Başlık aradım ama bulamadım

Ömrü boyunca 8-5 kolejde asgari ücretle calışabileceğini düşünüyor musunuz ? Filmlerde gösterildiği gibi şaşalı yaşamları yok o öğretmenkerin. Hele ki okulda tam gün durmayacaksa asgari ücret bile vermezler. Mesela normal bir devlet okulunda ekstra olarak ingilizce kurs açsa(kendi isteğiyle) ekders alır. Ama kolejde istiyor musun diye soran olmaz. Zorla ders actirilir üstüne de para verilmez. Ayrıca köy okullarında öğretmenlik çok güzel bir şey ama ingilizce öğretmeniyse köy okullarinda değilde küçük ilvelerde calisir zorunlu hizmeti tamamlayinca da merkezi bir yere tayin ister.

Atanıp çalışmak inan çok çok daha prestijli.
Eşim çok bilinen bir kolejde öğretmen, en nihayetinde özel sektör. Bir an önce Atanıp devlete geçmek istiyoruz.
Diğer taraftan bir arkadaşım mühendis. Özel sektörde çalışıyor dili çok iyi yüksek lisans yapıyor. Atanıp öğretmen olsam daha iyi maaş alacağım diyor. Ayrıca hayatta hiç bir şekilde küçük görülecek meslek yoktur. İşçi vasfı ile çalışan amcaları görüyorum bazen, altlarında bisiklet karda kışta sabah altı akşam sekiz dokuz çalışıyorlar. O adam elindeki imkanla çocuklarına faydalı olacağım diye uğraşıyor. Bir taraftan o işçilerin ustaların yapmadığı bir şey oysa ki biz okuyan kesimin yapamadığı ve eksik kalacağı bir şey olacaktır. Hepimiz bu toplumda birbirimize muhtacız. Kimseyi hor ve hakir göremeyiz.

Başlık önerileri:
Yengemin kardeşim hakkında söyledikleri
Kardeşimin kariyer planları
Atanmak mı yoksa akademisyenlik mi?

Yani öyle arayıp bulunamayacak bir konu değilmiş.

Konuya gelince; ben köye gitmesem, sen köye gitmesen kim gidecek o köye?

valla öğretmen olup ömür boyu bir köy okulunda öğretmenlik yapmak isterdim

Atanıp çalışmak inan çok çok daha prestijli.
Eşim çok bilinen bir kolejde öğretmen, en nihayetinde özel sektör. Bir an önce Atanıp devlete geçmek istiyoruz.
Diğer taraftan bir arkadaşım mühendis. Özel sektörde çalışıyor dili çok iyi yüksek lisans yapıyor. Atanıp öğretmen olsam daha iyi maaş alacağım diyor. Ayrıca hayatta hiç bir şekilde küçük görülecek meslek yoktur. İşçi vasfı ile çalışan amcaları görüyorum bazen, altlarında bisiklet karda kışta sabah altı akşam sekiz dokuz çalışıyorlar. O adam elindeki imkanla çocuklarına faydalı olacağım diye uğraşıyor. Bir taraftan o işçilerin ustaların yapmadığı bir şey oysa ki biz okuyan kesimin yapamadığı ve eksik kalacağı bir şey olacaktır. Hepimiz bu toplumda birbirimize muhtacız. Kimseyi hor ve hakir göremeyiz.
Onlar genelde yengem yeğenleri vs kurumsalda plaza tarzı yerlerde çalışıyor. Pek devlet memurluğuna alışkın Kişiler değil.
Ama söylediklerinize katılıyorum.
Bu yüzden küçümser gibi olmasına bozuldum zaten

Tabi ki atanmak çoğu arkadaşım kolejde çalışıyor aldıkları maaş 1.900 2000 civarı ve sabahtan akşama kadar ağır bir tempoda her şeyi onlara yaptırıyorlar o kadar yoruluyorlar ki geçen arkadaşımın gözü kan çanağıydı. Atanırsa köy okulu olcağını kimse bilemez merkezde olabilir hem devlet cidden iyi bir maaş veriyor. Benim branşım lise çoğunlukla liseler merkezlerde oluyor maaşlar 5000 bin 5.500 civarı ek derslerle devlet hakkın olanı veriyor özel kesinlikle iyi değil

Yüksek lisans da yapabilir atanınca onuda yapar ama yüksek lisans yaparak akademisyen olunmuyor doktora yapıcak bir sürü şey var kontenjan boşsa yardımcı doçent olcak yavaş yavaş olur bu işler

Akademisyen olmak o kadar kolay değil yalnız, böyle kolaymış gibi konuşuluyor garipsiyorum 😕 eşim 3 yıl kadro bekledi derslere girdiği halde, yine de torpili olanı aldılar kadroya, kaç yıl üzüldü onun için mesleğini çok seviyordu da... kpss ile atanmakta kolay değil böyle konuyu okuyunca garip geldi bilemedim

Atanıncada yüksek lisans yapabilir yoluna devam edebilir atanmak bir son değilki. Ayrıca neden köy okulu başka il seçeneği olmuyor mu? Ben sağlıkçıyım çalışmak istediğim hastaneleri kendim seçip atandım öğretmenler seçemiyor mu bilmediğimdrn soruyorum? Ve atanıp düzenli bir hayat çok iyi birşey. Bu kişinin isteğinede bağlı. İstiyorki hazırlanıyor sınava

Siz karışmayın bence onun hayatına. Yapmak isteyen her şeyi düşünüyor zaten. Kardeşinizin de aklına gelmiştir akademisyenlik, hoş kolay da bir yol değil. En rahatı devlete atanmak.

Yengenize söyleyin branş öğretmenleri kolay kolay köy okuluna atanmaz. Norm kadroları daha büyük okullarda olur. Ha yine atanırsa büyük ihtimal ilçe büyüklüğünde veya toplama köy okuludur. Üstelik kimi insanı amerikada yaşamak mutlu ediyorken kimi insanı ücra köyde yaşamak mutlu edebilir.

3 yıl önce bende suriye sınırında çokta problemli olan, dağa öğrenci gitmesin diye çabalayan bir okula atandım. Hayatımda yaşamadığım şeyleri tecrübe ettim, sınırötesi operasyonda psikososyal destek biriminde halkın boşaltıldığı köyleri askeri araçlarla gezdim. O an korkutucu gibi geliyordu fakatb şuan iyi ki bunları görmüş ve yaşamışım diyorum. Kardeşiniz çalışmaya devam etsin her zaman kamu şartları özelden çok daha iyidir

Boş konuşmuş. Ayrıca köydekiler insan değil mi o çocukların da okumaya öğrenmeye hakkı var. Bir de genelde sınıf öğretmenleri köylere atanıyor. Yengeniz gibi boş konuşan insanlar genelde fos çıkıyor

Ben de katiliyorum bu yoruma

Koydekiler insan degil mi, o cocuklarin da egitim hakki var. Kimse gitmesin koye, herkessssss akademisyen olsun (universite istemez ama neyse) o zaman u cocuklara kim egitim verecek??

Köy okuluna atanmış bir öğretmenim . Hayatım bitmedi aksine atandığımda başladı bunlar çok sığ düşünceler . Atanmasaydım tabi ki kolejlerde çalışırdım ama emek sömürüsü yaşayarak emeğimin karşılığını almadan . Kolejleri yüceltip köy öğretmenini aşağı görmek iğrenç bir zihniyet . Kolej öğretmenlerinin çoğu atanamadığı için orda çalışıyor yoksa herkes insani şartlarda çalışmak ister KÖYDE de olsa .

Ay şu çok bilmiş yenge benim bebeğin gözlerinin içine de baksın anlarmış ya, benim bebek ne olacakmış bı söylese :):):)

Bu tarz insanlara uyuz oluyorum.
Görende yeğenini Albert Einstein sanacak.
Yeğeninin de dili dışarda fotosu var mıymış:):):)

Akademisyen olmak o kadar kolay değil yalnız, böyle kolaymış gibi konuşuluyor garipsiyorum 😕 eşim 3 yıl kadro bekledi derslere girdiği halde, yine de torpili olanı aldılar kadroya, kaç yıl üzüldü onun için mesleğini çok seviyordu da... kpss ile atanmakta kolay değil böyle konuyu okuyunca garip geldi bilemedim

Katiliyorum, yani kadro bulmak cok cok cok zor torpil vb olmasa dahi. Millet ne saniyor akademisyenligi, her onune gelen her isteyen olamiyor ki kadro yok kardesim

Atanıncada yüksek lisans yapabilir yoluna devam edebilir atanmak bir son değilki. Ayrıca neden köy okulu başka il seçeneği olmuyor mu? Ben sağlıkçıyım çalışmak istediğim hastaneleri kendim seçip atandım öğretmenler seçemiyor mu bilmediğimdrn soruyorum? Ve atanıp düzenli bir hayat çok iyi birşey. Bu kişinin isteğinede bağlı. İstiyorki hazırlanıyor sınava
Evet tercih hakkımız var ama zorunlu hizmet yükümlüsüyüz . Zorunlu hizmet okulları çoğunlukla köyler ya da şehir merkezine uzak okullarda . O yüzden ilk görev yerlerimiz genelde köy oluyor branştan branşa da değişiyor tabi

Hemen cevap vereyim bir ingilizce öğretmeni olarak =)
11 yıllık öğretmenim. Mezun olunca atananamadım. O zamanlar alan sınavı yoktu ve matematik yapmadan olmuyordu ben de sayısal özürlü olarak bir türlü 74 puanı geçemedim.
Sonra özel sektöre atıldım. 8 sene aynı kolejde çalıştım. Kpss'ye de bi daha hiç girmedim. Düşünmedim devlet okulunu.. Taaa ki o çok güvendiğim okulum bize maaş ödememeye başlayana kadar. Geçen sene mart ayında başladı maaş ödememeye, ben de arkadaşların gazına gelip kpss'ye girme kararı aldım. En iyisi en garantisi gene devlet okulu dedim. İyi de yapmışım, şimdi mart atamasını bekliyorum. İngilizceciler köye gitmiyor genelde. Yani benim puanım 77 bana merkez gelme ihtimali çok çok yüksek. 77 de öyle alınmayacak bir puan değil. Ben 8 sene aradan sonra sadece çıkmış soruları çözerek aldım bu puanı. Alanı iyiyse kardeşinizin çok rahat 80 üzeri bir puan alabilir.Bizim alan sınavı da yds gibi bir sınav, edebiyat ve dilbilimi bölümleri son derece basit ve yüzeysel. Ben öğretmenlik çıkışlıyım, edebiyata hakim değilim, sadece 1 haftalık edebiyat çalışmamla tüm soruları doğru cevapladım. Bence atanması en rahat branşlardan biri. Aklımı seveyim senelerdir köle gibi kolejlerde iflahım kurumuş. Mobbingin, saçmalığın her türlüsünü gördüm. Asla öğretmen değilsin, çocuk bakıcısısın. Çok çok kaliteli özel okullar var, verdiği maaş da iyi ama oraya girmek de biraz şans işi. İstanbuldayım bu arada, adım başı özel okul ama çoğu asgari ücret veriyor. İyi dediklerin de maaş vermiyor zaten =)Benim ayrıldığım okul tv'lere falan çıkmıştı, hala millet 2 aylık maaşını almadı, biz ihtar çektiğimiz için bize hiç vermediler zaten, mahkelemelik olduk biz.

Back
X