- 3 Eylül 2012
- 21.892
- 57.792
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
SULTAN SARMASIAslında bir önceki konumdan kırgınım hala açıkçası
Sütlü tatlı tarifi istedim vermedi bir kişi bile.
Neyse konu başlığım aldatıldım, eşim .... izliyor gibi ilgi çekici olmasa da şansımı denemek istedim.
Dert sayılmaz aslında ama çalışan bir bayan için ve üşengeç bir ben içindert..
Misafirlerim gelecek pratik ama lezzetli bir şeyler yapmak istiyorum.
Sarmam ve kurabiyem var hazırlayıp buzluğa atmıştım bu zamanlar için.
Aslında elim lezzetlidir ama pek bilgim yok internet en büyük yardımcım sağolsun..
Konuma sizin için can kurtaran listesinde olan ikramlık tarifler yazar mısınız?
Her türlü öneriniz beni mutlu eder..
Çaya gelen misafirler için menü istiyorum ama isim isim değil tarifleriyle bayanlar..
Hatta resim de olsa muhteşem olur..
Zahmet vereceğim şimdiden teşekkürler..
süpermişşş.....SULTAN SARMASI
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun
Evet en sevdiğim sütlü tatlısüpermişşş.....
BİM de satılan dondurulmuş pasta ve tatlılar diyorumm en basiti...
gülesim geldi kızmayın lütfen
sütlü ve basıt şey istiyorsan, irmik tatlısı ve pudınglı bisküvi guzel olurtarıflerıne de netten bakıver
kisirr:)enn sevdgm ikramlik:)hazir kek alip krem santi puding meyvelerle pratik susleyip yas pasta yapabilirsnz:)milfoy hamuruyla pratik patatesli peynirli kiymali cikolatali ne li tercih edersenz borek,hazir yufkayla tepsi boregi veya sigara boregi
Sen cok yanlis anlamissin ama olayı. Sorun senin başlığında değil ki ana başlıkta. "Hamarat ellerden en güzel oktay usta tarifleri" yazaydi iyiydi ama dert yaziyor ya hani o bakimdan sikinti var.
Cnm hazır çikolatalı topkeklerin üzerine çikolatalı sos dökünce süper oluyo denedim çok sevdim çook aşırı pratik:))):):)
Hmmm çok yoğun çikolata olmaz mı canım?
Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tatlı tarifi mi istiyorsun tuzlu mu bilmiyorum.
Benim kurtarıcım Milföy böreği, beş dakkada hazırla, 20 dakkada pişir. Hem de çok lezzetli. Milföyleri çıkar buzluktan biraz yumuşasın. Karelere ayır. İçine dilediğin malzemeyi koy. Ben en çok sosis, sucuk-kaşar ikilisi ya da beyaz peynir koyuyorum. Üçgen şeklinde kapat. Üstüne yumurta sarısı sür fırına at. Oldu bitti. Hatta bi ara abartıp tatşısını yaptım, nutellalı, ballı elmalı ve vişne reçelli. Fena olmadı.
İkinci olarak yine kolay bi tarif. Hazır yufkayı aç, içine bi yumurtayı kır ve yay. Rulo yapar gibi bi ucundan katlamaya başla yaklaşık 5 cm kalınlığında. Sonra ruloyu karelere ayıracak şekilde kes ve o parçaları kızart. Yanında peynirle çok misafir gibi olmayan misafirlere ikram edilebilir.
Mikrodalgan varsa onda ıslak kek yapabilirsin. Tarifi biliyorsundur heralde. Yarım ölçü yap küçük bi borcama koy, en yüksek ısıda 10 dakkada pişiyor.
Resimlerim yok malesef. Aklıma da daha kolay bişey gelmedi.
Yalanci profterol denemelisin pastanedeki gibi.. Malzemeler:
1 litre süt
12 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un (kaşık dolu olsun)
2 poşet krem şanti
1 paket tuzsuz etimek
üzeri için;
1 paket dr oetker çikolatalı sos
Hazırlanışı;
1-Etimekleri bir kabın içine ufak ufak doğrayalım.
2-Bir tencereye sütü şekeri ve unu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
3-Muhallebi biraz soğuyunca krem şantileri toz halinde muhallebimize ilave edip mikser yardım ile 2-3 dakika çırpalım.
4-Etimekleri de muhallebiye ilave edip karıştıralım, dikdörgen bir borcama bu karışımı yayalım.
5-Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre yapıp borcamdaki muhallebili etimek karışımınn üzerine yaydıralım.
6-Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım servis yaparken üzerini istediğimiz gibi süsleyelim
Eki Görüntüle 1146612 canım çilekli jöleli pasta
Eki Görüntüle 1146613 ve makarna salatası vazgeçilmezimdir
En kolay halley pastası ,tarifi nette var ,sonra krep sarma ,oda basit krep yapıyorsun ,arasına muz ve çilek koyup sarıyorsun,sonra kesip kürdan saplıyosun ,üzerine çikolata sos döküyosun ,
pratik milföy böreği var bide tabi ,kurtarıcımdır her zaman ,bide şimdi 3 malzemeli kurabiye furyası var bizim günlerde yapılan ,krem şanti ,un ve yağdan oluşuyor sadece ,en pratik ve kolay olanlar bunlar ,haa uğraştıracak şeyler istiyosan bende çook tarif var ,özellikle yöreseldir benim yaptıklarım ama zaman harcamak lazım tabi .
SULTAN SARMASI
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya sürekli karıştırılarak pişirilir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.
Margarin ilave edilip mikserle 5-6 dakika çırpılır.
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır.
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır.
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılır.Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır.Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?