Batıdan Doğuya Uzanan Aşk

doğuluyla evlenmedim ama çok evlenme teklifi aldığım için zamanında epey ölçüp biçmiştim sanırım ben de baya içimi döktüm konu sahibi kusura bakmasın
ben bekarım hala, evlenme düşüncemde doğulu olup olmaması bi sıkıntı yaratmaz -ha benim ailemde doğuya kız vermişlik yok- ama herşeyin bi ilki vardır ben kafaya akmam açıkçası benim içime sinmesi önemli olandır.
yanıbaşımızdaki insanla bile hayata çok faklı bakıp çok farklı yaklaşabiliyoruz ben bunu o kadar çok yaşadım ki hiç memleket önyargım kalmadı.
şu da var ki daha önce de demiştim "türk ve okumuş olmak" farklılık onlar için diye. bunu kendi yaşadığım bir durum için antepli kürt bir aile için demiştim. benim ailemde benim yaşımda olup da okumamış, çalışmayan kız/gelin yok onlar da ise 9 kardeşte ben ilk olacaktım olsaydı. ama kesinlikle olumsuz değildi ki bu. aksine beni çok saydılar okumuşum diye. türk olmam da ilk olacaktı ama hepsi normalde kürtçe konuşsa da ben varken mutlaka türkçe konuşuyordu ve beni özellikle kayırıyorlardı- dışlanmış/kötü hissetmemi hiç istemiyorlardı ben bu konuda asla şikayetçi ya da eleştirel bi şey söylemedim. evet farklıydık. ama bu fark olumsuz durum yaratmıyordu. yaratmasın diye çaba harcıyorlardı. bizim başka sıkıntılarımız vardı sonuçta bu iş olmadı ama kesinlikle kültür farkından değildi.

senınkı guzel ornekmıs canım:)

selam canim,

dogulu ve batili olmasi önemli degil.önemli olan ailesinin nasil oldugu.Ben aslen dogulu kökenliyim, ailem 40 yildir balikesirde yasiyor ve yurtdisindayiz.her iki kültürüde iyi tanima firsatim oldu.Fakat inanirmisin, aileden aileye fark var.Benim ailem ve esimin ailesi arasinda bile uzaktan akraba olmamiza ragmen cok farkli. kayinvalidemler 1 hafta bence kaldi, nerdeyse cildiracaktim.( Onlar trdeydi, ben almanyada, dügüne geldiklerinde tanima firsatim olmustu).

ailesini tanimaya calis, eger firsatin olursa, bence git bir gör.

ayrica tuncelili türkiyede okur yazar orani en cok olan sehirdir.Ben tuncelili degilim.avrupaki akademisyenlerin cogu genelde tuncelili kökenlidir.:)

Benim nişanlım urfalıı ben izmirliyim o benim için izmire yerleşti ve beni urfaya götürmeyecek... doğu batı diye bişey yok önemli olan insanın kendini geliştirmesi mesela benım nişanlımın babası üni mezunu kendisi aynı şekilde okumuş insanlar. önemli olan bi noktada aşiret olup olmamaları bizimkiler aşiret değil o açıdanda rahatım böyle yani.... :)

bakalım ınsallah ılerde gıdıp gorme sansım olacak
ayrıca tuncelı deıl tatlım batman:)

enn korktugumm ve istemedigimm bişey buu.. cidden dogulu birini sevmekten aşık olmaktan korkmuşumdur..onlarla yapamam sonuçta biliyorum..
sevdigim kişi kendisini geliştrmş olsa bile bu onun kökenini aile yapısını degiştirmiyo vee evleniceksek ailesininde içine giricem sonuçta.kültür farklılıgını bi kenara bıraksak billee konuştugn dil aynı olmıcakki onlarla..bu benim için cook zor olurdu..iyiki başıma gelmedii.veeee umarım büyük konşmuormdr

senin hayatınaa tbiki karışamayız ama ..onun ailesi hakkında bilgin varmı .. yapabilcek misin ve herhngi bi sorunda bu adam senin yanında olucak seni savunucak mı . . .

genelleme yapilamaz ama illai bazi sorunlar çikar, zaten iki taraf farkli memleketten olunca bile bir sürü sorun çikiyor...

Canim ben de Bursa'liyim, babam da oyle, annem de Karsli (gerci orayi hic gormemis, Ankara'da yetismis). Anne tarafim dogal olarak hep Karsli. Ama tum dogulu diye bir genelleme yapmak bence cok cok yanlis. Ananem dedem Karsli olmalarina ragmen dunyanin en acik fikirli en tatli insanlaridir. Ben esimle henuz cikarken (kendisi Ingiliz), beni ziyarete geldiginde ananemlerde kalmisti bildigi 3-4 kelime turkceyle dedemle konusmaya calisiyordu cok iyi cok misafirperver inanilmaz sicak insanlardir anne tarafim ve simdi esimin ailesi de onlara hayran. Ananem erkek arkadasima kahvaltida zorla karstan getirdigi cecil peyniri ile ballari yedirirdi henuz soz bile kesilmemisti, evlenme konusu ortada yoktu. Pek cok batilidan daha uygar daha rahat insanlardir. Yani onemli olan aile yapisi bence nereli oldugundan cok.

Alin bu da ananem ve dedem ve de ortalarinda esim (o siralarda erkek arkadasimdi)

canım bizde ailecek istanbulda yaşıyoruz.geçen yaz bir akrabamız ığdırlı biriyle evlendi.ben çok görüşmem yaşımdan dolayı ama ikinci kez evlilik yaptı ,annemle araları çok iyidir,düğününe gelince;baya güzel gelinliğini giydi çok da güzel evlendi.ailesinden tek bir insanın bile kötü gözle baktığını görmedim.zaten yanyana oturan iki kişi hemen arkadaş oluveriyordu yani biz kızımızı verdik ama mutlu da olduk:)onlar istanbulda yaşıyorlar bayramlarda yani 2 bayramdır hep ığdıra gittiler.çokda mutlular maşallah.bence bu güzel bir örnek:)
benimde sevgilim diyarbakırlı.ben ne çocuk ne orda yaşamak ne de yerde oturmak/yatmak öyle bişey düşünmedim.ben sadece dışlanırmıyım acaba diye düşündüm.çocuk olayı bence tamamen kişiye bağlı,ben mesela maddi durumum olsa çok çocuk isterim ama sevgilim asla istemiyor diyarbakırdan onlar geleli baya olmuş ki zaten mesleklerimiz gereği oraya taşınmayız yoksa başka işler yapmak zorunda oluruz o kadar okumak boşa gider.kültürel adetlerini çok böyle bilmiyorum.ama her ailede vardır saygı göstereceksin,yemeklerini falan biraz öğrenmeye çalışıyorum ama şimdilik pek vaktim olmuyor bakalım rahat bi zamanımda bu konuya iyice eğilicem:)dışlanmayıda şeyden düşündüm aralarında kürtçe konuşuyorlar galiba,ilk etapda korkmadım desem yalan olur ama sonra sevgilim beni asla böyle birşeyin olmayacağına inandırdı.senin yanında türkçe konuşurlar olurmu öyle şey biz nasıl yaşıyoruz istanbulda dedi:).çok yaşlı anneannesi var sanırım o türkçe bilmiyor onun yanına fln gittiğimizde nasılsın adın ne fln öyle kelimeleri öğrenicem.doğu kültürü bi derya ama çok köklü adetleri var -töreleri kastetmiyorum- bende o adetleri öğrenmek istiyorum hatta varsa diyarbakırlı bana öğretebilir:) o benim anneannemin tarhanasından,zeytininden,salçasından şerbetinden tattığında mutlu bende onun anneannesinin adetlerini yerine getirdiğimde mutlu olucam.zaten türkiye böyle bir yer herkes herkesten birşeyler almış.sana detaylıca konuş derim kafan en güzel böyle aydınlanır.mutluluklar

laflarına dıkkat et lutfen !!!
ne demek dogulular bulasık ınsanlar... burada hıcbır memleketı karalamaya hakkın yok helekı tuncelı nın ınsanlarını
sen begenmıyor olabılırsın ama boyle konusamazsın haddını bıl !!!

Bir arkadaş konuştuğunuz dil bile aynı olmayacak demiş...
Bir Almanla, İngilizle bilmem neyle evlenmeye karşı çıkmıyorsunuz, onlarla diliniz aynı mı?

Benim eşim de Batmanlı ama Kürtçe bilmez doğru dürüst...
Yanında ben varken biri ona Kürtçe birşey söylediğinde Türkçe cevap verir...
Bu arkadaşım sevgilisi de öyle yapacaktır eminim...

Sizde bu önyargı varken bu evlilik olmaz zaten hiç boşa ben ayrım yapmıyorum sadece bilgi almak istiyorum diye yazmayın , buraya bu konuyu açmanız bile sizin ayrım yaptığınızı gösteriyor , hiç boşu boşunada sizi sevmiş , herşeyinizle kabuletmiş bir adamında kalbiyle oynamayınde , oyalamayında.
sizi herşeyiyle kabul etmiş çünkü sonuçta sizin 2. evliliğiniz olacak o istese hiç evlenmemiş bir kızda bulabilir hemde kendi kültründen olan bir kız

ben doğulu değilim ama teyzem batmalıyla evli çok güzel kızları var o sizi seçmişse bence bu kadar düşüneceğinize gurur duyun derim.
bazı bayanlar burda doğu batı ayrımı yapmışlar sebebini sorarım nedennnn
batılı olunca bir kademe yükseldinizmi nedir yani doğulularda size aman bizimle evlenin diyede yalvarıyordular :))))

Doğululardan neyiniz üstünde bulaşık insanlar falan diye yazıyorsunuz bunu yazabilen bir zihniyet bulaşık ve beş para etmezdir lütfen sizde bu zihniyetteseniz hiç gidip evlenipte adamcağızıda mutsuz etmeyin,

ya çok sinir oluyorum ceza falan alırım diye düşünmeden yazıcam eğer ceza verilecekse emininki ayrımı yapan o bulaşık kelimesini kullanan ve desetkelyenlere verilmeli.
konuyu açan hanımefendi siz adama aşık olmuşsunuz kesin süper yakışıklı ve her anlamda kendini geliştirmiş ve sizi her anlamda mutlu eden bir erkekki kaptırmışsınız ama içinizde o dogu batı ayrımından dolayıda bu forumu açarak kendinizi rahatlatmak istemişsiniz lütfen keyfinizi sürmek için adamcağızıda oyalayıp kullanmayın

Son düzenleme:
nıye kendısının 2. evliliği diye hiç ewlenmemiş birine göre daha mı altta kendisi? daha mı ezik... ne demek yani.. sizi kabullendiğine sevinin,kız bırını de bulabilirdi memleketinden fikri??
böyle bir şey yok ya... aşın bunları.

tabiki o konuda haklısınız kadının 2 evliliği bırak 5. evliliğide olabilir herkes özgür benim ailemdede kadının 2. evliliği erkekğin 1. evliliği olan çiftler var
ben 2. evliliği derken örneklendirmek için dedim kadın erkek eşitliğinden yanayım bu konuda yanlış anlaşılmak asla istemem zaten diğer yazılarımdada kadın erkek eşitliğini savunduğum için bazı arkadaşlar tarafından eleştirilmiştim
bu konuda konu sahibini katmadan diyeyim hani doğulu diye bazı arkadaşlar erkeği ezmişlerdi ona istaneden siz madem doğulu diye evlenmeye bile layık görmüyorsunuz da neden başka açıdan bakmıyorsunuz demek istedim
ayrıca arkadaşım sen bunca yazılandan ve benim yorumumdan sadece bu noktaya odaklandında niçin doğulu diye evlenmeliyim mi düşünerek forum açılmasına ve bazı arkadaşlar tarafından doğulularla evlenilmez tarzındaki yorumlara takılmadın açıklarmısın

çok guzel yazmıssınız tesekkurler

Ex eşim batmanın komşu şehrindendi,ben izmirliyim.benim için sonuç berbat oldu.korkunç bir şekilde biten bir evlilik ve babasını görmeden büyüyen bir çocuk.umarım senin için güzel olur herşey.

arkadaşlar aynı memleketten hatta kapı komsumuzla bıle evlensek anlasıp anlasmayacagmızın garantısı yok.bu işler aynı kultıre farklı kulture bakmıyor.farklılıklar bızım zengınlığımızdır.benım annemde batılı babam dogulu ve bırbırlerınden oyle cok sey ogrenmıslerkı.tek sorgulamanız gereken sey karsınızdakı adam sızı sayıp sevıyormu?gerısı hıkaye.sevgı bırazda emek ve fedakarlıktr bırbırnız ıcın aılelerdır sudur budur katlanıverın yanı herseyınde pazarlıgını yaparsak o nasıl sevgı yanı.bilemıyorum yanı bı ıngılızın kulturu bana yabancı yapamam edemem demeyız ama dogulu oldumu hep bı ön yargı.ıste bu ön yargıyı kırsak hersey daha kolay gelecek bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…