Başlık bulamadım inanın ki :(

9 ay bile değil malesef. Emzirme zamanını da katınca o süre uzuyor.
Ama çok ilgin bu kadar alerjik olup da testte çıkmaması. toz polen bunların hepsine bakıldı mı?

evet hepsine bakıldı.. ve çıkmadı.. yani bahar zamanları daha da artıyor ama testlerde çıkmadı..
Alerji olayında gerçek hayatta vücudun verdiği tepki ile kan testleri her zaman benzerlik göstermez.
Testte bir maddeye karşı alerji çıkabilir ama gerçek hayatta olmayabilir ya da tam tersi de görülür. Testte çıkmaz ama gerçek hayatta görülür.
Siz biraz gözlemleyin konu sahibi şikayetleriniz hangi ortamlarda ne zaman artıyor
Çok geçmiş olsun

anca girebildim kızlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim.. hepsini dikkate alacağım Allah hepimize yardım etsin şifa versin.. :KK200:

merhaba canım, 2 ay hamile klmaya çalışmak için kısa bir süre. sen yinede bir kadın doğuma gözük için rahatlasın en azndan bir şey varsa bile önceden öğrenip önlem almış olursun
sana bir diğer tavsiyem kesinlikle çevreni ailelelerinizi çocuk baskılarını takma. biliyrm insann psikolojisi bozuluyor çevre etkisi çok büyük takmicaz desekte ama sen içini rht tut. olunca zaten herkes istediğini alacak. o yüzden zaman konusunda panik yapma. sitreste sizi etkiliyor olabilir.
ve ayrıca önemli olan öncelikle senin sağlığın. kendin için tedavini bitir ii ol. ondan sonra daha sağlıklı bir bebeğin olsn. hamileliktede bir sürü risk var test var sen ne kdr ii olursan hamileliğinde bebeğinde o kadar sağlıklı olur.
kullandğn hamilelikte yasak olan ilaçlar bebeğide etkiler hem. önce sen tedavini ol sonra düşün bebeği.

Haklısınız biraz stres var evet ama sanırım kadın Doğuma da gideceğim 2 doktora aynı anda gitsem iyi olacak.. inşaAllah hayırlısı olur hakkımıza <3

merhabalar.. 2 yıllık evliyim.. vajinismusu yılbaşında yendim. alerji hastasıyım yıllardır.. birkaç doktora gittim fayda göremedim. artık çocuk istiyoruz eşimle ve etrafımızdaki ailemizdeki herkes de soruyor önceden vajinismus olduğum için düşünmüyoruz diyordum direk ama şimdi bir şey diyemiyoruz. bir yandan da yeni bir alerji doktoru buldum ama hamilelik düşünüyorum dedim. bazı ilaçlar verdi hamile kalırsan bunları bırakman lazım dedi.. ben ilaç kullanmazsam bir günüm çok zor geçiyor hapşurmaktan burun akıntısından başka hiçbir şeye fırsatım olmuyor :KK43: hamilelikte ne yapacağım bilmiyorum.. benim gibi olan var mı aranızda.. bitkisel yollar da araştırdım ama pek bulamadım.. 2 aydır da çocuk için deniyoruz ama olmuyor.. acaba yıllardır kullandığım ilaçların etkisi mi bilemedim. haftaya da kadın doğuma gitmeyi düşünüyorum ama eminim bana ilaçlarımı bıraktıracak.. :KK43: belki büyük bir dert değil benimki ama bu alerji bütün yaşam kalitemi düşürüyor yıllardır.. ve ilaç bağımlısı oldum doktorlar yüzünden..
ay cok şey yazmam lazım ama vallahi kısa kesicem alerjinin oldugu tüm faktörleri kendinden uzaklaştırmak için bir caba göstersen..
dogal bitki mitki ile alerjiyi yenemessin.
bunun da sebepleri var.
alerji derken ne oluyor ? astım isen mecbur kullanacaksın. hamilelikte astımdan ölen anne var. ilaçlarını alamadıgı için veya doz düşürüldügü için...

Haklısınız biraz stres var evet ama sanırım kadın Doğuma da gideceğim 2 doktora aynı anda gitsem iyi olacak.. inşaAllah hayırlısı olur hakkımıza <3
alerji ilaçkları derken ne kullanıyorsun ?
kortizon ne kadar alıyorsun?
yada alıyor muısun ?
gebelige ilaçlarının enfgel oldugunu hiç sanmıyorum.

2 ay daha çok yeni bir zaman, internet ovulasyon testi alıp yumurtlama zamanı belirleyebilirsin

alerji ilaçkları derken ne kullanıyorsun ?
kortizon ne kadar alıyorsun?
yada alıyor muısun ?
gebelige ilaçlarının enfgel oldugunu hiç sanmıyorum.

sprey, hap, antibiyotik..sabah akşam.. kortizon var evet.. alerjiye neden olan şeyleri bilmediğim için ortadan kaldıramam maalesef. testte birkaç şey çıktı ama o çıkanlarla işim olmadı bugüne kadar bazı üyeler yukarıda dünyaya alerjim var demiş sanırım benim de öyle. bir de alerji dediğin bu mu yazmışsınız anlayamadım ne demek istediğinizi.

sprey, hap, antibiyotik..sabah akşam.. kortizon var evet.. alerjiye neden olan şeyleri bilmediğim için ortadan kaldıramam maalesef. testte birkaç şey çıktı ama o çıkanlarla işim olmadı bugüne kadar bazı üyeler yukarıda dünyaya alerjim var demiş sanırım benim de öyle. bir de alerji dediğin bu mu yazmışsınız anlayamadım ne demek istediğinizi.
antibiotik neden kullaanıyorsun ( yanlış birşey yazmamak için bunlşarı soruyorum)
sprey burun spreyi mi -kortizonlu mu ?
kortizon aldıgını söyledin - yogun ürtiker mi dömküyorsun? vucudun şişip su mu toplar gibi geniş yogun kabartılar mı oluyor ?
antihistaminik alıyor musun ?
bumu alerji dedigime de = yazmıştın _ gözlerimde kaşıntı burun akıntısı oluyor.
eger sadece bunlar ise cok yogun bir alerjiye sahip degilsin.

etrafımdaki birçok arkadaşım korunmayı bıraktıktan bir ay sonra hep hamile kaldılar ben de stres yaptım o yüzden..

1 denemelerinde hamile kaldılar yani vay be , benim etrafımda da aksine hiç bir sağlık problemi olmamalarına rağmen minumum 6-8 ay hatta 1 yıl bekleyenler bile oldu. sabırlı olun stres yapmayın

geçmiş olsun.

2 aydır deniyoruz olmuyor demişsin 2 ay çok kısa bi süre. denemeye devam edin. bi kadın doğuma da mutlaka git dediğin gibi. ilaçları bırakman gerekiyorsa artık yapacak bişey yok, bebek için katlanacaksın.

farklı doktorlara gidip görüş al ama mutlaka.

bir de alerjini etkileyen çevresel faktörler varsa onları ortadan kaldır. atıyorum halı. tetikliyorsa at gitsin, sağlığından önemli değil.
Bu mesaj tam senin sorunun cevabı..

antibiotik neden kullaanıyorsun ( yanlış birşey yazmamak için bunlşarı soruyorum)
sprey burun spreyi mi -kortizonlu mu ?
kortizon aldıgını söyledin - yogun ürtiker mi dömküyorsun? vucudun şişip su mu toplar gibi geniş yogun kabartılar mı oluyor ?
antihistaminik alıyor musun ?
bumu alerji dedigime de = yazmıştın _ gözlerimde kaşıntı burun akıntısı oluyor.
eger sadece bunlar ise cok yogun bir alerjiye sahip degilsin.

burun spreyi kortizonlu malesef.. kanım biraz iltihap varmış antibiyotik verdi.. basit bir kaşıntı ve hapşuruk değil malesef bendeki.. araba kullanamıyorum telefona bakamıyorum o derece kötü yani.. hayatımın 8 senesi böyle geçti bana göre yoğun bir alerji çünkü ilaçla biraz olsun iyi oluyorum.. sadece gözlerimde de değil vücudumda da kaşıntı oluyor ve yara oluyor o yaralar geçmiyor iz kalıyor günde en az 150 kere hapşuruyorum

burun spreyi kortizonlu malesef.. kanım biraz iltihap varmış antibiyotik verdi.. basit bir kaşıntı ve hapşuruk değil malesef bendeki.. araba kullanamıyorum telefona bakamıyorum o derece kötü yani.. hayatımın 8 senesi böyle geçti bana göre yoğun bir alerji çünkü ilaçla biraz olsun iyi oluyorum.. sadece gözlerimde de değil vücudumda da kaşıntı oluyor ve yara oluyor o yaralar geçmiyor iz kalıyor günde en az 150 kere hapşuruyorum
hımm geçmiş olsun... eh böyle detayları lazım ki bildiklerimi ve tecrubelerimi paylaşayım.
üniversiyte hastanelerinde alerji bölümleri var. gittin mi bilmiyırum.
tam teşekküllü alerji testi yaptırman ve alerjin neye varsa ona göre alerji ignesi olman gerekiyor. bu ilaçlar özel hazırlanır. ve günlük doz ile ayarlanır. şeker hastaları nasıl insülin iğnesi yaparlar kendilerine öyle.
antihistaminik kullanmalısın.
kortizonlu b urun spreyi kulandıgında pek işe yaramadıgını hissedersein ama sprey bittikten sonra 3-6 ay arası az biraz rahatlama hissi verir.
deterjanından yıkandıgın suya kadar dikkat etmelisin. cok sıcak su da alerji yapabiliyor soguk suda.
hiç beklemessein ama kırmızı biber bile alerijiktir. bunlara dikkat et.
hazır gıda kullanmamaya dikkat et. stres dende uzak duracaksın.
evinde ki halıları kaldır. koltukların üzerine cersaf ört. hafta en az 2 kere onları yıka ütüle.
ütüsüz hiç bir şey giyme. kıyafetleri mumkunse diger aile fertlerinden ayrı yıka ve deterjansız yıka.
polen alerjisi veya mevsim geçişlerinde maske ve gözlük takarsan iyi olur.
ve küften rutubetten uzak kal. parfüm deodorant sıkma.
alerji zordur. genelde komple gecmez. ama en hafif şekilde atlatmak için ugraşmalısın.
eger küçük yaşta bunları yaşasaydın atlatabilirdin ama belli bir yaştan sonra gelen alerki ömür boyu senle geliyor.
gluten de de uzak kal.

hımm geçmiş olsun... eh böyle detayları lazım ki bildiklerimi ve tecrubelerimi paylaşayım.
üniversiyte hastanelerinde alerji bölümleri var. gittin mi bilmiyırum.
tam teşekküllü alerji testi yaptırman ve alerjin neye varsa ona göre alerji ignesi olman gerekiyor. bu ilaçlar özel hazırlanır. ve günlük doz ile ayarlanır. şeker hastaları nasıl insülin iğnesi yaparlar kendilerine öyle.
antihistaminik kullanmalısın.
kortizonlu b urun spreyi kulandıgında pek işe yaramadıgını hissedersein ama sprey bittikten sonra 3-6 ay arası az biraz rahatlama hissi verir.
deterjanından yıkandıgın suya kadar dikkat etmelisin. cok sıcak su da alerji yapabiliyor soguk suda.
hiç beklemessein ama kırmızı biber bile alerijiktir. bunlara dikkat et.
hazır gıda kullanmamaya dikkat et. stres dende uzak duracaksın.
evinde ki halıları kaldır. koltukların üzerine cersaf ört. hafta en az 2 kere onları yıka ütüle.
ütüsüz hiç bir şey giyme. kıyafetleri mumkunse diger aile fertlerinden ayrı yıka ve deterjansız yıka.
polen alerjisi veya mevsim geçişlerinde maske ve gözlük takarsan iyi olur.
ve küften rutubetten uzak kal. parfüm deodorant sıkma.
alerji zordur. genelde komple gecmez. ama en hafif şekilde atlatmak için ugraşmalısın.
eger küçük yaşta bunları yaşasaydın atlatabilirdin ama belli bir yaştan sonra gelen alerki ömür boyu senle geliyor.
gluten de de uzak kal.

dikkate alıp cvp verdiğin için tşk ederim :) şimdi bir doktora başladım bakalım ilaçla tedaviye başladık.. belki sonra iğneye çevirir.. bu yazdıklarınızın bir kısmına dikkat etmeye çalışıyorum deterjanlar ve sular konusunda.. hazır gıdalar da aynı şekilde.. gluteni duymamıştım ama onu da araştıracağım :) rutubetli evde büyüdüm sanırım onun da etkisi ama şuan evim rutubetsiz..

erteleyin. kışa doğru düşünün. tam alerji mevsimi. kime baksam hapşururken görüyorum yani. sizin için zamanı değil bence.

Back
X