Başlık aradım ama bulamadım

Yüksek lisans da yapabilir atanınca onuda yapar ama yüksek lisans yaparak akademisyen olunmuyor doktora yapıcak bir sürü şey var kontenjan boşsa yardımcı doçent olcak yavaş yavaş olur bu işler
Zaten yl atanınca yapayım diyor.

İnş atanır :((

Akademisyen olmak o kadar kolay değil yalnız, böyle kolaymış gibi konuşuluyor garipsiyorum 😕 eşim 3 yıl kadro bekledi derslere girdiği halde, yine de torpili olanı aldılar kadroya, kaç yıl üzüldü onun için mesleğini çok seviyordu da... kpss ile atanmakta kolay değil böyle konuyu okuyunca garip geldi bilemedim
Bana da garip geldi
Yengemlerin durumu iyi hepsi plaza tarzı yerlerde ya da kurumsalda çalışıyor.
Belki onlarda bizi garip buluyordur bilmiyorum.

Ay şu çok bilmiş yenge benim bebeğin gözlerinin içine de baksın anlarmış ya, benim bebek ne olacakmış bı söylese :):):)

Bu tarz insanlara uyuz oluyorum.
Görende yeğenini Albert Einstein sanacak.
Yeğeninin de dili dışarda fotosu var mıymış:):):)
Hahaahha:))) şekerim yeğeni kendisine çekmiş doğuştan zekiymiş :)))

Bu işleri bilmeyende bol keseden sallıyor akademisyenim şimdiki aklım olsa atanırdım önce. Hatta şimdi meb e geçmeye çalışıyorum. İnan eksileri çok fazla benim için. Erken yaşta çöktüm. İng çabuk atanır kesinlikle atansın. Bunlarda akademisyen olmayı kolay sanıyorlar sanki garanti var. Ağzının payını verin hadsizin. Ayrıca MEB deki ing öğr. De bir sürü programlarla yurtdışına gidebiliyorlar

Hemen cevap vereyim bir ingilizce öğretmeni olarak =)
11 yıllık öğretmenim. Mezun olunca atananamadım. O zamanlar alan sınavı yoktu ve matematik yapmadan olmuyordu ben de sayısal özürlü olarak bir türlü 74 puanı geçemedim.
Sonra özel sektöre atıldım. 8 sene aynı kolejde çalıştım. Kpss'ye de bi daha hiç girmedim. Düşünmedim devlet okulunu.. Taaa ki o çok güvendiğim okulum bize maaş ödememeye başlayana kadar. Geçen sene mart ayında başladı maaş ödememeye, ben de arkadaşların gazına gelip kpss'ye girme kararı aldım. En iyisi en garantisi gene devlet okulu dedim. İyi de yapmışım, şimdi mart atamasını bekliyorum. İngilizceciler köye gitmiyor genelde. Yani benim puanım 77 bana merkez gelme ihtimali çok çok yüksek. 77 de öyle alınmayacak bir puan değil. Ben 8 sene aradan sonra sadece çıkmış soruları çözerek aldım bu puanı. Alanı iyiyse kardeşinizin çok rahat 80 üzeri bir puan alabilir.Bizim alan sınavı da yds gibi bir sınav, edebiyat ve dilbilimi bölümleri son derece basit ve yüzeysel. Ben öğretmenlik çıkışlıyım, edebiyata hakim değilim, sadece 1 haftalık edebiyat çalışmamla tüm soruları doğru cevapladım. Bence atanması en rahat branşlardan biri. Aklımı seveyim senelerdir köle gibi kolejlerde iflahım kurumuş. Mobbingin, saçmalığın her türlüsünü gördüm. Asla öğretmen değilsin, çocuk bakıcısısın. Çok çok kaliteli özel okullar var, verdiği maaş da iyi ama oraya girmek de biraz şans işi. İstanbuldayım bu arada, adım başı özel okul ama çoğu asgari ücret veriyor. İyi dediklerin de maaş vermiyor zaten =)Benim ayrıldığım okul tv'lere falan çıkmıştı, hala millet 2 aylık maaşını almadı, biz ihtar çektiğimiz için bize hiç vermediler zaten, mahkelemelik olduk biz.
İnşallah alırsınız haklarınızı hocam :)

Hersey gönlünüzce olsun

Darısı kardeşimin basına

Evet tercih hakkımız var ama zorunlu hizmet yükümlüsüyüz . Zorunlu hizmet okulları çoğunlukla köyler ya da şehir merkezine uzak okullarda . O yüzden ilk görev yerlerimiz genelde köy oluyor branştan branşa da değişiyor tabi
Anladım teşekkür ederim. Bizde de 6 sene aynı hastane zorunluluğu var sonra tayin hakkı veriyorlar. Yinede iyi tarafından bakmak lazım herşey tecrübe

Anladım teşekkür ederim. Bizde de 6 sene aynı hastane zorunluluğu var sonra tayin hakkı veriyorlar. Yinede iyi tarafından bakmak lazım herşey tecrübe
Öğretmenlerde öyle ancak zorunlu hizmet illa köy değil benim bir sürü arkadaşım hep şehir merkezlerinde görev yapıyorlar. Ki bu durum da o sene Nerelerde açık olduğuyla alakalı bazen genelde Doğu açılıyor bazen de batı da açılmış oluyor tercihlerde. Arkadaşım Hatay merkezde zorunlu hizmet yaptı diğerLeri Urfa ve Van merkezde vs. Ayrıca da her işin cefası da var sefası da var onu göze alarak başlamak lazım.

Kahin kahin :):):)
Ne olmak istediğine, ne yapacağına kardeşiniz karar versin, özür dilerim ama yengeniz en sevmediğim insan modellerinden, nefret ederim kıyaslama yapan, kendi ailesindekileri zeka küpü sanıp başkalarını küçümseyenlerden.
Yeğeni ABD'ye gitmiş onun hayali öyleymiş ki gitmiş, kardeşiniz de belki köy okulunda öğretmen olmayı hayal ediyor, hayal mi yarıştırıyor bu yenge ya da kendi hayallerini mi dayatıyor insanlara:)))) Yenge neci? Moleküler biyolog mu?

Ne olmak istediğine, ne yapacağına kardeşiniz karar versin, özür dilerim ama yengeniz en sevmediğim insan modellerinden, nefret ederim kıyaslama yapan, kendi ailesindekileri zeka küpü sanıp başkalarını küçümseyenlerden.
Yeğeni ABD'ye gitmiş onun hayali öyleymiş ki gitmiş, kardeşiniz de belki köy okulunda öğretmen olmayı hayal ediyor, hayal mi yarıştırıyor bu yenge ya da kendi hayallerini mi dayatıyor insanlara:)))) Yenge neci? Moleküler biyolog mu?
Yengem de öğretmen :)
Ama mesleğini yapmamış hiç.
Kardeşimde çok uzak biryerde çalışmak istemez tabi ki ama devlete atanmak öncelikli hedefi.
özel sektör pek düşünmüyor yl de atanınca belki :)

Köye de öğretmen lazım. Asıl oradaki çocuklara lazım hatta. Bu düşünce beni çok rahatsız ediyor. Benim ablam uzun yıllarca doğunun oldukça kötü şartları olan bir köyünde öğretmenlik yaptı çok çok kötü şartlarla. Bir gün bile yakındığını duymadım. Öğretmenlik en kutsal görev her yerde ifa edilebilmeli.

İngilizce öğretmeniyim, birkaç yıl önce atandım. İngilizce öğretmenlerinin atanma şansı hâlâ yüksekken bir an önce atansın bence kardeşiniz. Özel sektör zor, yıpratıcı ve maaşı yetersiz. Akademisyenlik yine uzun bir yol. Atanınca yl de yapar doktora da. Yeter ki istesin. Ancak ilk atanmaya baksın. Her yıl daha da zorlaşıyor. Köye atansa ne çıkar ki hem köydeki çocukların öğretmene ihtiyacı yok mu? Birkaç sene sonra istediği yere tayin olur. Öğretmenlik çok yorucu ama çok da güzel meslek. Yengenizi takmayın.

Özel ile devleti kiyaslayacaksak kesinlikle devlete atanmalı. Akademisyen olmak istemek ile alakali cunku surekli çalışma isteyen bir meslek ki yüksek yapsada doktora bile bitirse kadro alacağı meçhul akademik ortam malum .atanmak en iyi seçenek ondan sonra yl ve doktora devam ettirip kadro bekleyebilir akademi icin

Yengem de öğretmen :)
Ama mesleğini yapmamış hiç.
Kardeşimde çok uzak biryerde çalışmak istemez tabi ki ama devlete atanmak öncelikli hedefi.
özel sektör pek düşünmüyor yl de atanınca belki :)
Hele de mesleğini yapmamış dahi olsa kendi de öğretmen olan birinin küçümsemesi acayip:)))
Uzak da olsa çok keyifle öğretmenlik yapacağı bir yere de atanabilir, kusura bakılmasın ama bazı şehir çocukları o kadar fena ki öğretmen olduğunuza pişman eder, bazı köy çocukları da vardır ki hatta köy insanları, köylerine atanan öğretmeni mucize gibi görür nasıl hürmet edeceğini bilemez.

Umarım kardeşiniz mutlu olacağı mesleğini zevkle yapmasına fırsat veren bir yere atanır, umarım tüm hefelerine ve hayallerine ulaşır.

Merhaba herkese ,

Dert sayılmaz aslında bir konuşma geçti aramızda yengemle. Bize gelmişlerdi.kardeşim ünv den ingilizce öğretmenliği mezunu kpss ye çalışıyor. Kardeşin ne yapıyor diye sordu dedim ders çalışıyor.
İşte dedi ki “ KPSS ile atanırsa hayatı biter köy okulunda öğretmen mi olacak yüksek lisans yapıp akademisyen olsun bari “
Sonra kendi yeğeninden bahsetti o en iyisini yaptı işletme okudu şu an Amerika’da master yapıyor. Amerika’da ev tutmuş orada yasayacak, Ama o zaten Zeki yaşıtlarından bir tık önde ben çocuğa bakışımdan anlarım falan filan övdü de övdü işte.
Neyse gereksiz bir konuşma oldu belki bilmiyorum ama içinizde öğretmen olan varsa fikriniz nedir atanmaya köy okulunda çalışmak olarak mı bakıyorsunuz ya da bir kolejde öğretmen olmak daha Mı iyi ? Kardeşime atanma yüksek lisans yap mı diyeyim ? Yoksa atanmak en iyisi mi ?

Güncelleme : onun hayatı tabi ki bu zamana kadar karışmadım sadece küçümser gibi konuşması rahatsız etti

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim :)
Ben öğretmenlikten akademisyenliğe geçtim. 4 yıl kadrolu olarak öğretmenlik yaptım. Köy değildi ama çok da severek yaptım. Akademisyenlik de çok güzel. Ama tecrübe açısından önce MEB'de çalışmanın faydasını çok gördüm.

Back
X