- 16 Eylül 2017
- 7.708
- 13.954
- 248
- 29
O kadar buyuk konusmayin bence. O sartlarda buyumediyseniz, bir omru oyle gecirmek cok zorvalla öğretmen olup ömür boyu bir köy okulunda öğretmenlik yapmak isterdim
Onlar genelde yengem yeğenleri vs kurumsalda plaza tarzı yerlerde çalışıyor. Pek devlet memurluğuna alışkın Kişiler değil.Atanıp çalışmak inan çok çok daha prestijli.
Eşim çok bilinen bir kolejde öğretmen, en nihayetinde özel sektör. Bir an önce Atanıp devlete geçmek istiyoruz.
Diğer taraftan bir arkadaşım mühendis. Özel sektörde çalışıyor dili çok iyi yüksek lisans yapıyor. Atanıp öğretmen olsam daha iyi maaş alacağım diyor. Ayrıca hayatta hiç bir şekilde küçük görülecek meslek yoktur. İşçi vasfı ile çalışan amcaları görüyorum bazen, altlarında bisiklet karda kışta sabah altı akşam sekiz dokuz çalışıyorlar. O adam elindeki imkanla çocuklarına faydalı olacağım diye uğraşıyor. Bir taraftan o işçilerin ustaların yapmadığı bir şey oysa ki biz okuyan kesimin yapamadığı ve eksik kalacağı bir şey olacaktır. Hepimiz bu toplumda birbirimize muhtacız. Kimseyi hor ve hakir göremeyiz.
Boş konuşmuş. Ayrıca köydekiler insan değil mi o çocukların da okumaya öğrenmeye hakkı var. Bir de genelde sınıf öğretmenleri köylere atanıyor. Yengeniz gibi boş konuşan insanlar genelde fos çıkıyor
Akademisyen olmak o kadar kolay değil yalnız, böyle kolaymış gibi konuşuluyor garipsiyorumeşim 3 yıl kadro bekledi derslere girdiği halde, yine de torpili olanı aldılar kadroya, kaç yıl üzüldü onun için mesleğini çok seviyordu da... kpss ile atanmakta kolay değil böyle konuyu okuyunca garip geldi bilemedim
Evet tercih hakkımız var ama zorunlu hizmet yükümlüsüyüz . Zorunlu hizmet okulları çoğunlukla köyler ya da şehir merkezine uzak okullarda . O yüzden ilk görev yerlerimiz genelde köy oluyor branştan branşa da değişiyor tabiAtanıncada yüksek lisans yapabilir yoluna devam edebilir atanmak bir son değilki. Ayrıca neden köy okulu başka il seçeneği olmuyor mu? Ben sağlıkçıyım çalışmak istediğim hastaneleri kendim seçip atandım öğretmenler seçemiyor mu bilmediğimdrn soruyorum? Ve atanıp düzenli bir hayat çok iyi birşey. Bu kişinin isteğinede bağlı. İstiyorki hazırlanıyor sınava
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?