Başlık bulamadım artık

odtü bilketn tobb atılım vs vs bi sürü üniversite var ya ama deşifre etsek kurtulurmuyuz :KK70:

ODTÜ'ye Bilkent'e girmek bu kadar kolay değildir diye düşündüğümden saymadım bile. Yani ODTÜ'de olsan bu kadar boş vaktin de olamaz sanırım. Devlet Ünv demişti bi konuda sanki o açıdan ben kendimce eledim bazılarını :halay:

Ama cidden böyle iki kişiyle ilk kez karşılaştım, merak ediyorum ya, nasıl tipler, ne yediler de bu hale geldiler, çok mu yakışıklı ve güzeller, ne okuyorlar, hangi okul böyle rahat?????

Kafamda deli sorular o_O

Ya ben o bahsettiğin tüm konuları okudum yorum da yazdım ama dediklerini fark etmedim.
Şoklarda okuyorum.
Neler dönmüş neler olmuş haberim yok.
Hayretler ettim.
Elif'in o diğer üyeliğinin konularına da yazmıştım fark etmedim mesela o olduğunu.
Şok oldum ya.
Neler olmuş vay arkadaş tam fransızım ben.
Çok gözü açıksın

Aslında bu konular zincir gibi bağlı birbirine.
Mesela Elifin Maslova olarak açtığı konuda elif olduğunu bende
anlamadım. Konu absürt geldi ama yazdım.
Elif bu nickiyle alıntı yapıp cevap yazınca durum anlaşıldı.
Hatta o konuya K kararsiz_2013 ile birlikte yazıyorduk
ciddi anlamda şaşırdık.

Bu konuda ki yazmayın o zaman çıkışına ithafen
öne sürdüğüm bir durum oldu sadece.

Diğer kızın konusun da ise her konunun teması aynı.
Birine aşık, birinden hoşlanıyor
ki bu insanlar hep alt rütbesinde oluyor istisnasız her konuda.
Faceden begeni takibi,
Hiyerarşi çalışma yapısı abi- kardeş hitabı.
Sonra hooop farklı birimden bir başkasıyla
bana su verdi sendromu.
Daha önce kapalı olup açılma mevzusu.
Bir buse oldu, bir merve, bir aslı.
En son sevde.
Yazım ve anlatım da örtüşünce anlamamak imkansız.

Sadece biraz dikkatliyim galiba :süslü:

tapusu NİKAH DEFTERİ:confused:
Nikah cüzdanı tapu mu sahi böyle mi düşünüyorsunuz? Nikah cüzdanı olunca eşin her anını her işini mercek altına alma, kendi bildiğini dayatma hakkı mı doğuyor? Tapu bende bir iş arkadaşınla mailleşmeyeceksin, kimseye yardım etmeyeceksin diyebilir mi bir eş, ne hakla?

O cüzdanın işlevi çok farklı, yanlış anlıyor insanlarımız. Hukuki hakların garantisidir o cüzdan, başka da hiçbir halta da yaramaz. İlişki saygıyla yürütülür. En büyük güvencesi saygı sevgidir. O bile tek taraflı olursa yetmez elbette. O güvenilen tapunun hükümsüz olması bir ayrılık kararına bakar. Hatta davaya bile gerek yok ayrılıyorum senden derse bir taraf, yatağı ya da evi de ayırsa elindeki tapu ile ne yapabilir ki diğer eş? Ancak hukuki haklarının peşine düşebilir, diğer konularda hiç bir şey elinden gelmez. Boşanma davası açan eşe tapun bende diyebilir mi diğer eş? Yatağı evi ayırana tapun bende gelip benimle sevişeceksin, beni sevmeye, beni saymaya mecbursun diyebilir mi mesela? Zaten boşanan kadının şiddete uğrama nedeni de çoğu erkeğin de inandığı bu tapu yanılsaması değil mi?

Evlilik kurumunda ne erkek kadının, ne de kadın erkeğin tapusunu alır. Kaç yıllık cüzdan taşıyor olursa olsun insanlar, bu dayatmalara asla hakkı yoktur. Dayatma varsa karşı taraf müsamaha gösterdiğinden ya da boyun eğdiğindendir. Karşılıklı saygı sevgi yoksa da bir anda kopabilir tüm bağlar.

Son düzenleme:
ODTÜ'ye Bilkent'e girmek bu kadar kolay değildir diye düşündüğümden saymadım bile. Yani ODTÜ'de olsan bu kadar boş vaktin de olamaz sanırım. Devlet Ünv demişti bi konuda sanki o açıdan ben kendimce eledim bazılarını :halay:

Ama cidden böyle iki kişiyle ilk kez karşılaştım, merak ediyorum ya, nasıl tipler, ne yediler de bu hale geldiler, çok mu yakışıklı ve güzeller, ne okuyorlar, hangi okul böyle rahat?????

Kafamda deli sorular o_O
valla ben gazi makine mühendisliği mezunuyum hala da master a devam ediyorum. bizim bölümde bu modellerden yok:) başka fakülteleri bilemem ama. dediğin gibi zaten odtü bilkent filan impossible:D devlet üniversitesiyse gazi hacettepe ankara turgut özal üni. var galiba. bi de yeni açılan bi tane daha var.

valla ben gazi makine mühendisliği mezunuyum hala da master a devam ediyorum. bizim bölümde bu modellerden yok:) başka fakülteleri bilemem ama. dediğin gibi zaten odtü bilkent filan impossible:KK70: devlet üniversitesiyse gazi hacettepe ankara turgut özal üni. var galiba. bi de yeni açılan bi tane daha var.

ODTÜ ve Bilkent'te akademisyen olmak için yol epey çetrefilli, hele Bilkent yani.

Elif kısa sürede akademisyen oldu o yüzden eledim ikisini.

Yoksa her okulda işini yapmaya çalışan, kendini bilime adayan, o kız bu kız kocam derdi yerine işine kanalize olan insanlar var sonuçta.

Ben akademisyen, yolun başında, kendi ayakları üstüne duran bir kadının böyle safsatalarla kafa patlatmasını anlayamıyorum, okumuşu böyle derde düşerse, cahili ne yapmaz?

Belki bize kızıyor ama cidden artık ciddi yorum yapacak mecalimiz kalmadı. Sorunlusun, tedavi ol diyen dolu ama anlatamıyoruz.

ODTÜ ve Bilkent'te akademisyen olmak için yol epey çetrefilli, hele Bilkent yani.

Elif kısa sürede akademisyen oldu o yüzden eledim ikisini.

Yoksa her okulda işini yapmaya çalışan, kendini bilime adayan, o kız bu kız kocam derdi yerine işine kanalize olan insanlar var sonuçta.

Ben akademisyen, yolun başında, kendi ayakları üstüne duran bir kadının böyle safsatalarla kafa patlatmasını anlayamıyorum, okumuşu böyle derde düşerse, cahili ne yapmaz?

Belki bize kızıyor ama cidden artık ciddi yorum yapacak mecalimiz kalmadı. Sorunlusun, tedavi ol diyen dolu ama anlatamıyoruz.
Bu bir zihniyet arkadaşım. Cahillikle okumakla alakası yok gerçekten.

Lisans eğitimi olmadığı halde eşine saygı duyan, her işinde destekleyen bir çok kadın ve erkek tanıyorum.

Bu zihniyetse temel yetiştirmeden, çocukluk dönemi deneyimlerinden ve daha sonra kendini onaramamaktan kaynaklanıyor. Okumak olsa olsa daha çok insan görüp tanıyıp kendini onarmaya sevk edebilir insanı. Ama saplantıya çoktan dönüşmüşse o sosyal çevre de aksine sıkıntı nedeni oluyor.

Normal ilişki yaşayanlar geniş oluyor gözlerinde. Evli olduğu halde başkasına mail yazıyor, başkasıyla iş yerinde öğre yemeği yiyor, çay içiyor, sohbet ediyor gibi cümleler kurulabiliyorlar aksine. O insanlardan bir şey öğrenmeye yeltenmek bir yana dursun, ellerine geçse bir kaşık suda boğacak hale geliyorlar..

Elifin kocasida ayni elif gibi. Yani iliskileri boyle anladigim kadariyla. O yuzden tek tarafli bi baski soz konusu degil. Elif kocasinin kurallarina uydugu icin adam ariza cikarmiyor.

Bu bir zihniyet arkadaşım. Cahillikle okumakla alakası yok gerçekten.

Lisans eğitimi olmadığı halde eşine saygı duyan, her işinde destekleyen bir çok kadın ve erkek tanıyorum.

Bu zihniyetse temel yetiştirmeden, çocukluk dönemi deneyimlerinden ve daha sonra kendini onaramamaktan kaynaklanıyor. Okumak olsa olsa daha çok insan görüp tanıyıp kendini onarmaya zevk edebilir insanı. Ama saplantıya çoktan dönüşmüşse o sosyal çevre de aksine sıkıntı nedeni oluyor.

Normal ilişki yaşayanlar geniş oluyor göslerinde. Evli olduğu halde başkasına mail yazıyor, başkasıyla iş yerinde öğre yemeği yiyor, çay içiyor, sohbet ediyor gibi cümleler kurulabiliyor aksine. O insanlardan bir şey öğrenmeye yeltenmek bir yana dursun, ellerine geçse bir kaşık suda boğacak hale geliyorlar..

Cehaleti okumak ya da okumamak olarak sınıflayan biri değilim.

Cahil olmayı mezuniyet olarak değil, düşünme yetisi gelişmemiş, herşeyi düz mantık algılayan kişiler için kullandım. Elif cahil olmasa gerek ama kocası işin içine girince aşırı düz mantık gidiyor, kocam ve bir kadın konuşamaz bitti. Başka bir fikire ve düşünceye ne açık ne de kendisi bunu oturup düşünüp kafa patlatıyor, sabir fikirli bu konuda.

Bunun bi sebebi vardır, belki anne de belki baba da böyle bir sorun var. Ama bu bir sorun, rahatsızlık, normal değil. Ve ısrarla konu açıyor, o kadar laf yemesine rağmen konu açıyor. Çok ilginç değil mi sizce de, burada birisi 2 konuda bu kadar laf yese bi daha konu açamaz, sıkılır, çekinir ama elif açıyor.

Üstelik burada kadınlar elifin kıskandığı o kadınları haklı buluyor, elifi değil. Buna rağmen ısrarla konu açıyor. Yardım edecekler yorum yapsın, dalga geçenler yapmasın diyor ve birçok kişi dalga geçmesine rağmen hala bir sonraki konu da aynı şeyi tekrarlıyor ve yardım etmeye çalışanları da sallamıyor. İstiyor ki haklı bulunsun, evet bacım haklısın denilsin ama bi konuda haklı bulan diğer konuda haksız buluyor tanıdıkça onu. Yani 50 kişi haksızsın dese bir kişi haklısın dese rahatlayıp evet haklıymışım diyor. Ve konu açarken istediği bir kişi ona haklı desin yeter.

Zihni sinir bir durum.

Ayy baydin valla.. adam seni hala es olarak yaninda tutuyorsa o adamin sagligindan suphe etmeye baslarim.. Tum konularin kiskancligin otesinde hayir adamin aleni aldatmasi olsa amenna.. yok kiz soyle duzelt boyle duzelt demis ne var bunda askini ilan edip bosan gell karindan mi demis? Sana deli gomlegini giydirip toplum icine salmamak lazim.. belki 100 erkek 1500 unun bayan oldugu bi kurumda esim gorev yapiyor yurtdisi seyehatlerine birlikte cikiyorlar ki seninkide cikabilir boyle bi durumda bosanirdin herhalde kocam beni aldatmak icin is gezisi ayagina gitti diyede konu acardin burda.. evet baslik bulamadin cunku her actigin konu abzurt her dedigin sey sacma.. glysldnl glysldnl yawrum bak ne dertler var goruyor musun :D

Baska konularinizi bilmiyorum ama burada yazdiklariniza cevap verecegim. Oncelikle tebrik ederim esinizi bu kadar yakindan takip edebildiginiz icin, taa mail kutusundaki gayet resmi, ders icin yazilmis mailleri bile okuyor olmanizi gectim, kelime kelime analiz ediyorsunuz ya bravo. Esim de ben de ogrenciyiz, gun icinde o kadar cok mail aliyoruz ki ikimiz de, advisorlardan, ders profesorlerinden, proje yaptigimiz grup arkadaslarimizdan, bolumden, bolum sekreterinden, international office ten yetmedi bir de turkiye deki isverenimizden, surekli soru soran arkadaslardan vs vs inan ki ben kendi mailimi takip edemiyorum. Hani esimin bir mailini bile okumam, okumak da istemem, ayrica kimbilir kac kizla proje, odev vs yapiyordur umrumda da degil karsidakinin cinsiyeti. Yani ben en azindan oyleyim, kac erkek ile proje, odev, presentation yaptik, hic cinsiyetleri uzerinde dusunecek vaktim olmadi. Hani gercekten ben kendi mailimi, isimi takip edemezken siz bu konuda baya baya alkisi hakediyorsunuz.

Elif böyle devam edersen evinde ne huzur kalicak nede canını yediğin bi kocan kalicak destek al artık.

Cehaleti okumak ya da okumamak olarak sınıflayan biri değilim.

Cahil olmayı mezuniyet olarak değil, düşünme yetisi gelişmemiş, herşeyi düz mantık algılayan kişiler için kullandım. Elif cahil olmasa gerek ama kocası işin içine girince aşırı düz mantık gidiyor, kocam ve bir kadın konuşamaz bitti. Başka bir fikire ve düşünceye ne açık ne de kendisi bunu oturup düşünüp kafa patlatıyor, sabir fikirli bu konuda.

Bunun bi sebebi vardır, belki anne de belki baba da böyle bir sorun var. Ama bu bir sorun, rahatsızlık, normal değil. Ve ısrarla konu açıyor, o kadar laf yemesine rağmen konu açıyor. Çok ilginç değil mi sizce de, burada birisi 2 konuda bu kadar laf yese bi daha konu açamaz, sıkılır, çekinir ama elif açıyor.

Üstelik burada kadınlar elifin kıskandığı o kadınları haklı buluyor, elifi değil. Buna rağmen ısrarla konu açıyor. Yardım edecekler yorum yapsın, dalga geçenler yapmasın diyor ve birçok kişi dalga geçmesine rağmen hala bir sonraki konu da aynı şeyi tekrarlıyor ve yardım etmeye çalışanları da sallamıyor. İstiyor ki haklı bulunsun, evet bacım haklısın denilsin ama bi konuda haklı bulan diğer konuda haksız buluyor tanıdıkça onu. Yani 50 kişi haksızsın dese bir kişi haklısın dese rahatlayıp evet haklıymışım diyor. Ve konu açarken istediği bir kişi ona haklı desin yeter.

Zihni sinir bir durum.
Çok haklısın, ben de aynı fikirdeyim... Zaten onu anlatmak istemiştim :KK66: Sadece cehalet olsa hadi geçer de zihniyetin değişmesi zor oluyor demek istedim, cehaleti siz de o anlamda kullanmışsınız zaten.
Evet konuştuğumuzla kalıyoruz burada. Kaçıncı konusuymuş zaten. Okumasam da konularını ben de ismini duyuyor, sadece bahsedildiği kadarından hayret ediyordum. Burada diğer konularının ayrıntılarını bilmeden bir kaç yorum yaptım bir de.. İşte okuyunca da yazmadan edemiyor insan, bir umut anlaşılır yazdığımız diye düşünüyoruz hepimiz :KK66:
Akademisyenliğine ben de takıldım aslında, benim akademisyen arkadaşlarım öyle dönemleri var ki başını kaldıramıyor işten, ortak projelerde kadın erkek gece yarılarına kadar çalışıyor.. Elif'in eşi de zaten yoğunmuş ama herhalde konu sahibinin akademik hedefleri yok ki onun kadar yoğun değil, işin mecburiyetlerini yapıp eşini didiklemek maillerin kurcalamak için zaman yaratıyor kendisine sanırım :işsiz:

Back
X