Hemen cevap vereyim bir ingilizce öğretmeni olarak =)
11 yıllık öğretmenim. Mezun olunca atananamadım. O zamanlar alan sınavı yoktu ve matematik yapmadan olmuyordu ben de sayısal özürlü olarak bir türlü 74 puanı geçemedim.
Sonra özel sektöre atıldım. 8 sene aynı kolejde çalıştım. Kpss'ye de bi daha hiç girmedim. Düşünmedim devlet okulunu.. Taaa ki o çok güvendiğim okulum bize maaş ödememeye başlayana kadar. Geçen sene mart ayında başladı maaş ödememeye, ben de arkadaşların gazına gelip kpss'ye girme kararı aldım. En iyisi en garantisi gene devlet okulu dedim. İyi de yapmışım, şimdi mart atamasını bekliyorum. İngilizceciler köye gitmiyor genelde. Yani benim puanım 77 bana merkez gelme ihtimali çok çok yüksek. 77 de öyle alınmayacak bir puan değil. Ben 8 sene aradan sonra sadece çıkmış soruları çözerek aldım bu puanı. Alanı iyiyse kardeşinizin çok rahat 80 üzeri bir puan alabilir.Bizim alan sınavı da yds gibi bir sınav, edebiyat ve dilbilimi bölümleri son derece basit ve yüzeysel. Ben öğretmenlik çıkışlıyım, edebiyata hakim değilim, sadece 1 haftalık edebiyat çalışmamla tüm soruları doğru cevapladım. Bence atanması en rahat branşlardan biri. Aklımı seveyim senelerdir köle gibi kolejlerde iflahım kurumuş. Mobbingin, saçmalığın her türlüsünü gördüm. Asla öğretmen değilsin, çocuk bakıcısısın. Çok çok kaliteli özel okullar var, verdiği maaş da iyi ama oraya girmek de biraz şans işi. İstanbuldayım bu arada, adım başı özel okul ama çoğu asgari ücret veriyor. İyi dediklerin de maaş vermiyor zaten =)Benim ayrıldığım okul tv'lere falan çıkmıştı, hala millet 2 aylık maaşını almadı, biz ihtar çektiğimiz için bize hiç vermediler zaten, mahkelemelik olduk biz.