• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batıdan Doğuya Uzanan Aşk

bende bir zamanlar bingöllü briyle tanışmıştım. batıda sayılırım ben. o ben
m memlekete gelecekti. tam aileler tanışacakken sen buraya gel ben annemi burada yanlız bırakamam falan demeye başladı. yani ona çok zor geldi şehir değiştirmek. baktım beni ikna etmeye çalışıyor gelmeye niyeti yok. orda da o buraya gelsin sen niye oraya gitcen kadın erkeğin yanına gelir vs. demişler. erkek gelmezmişmiş. bende kabul etmeyip bir daha görüşmedim. 1 ayda çıktı yüzü ortaya.
erkekler en başta her sözü verir. sonra seni kendine uydurmaya çalışabilir.
kültür farkı mutlaka olur. ama aileye göre değişir.
Dikkat et bence hemen karar verme.

ewet sana katılıyorum doğu kültüründenki erkekler eşleri özgür olsun istemezler. ben de tam aksine özgürüm. bu eşim rahat olmasına rağmen dönem dönem sorun oldu. en son olayımız geçen ay benim bankamatik kartımı istedi. neymiş para tek elde erkeğin elinde toplanmalı ki bereketi olsun. biz bu yüzden iki yakayı bi araya getiremiyomuşuz. ben de güldüm ve kartı verdim. şimdi hiç bişi değişmedi ama o kendini beni yönettiğini sanıyor galiba. şu an öncekine göre daha rahat davranıyorum ama farkında değil. kart bendeyken borçları öder (çoğu krediye gidiyor ikimizin maaşının da) kalanla geçinmeye çalışırdım. yol parası öğle yemeğine bile param kalmazdı evden götürürdüm. şimdi bana harçlık veriyor. benim ihtiyaçlarımı karşılama konusunda sorumludur çok sağolsun. ben bile kendime öyle bonkör davranmıyordum tutumluluktan:) benim işime geldi o da kendini iyi hissediyo galiba. işin özü özgür olmamı kendi başıma buyruk hareket etmemi sevmiyor farkındayım. ilk yıllarda bu yüzden çok tartışırdık:)

vala evlenınce ne olur bılmem ama o su an ben karısmam getiririm parayı sen ıster harca ister biriktir orası sana kalmıs dıyo:) Benimki Allah bozmasın :) bana cok düskündür bensiz hic bi yere gitmez hiç bişey yapmaz her konuda fikrimi alır ama aynı seyleri benden de ister tabi.. Ben de erkek arkadas olayı zaten yok akraba olanlarla da mesafeliyim oldukca o böyle ister kendısı de öyledir çünkü.. Onun da öyle işi olmadıkca gereksiz muhabbetler kurduğu kız arkadasları yok.. Zira ikimizde birbirimizden beteriz kıskanclık konusunda:) Kendinden önce beni düsünür hayati konularda valla doğu kültürünün kaymağı buysa ben seve seve yerim :) Rabbim tez zamanda kavustursun bizi=)

canım o kadar detaylı yazmıssın kı tesekkurler
aslında kafama takılan tum soruların cevabını vermıssın
benımkı de ogretmen oldugu ıcın benım tek korkum 3 aylık yaz tatılımızı orda gecırmek ve sanırım da bu boyle olucak bunları dusunmem gerek
ben cok ıclı dıslı aıleyı sevmıyorum
ama onlarda cok kalabalık
düğünunuz batmanda mı oldu
burdakı düğünlerden farklı mı
benım sevgılım benım yanımda bır kere kürtce konustu sonra kuusra bakma dedı telefon oyle baslayınca oyle devam etmek zorunda kaldım dedı
kürtce konusabılır ben buna karsı deılım
ama ıste kafama takılan cok cocuk ıstemesı ve ılerde annesının babasının gelıp aylarca bızde kalmak ısteme durumu
allak bullak oldum keske ogretmen deıl de bazen baska bır meslegı olsa dıyordum senede ıkı haftaya dayanabılırım belkı ama 2-3 ay kayınvalıdemde kalamam ben:)
batman nasıl bır yer pekı

yaz tatili sorunu var ve uzun olması bir nimet ama bazen dayanılmaz oluyor. ben de kalabalığı pek sevmiyorum kendi halinde yaşamayı tercih ediyorum ama onlarda kalırken kendi odamıza çekilip kitap okusam hemen bozulurlar gel biz seni çok özlüyoruz yıl boyunca bizimle otur derler. bi dünya insanın içinde sıkılırsın. konular da ilgimi çekmez öyle otururum. bazen otururken suratım asılıyormuş sıkılınca. hemen kayınvalidem fark eder ve emvacilbiharın da seveceği konulardan bahsedin der:) ama 2 dk sonra durum eskiye döner.

benim düğün kırklarelide oldu ailesi iş nedeniyle orda ama her yıl batmana giderler. düğün batman geleneklerinne göre oldu. testi bile kırdım:) bu testi kırma olayı eşimi ne kadar çok istediğimi gösteren bana göre saçma onlara göre güzel bi adet.
ben uyumlu bi insanım galiba ki herşeye tamam diyerek ilerledim çok da sorun olmadı. düğünümde falan çok mutluydum. eşimi çok sevdim belki de ondan adet töre görmedi gözüm. zılgıtlar falan çekildi görmen lazımdı. ama şimdi güzel anıyorum. gelinliğimi ben seçtim. beni alışverişe götürmeleri gerekiyordu götürmediler paraları yokmuş sorun etmedim. herşeyim eksikti ama takmadım.
çocuk meselesine gelince benim eşim de 10 çocuk yapsam her yıl hamile kalsam erkekliği ile övünecek o derece çocuk sahibi olmayı seviyor. ama tabi hem çalışıyorum hem de kendimi o kadar yıpratamam. ilk bebeğim ters pozisyonda olunca sezeryanla doğum yaptım. kv çok üzüldü normal yapamadığım için. ikinci de sezeryanla olacak ve bu hamileliğim daha zor geçiyor. bu nedenle eşim şimdi bir daha çocuk yapmayalım diyor. çok sıkıntı çekiyorsun diyor. ben de istemiyorum zaten. ama 2 seneye bu düşüncelerini unutup tekrar isteyecek ben de olmaz dicem:)

yaz tatili için de pazarlığını iyi yap tayin için de. tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı misali içlerinde hep son durak memleketim olsun düşüncesi oluyor. köprüyü geçene kadar olmasın söyledikleri. gerekirse evlilik sözleşmesi imzalat:) bu da doğululalara pek uygun diil amaa.

bu arada her doğulu şöyledir böyledir diyemeyiz her insan ayrı bir alem bunu bilmek lazım önce. doğulu arkadaşlar yanlış anlamasın doğuluları eleştirmiyorum eşimi ve eşimin ailesinde gördüklerimi fikir olsun diye yazıyorum.

bir arkadas sormus esının aılesı kabullenecek mı ıkıncı evlılık olayını dıye
bu konu ıle ılgılı hıc konusmadık
o bana bırak dedı ben de ustune dusmedım

canım ya testı de mı kırdın ben severım o tarz seylerı ama ıste bıze cok uzak
ben sunu anladım
dogu erkeklerı eslerını ezdırmıyor laf soyletmıyor o kadar yorumdan snr bu sonuca ulastım

cocuk konusu ıste kafamı cok kurcalıyor:)

bu arada her doğulu şöyledir böyledir diyemeyiz her insan ayrı bir alem bunu bilmek lazım önce. doğulu arkadaşlar yanlış anlamasın doğuluları eleştirmiyorum eşimi ve eşimin ailesinde gördüklerimi fikir olsun diye yazıyorum.

tabıkı elestırmıyoruz ama heryerın farklı kulturu örfü adetı var
bunlarda da barız farklılıklar olabılıyor
amacım bunları ogrenmektı konuyu acarken

kayınvalidemler yılda 1 kez 15 günlüğüne gelirler bende kalırlar. çok rahart ederim yemeğimi yapar evimi temizler ama giderken eşimden yüklü bi miktar da para alıp (yol harçlığı) giderler. bu sonra bizi çökertir ama bu da kayınbabamın talebi. eşim de hayır yok diyemez borç bulur verir. geçen sene bunun için kredi çekmek zorunda kalmıştı.

doğulularda en büyük çocuğun yanında kalırmış anne baba. biz de en büyük olunca herhalde ileriki yıllarda bizde kalacaklar gibi görünüyor ama bilmiyorum. kv seve seve kabul ederim ama k baba ile ne yaparız bilemiyorum eşime karşı çok anlayışsız davranıyor o nedenle sıkıntılar oluyor.

yani sana da gelip kalınabilir aylarca yıllarca. bunları da konuş.

kafama takılan bi konu var. bence evlilik çok güzel. ikinci evliliği yapmak istediğin için seni taktir ediyorum. insan evlenmeli mutlu olmalı. ama eşin olacak kişi bunu ailesi ile paylaşt mı yaplaşacak mı? bu doğuda sıkıntı olarak algılanabiliyor da. oysa çok normal bi durum. bunu da iyice bi konuşun derim.

bir arkadas sormus esının aılesı kabullenecek mı ıkıncı evlılık olayını dıye
bu konu ıle ılgılı hıc konusmadık
o bana bırak dedı ben de ustune dusmedım

canım ya testı de mı kırdın ben severım o tarz seylerı ama ıste bıze cok uzak
ben sunu anladım
dogu erkeklerı eslerını ezdırmıyor laf soyletmıyor o kadar yorumdan snr bu sonuca ulastım

cocuk konusu ıste kafamı cok kurcalıyor:)
çocuk konusunu da takma kafana. oluruna bırak derim:)
bak benimki de çok çocuk istiyordu. yok diyor iki tane yeter bize.

kayınvalidemler yılda 1 kez 15 günlüğüne gelirler bende kalırlar. çok rahart ederim yemeğimi yapar evimi temizler ama giderken eşimden yüklü bi miktar da para alıp (yol harçlığı) giderler. bu sonra bizi çökertir ama bu da kayınbabamın talebi. eşim de hayır yok diyemez borç bulur verir. geçen sene bunun için kredi çekmek zorunda kalmıştı.

doğulularda en büyük çocuğun yanında kalırmış anne baba. biz de en büyük olunca herhalde ileriki yıllarda bizde kalacaklar gibi görünüyor ama bilmiyorum. kv seve seve kabul ederim ama k baba ile ne yaparız bilemiyorum eşime karşı çok anlayışsız davranıyor o nedenle sıkıntılar oluyor.

yani sana da gelip kalınabilir aylarca yıllarca. bunları da konuş.

kafama takılan bi konu var. bence evlilik çok güzel. ikinci evliliği yapmak istediğin için seni taktir ediyorum. insan evlenmeli mutlu olmalı. ama eşin olacak kişi bunu ailesi ile paylaşt mı yaplaşacak mı? bu doğuda sıkıntı olarak algılanabiliyor da. oysa çok normal bi durum. bunu da iyice bi konuşun derim.

benımkı allahtan en kucugun bır buyugu:)
bızde kalma ıhtımallerı az desene
ben 4 yıl elı kaldım daha evvel
hatta bosanma asamamda burdan cok yakın dostlar edındım cok destek oldular bana
ustunden 2 yıl gectı dusunuyorum tabıkı
evlılık cok gusel ama bır de su var
bu artık son sansım dıye dusunuyorum
bırdaha ayrılık yasamak ıstemıyorum
daha evvelkı evlılıgım esımın aılesı yuzunden bıttı hem de
1 sokak ara vardı evlerımızde ama anlasamadık cok farklılılıklar oldu

bence ona bırakma ki neyle karşılaşacağını bilesin. önce sen onunla konuş. ailesine ne diyecek iyice bi öğren. ona göre birlikte hareket edin derim ben. senin konunla çok ilgilendim başka arkadaşlardan da fikir bekliyorum. paylaşmak güzel oluyor. bizi herkes anlamaz bizim gibi olanlar anlar diye yazıyorum. nasreddin hoca ne demiş eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar:)

çocuk konusunu da takma kafana. oluruna bırak derim:)
bak benimki de çok çocuk istiyordu. yok diyor iki tane yeter bize.

askım kedı yawrusu gbı dolanır evımızde boy boy dıyor ben delı oluyorum:)))) bellı etmemeye calısıyorum saka yapıosun dımı dıyorum :)

Bu senin fikrin canım ama bnce doğudan biriyle evlenme. Çnkü çok bulaşık insanlar. Evinde rahat edemezsin eşinin akrabaları her vakit evinde olur sıkılırsn açıkçası bn tavsiye etmem çünkü Halam Tunceli'li biriyle evledniği içn biliyrm :)
neyı bılırsın hele anlatta bızde bılelım.bulasık ne demek ya?esının akrabaları evıne gelır dıyorsun bızede ılkokuldan berı bır turk mısafırperverlıgınden bahsedılır ama????????????????????????

açık açık konuş başka da çaren yok gibi zaten
mesela can alıcı sorular
1) zaten ilk mesele tayin ve yaz tatili soruları
2) evde ayaklarını uzatıp oturur mu kalkıp kendi suyunu kendi içer mi (yoksa sürekli hizmet mi bekler)
ben sana söyleyim benim hacettepe öğrencisi erkek kardeşim var ve onun görüşü erkek oturur kadın hizmet eder!! tenceredeki pişmiş yemeği tabağına koyup yemez, biz getiririz. çünkü öyle alıştı ben onunla bile ne kavgalar ettim. burası babamın evi burada adet böyle sen de fazla konuşma der çıkar bu kadar:5: eşin de böyle olursa çalışan kadın olarak işin zor.
3) giyim kuşam makyaj vb bunlara karışacak mı? zaten memursun belli bir giyim tarzın olması gerekir ama görüyoruz bir çok erkek sevgiliyken bişey demese de evlenince başlıyor uzun etek giy, askılı gyime ya da başörtüsü vs diyor. Batman oldukça muhafazakar bir yer. -doğudaki en muhafazakar illerden biri- bakın ben konyalıyım biliyorum yani kültürel muhafazakarlık nedir eleştirel anlamda demiyorum gerçekleri söylüyorum bu konuyu düşün.
4)ikinci evlilik olmaı ailesiyle aranı zora sokabilir buna da hazırlıklı olman gerekecek (yine kendi çevremden iyi bildiğim bir mevzu maalesef)

askım kedı yawrusu gbı dolanır evımızde boy boy dıyor ben delı oluyorum:)))) bellı etmemeye calısıyorum saka yapıosun dımı dıyorum :)
evde kaç kedi olacağına sen karar ver canım. korunursun ona bu konuda güvenme yeter. ipleri ona verirsen her sene bi bebe:)

bence ona bırakma ki neyle karşılaşacağını bilesin. önce sen onunla konuş. ailesine ne diyecek iyice bi öğren. ona göre birlikte hareket edin derim ben. senin konunla çok ilgilendim başka arkadaşlardan da fikir bekliyorum. paylaşmak güzel oluyor. bizi herkes anlamaz bizim gibi olanlar anlar diye yazıyorum. nasreddin hoca ne demiş eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar:)

tesekkur ederım canım
evet soracagım herseyı ama bıraz korkuyorum ıste olumsuz bır cevap alırım dıye
dedım ya daha yolun basındayız zaten aıleler araya gormedı tanısma olmadı ama bellı yanı ıkımız de evlılık dusunuyoruz
allah herkesı mutlu etsın ınsallah

Bu senin fikrin canım ama bnce doğudan biriyle evlenme. Çnkü çok bulaşık insanlar. Evinde rahat edemezsin eşinin akrabaları her vakit evinde olur sıkılırsn açıkçası bn tavsiye etmem çünkü Halam Tunceli'li biriyle evledniği içn biliyrm :)

bence konuşmaların maksadını aşıyo dikkat et yazdığın şeylere

açık açık konuş başka da çaren yok gibi zaten
mesela can alıcı sorular
1) zaten ilk mesele tayin ve yaz tatili soruları
2) evde ayaklarını uzatıp oturur mu kalkıp kendi suyunu kendi içer mi (yoksa sürekli hizmet mi bekler)
ben sana söyleyim benim hacettepe öğrencisi erkek kardeşim var ve onun görüşü erkek oturur kadın hizmet eder!! tenceredeki pişmiş yemeği tabağına koyup yemez, biz getiririz. çünkü öyle alıştı ben onunla bile ne kavgalar ettim. burası babamın evi burada adet böyle sen de fazla konuşma der çıkar bu kadar:5: eşin de böyle olursa çalışan kadın olarak işin zor.
3) giyim kuşam makyaj vb bunlara karışacak mı? zaten memursun belli bir giyim tarzın olması gerekir ama görüyoruz bir çok erkek sevgiliyken bişey demese de evlenince başlıyor uzun etek giy, askılı gyime ya da başörtüsü vs diyor. Batman oldukça muhafazakar bir yer. -doğudaki en muhafazakar illerden biri- bakın ben konyalıyım biliyorum yani kültürel muhafazakarlık nedir eleştirel anlamda demiyorum gerçekleri söylüyorum bu konuyu düşün.
4)ikinci evlilik olmaı ailesiyle aranı zora sokabilir buna da hazırlıklı olman gerekecek (yine kendi çevremden iyi bildiğim bir mevzu maalesef)

tatlım ya cok yardımcı oldun bana
kıyafetıme karısmıyor hatta cok begenıyor ben bıraz ınce topuk
salaş salaş kıyafet ve aksesuar cok severım bayılıyor gıyımıme
ama ıstanbuldan ona bır ceket almıstık gecen hafta
kendısı dedı bu cok tarz sanırım batmanda gıyemem dedı:))))
ben de giy dedım alıssın ordakıler de dedım guldu:)
dekolte gymemı ıstemıo zaten ben de gıymem
evlılık yanı bosanma ıcın herkesın basına gelebılır dıyor sen ısteyerek bosanmadın bu senın sucun deıl dıyor ama aılesı ne der ıste bılemem
ya kızlar ben oyle korktum kı
2 cocuktan sonra korunursam basıma kuma falan gelır mı acaba dıye bıle dusunmeye basladım:))))

Bende tunceliliyim ne alakasi var simdi?
Dogudaki insanlar cok bulasik insanlarda, batidaki insanlar cok mu nezih???
Ayrimcilik yapmaya gerek yok, bize batidan cok gelin gelen oldu emin ol hepside cok mutlu.
Bizim ailemizde evlilige ayri bir saygi ve önem vardir, kimseye bulasik olmuyorlar!
Konu sahibi arkadasim bunun doguyla batiyla memlektle bir alakasi yok, karsindaki insani ve ailesini tam anlamiyla tanimadan bir karar verme.

Bende tunceliliyim ne alakasi var simdi?
Dogudaki insanlar cok bulasik insanlarda, batidaki insanlar cok mu nezih???
Ayrimcilik yapmaya gerek yok, bize batidan cok gelin gelen oldu emin ol hepside cok mutlu.
Bizim ailemizde evlilige ayri bir saygi ve önem vardir, kimseye bulasik olmuyorlar!
Konu sahibi arkadasim bunun doguyla batiyla memlektle bir alakasi yok, karsindaki insani ve ailesini tam anlamiyla tanimadan bir karar verme.

kızlar tartısmayın lutfen
dogu batı ayrımı yapmıyorum ben zaten
daha evvel de bahsettım
sadece barız kulturel farklılıklar var bunları oğrenmek ıstedım
dogudakıler kotu batıdakıler ıyı demıyorum
amacım bılgı edınmek sadece

tatlım ya cok yardımcı oldun bana
kıyafetıme karısmıyor hatta cok begenıyor ben bıraz ınce topuk
salaş salaş kıyafet ve aksesuar cok severım bayılıyor gıyımıme
ama ıstanbuldan ona bır ceket almıstık gecen hafta
kendısı dedı bu cok tarz sanırım batmanda gıyemem dedı:))))
ben de giy dedım alıssın ordakıler de dedım guldu:)
dekolte gymemı ıstemıo zaten ben de gıymem
evlılık yanı bosanma ıcın herkesın basına gelebılır dıyor sen ısteyerek bosanmadın bu senın sucun deıl dıyor ama aılesı ne der ıste bılemem
ya kızlar ben oyle korktum kı
2 cocuktan sonra korunursam basıma kuma falan gelır mı acaba dıye bıle dusunmeye basladım:))))
kız kuma falan gelmez. adam seni seviyo mu güven veriyo mu bunlara bak. doğulular eşlerine çok değer verir. eskilerde kalmış o kuma geleneği. bi de bence aç gözlü erkeklerin tarzı kuma. eşin öğretmen kumayla falan işi olmaz ama bu da konuşulabilir tabi. yani 2 çocuktan fazla istemiyorum dersin . tabi kuma konusunu açma da:

Back
X