Her zamanki gibi abarti yorumlar, gunun gunah kecisini de bulmussunuz masaallah.
Param varsa gelinim 23 istiyorsa 23 alirim.
Nisan alisverisi guzel bir adettir. Insanlar birbirini alisveriste tanir. Her gelenegi kucumsemeyelim. Alisverislerde anlayissizliklar yuzunden problem cikiyor diye gelenegi cope mi atmali.
Her seyi ailelerden beklemiycez tamam, ama aileler hic mi bir sey yapmayacak, el dugunune gider gibi cantasini alip gidecek mi. Ailelerin de son gorevidir, ev kuran cocuklarina destek olmak. Herkes kendince bir seyler yapar. Yeri gelir bir havlu bir tencereyle. Ev kurana yardim etmek hayirli bir istir.
Ben de evlenirken hicbir sey istemedim, altin olayindan hic haberim bile olmadi, ne aldilar dugunde gordum. Konu sahibi istemeyebilirdi evet, ben olsam isteyemezdim su kadar olsun falan, ama burda erkek tarafi bildigin varyemez. Hic sevmem oyle insanlari. Insan ister ki gelinime en guzel seyleri yapayim, bi heves eder. Durumu olmasa anlarim, istese gayet alirmis o bilezikleri. Bir de gizli gizli kuyumcuyu ayarliyor.!!
Burda esas mesele nisanlinin sorumsuzlugu. Nisan gunu arabasiz ortada kaliyorsunuz. Isi yok, meslegi yok. Hicbir seye karistigi yok, sanirsin evlenen o degil. Kayinvaliden ister 19 alsin ister 100 alsin, boyle adamla omur gecmez.
haklısınız da kırmızı ile işaretlediğim yerde ben erkek tarafını haklı görüyorum valla
neden derseniz mal var ama adam tüm malını bu geline dökmek zorunda değil belki herkese bir kıstas koymuştur kendince
heves edilir de heves etmeye imkan kalmamış ki 23 gr bilezik demiş konu sahibi 19 dedi diyor arada 4 gram var yani 500 TL o bilezikler 1-2 de değildir muhtemelen çok para eder yani
gönlünden kopanı değil de gramı gramı isteyene az bile etmişler bence
ama sıkıntı ne konu sahibinde ne kv kp de
nişanlısı olan kişide
önce işini gücünü oturtacak sonra ailesine sözünü geçirecek geçiremiyorsa da bunu kıza anlatıp arayı bozacak ki kuyumcuda gram tartışması çıkmasın
bir de konudan bağımsız ne olur gitmeyelim kızlar şu kuyumculara karşı tarafın ailesi ile hediye olsun ilk orada görelim daha az geriliriz vallahi