• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batıdan Doğuya Uzanan Aşk

kızlar tartısmayın lutfen
dogu batı ayrımı yapmıyorum ben zaten
daha evvel de bahsettım
sadece barız kulturel farklılıklar var bunları oğrenmek ıstedım
dogudakıler kotu batıdakıler ıyı demıyorum
amacım bılgı edınmek sadece
canm sein için demiyoruz zaten ama öyle zihnıyetler varkı ayrım ıcın en ufak bı fırsatı bıle kacırmıyorlar ıclerındekı fasızm hortlayıverıyor ummadıgın anda

kız kuma falan gelmez. adam seni seviyo mu güven veriyo mu bunlara bak. doğulular eşlerine çok değer verir. eskilerde kalmış o kuma geleneği. bi de bence aç gözlü erkeklerin tarzı kuma. eşin öğretmen kumayla falan işi olmaz ama bu da konuşulabilir tabi. yani 2 çocuktan fazla istemiyorum dersin . tabi kuma konusunu açma da:

:))) cok korktum ben napım:)
düşün düşün delı olacagım gunlerdır
evet ben de farkettım dogu erkeklerı hem aılesıne duskun oluyor hem de esıne laf soyletmıyor

sevgımız kultur farkını yok edecek dıyor ama bılemıyorum ıste evlenınce onumuze bır bır cıkar mı bu farklılılıklar
Buna kesinlikle katılmıyorum
sevgi kültür farkını yok etmez
sadece sevginiz ve saygınız için özverilerde bulunabilirsiniz
kültür farkına doğu-batı gözüyle bakılmasını da yanlış buluyorum
ben aslen selanik göçmeniyim istanbul doğma büyümeyim,eşim yozgatlı
ve eşim 13 itibaren yozgat dışında okul ve mesleği gereği
buna rağmen aramızda kültür farklılıkları yaşanıyor
özellikle eşimin memleketine gittiğimizde
ama birbirmize olan sevgimiz ve aile bütünlüğümüz için özverili davranıyoruz

doğulu hele ki dersimli arkadaşlar tamam bi laf edilmiş ağır olmuş hepimiz gördük ama tek tek herkes alıntı yapıp cevap vermese? konu bu değil lütfen... konuyu doğu batı ayrımına getirmek için açmış değil arkadaş zaten sadece kültür farkı zorun yaratır mı diye düşünmüş aile ile daha tanışmadığı için merak etmiş ve erkek arkadasını tanımaya çalıştıgı gibi benzer tecrübesi olanlardan da yararalanmak istemiş. son derece iyi niyetli bi şekilde... bizler de bildiğimizi gördüğümüzü yazsak?

ben başka bildiklerimi de yazayım :1: gaziantepli biri vardı evlenmek çok istemişti benimle. ben de evlensem ailenin tek okumuş gelini olacaktım ve gerçekten de okumuş türk kızı almak onlarda ayrı bir yerde tutuluyor. evlenmedik ama ben bunu gördüm bana davranışlarından (evlensek biz de antep de yaşamayacaktık) bana dediği para pul vs herşeyin bende olacağını gösteriyordu. çok az süre çıktık ama ben anladım bunları. açıkçası bu kadarı bana bile fazla gelmişti. çocuk filan ben nasıl istersem öyle demişti çünkü doğuracak emzirecek benim :1: ona kalsa bir tane de yeterdi. hatta benden önce çoook uzun süre çıktıgı bi kız vardı ve kızın hastalık nedeniyle çocugu olamıyormuş o buna rağmen kızla evlenmek istemişti ama kız başka nedenlerle ondan ayrılmış bu senelerde yasını tutmuş vs vs.
buna karşılık benim eczacı bi kuzenimin antepli okul arkadaşı var çok zenginler filan. 3 tane çocukları oldu sezeryanla 3ü de kız diye adam erkek çocuk için kuma aldı:53: e şimdi ikisi de antepli hangisini kıstas alalım?
kişinin ve ailenin kültürüdür bence önemli olan ve pazarlığınızı baştan yapın herşeyi baştan konuşun derin nacizane

doğulu hele ki dersimli arkadaşlar tamam bi laf edilmiş ağır olmuş hepimiz gördük ama tek tek herkes alıntı yapıp cevap vermese? konu bu değil lütfen... konuyu doğu batı ayrımına getirmek için açmış değil arkadaş zaten sadece kültür farkı zorun yaratır mı diye düşünmüş aile ile daha tanışmadığı için merak etmiş ve erkek arkadasını tanımaya çalıştıgı gibi benzer tecrübesi olanlardan da yararalanmak istemiş. son derece iyi niyetli bi şekilde... bizler de bildiğimizi gördüğümüzü yazsak?

ben başka bildiklerimi de yazayım :1: gaziantepli biri vardı evlenmek çok istemişti benimle. ben de evlensem ailenin tek okumuş gelini olacaktım ve gerçekten de okumuş türk kızı almak onlarda ayrı bir yerde tutuluyor. evlenmedik ama ben bunu gördüm bana davranışlarından (evlensek biz de antep de yaşamayacaktık) bana dediği para pul vs herşeyin bende olacağını gösteriyordu. çok az süre çıktık ama ben anladım bunları. açıkçası bu kadarı bana bile fazla gelmişti. çocuk filan ben nasıl istersem öyle demişti çünkü doğuracak emzirecek benim :1: ona kalsa bir tane de yeterdi. hatta benden önce çoook uzun süre çıktıgı bi kız vardı ve kızın hastalık nedeniyle çocugu olamıyormuş o buna rağmen kızla evlenmek istemişti ama kız başka nedenlerle ondan ayrılmış bu senelerde yasını tutmuş vs vs.
buna karşılık benim eczacı bi kuzenimin antepli okul arkadaşı var çok zenginler filan. 3 tane çocukları oldu sezeryanla 3ü de kız diye adam erkek çocuk için kuma aldı:53: e şimdi ikisi de antepli hangisini kıstas alalım?
kişinin ve ailenin kültürüdür bence önemli olan ve pazarlığınızı baştan yapın herşeyi baştan konuşun derin nacizane

offf erkek cocuk ıcın kuma mı aldı:((
ne acı
içim cız ettı gercekten kız nasıl dayandı bu duruma

Ben Batmanlıyım,

Emin olabilirsin dışardan görüldüğü gibi değil.Şahsen ben çok rahatım her konuda.Ailem ve çevremde öyle kısıtlama gibi birşey yok. Sadece şunu bil aile ilişkilerimiz çok kuvvetli (kendi adıma konuşuyorum) her tökezlediğinde yanında birileri wardır.Kalabalık bir ortamda olursun her zaman ama bu bence herşeyden daha güzel.

Ben Batmanlıyım,

Emin olabilirsin dışardan görüldüğü gibi değil.Şahsen ben çok rahatım her konuda.Ailem ve çevremde öyle kısıtlama gibi birşey yok. Sadece şunu bil aile ilişkilerimiz çok kuvvetli (kendi adıma konuşuyorum) her tökezlediğinde yanında birileri wardır.Kalabalık bir ortamda olursun her zaman ama bu bence herşeyden daha güzel.

bende batman da yaşıyorum.. :31::31:

Ben Batmanlıyım,

tesekkurler canım

eceezgi bence bursa da yaşayan bi insan batman da yapamaz.. bende ankaralıyım mecbur oldugumuz için batman da yasıyoruz.. gercekten burası cok farklı.. ama evlenecegin insan bursada yasamayı kabul ediyorsa eger sende kör kütük aşıksan neden olmasın?:34::34:

üstüne kuma gelen kız nasıl dayandı bunu biz de anlamadık ki. benim ailemde pek çok adet doğulularınkine benzer ama böyle bişey olamaz asla sanırım bu doğuda veya batıda çok küçük bir kesim için olabilecek bi durum (batıda adına kuma denmiyor ama adı kuma olmasa da 2. kadından çocuk yapmak da bence farklı değil ve var böyle şeyler) Allah böyleleri ile karşılaştırmasın kimseyi.
sana şöyle bişey deyim benim dayımın oğluna bütün aile koç der benim erkek kardeşime ben bile paşam derim :37: erkek çocuk şımartılıyor mesela bu var bizde de.doğulu değiliz ama görüyorsun adetleri işte bize gelin gelen batılı bi kız baya zorlanır. ama tersine şöyle de oluyor bi kuzenim muğladan evlendi kız almadık oğlanı verdik :1: iç güveyi oldu- kaynana ile birlikteler- hiç gelmiyor annesinin yanına gelse kaynanası ile birlikte geliyor filan öyle olursa geçinebiliyorlar.
çok kalabalık aileden geliyorum biliyorum kalabalığı. örnek biz düğün yapacak olsak sadece bizim taraf için 1000 tane davetiye bastırmamız gerekir burdan ölç. kalabalık olmak iyi de insan bazen de kendi sakinliğinde kalmak istiyor. zor günde destekleyelim tamam da ben istemiyorum sürekli amca dayı kuzen bir arada olmayı. bunu eş adayınla konuşmalısın misal veriyorum yine: benim annem ve babam amcamların çocukları evlenirken 1 hafta öncesinden gidip yemeğe temizliğe alışverişe her şeye yardım ettiler. ben evlenecek olsam onlar da gelirler ama ben istemiyorum ki öyle millet harala gürele benim düğün alışverişime salonuma herşeyime muhatap olsun karışsın. kendi hayatımı yaşamak istiyorum. sen de böyle istiyor olabilirsin hakkındır. bunu uygun bir dille söyleyebilirsin. ki bizde de dışardan gelen gelinlere pek karışmıyorlar -pek dışardan kız alınmaz belki az oldukları içindir kendi hallerine bırakıyorlar :1:- bunun en büyük etkeni de kesinlikle ama kesinlikle eşinin seni ezdiremesi ve laf söyletmemesi hoşuna gitmeyecek 1-2 şey diyecek ya da yapacak olsalar eşin sert çıktı mı %90 o iş bi daha tekrarlanmaz.

Arkadaşım herşeyden önce hayırlısıysa olsun diyeyim
bende eşimde aynı kültürdeniz her koşulda eşitiz eşim lisede müdür , ben öğretmenin , eşimin kardeşi avukat , benim abim malimüşavir ama yinede eşimin tarafı özelliklede eşimin annesi beni küçümsüyor hal hareketlerinden hissediyorum bikeresindede oğluyla beni denk görmediğini dile getirmişti
her fırsatta kıskançlık yapıp sorun çıkartıyor kayınbabamı kaynımı bana ve aileme karşı doldurabiliyor yani aynı kültürdeyken bile sorun çıkabiliyor.
iyice düşün taşın kültür sorununuz olabilir mesala yemeklerdeki farklılıkar aile içindeki diyoloğlar bile farklı olabiliyor buda ufak ufak sorunlara o sorunlarda büyük sorunlara dönebiliyor
bırak onun doğulu senin batılı olmanı tam tersi sen doğulu eşinde batılı olabilirdi o zamanda böyle derdim tabiki ben batmanlı doğulu diye bunları yazmıyorum çünkü bende ist doğdum büyüdüm ama aslen malatyalıyım doğuluyum
yani sonuçta sadece çift değil aileler evleniyor ki bide senin 2. evliliğin olacak çok tart düşün ne sen üzül nede karşı taraf üzülsün

Ayrıca maddiyat konusuna gelince düğün masraflarına gelinde damatta karışmaz takılan bütün takılar gelin ile damata kalır.Şimdiye kadar yaptığımız hiç bir düğünde takıları aileler almadı.Evine aldığın hiçbirşeye sen kendi cebinden çıkartıp tek kuruş koymazsın.Bayramlarda,ya da her kaynanana gittiğinde hediyenle çıkarsın.

Ailelerim hiçbir zaman çocuklarından para istemedi.Kuzenlerim,dayım ve bütün akrabalarımdan bir sürü örnek verebilirim.Herkes kendi halinde,Herkesin evi ayrı,hesabı ayrı.Sadece bayramlarda ilk gün bir araya geliriz.Sonraki günlerde herkes istediği yere gider.

kızlar demekkı ıs ıyı ınsan olmakta anlayıslı olmakta bıtıyor
hepınıze tekrar tesekkurler yorumlarınız ıcın

şimdi kuma yok ama aldatma çok. Allah ikisinden de hepimizi korusun ne diyelim.

olay sırası
1 sevgilini tanı
2 rahatça sorularını ona sor
3 tatmin edici cevaplar alana kadar devam et
4 ailesini tanı
5 çok kapsamlı olarak ailesini tani (huyu suyu beklentileri)
6 kendini ölç biç o kültüre ayak uydurabilir misin yoksa herşeyi kafana takar mısın?
aklıma gelenler bunlar...

şimdi kuma yok ama aldatma çok. Allah ikisinden de hepimizi korusun ne diyelim.

olay sırası
1 sevgilini tanı
2 rahatça sorularını ona sor
3 tatmin edici cevaplar alana kadar devam et
4 ailesini tanı
5 çok kapsamlı olarak ailesini tani (huyu suyu beklentileri)
6 kendini ölç biç o kültüre ayak uydurabilir misin yoksa herşeyi kafana takar mısın?
aklıma gelenler bunlar...

saol canım benım
evet aldatmalar o kadar cok kı aklım almıyor
ozellıkle ben bosandıktan snr erkeklerın oyle kotu yuzlerını gordum kı
karsıma evlı olan erkekler bıle cıktı
o yuzden cok guven kaybettım ılıskılere karsı

"onlar için okumuş türk kızı almak çok önemli" olayına takıldım ben :53:

neyse tatsız konulara girmeyelim... :68:

bence doğu deyip genellememek lazım. kars ile batman çok farklıdır tunceli çok çok ayrıdır.
insanların memleketinden çok kültürleri gelenekleri nedir bunları 1. planda tutuyorlar mı yoksa size daha uygun/uyumlu gelen bir yaşam tarzı benimsemişler mi ona bakmak lazım
çok kardeşlikten çekiniyorsanız benim anneannem de babaannem de 11er çocuk doğurmuş şimdi 7-8er tanesi hayatta. annem yıllarca amcalarımın çocuklarına baktı okuttu 1 değil 2 değil bi sürü çocuk ve 1 yıl değil 2 yıl değil 10 yıla yakın bizde kaldılar ki biz doğulu filan değiliz. konyalıyız. yanıbaşımızda niğde var hala köylerinde başlık parası istiyorlar kızlara. 10 milyar gibi rakamlar kızlar 15-16 yaşında. ben yurtdışında da çok gördüm mesela çorumlu kızlar o yaşlarda avusturya ya veya fransa ya tabiri caizse satılmış :20:
benim pek çok doğulu arkadasım var memleketlerini belki çocukken görmüşler bir tek sonra büyük şehire göçüp bi daha gidip görmemiş bile çoğu şimdi bu insan doğulu demek bana pek uygun gelmiyor. tamamen büyükşehir hayatı yaşıyorlar.buna mukabil biz köyümüze her bayram, düğün vs gideriz. konya adeti yer sofrasıdır biz annemi kavga dövüş yerde yememeye ikna edebildik desem pek abartmış olmam. öyle evlensem bile gitmemi beklerler benim de bu adetlerimiz nedeniyle hayli sıkıntılarım var ama dediğim gibi doğulu değiliz kürt değiliz gayet türkmen bi kökenimiz var ama bizim de adetimiz bu.
tabi doğulu olup memleketine sürekli giden sürekli akrabasının vs derdiyle uğrasan da var. mesela babamın iş arkadası memur bi abimiz var karslılar ve evi misafirhane gibi hastası dertlisi sürekli bunun başındadır ama bunun bence doğululukla alakası yok bu insanın karakteriyle alakalı. babam da o abimiz de çok merhametli ve akraba canlısı olduklarından maddiyat düşünmediklerinden böyleler. tabi benim görüşüm.
bence düşünmeniz gereken siz bursadasınız o batmanda yüz yüze görüşme şansınız pek olmuyordur, bu durumda onu yeterince tanıyabilecek misiniz?

Çok haklısınız her ilin örf ve adeti farklı sanırım,benım eşim kürt degıl...Kars'ta azeriler de var bılıyorsunuz..
Kürtleri küçümsediğimden değil ama yaşam tarzları (öyle içiçe) hiç bana uygun değil...
Akdeniz kızıyım ben,sıcakkanlı biriyim ama herşeyin fazlası zarardır öyle değil mi?

Eşimin ailesi öyle yer sofrası fln kullanmaz,kahvaltılarında bile masada servis tabakları mevcuttur,,her doğulu aynı değil bu konuda da haklısınız ama kayınpederim kayınvalidemin pantolon giymesine müsade etmez msla...halbuki pantolon etekten daha kapalı bir kıyafettir.kayınvalıdem dız altında etekler ve topuklu ayakkabılarla pantolon gıyen bırınden daha seksi gorunuyor oysa kı...

Yine bir ornek verecek olursam kayınpederim yaşadığım apartmanın önünden beni arayıp gelmek ıstedıgını müsait olup olmadığımı sorar,cok fazla arkadasım oldugu için evim boş kalmaz genellıkle...Yani kapımın önüne gelmeden önce araması daha mantıklı bır davranıs degıl mıdır?
Ve ve ve daha biçok şey,saymakla bitmez...

Annem haz etmiyor eşimin ailesinden bunun için yapabileceğim bisey yok,,,zaten yılda 1 ya da 2 kez bır araya gelirler.

Ben eşimle çok mutluyum ve bu mutluluğumu kimsenin bozmasına izin vermem...Yanlız bisey var ki eğer eşim İstanbul'da değil de Kars'ta yaşıyor olsaydı açıkça söylüyorum ki asla ve asla evlenmezdim...Çünkü bizler metropolde yaşıyoruz hayatın içinde aktif olan ınsanlarız,küçük şehirlerde yaşayabileceğimi düşünemiyorum...

Çok haklısınız her ilin örf ve adeti farklı sanırım,benım eşim kürt degıl...Kars'ta azeriler de var bılıyorsunuz..
Kürtleri küçümsediğimden değil ama yaşam tarzları (öyle içiçe) hiç bana uygun değil...
Akdeniz kızıyım ben,sıcakkanlı biriyim ama herşeyin fazlası zarardır öyle değil mi?

Eşimin ailesi öyle yer sofrası fln kullanmaz,kahvaltılarında bile masada servis tabakları mevcuttur,,her doğulu aynı değil bu konuda da haklısınız ama kayınpederim kayınvalidemin pantolon giymesine müsade etmez msla...halbuki pantolon etekten daha kapalı bir kıyafettir.kayınvalıdem dız altında etekler ve topuklu ayakkabılarla pantolon gıyen bırınden daha seksi gorunuyor oysa kı...

Yine bir ornek verecek olursam kayınpederim yaşadığım apartmanın önünden beni arayıp gelmek ıstedıgını müsait olup olmadığımı sorar,cok fazla arkadasım oldugu için evim boş kalmaz genellıkle...Yani kapımın önüne gelmeden önce araması daha mantıklı bır davranıs degıl mıdır?
Ve ve ve daha biçok şey,saymakla bitmez...

Annem haz etmiyor eşimin ailesinden bunun için yapabileceğim bisey yok,,,zaten yılda 1 ya da 2 kez bır araya gelirler.

Ben eşimle çok mutluyum ve bu mutluluğumu kimsenin bozmasına izin vermem...Yanlız bisey var ki eğer eşim İstanbul'da değil de Kars'ta yaşıyor olsaydı açıkça söylüyorum ki asla ve asla evlenmezdim...Çünkü bizler metropolde yaşıyoruz hayatın içinde aktif olan ınsanlarız,küçük şehirlerde yaşayabileceğimi düşünemiyorum...

evet benım sevgılım de sen batmanda yapamassın dıyor ama dedım ya evlılık cok baska
elde edınce bazı seylerı gıtmek ısteyebılır
bazen aynı evde kalıyoruz kendısıne zevkle hızmet edıyorum oyle cok hosuna gıdıyor kı
ılerde evlenınce paylasımımız olmassa ev ısınde nasıl olur bılmem cunku calısan kadın ıcın masadan bır tabak bıle kaldırılması buyuk bır yardım olabılıyor bazen

Bu senin fikrin canım ama bnce doğudan biriyle evlenme. Çnkü çok bulaşık insanlar. Evinde rahat edemezsin eşinin akrabaları her vakit evinde olur sıkılırsn açıkçası bn tavsiye etmem çünkü Halam Tunceli'li biriyle evledniği içn biliyrm :)

Bulaşık insanlar kaba bi tabir olmuş ama akrabaları her vakit evinde olur,rahat edemezsın demenız dogru...Kayınpederim zamanlı zamansız habersiz ve kalabalık misafir getirmeye bayılır evine ve kayınvalıdemle bu konuda sureklı tartısırlar...

evet benım sevgılım de sen batmanda yapamassın dıyor ama dedım ya evlılık cok baska
elde edınce bazı seylerı gıtmek ısteyebılır
bazen aynı evde kalıyoruz kendısıne zevkle hızmet edıyorum oyle cok hosuna gıdıyor kı
ılerde evlenınce paylasımımız olmassa ev ısınde nasıl olur bılmem cunku calısan kadın ıcın masadan bır tabak bıle kaldırılması buyuk bır yardım olabılıyor bazen

İnsanlar değişebilir,bu erkek arkadaşınızın karakteri ile ilgili birşey...Eşim ben çalışırken(şu an yeni doğum yaptığım için iş hayatıma ara verdim) bana ev işlerinde yardımcı olurdu...Kız kardeşi bekarken makyaj yapmasına bile izin vermeyen eşim ben bikinimle denize girerken gıkını bile çıkarmaz...hatta görümcem takılır eşime 'benim makyaj malzemelerimi saklardın günün birinde bu kadar anlayışlı bi kafa yapısına sahip olabileceğin aklımın ucundan geçmezdi' der.bu da insanların değişebileceğine dair küçük bi örnek...

Back
X