Samire,
şimdi benim yazacaklarıma da alınacaksınız ama olsun, sizden 20 yaş kadar büyük ve 21 yıllık evli nerdeyse sizin kadar kızı olan biri olarak yazmak istedim.
Konularınızın tam içeriklerini bilmiyorum, yüzeysel bilgilerim var sadece.
Eşinizden şiddet gördüğünüzü biliyorum, buna rağmen ayırlmadığınızı biliyorum, ayrılırsanız ailenizin arkanızda olmadığını biliyorum, geri kalan ayrıntılar hakkında bilgim yok.
Burdaki insanlara küsüp duruyorsunuz ama size yol göstermeye çalışıyorlar, amaçları kötü değil aksine iyi şeyler yaşamanızı istiyorlar lakin siz bazı şeylere Açıklık getirmediğiniz içinde birçok soru havada kalıyor.
Mesela ne zaman evlendiniz, ailenizin onayıyla mı evlendiniz, kaç yıllık evlisiniz?
Neden boşanmak istemiyorsunuz, eşinizi sevdiğiniz onunda sizi sevdiğini düşündüğünüz için mi? Kızınız için mi?
Boşanırsanız aileniz neden arkanızda olmaz, bu Evliliği istemediler mi? Bekarken size kötü mü davranıyorlardı, Çocuğunuzu kabul etmezler mi?
Bu sorulara Yanıt vermediğiniz sürece herşey muallakta kalıyor.
Sürekli bir boşanmam sözü söyleyip duruyorsunuz, boşan diyenlere tepki gösteriyorsunuz ama aslında makulü ayrılmanız çünkü şiddet görüyorsunuz, mutlu değilsiniz ve kızınız şiddet ortamında büyüyor.
Ama madem boşanmak istemiyorsunuz o zaman eşinizin burnunu sürtmesi için bir yolunuz yok maalesef, eşinize çocuk gibi küsüp tavır yaptığınız sürece onun öfkesini tetikler size yeniden şiddet uygulaması için sebepler yaratırsınız.
Forum genelinde bazı yorumlarınıza denk geldiğim kadarıyla aslında henüz evlilik için hazır biri değilken evlenmişsiniz, evlilik çocuk oyuncağı değildir Samire, insanlar Flört, nişanlılık dönemlerinde hafif bir tartışmada bile küser, tavır yapar, nişanlı namzedi de bu nazlanmalara ses çıkarmaz ama iş Evlenip aynı evin içine girince değişir, o nazlandığınız adam evliyken yaptığınız nazlanmalara Şiddetle, kavgayla Karşılık verebilir, ki sizin eşiniz böyle Karşılık veriyor.
Bu evliliği Şiddete, evden kovulmalara rağmen yürüteceğim diyorsanız o zaman eşinizin burnunu sürtmek yerine onun huyunu suyunu karakterini iyice öğrenmeye bakın.
Nelere kızar, nelere tepki gösterir, siz ne yaptığınızda Şiddete başvuruyor gözlemleyin ve onun sinirlenmesine izin vermemek için elinizden geleni yapın zira siz bu Evliliği yürütmekte ısrarcısınız.
Kıskançlığınız varsa kıskançlığınızı törpüleyin, tatlı dilli olun, inatlaşmayın, herşeyi merak etmeyin, eşinizin sözlerini dikkate alın.
Size bundan başka evlilik formülü verilemez, boşan diyenleri anlamıyorsunuz hatta kızıyorsunuz çünkü eşinizi seviyorsunuz, sevginiz eşinizin tüm yaptıklarını siliyor gözünüzde o yüzden kızıyorsunuz üyelere, oysa 21 yıllık evli biri olarak bugün şiddet görsem ve evden kovulsam kovulduğum Kapıya bir daha asla dönmem, mesleğim yoksa merdiven silerim, temizliğe giderim kızıma da bakarım, beyler gibi de yaşarım ama kovulduğum eve dönmem, dayak yediğim adama eş demem.
İnşallah umarım eşiniz birgün düzelir, eli dayağa alışan adam pek kolay düzelmiyor ama inşallah düzelsin diyelim yine de.
Ama benden size büyük tavsiyesi, bu evliliği yürütecekseniz lütfen lütfen herşeyi Göze alarak kızınızı okutun, mutlaka meslek sahibi olması için elinizden gelen herşeyi yapın.
Ilerde sizin gibi Çaresiz kalmasın.
Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.