Bahaneler bulması, sorumluluk almaktan korkması kendine güveninin olmadığının birinci kanıtı maalesef.
Ailesiz bir şey yapamam kafası iyi bir kafa değil (nerede o eski delikanlılar... şimdiki nesil çok kötü bu konuda, hazır lokmaya alıştılar ondan sanırım) zorluğa gelemiyorlar.
Benim babam 16 yaşındayken çalışmış para biriktirmiş ev için arsasını almış adam, daha sakalı yokken 18 yaşında askere gitmiş :) nüfusta 2 yaş büyütmüş yaşını öyle askere gitmiş şu mantığa bakın. Bir de şimdikilere bakın 30 yaşındaki bebe sanki. Çok pasifler maalesef.
Erkek arkadaşın şu an kompleks de yapmış olabilir sen çalışıyorsun ama o daha mezun olamadı, askerliği var vs. diye birçok şeyi bir arada düşünüyor illaki ağırlık yapmış bu durum, empati kurarak bunu anlayabiliriz fakat bu kadar bahane üretmesi, sözü ertelemek istemesi sıkıldığının göstergesi de olabilir. Kafasında soru işaretleri çok. Bunu en iyi yüz yüze muhabbet ederek anlayabilirsin.
Sevgiliyken birçok şey aşılabilir gibi gelir insana ama sözden sonra ailelerin de işin içine girmesiyle durum daha sıkıntılı olabilir.
Senin karşında görmek istediğin eş profili nasıl?
Bunu iyice bir düşün, öyle kararını ver.
Şahsen ben böyle cesaretsiz biriyle evlenmek istemezdim.
Bilmiyorum, belki de babam aşırı sorumlu bir adam olduğu için hep onun gibi birini eş olarak istedim ve sanırım evde kaliciiimm
Kendini en iyi bilen sensin, bu durumda ilerisini düşünerek bir muhakeme yapıp "bu adam benim istediğim adam mı?" diye uzunca bir düşün iş ciddiyete binmeden, inşallah hayırlısına karar verirsin.