burun spreyi kortizonlu malesef.. kanım biraz iltihap varmış antibiyotik verdi.. basit bir kaşıntı ve hapşuruk değil malesef bendeki.. araba kullanamıyorum telefona bakamıyorum o derece kötü yani.. hayatımın 8 senesi böyle geçti bana göre yoğun bir alerji çünkü ilaçla biraz olsun iyi oluyorum.. sadece gözlerimde de değil vücudumda da kaşıntı oluyor ve yara oluyor o yaralar geçmiyor iz kalıyor günde en az 150 kere hapşuruyorum
hımm geçmiş olsun... eh böyle detayları lazım ki bildiklerimi ve tecrubelerimi paylaşayım.
üniversiyte hastanelerinde alerji bölümleri var. gittin mi bilmiyırum.
tam teşekküllü alerji testi yaptırman ve alerjin neye varsa ona göre alerji ignesi olman gerekiyor. bu ilaçlar özel hazırlanır. ve günlük doz ile ayarlanır. şeker hastaları nasıl insülin iğnesi yaparlar kendilerine öyle.
antihistaminik kullanmalısın.
kortizonlu b urun spreyi kulandıgında pek işe yaramadıgını hissedersein ama sprey bittikten sonra 3-6 ay arası az biraz rahatlama hissi verir.
deterjanından yıkandıgın suya kadar dikkat etmelisin. cok sıcak su da alerji yapabiliyor soguk suda.
hiç beklemessein ama kırmızı biber bile alerijiktir. bunlara dikkat et.
hazır gıda kullanmamaya dikkat et. stres dende uzak duracaksın.
evinde ki halıları kaldır. koltukların üzerine cersaf ört. hafta en az 2 kere onları yıka ütüle.
ütüsüz hiç bir şey giyme. kıyafetleri mumkunse diger aile fertlerinden ayrı yıka ve deterjansız yıka.
polen alerjisi veya mevsim geçişlerinde maske ve gözlük takarsan iyi olur.
ve küften rutubetten uzak kal. parfüm deodorant sıkma.
alerji zordur. genelde komple gecmez. ama en hafif şekilde atlatmak için ugraşmalısın.
eger küçük yaşta bunları yaşasaydın atlatabilirdin ama belli bir yaştan sonra gelen alerki ömür boyu senle geliyor.
gluten de de uzak kal.