) nüfusta 2 yaş büyütmüş yaşını öyle askere gitmiş şu mantığa bakın. Bir de şimdikilere bakın 30 yaşındaki bebe sanki. Çok pasifler maalesef.

Erkek arkadaşın şu an kompleks de yapmış olabilir sen çalışıyorsun ama o daha mezun olamadı, askerliği var vs. diye birçok şeyi bir arada düşünüyor illaki ağırlık yapmış bu durum, empati kurarak bunu anlayabiliriz fakat bu kadar bahane üretmesi, sözü ertelemek istemesi sıkıldığının göstergesi de olabilir. Kafasında soru işaretleri çok. Bunu en iyi yüz yüze muhabbet ederek anlayabilirsin.

Sevgiliyken birçok şey aşılabilir gibi gelir insana ama sözden sonra ailelerin de işin içine girmesiyle durum daha sıkıntılı olabilir.

Senin karşında görmek istediğin eş profili nasıl?
Bunu iyice bir düşün, öyle kararını ver.
Şahsen ben böyle cesaretsiz biriyle evlenmek istemezdim.
Bilmiyorum, belki de babam aşırı sorumlu bir adam olduğu için hep onun gibi birini eş olarak istedim ve sanırım evde kaliciiimm :p

Kendini en iyi bilen sensin, bu durumda ilerisini düşünerek bir muhakeme yapıp "bu adam benim istediğim adam mı?" diye uzunca bir düşün iş ciddiyete binmeden, inşallah hayırlısına karar verirsin.

Şanslısınız, benim babam da sorumluluk sahibi ama çok işine aşık bir adamdır. İşi sürekli yurtdışında, Türkiye'de sayılı gün kalır. Annemle bile yurtdışında tanışıp evlenmiş diyeyim siz anlayın :) Ama ben babamı özlüyorum ne yalan söyleyeyim. Aslında babam ilgisiz bir adam değil. Arar sorar, para istediğimizde ikiletmez ama o kadar. Belirgin bir figür olamadı hayatımızda. Böyle sorumluluk sahibi olacağına hiç olmasın diyorum.

Kompleks yapmış olabileceği konusunda size katılıyorum ama hayatının böyle olmasının suçlusu ben değilim. İşlerin doğru iletişim olmadan yoluna giremeyeceğine inanıyorum o yüzden ilk başta iletişim yolunu deneyeceğim. Doğru bir şekilde kendimi anlattıktan ve onu dinledikten sonra hala yoluna koyamazsak bazı şeyleri, o zaman hayattan beklentilerimiz farklı demektir ve bu da ayrılık yolunun gözükmesi demektir. Dediğiniz gibi hayırlısı olur inşallah. Parmaklarınızı yordunuz benim için uzun uzun yazarak, çok teşekkür ederim. :)

Aileleriniz tanışacaktı diye hatırlıyorum hatta nerede kalsınlar,hangi evde yapalım vb sorular sormuştunuz. O süreçten sonra bu sorunlar yaşanmaya başladıysa ben ailesi kaynaklı bir sorun olduğunu düşünürüm şahsen. Ailesi erteleyin demiş olabilir.
Ha birde şu ihtimal var,iş ciddiye binince korkmuş olabilir erkek arkadaşınız.
Ortak karar alsanız yada siz evlenelim diyor olsanız normal ama öncesinde size sürekli söz yapalım,nişan yapalım diyen insanın birden bire tamamen tersine dönmesi altında başka sebepler olabileceğini düşündürdü.
Bilemedim,acıkça konuşur irdelerdim ben olsam,sebep ne diye. Sonuçta hep acaba öyle mi oldu,böyle mi oldu diye kafamda kurmaktan iyidir kendi adıma.

Astoria öncelikle takip ettiğim kadarıyla siz çok akıllı bir kadınsınız :) önceki sorundan hatırladığım kadarıyla seni istemeye hangi şehire gelmeleri gerektiğini sormuştun. Erkek arkadaşın bana orda da biraz garip gelmişti. Hani nasıl diyeyim bazı olması gereken şeyleri keyfiye yapmak istemiyormuş gibi. Sen de gayet alttan alan sorun çıkarmayan tavır içindeydin. Hatta bu başlığını görünce şaşırdım, ben sözlendiğinizi düşünmüştüm. Bence bazı arkadaşların da dediği gibi senin çalışıyo olman onun hala okuyo olması daha askerliğinin olması onun kafasında senin tahmin ettiğinden daha büyük sorun oluşturuyor. Henüz sevgili olmadığım fakat konuştuğum birisi, ki beni de çok beğeniyodu genel olarak da uyuşuyoduk başka bi sıkıntımız yoktu yani. Ama onun okulunun bitmesine 3 yıl vardı ve askerliği de vardı. Ara ara bana bunları söylüyodu ama ben benim için sıkıntı olmayacağını ifade ediyodum. Buna rağmen bi zaman sonra bana garip davranmaya başladı ve kendini geri çekti. Bunları benimle açık olarak konuşmadı ama nedenin bu olduğunu biliyorum. Erkeklerde kadından daha üstün olma ihtiyacı ve psikolojisi var sanırım. Senin yerinde olsam karşıma alır güzelce konuşurum. Sonrasında ona bir zaman tanırım. Hem sen de kendini dinlersin biraz. Belli olmaz belki de ayrılmak isteyen sen olursun. Ha eğer yine böyle devam ediyorsa bence hiç uğraşma. Biraz da çocuksu gibi çünkü bu davranışlar.Umarım hakkında hayırlısı olur :)

Bazı erkekler böyle bir süreçten geçiyor sanırım.eşimde daha üniversitedeki tutturmuştu evlenelim şimdi diye.okul bitti habire erteledik hayalindeki işi olana kadar.yok sınavı bekle yok mülakatı bekle yok bekar abim var onu bekle diye diye 5 yıl geçirdik sabrın sonu selamet oldu ama zor oluyo walla alıştığın ilgiyi görememek zor.bahsettiğin şeyler için hemen bitir diyemem.hayatını düzene koydukça geçer gibi.ama bu sabrı göstercek kadar seviyormusun ona sen karar ver:KK200:

Astoria Astoria alakasız görünebilir ama bikaç şey sorucam.. Erkek arkadaşının okuduğu bölüm ne? Bilgisayar başında çok vakit geçiren biri mi? Bilgisayar oyunlarına merakı var mıdır?

Merhaba kızlar, kafam çok dolu biraz cümlelerimi toparlarken zorlanıyorum. Uzun olabilir. Hatam kusurum olursa affola, yorum yaparken de tek ricam kırıcı ve ağır yorumlar yapmamanız.

4 senelik bir ilişkim var, bunun bir kısmında ayrılık süreci geçirdiğim zamanlar da oldu. Ciddi bir ayrılıktan sonra geri barıştık, yani söylediği şeyler aklıma yattığı için barıştık. Bu yaz da ailelerimizi tanıştırıp bir söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. Ben mezun olduğumdan beri çalışıyorum, erkek arkadaşım henüz mezun olamadı. Son birkaç aydır erkek arkadaşım aşırı tuhaf davranıyor. Yani görünüşte bir şey yok ama üzerinde nasıl desem bir isteksizlik var gibi.

En basiti, söz olayını ertelemeyi teklif etti. Askere gidip döndükten sonra olsa daha iyiymiş. Başta da bir an evvel aileler tanışsın, sözlenelim diyen kendisiydi. Benim için sorun değil, hemen askere gitsin dönsün ha bu yaz olmuş ha 1 sene sonra olmuş çok da önemli değil. Ama sanki ben çok istekliymişim gibi "Askere gitsem, bilmem ne üzerinde uzmanlık yapsam daha iyi olur, sen de yüksek lisans yaparsın belki daha iyi bir kuruma geçersin" falan kendi kendine hayatımız hakkında planlar yapıyor. 4 senelik ilişkimiz boyunca bir kere bile "Ayy evleniriz, çoluğa çocuğa karışırız" demedim, bunu demediğim için onu sevmediğimi, onunla ilgili hayaller kurmadığımı, hatta çocuk istemezsem benimle gelecek düşünmediğini dahi söylediği zamanlar oldu. Şimdi de "Ben çocuk yapmam belki yaa, sen istiyorsun da" falan diyor. Ben onu üzmemek için ılımlı yaklaşmaya başlamıştım sadece. Bir yer için buluşma ayarlayalım diyoruz dışarıda hatta ilk isteyen o oluyor, sonra "Araba serviste" diyor atıyorum. E benim arabayla gidelim diyorum bu sefer de yok senin araban olmaz benim seni almam lazım diyor başka gün gidelim desem bilmem ne gün işim var da falan diye 40 bin tane bahane sunuyor. Düşünün yani başta kendisi teklif etmesine rağmen oluyor bunlar.

Daha önce bir aldatılma geçmişim oldu (eski sevgilim tarafından, şimdiki ilişkimde değil) buna rağmen hiçbir erkek arkadaşımın ne telefonunu karıştırdım ne peşinden ajanlık yaptım. Hiç kıskançlık krizlerine girip üstüne düşmedim. Ama şu an başka birisi var da haberim mi yok diye düşünüyorum zira çevrelerimiz çok ayrı oldu, birbirimizi zor görüyoruz eskisi gibi değiliz. Mutlu değilim. Bu tarz bahsettiğim olaylar da kafamı çok karıştırmaya başladı. Söz möz hiç bunlara girmeden başlamadan bitirmeyi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da günahına mı giriyorum, belki üzerinde baskı vardır ondan böyle olmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Malum hayata yeni atılacak işi yok, askerlik yapmadı yapacak falan. Bilmiyorum kısacası, siz ne dersiniz? Objektif yorumlara ihtiyacım var yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Aldatıyor ya da aldatmiyor... Burada görünen ilişkinin dinamigi. Yani devam ederseniz bu şekilde bir ilişkiniz olacak. Bu noktada karar sizin. Ne yaşamak istiyorsunuz? Sizin için bir ilişki yaşama biçimi nasıl ve buna uyuyor mu iliskiniz? Tek bildiğim zaman su gibi akıyor!

Astoria Astoria alakasız görünebilir ama bikaç şey sorucam.. Erkek arkadaşının okuduğu bölüm ne? Bilgisayar başında çok vakit geçiren biri mi? Bilgisayar oyunlarına merakı var mıdır?

Bunu bende soracaktım :) tanıdığım birinin davranışları çünkü sanırım hepimize bu modellerden bir tane de olsa gelmiş :) benim eski sevgilim bilgisayar mühendisiydi yazılım firmalarında çalışırdı işe gitme süresi en fazla 3 ay zaten birlikte olduğumuz süre boyunca (2 yıl ) 6 kere işe girip çıktı sabahlara kadar bilgisyar oyunu oynardı o yüzden işe hep geç kalırdı evde pc de bırakıp metroda telefoda oyun oynamaya devam eden biriydi .Evlilik fikri ondan çıkmştı ki benim hiç hevesim yoktu çalıştığım yer büyük devlet dairesi herkese ısrarla kendini tanıttı bütün arkadaşlarıma sülaleme kompleksli bir olduğu içn hep alttan aldım ama 2 ci yılın sonuna doğru ailem artık ee ne zaman düğün ne zaman evleniceksiniz işyerinde de aynı baskı baskı bunları ona anlaınca da bana baskı yapma işte işim yok babam yardım etmez bu şekile evlenemem vıdı vıdı vıdı bastım tekmeyi gitti son zamanlar aynı şeyleri yapıyordu aynı şehirde benle görüşmeye vakti yok beyfendinin hadi dedim sana güle güle

Şu sitede tarzını beğendiğim sayılı insanlardan birisin seni kırmak istemem ama sorunlu bir insan bu adam bir şeyi isteyip sonra sanki sen istiyorsun da onun gönlü yok gibi davranması falan hastalık bence

Bunu bende soracaktım :) tanıdığım birinin davranışları çünkü sanırım hepimize bu modellerden bir tane de olsa gelmiş :) benim eski sevgilim bilgisayar mühendisiydi yazılım firmalarında çalışırdı işe gitme süresi en fazla 3 ay zaten birlikte olduğumuz süre boyunca (2 yıl ) 6 kere işe girip çıktı sabahlara kadar bilgisyar oyunu oynardı o yüzden işe hep geç kalırdı evde pc de bırakıp metroda telefoda oyun oynamaya devam eden biriydi .Evlilik fikri ondan çıkmştı ki benim hiç hevesim yoktu çalıştığım yer büyük devlet dairesi herkese ısrarla kendini tanıttı bütün arkadaşlarıma sülaleme kompleksli bir olduğu içn hep alttan aldım ama 2 ci yılın sonuna doğru ailem artık ee ne zaman düğün ne zaman evleniceksiniz işyerinde de aynı baskı baskı bunları ona anlaınca da bana baskı yapma işte işim yok babam yardım etmez bu şekile evlenemem vıdı vıdı vıdı bastım tekmeyi gitti son zamanlar aynı şeyleri yapıyordu aynı şehirde benle görüşmeye vakti yok beyfendinin hadi dedim sana güle güle
Benim de eski eşim bilgisayar mühendisiydi :) Sevgili olduğumuzda 2. sınıftaydı daha.. Uzak mesafe ilişkisine her hafta sonu bulunduğum şehre gelerek beni ikna etmişti.. 2. yılın sonunda yaşımız küçük olmasına rağmen zorla kafama evlilik fikrini çat diye karşıma çıkardığı bir çift söz yüzüğüyle sokmuştu..Sonra bi online oyuna takılmış.. mış diyorum çünkü haberim yoktu.. her hafta gelmeleri önce 2 haftaya 1 aya aylara falan düşmeye başladı.. ilgisi alakası azaldı..sorunlar yaşandı ayrıldık.. 6 ay sonra gelip oyuna takıldığını ve artık bıraktığını anlattı ikna etti barıştık.. Bi süre düzeldi ilgi alaka konusunda.. sonra yine başladı oyuna galiba ama bana yalan söylüyodu.. Bu süreçlerde bikaç defa daha kısa ayrılıklar yaşadık.. Okulu 8. senenin sonunda bitirebildi.. Nişanlandık.. askere gitti geldi ilişkimizin 9. yılında kafamda soru işaretleriyle evlendim.. Evlendiğimizin 35. gününde bana aynı oyunu beraber oynamayı teklif etti.. Ve boşanma davası açtım :) Oyun oynarken bambaşka biri oluyodu içine cin kaçmış gibi tööbe tööbe :D Tün davranışları değişiyodu.. Mesela nişanlıyken yine oyundan şüphelendiğim dönemlerde buluşuyoduk saatine falan bakıyodu.. Erken ayrılıp eve gitmek falan istiyodu.. Ama tabi daha önce oyun vukuatı yaşadığımız için ben tahmin ediyodum o hep inkar yeminler oynamıyorum diye.. Bilmesem gerçekten aldattığını düşünecektim aynı konu sahibi gibi.. Zaten kendisine de şöyle söylerdim.. Sen beni o oyunla aldattın.. Bana ayıracağın tüm vakti o oyuna ayırdın.. Şimdi erkek kardeşim aynı oyunun pençesinde ve annemlere gittiğimde o oyunu ekranda görmemek için kardeşimin odasına bile girmiyorum. Evliyim şu an şükür mutluyum ama oyun travmasını hala atlatabilmiş değilim.. O oyun bağımlısı insan hayatımın en güzel 10 yılını çaldı benden çünkü :(

Mühendislik okuyor ama bilgisayar değil. Arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever birlikte PS falan oynarlar da hani bağımlı diyebileceğim bir seviye değil. Haftada 1, sosyalleşme aktivitesi niyetine gidiyorlar.

Mühendislik okuyor ama bilgisayar değil. Arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever birlikte PS falan oynarlar da hani bağımlı diyebileceğim bir seviye değil. Haftada 1, sosyalleşme aktivitesi niyetine gidiyorlar.
Ya o normal bişey hepimiz oyun oynuyoruz sosyalleşmek adına ya da boş vakit geçirmek adına ama online oyunlar farklı oluyo, yani bi ilgisi falan varsa hani dedim belki sen kızma diye söylemiyo olabilir.. Yoksa bu adam sürekli evde diyosun senle de buluşmuyosa napıyo bu kadar evde diye öyle bişeyden şüphelendim açıkçası.. Bu kadar ders çalışan proje peşinde koşan bi adam okulu da bu kadar uzatmazdı diye düşünüyorum.. Bilemedim..

Çok mu monotonlaştı acaba.
Erkek arkadaşında sanki eziklik hissettim.
Yanlış anlama lütfen hani sanki senden kendisini eksik görüyor gibi.
Özellikle araba mevzusunda bu dikkatimi çekti.
Onun haricinde kafası karışık gibi geldi sevgilinin.
Biraz kendini geri çekip gözlem mi yapsan.

Ohoo daha okulu bitmemişş iş bulmamişş.askerlik yapmamışş ne sözü ne nişani.bitir bitir.zaten yaşida kücüktür daha

Ya o normal bişey hepimiz oyun oynuyoruz sosyalleşmek adına ya da boş vakit geçirmek adına ama online oyunlar farklı oluyo, yani bi ilgisi falan varsa hani dedim belki sen kızma diye söylemiyo olabilir.. Yoksa bu adam sürekli evde diyosun senle de buluşmuyosa napıyo bu kadar evde diye öyle bişeyden şüphelendim açıkçası.. Bu kadar ders çalışan proje peşinde koşan bi adam okulu da bu kadar uzatmazdı diye düşünüyorum.. Bilemedim..

Okulu yıllarca keyfinden uzatmış. Benle tanıştıktan sonra kendini benimle kıyaslamaya başladı sanırım derslerine baya asıldı. Ama kendim bizzat diğer bölümdaşlarını da tanıdığım için biliyorum, hocaları çok kıl. Bir projelerinde küçük bir işlem hatası yaptıkları için hoca komple hepsini dersten bıraktı "Bu küçük hatalar insanları öldürür" diye.

Çok mu monotonlaştı acaba.
Erkek arkadaşında sanki eziklik hissettim.
Yanlış anlama lütfen hani sanki senden kendisini eksik görüyor gibi.
Özellikle araba mevzusunda bu dikkatimi çekti.
Onun haricinde kafası karışık gibi geldi sevgilinin.
Biraz kendini geri çekip gözlem mi yapsan.

Aynen o niyetteyim canım.

Ohoo daha okulu bitmemişş iş bulmamişş.askerlik yapmamışş ne sözü ne nişani.bitir bitir.zaten yaşida kücüktür daha

28 yaşında, çok da küçük sayılmaz.

Bence evlenmeye gö.. yok..

Şanslısınız, benim babam da sorumluluk sahibi ama çok işine aşık bir adamdır. İşi sürekli yurtdışında, Türkiye'de sayılı gün kalır. Annemle bile yurtdışında tanışıp evlenmiş diyeyim siz anlayın :) Ama ben babamı özlüyorum ne yalan söyleyeyim. Aslında babam ilgisiz bir adam değil. Arar sorar, para istediğimizde ikiletmez ama o kadar. Belirgin bir figür olamadı hayatımızda. Böyle sorumluluk sahibi olacağına hiç olmasın diyorum.

Kompleks yapmış olabileceği konusunda size katılıyorum ama hayatının böyle olmasının suçlusu ben değilim. İşlerin doğru iletişim olmadan yoluna giremeyeceğine inanıyorum o yüzden ilk başta iletişim yolunu deneyeceğim. Doğru bir şekilde kendimi anlattıktan ve onu dinledikten sonra hala yoluna koyamazsak bazı şeyleri, o zaman hayattan beklentilerimiz farklı demektir ve bu da ayrılık yolunun gözükmesi demektir. Dediğiniz gibi hayırlısı olur inşallah. Parmaklarınızı yordunuz benim için uzun uzun yazarak, çok teşekkür ederim. :)
Rica ederim, vaktim oldukça Güzin ablalık yapmayı pek bir severim zaten :)

İnşallah zamanla bu karmaşadan kurtulur net bir karar alırsın.
Kararsızlık çok zor bir durum, hele ki evliliğe adım atmayı düşünürken daha da bir zordur.
Şu an en çok kendini önemsemen lazım. Evlilik karşılıklı anlayışla olur ama en başta kendini bu duruma zorunlu gibi hissedip bazı şeyleri kabullenme, istediğin gibi hareket et ki zamanla bir bıkkınlığın olmasın.

Zaman geçti, kaç sene oldu birlikteyim, artık aileler vs. biliyor diyerek bir baskı oluşturma üzerinde, rahat olmaya bak ki net kararlar alabilesin.
Şu anda üzülür mü kırılır mı diye düşünerek hareket etmen de çok olası ne de olsa yılların geçmiş, bir de duygusal bir yapın varsa daha da dikkatli olman lazım :) Yoksa zamanla sorunlar daha çok büyüyor.
Her kadın gibi sen de değerlisin bunu hiiiiç unutma.
Önce sen sonra karşıdaki... :KK66:

Slm astoria, benimde yakın zamanda ilişkim bitti. Erkek arkadaşım benden ayrıldı. Ve bende bir kaç ay öncesinde onda değişimler hissetmiştim. Bizde ciddi düşünüyorduk ve benden ayrıldı. Uzun uzadıya anlatmıyım. Ama değişim varsa yolun sonu görünmüştür...

Back
X