Cehaleti okumak ya da okumamak olarak sınıflayan biri değilim.
Cahil olmayı mezuniyet olarak değil, düşünme yetisi gelişmemiş, herşeyi düz mantık algılayan kişiler için kullandım. Elif cahil olmasa gerek ama kocası işin içine girince aşırı düz mantık gidiyor, kocam ve bir kadın konuşamaz bitti. Başka bir fikire ve düşünceye ne açık ne de kendisi bunu oturup düşünüp kafa patlatıyor, sabir fikirli bu konuda.
Bunun bi sebebi vardır, belki anne de belki baba da böyle bir sorun var. Ama bu bir sorun, rahatsızlık, normal değil. Ve ısrarla konu açıyor, o kadar laf yemesine rağmen konu açıyor. Çok ilginç değil mi sizce de, burada birisi 2 konuda bu kadar laf yese bi daha konu açamaz, sıkılır, çekinir ama elif açıyor.
Üstelik burada kadınlar elifin kıskandığı o kadınları haklı buluyor, elifi değil. Buna rağmen ısrarla konu açıyor. Yardım edecekler yorum yapsın, dalga geçenler yapmasın diyor ve birçok kişi dalga geçmesine rağmen hala bir sonraki konu da aynı şeyi tekrarlıyor ve yardım etmeye çalışanları da sallamıyor. İstiyor ki haklı bulunsun, evet bacım haklısın denilsin ama bi konuda haklı bulan diğer konuda haksız buluyor tanıdıkça onu. Yani 50 kişi haksızsın dese bir kişi haklısın dese rahatlayıp evet haklıymışım diyor. Ve konu açarken istediği bir kişi ona haklı desin yeter.
Zihni sinir bir durum.