Başlığım ilgi çekici olmasa da... Yardım lütfen..

Yumurtasız patates salatası tarifini vereyim

Haşlanan patatesleri çatal yardımı ile ez daha sonra içine kuru soğan,maydanoz,yeşil soğan ve yeşil naneyi küçük küçük doğra daha sonra içine tuz,kırmızıbiber,karabiber,sumak,zeytinyağı ve bol limon suyunu döküp harmanlayıp karıştırabilirsin bol ekşili patates salatası

Faat cım, basitten yap bir patates salatası, börek, kek, yiter işte,
zaten sarman, kurabiyen varmış, yoğurtlu havuç filanda yapabilirsin mesela.

Canım şimdi karamelli kek ve poğaça yaptım geldim.
Yarına kısır düşündüm ama malzemelerim eksik, belki dediklerinden yapmam gerkebilir o yüzden.
Börek de yarın yapacağım harika bir patatesli böreğim var ama şekli muska olduğundan zaman alıyor..
Ben de tarif eklerim sayfama herkes faydalansın madem..:)

Pişi mi adını bilmiyordum bildiğimiz hamur kızartması çıktı.
Kahvaltıda yaparım bunu ama sağol tarif için :)
Allah gönlündeki acıyı alsın tez zamanda aminnn

Az evvel bu tarife yakın bir kek yaptım içine karamel koyup..
Geçen sefer herkes bayılmıştı. Yine güzel olur umarım..
Teşekkürler tarif için

Salatalar konusunda eksiğim çok..
Tariflerin için teşekkür ederim..

PATATES MANTISI

Malzemeler (Patates çanakları için)

• 4 adet haşlanmış iri patates
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber,pulbiber
İç malzemesi

• 100 gr.kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz karabiber,kimyon,yenibahar
Üzeri için
Bir küçük kase sarmısaklı yoğurt,1 tatlı kaşığı tereyağı,bir çay kaşığı salça

Patates mantısının yapılışı

• Haşlanmış patatesleri ezin
  • İçine doğranmış maydanoz ve baharatlarını katıp yoğurun
  • Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde alıp küçük çanaklar yapın
  • Kıyma ve soğanı 1 kaşık yağla kavurun,baharatlarını atın.
  • Bu içi patateslerin ortasına doldurun.
  • Üzerine önce sarmısaklı yoğurdu,sonra tereyağlı salçalı sostan gezdirin.Ilıkken servis yapın…

LAHMACUN POĞAÇA

Malzemeler

• 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5 su bardağı kadar un
Kıymalı harcı için

• 300 gr. Kıyma
  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates veya bir tatlı kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • karabiber, pulbiber, çok az kimyon
  • Yeteri kadar tuz
Nasıl yapılır?

• Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru, kalınca bir rulo haline getirip, bir parmak kalınlığında dilimlere kesin.
  • Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 15 dakika bekleyin.
  • Üç parmağınızla hamurların orta kısmına bastırıp çukurlaştırın.
  • İç malzemesinden bir kaşık kadar çukur kısma koyup elinizle tekrar bastırarak hamuru hafifçe açar gibi yapın.
  • 15 dakika daha bekletip 200 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirin.
  • Hafif ılıyınca servis yapın.

Bunlar benim genel olarak yaptıklarım..
Bu bayandan da Allah razı olsun çok yardımcı oldu bana tarifleriyle..
Bakmanızı öneririm kızlar..

Ve

KARAMELLİ KEK

MALZEMELER :
[h=4]3 yumurta[/h][h=4]1 su bardağı şeker[/h][h=4]1 su bardağı süt[/h][h=4]1 su bardağıından 2 parmak eksik sıvıyağ[/h][h=4]1 yemek kaşığı tereyağ[/h][h=4]Kabartma tozu[/h][h=4]Damla çikolata[/h][h=4]Şekerli vanilin[/h][h=4]Aldığı kadar un[/h][h=4]KARAMEL SOS İÇİN :[/h][h=4]1 su bardağı şeker[/h][h=4]1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin[/h][h=4]100 ml krema[/h][h=4]1 – 2 damla limon suyu [/h][h=4][/h][h=4]YAPILIŞI :[/h]Önce karemeli yapıp soğumaya bırakıyoruz. Şekeri tencereye alıp kısık ateşte yakmaya başlıyoruz. Limon suyunu ekliyoruz. Karıştıra karıştıra karamel rengi alıncaya kadar yakıyoruz sonra tereyağını ekliyoruz ve çiğ kremayı önce başka bir kapta biraz ısıtıyoruz sonra karemelin içine ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.
Kek için yumurtaları şekerle çırpıp sütü, yağları ekleyip güzelce çırpıyoruz. Aldığı kadar un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son damla çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
Kapların içine biraz kekli karışımdan koyup üzerine karamel sostan ilave edip tekrar kek karışımından koyuyoruz.

Herkes patates salatası tarifi vermiş de bende değişik bisi yaziyim belki bilen bilir.
Yoğurtlu patates ezmesi
6 7patatesi ve 1havucu suya koyup haslayin.
Haşlandiktan sonra püre yapar gibi ezin. Borcama döşeyin.
Üstüne bi kapta yoğurt ve mayonezi karıştırıp dökün. Üstünü düzeltin çatalla.
Sos olarak ben mantı sosu hazırlıyorum biraz tereyağ kırmızı biber karabiber eritin ocakta. Süsleme olarakta salatalık turşusu çok yakışıyor bir de nane yaprakları.
Hem Çok güzel hem çok kolay ve çok doyurucu tavsiye ederim.
Resim eklerimde telefondan giriyorum canım ya googleye yoğurtlu patates ezmesi yazarsan çıkıyor.
Afiyet olsun

Mmm tarifler lezizz not ediyorum kızlar :) ben de revani tarifi vereyim bari:) neredeyse her hafta sonu eşim yaptırıyor ve çok seviyor:) 4 bardak su ve 4 bardak şekerle şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır. 3 yumurta, iki su bardağı yoğurt, bir çay bardağı şeker ve bir çay bardağı sıvı yağ çırpılır. İçine isteğe göre limon rendelenebilir. Bir bardak irmik ve bir bardak un; bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya ile karışıma eklenip karıştırılır. Tepsiye dökülüp fırına verilir. Tatlı sıcak, şerbet soğuk ilave edilerek üzeri hindistan cevizi vs ile süslenir. İsteğe göre kaymakla da servis edilebilir. Bence pratik :)
Afiyet olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…