Bana kalırsa sizin önce kendinizi iyi tanımlayıp analiz etmeniz gerekiyor. Biz genelde ilk karşı tarafa bakarız, onun özellikleri üzerinde dururuz ama öncelikle siz kendinizi iyi tanımalısınız. Yani "Ben bu adamla anlaşabilir miyim, aynı görüşleri paylaşıyor muyuz, aynı hisleri paylaşıyor muyuz?" sorularını cevaplamak gerekiyor. Kişinin kendini tanıyıp bilmesi karşısındaki kişiyi tanımaktan daha zor. Sizin önce bir eşten ne istediğiniz, ne beklentilerinizin olduğu, hangi görüşlerinizin uyması gerektiği vesaire bunları belirlemeniz gerekiyor. Önceki uyumsuz evlilikleriniz muhtemelen bunları iyi belirleyememekle alakalı. "Evlenince değişir" gibi bir bakış açısına sahip olmayın, elbette aranızda farklılıklar olacak ancak bunlar sizin kaldıramayacağınız derecede büyük farklılıklarsa da değiştirme çabasına girmemek lazım, hayal kırıklığına uğranıyor sonra. Burada konu açan hanımların çoğu zaten önceden bu hataları görmüş ama ya evlenince düzeleceğine inanmış ya da kaybetmekten korkmuş.
Daha sonra karşınızdaki kişiye bakmalısınız. Geçmiş yaşantısı, çevresinde nasıl bir izlenim bırakıyor, ne gibi huyları var, olumlu yanları neler, olumsuz yanları neler, bunları da iyice analiz etmeniz, size uyup uymadığına bakmanız lazım. Tabi bunlar da yeterli değil, iki taraf da bir evlilik yoluna girmek ve bunu sürdürebilmek için çaba sarf etmeli. Yani kendiniz çaba sarf ediyor, karşı taraf hiçbir şey yapmıyorsa, ne kadar uyuşursanız uyuşun yine bir evlilik yürütmek zor olacaktır. Umarım gönlünüze göre birini bulursunuz, evliliğin ne yaşı ne sayısı vardır ancak tereddütle bu yola adım atmak da risklidir.