• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başlık bulamadım bu benim için dert oldu :(

Üç kadınla evlenince erkeğe bir laf yok kadın üçüncü birini isteyince mi sorun var anlamadım. Ayrıca isteyen istediği kişiyle istediği kadar evlenebilir yani bari siz yapmayın böyle konuşmalar oldukça toplumda kadınlarımız mutlu olamıyor...
Ne alakası va. Yazan erkek de olsa aynı cümleyi kurarım. İnsan eşi var diye mutlu olmamalı,olmaz da. Doğru insanı bulmak önemli ama doğru insanı bulana kadar da bu olmadı, bu da değil,bu hiç değil gibi evlenip evlenip ayrılmamalı. Beklemeli hatalarını görmeli. Hayatta mutluluğu birilerine endekslenmesine karşıyım

Dert olmasindan ziyade ders olmamasina bakin derim.. Öncelikle saglam bir muhakeme yapmaniz gerekir önceki evlilikleriniz neden bitti? Sorun hep karsi tarafdaysa karsiniza cikan simdiki insanla ayni sorunlari tekrar yasarmisiniz onu ölçün. Eger sorun sizde ise bu iliskilerde (bunu bize itiraf etmesenizde kendinize edebilirsiniz) ozaman kendinizi degerlendirin ayni hatalari tekrar yaparmisiniz. Ama isin birde şu boyutu var hesaba bakmam anı yaşarim derseniz de bu sizin tercihizdir sonuclari iyi veya kötü sizi baglar.
Anı yaşamadım hiçbir zaman ilk evliliğimi hiç saymıyorum evlilik bile değildi sadece resmiyette ikincisin de aldatıldım aslında benim sormak istemem iki kere evlenmiş ayrılmış bir bayan ile evlenen ve bunu sorun etmeyecek biri çıkar mı ?

İlki çok kısa sürdü evlilik hayatımız olmadı ikincisinde de aldatıldım ne yazık ki

Çok üzüldüm. Bence bunların sebeplerini düşünün. Herşeyi terazinin kefelerine koyun. Hatalarınızı itiraf edin. Eğer en azından kendi hatalarınızı tekrarlamayacağınıza inanıyorsanız, kendinizden artık eminseniz evliliği düşünün. Hani bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya, yaşadıklarınızın size birşeyler öğretmiş olması lazım. Karşı tarafın şerefsizliğine gelince, Allah iyilerle karşılaştırsın demekten başka çare yok. Bir de yerinizde olsam bu sefer görücü usulü, ailenin, büyüklerin tanıştırıp kefil olmasıyla evlenirdim.

Ne alakası va. Yazan erkek de olsa aynı cümleyi kurarım. İnsan eşi var diye mutlu olmamalı,olmaz da. Doğru insanı bulmak önemli ama doğru insanı bulana kadar da bu olmadı, bu da değil,bu hiç değil gibi evlenip evlenip ayrılmamalı. Beklemeli hatalarını görmeli. Hayatta mutluluğu birilerine endekslenmesine karşıyım
Hayat sizin olmadığına göre karışma hakkınız da var mı? Size tersse ikinci evliliği düşünmezsiniz. Ben öyle kınamayın büyük konuşmayın demeyi sevmem ama bu konuda büyük konuşmayın derim kimsenin hayatında ne yaşadığını bilmiyorsunuz...

İlki çok kısa sürdü evlilik hayatımız olmadı ikincisinde de aldatıldım ne yazık ki

Kriterlerinizde bir sorun var demek ki.
Doğru adamı seçemiyorsunuz.

Acele etmeyin, tanıyın karşınızdaki insanı. Alarm sinyallerini görmezden gelmeyin. Sadece aşık olduğunuz için evlenmeyin. Aşıkken evlenmeyin. Korunmaya ihtiyacınız olduğu bir dönemde evlenmeyin. Yalancıyla evlenmeyin. Cimriyle evlenmeyin. Herşeye evet diyenle evlenmeyin. Herşeye hayır diyenle de evlenmeyin. Evlenmiş olmak için evlenmeyin.

Hayat sizin olmadığına göre karışma hakkınız da var mı? Size tersse ikinci evliliği düşünmezsiniz. Ben öyle kınamayın büyük konuşmayın demeyi sevmem ama bu konuda büyük konuşmayın derim kimsenin hayatında ne yaşadığını bilmiyorsunuz...
Kınamadım sadece fikrimi söylüyorum

Umarım 3.evliligin olursa yüzün güler ve herşey istediğin gibi olur:dua:
Amin canım çok tşk ederim :) ikinci evliliğim ihanetle bitti fakat eski eşim piş
2.yi anlarım da 3 çok abartı. Kocasız bu hayat geçmiyor mu?
hanfendi iki evliliğimin bitmesinde de benlik bir durum yok ayrıca hayatım tabiki de bir erkeğe endeksli değil sizi bilmiyorum fakat ben evlat sahibi olmak istiyorum ayrıca bu hayatın yaşlılığı da var hayat yalnız geçmiyor

Amin canım çok tşk ederim :) ikinci evliliğim ihanetle bitti fakat eski eşim piş

hanfendi iki evliliğimin bitmesinde de benlik bir durum yok ayrıca hayatım tabiki de bir erkeğe endeksli değil sizi bilmiyorum fakat ben evlat sahibi olmak istiyorum ayrıca bu hayatın yaşlılığı da var hayat yalnız geçmiyor
Eski esiniz ne anlamadım kusura bakmayın:/diger kocaniz Allahindan bulsun

Bir hayat arkadaşı olsa insanın, fena olmaz mı?

Koca demek illa seks mi demek??? Hem bir kadının seks istemesi ayıp mı?

Kime göre abartı? Neye göre abartı? Bir standardı mı var bu işin?
Sana katılıyorum canım soruyu sormakta ki amacım da hem çocuk sahibi olmak hemde yaşlılığımda yalnız olmak istemiyorum .. yalnızlığı hiç sevmiyorum ki :( insan yanında bir ses bir nefes arıyor herşey seks değil benim için en son sırada hatta

Anı yaşamadım hiçbir zaman ilk evliliğimi hiç saymıyorum evlilik bile değildi sadece resmiyette ikincisin de aldatıldım aslında benim sormak istemem iki kere evlenmiş ayrılmış bir bayan ile evlenen ve bunu sorun etmeyecek biri çıkar mı ?
Öncelikle bu güdümlü düşünce yapisindan kurtulmalisin bu durum bir sorun degil hayatin getirdikleridir. Kimse yuvasini birgun dagitmak icin kurmaz. Ayrilmiş olman en az evlenmek kadar dogal bir durum ve bunu doğal karsilayacak birileri mutlaka egerki secici olursan cikacaktir karsina. Karamsar düşüncelerin birazda bizim toplum yapimizla alakali malum insanimiz kendi kusurlariyla saklanbac baskalarinin kusurlariyla kovalanbac oynar. İyi düşün iyi olsun.. Sen varsan dünya var..

Öncelikle bu güdümlü düşünce yapisindan kurtulmalisin bu durum bir sorun degil hayatin getirdikleridir. Kimse yuvasini birgun dagitmak icin kurmaz. Ayrilmiş olman en az evlenmek kadar dogal bir durum ve bunu doğal karsilayacak birileri mutlaka egerki secici olursan cikacaktir karsina. Karamsar düşüncelerin birazda bizim toplum yapimizla alakali malum insanimiz kendi kusurlariyla saklanbac baskalarinin kusurlariyla kovalanbac oynar. İyi düşün iyi olsun.. Sen varsan dünya var..
Zaten çok seçici olduğum için korkuyorum ya bende ...

Bana kalırsa sizin önce kendinizi iyi tanımlayıp analiz etmeniz gerekiyor. Biz genelde ilk karşı tarafa bakarız, onun özellikleri üzerinde dururuz ama öncelikle siz kendinizi iyi tanımalısınız. Yani "Ben bu adamla anlaşabilir miyim, aynı görüşleri paylaşıyor muyuz, aynı hisleri paylaşıyor muyuz?" sorularını cevaplamak gerekiyor. Kişinin kendini tanıyıp bilmesi karşısındaki kişiyi tanımaktan daha zor. Sizin önce bir eşten ne istediğiniz, ne beklentilerinizin olduğu, hangi görüşlerinizin uyması gerektiği vesaire bunları belirlemeniz gerekiyor. Önceki uyumsuz evlilikleriniz muhtemelen bunları iyi belirleyememekle alakalı. "Evlenince değişir" gibi bir bakış açısına sahip olmayın, elbette aranızda farklılıklar olacak ancak bunlar sizin kaldıramayacağınız derecede büyük farklılıklarsa da değiştirme çabasına girmemek lazım, hayal kırıklığına uğranıyor sonra. Burada konu açan hanımların çoğu zaten önceden bu hataları görmüş ama ya evlenince düzeleceğine inanmış ya da kaybetmekten korkmuş.

Daha sonra karşınızdaki kişiye bakmalısınız. Geçmiş yaşantısı, çevresinde nasıl bir izlenim bırakıyor, ne gibi huyları var, olumlu yanları neler, olumsuz yanları neler, bunları da iyice analiz etmeniz, size uyup uymadığına bakmanız lazım. Tabi bunlar da yeterli değil, iki taraf da bir evlilik yoluna girmek ve bunu sürdürebilmek için çaba sarf etmeli. Yani kendiniz çaba sarf ediyor, karşı taraf hiçbir şey yapmıyorsa, ne kadar uyuşursanız uyuşun yine bir evlilik yürütmek zor olacaktır. Umarım gönlünüze göre birini bulursunuz, evliliğin ne yaşı ne sayısı vardır ancak tereddütle bu yola adım atmak da risklidir.

Back
X