Başlığım ilgi çekici olmasa da... Yardım lütfen..

fatt, ben bır ara sütlü irmik tatlısının üzerine kakaolu krem şantı yapıyordum
çok basıt ve lezzetlı oluyor :)

Hmm siz şipşak bişeyler istiyosunuz anladığım kadarıyla

BİM de satılan dondurulmuş pasta ve tatlılar diyorumm en basiti...

:):) Onun tepsi böreği güzeldi valla hoşuma gitti.
Ama eşleriyle gelecek misafirlere de hep öyle hazır şeyler ikram etmeye utanırım..

Milföyü şeritler halinde kesip, arasına fındık ezmesi fıstık ezmesi vs sürüp rulo yap, şekere batırıp pişir. Al sana oldukça pratik bir tarif. :)

Hmmm denenebilir canım teşekkürler..

Gerçekten basitmiş bunu da değerlendireceğim sağol canım..

Benimde henüz çok pratik bi tarifim yok yavaş yavaş oluyor :)
Ve bu konuda bir kaç şeyi beğendim deneyeceğim inşallah

Vayyy bu basitmiş aradığım gibi bir şey..
Teşekkür ediyorum :)

Hmm deneyebilirim canım ben de teşekkür ederim..

Ayyy çok uzun işlere gelemiyorum canım yaa tam barışamadım şu mutfakla

aklıma gelmişken tava böreği hem pratık
hem lezzetlı oluyor :) kıymalısı da harıka :)
hazır yufkadan yapılıyor

Son düzenleme:
Hmm deneyebilirim canım ben de teşekkür ederim..

Ayyy çok uzun işlere gelemiyorum canım yaa tam barışamadım şu mutfakla
O zaman pratik ne görürsem ekliyecem konunuza
YArın gelecek olan misafirler için mi tarif istiyosunuz yoksa genel olarak mı?

Bol ekşili kısır yapabilirsin,kişi başı bir çay bardağı bulgur koyabilirsin bulguru önce sıcak su ile ıslatın daha sonra şiştikten sonra,domates ve biber salçasıyla koyup kuru soğanla bulguru önce karıştırın,daha sonra içine küçük küçük doğranan marul,maydanoz,yeşil nane ve yeşil soğanı katın biraz harmANLayın,daha sonra içine küçük küçük doğranan domates ve salatalıkları katın biraz daha harmanlayın,içine yağ olarak zeytinyağını yakıştırıyorum baharat olarakda pul biber,kimyon,sumak,karabiber ve kuru nane katabilirsiniz ekşi olarak nar ekşisi çok güzel olur.

aklıma gelmişken tava böreği hem pratık
hem lezzetlı oluyor :) kıymalısı da harıka :)
hazır yufkadan yapılıyor

Bayılırım tava böreğine..
İşten geç geliyorum ama vaktim az canım..

Kesinlikle kisir :)

Evet kısır genel olarak seviliyor değil mi?
En iyi seçim salata olarak gibi görünüyor..

O zaman pratik ne görürsem ekliyecem konunuza
YArın gelecek olan misafirler için mi tarif istiyosunuz yoksa genel olarak mı?

Yarın gelecekler ama genel olarak ekleyebilirsin canım lazım oldukça bakarım burdan :)
Ellerine sağlık teşekkür ediyorum

Teşekkür ederim kısır yapacağım muhtemelen :)

yufka, kıyma ve soğan :) hepsı bu kadar
ya da sadece maydonozlu peynır

Son düzenleme:
Faat cım, basitten yap bir patates salatası, börek, kek, yiter işte,
zaten sarman, kurabiyen varmış, yoğurtlu havuç filanda yapabilirsin mesela.

Ben pişiye bayılıyorum valla:) Herkes de aynı şekilde seviyor. Aşk acımı unutmak için bi tarif patlatayım bari:))) Şimdi üç bardak un alacaksın, bir bardağını kaba döküp ortasını açıp bir yumurta kıracaksın, sonra bir bardak yoğurt, bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı kadar sirke ve iki çay kaşığı kadar tuz koyacaksın. Sonra önce ortadaki malzemeleri elinle bi karıştır, sonra unla birleştir. diğer kalan iki bardak unu da yavaş yavaş ekle. Sonra bu hamuru açacaksın veya elinde şeklini verip kızartacaksın. Ama kızartma tekniği önemli. Yağı kızdırıp hamuru attıktan sonra birkaç saniye bekleyip yağı üzerine attırarak kızartacaksın acaip kabarıyor o şekildeee:)

Yarına yapmasan bile yaz tarif defterine çok kolay kek tarifi ya da bildiğimiz kek tarifi diyeyim.
3yumurta
1su bardağı şeker
1su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1paket vanilya
1paket kabartma tozu

Isteğe göre kakao + limon rendesi veya tarçın fındık ceviz kakao koymadan da yapabilirsin. Istersen büyük kek kalıbına koy istersen küçük silikon kalıplara koy. Eğer küçük silikon kalıplara koyarsan Piştikten sonra cam fanusa koyarsan bildiğin browni oluyor ıslak kek okadar güzel oluyor ki ya da bol limonlu da çok güzel oluyor tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…