doğuluyla evlenmedim ama çok evlenme teklifi aldığım için zamanında epey ölçüp biçmiştim sanırım ben de baya içimi döktüm konu sahibi kusura bakmasın
ben bekarım hala, evlenme düşüncemde doğulu olup olmaması bi sıkıntı yaratmaz -ha benim ailemde doğuya kız vermişlik yok- ama herşeyin bi ilki vardır ben kafaya akmam açıkçası benim içime sinmesi önemli olandır.
yanıbaşımızdaki insanla bile hayata çok faklı bakıp çok farklı yaklaşabiliyoruz ben bunu o kadar çok yaşadım ki hiç memleket önyargım kalmadı.
şu da var ki daha önce de demiştim "türk ve okumuş olmak" farklılık onlar için diye. bunu kendi yaşadığım bir durum için antepli kürt bir aile için demiştim. benim ailemde benim yaşımda olup da okumamış, çalışmayan kız/gelin yok onlar da ise 9 kardeşte ben ilk olacaktım olsaydı. ama kesinlikle olumsuz değildi ki bu. aksine beni çok saydılar okumuşum diye. türk olmam da ilk olacaktı ama hepsi normalde kürtçe konuşsa da ben varken mutlaka türkçe konuşuyordu ve beni özellikle kayırıyorlardı- dışlanmış/kötü hissetmemi hiç istemiyorlardı ben bu konuda asla şikayetçi ya da eleştirel bi şey söylemedim. evet farklıydık. ama bu fark olumsuz durum yaratmıyordu. yaratmasın diye çaba harcıyorlardı. bizim başka sıkıntılarımız vardı sonuçta bu iş olmadı ama kesinlikle kültür farkından değildi.
selam canim,
dogulu ve batili olmasi önemli degil.önemli olan ailesinin nasil oldugu.Ben aslen dogulu kökenliyim, ailem 40 yildir balikesirde yasiyor ve yurtdisindayiz.her iki kültürüde iyi tanima firsatim oldu.Fakat inanirmisin, aileden aileye fark var.Benim ailem ve esimin ailesi arasinda bile uzaktan akraba olmamiza ragmen cok farkli. kayinvalidemler 1 hafta bence kaldi, nerdeyse cildiracaktim.( Onlar trdeydi, ben almanyada, dügüne geldiklerinde tanima firsatim olmustu).
ailesini tanimaya calis, eger firsatin olursa, bence git bir gör.
ayrica tuncelili türkiyede okur yazar orani en cok olan sehirdir.Ben tuncelili degilim.avrupaki akademisyenlerin cogu genelde tuncelili kökenlidir.:)
kızlar merhaba
sizlerden bu durumu yasayan kısılerden bana fıkır vermenızı rıca edıyorum
ben dogma buyume bursalıyım
batman da yasayan bır kısı ıle beraberlıge basladık
o benımle ılıskıye cıddı baktıgını soyledı
kendısı unıversıte mezunu ogretmen ben de calısan bır ınsanım
gıyımı kusamı konusmaları tarzı aynı bursadakı erkek arkadaslarım gıbı
benımle evlenmek ıstıyor
sızın aranızda batı ıllerınde dıogup bu kulturle yetısmıs doguya gelın gıdenler var mı neler yasadınız paylasırmısınız benımle
o evlenınce bursada yasamak ıstedıgını soyluyor ama benım cekıncelerım var aılesı cok kalabalık
tesekkurler yorumlarınız ıcın sımdıden
Bu senin fikrin canım ama bnce doğudan biriyle evlenme. Çnkü çok bulaşık insanlar. Evinde rahat edemezsin eşinin akrabaları her vakit evinde olur sıkılırsn açıkçası bn tavsiye etmem çünkü Halam Tunceli'li biriyle evledniği içn biliyrm :)
doğulu hele ki dersimli arkadaşlar tamam bi laf edilmiş ağır olmuş hepimiz gördük ama tek tek herkes alıntı yapıp cevap vermese? konu bu değil lütfen...
bızce de konu bu degıl ama yaptıgı terbıyesızlık burası bı forum kımsenın kımseye camur atmaya hakkı yok kendısı ınsan sevgısınden yoksun buyumusse bu onun sorunu burda dersımlılerın adını karalayamaz ayrıca konu buda degıl ıcındekı seytanı cıkarmıs ortaya kısı umarım bu yazdıklarımı gorur bıraz ınsanlık dersı almasını tavsıye edıyorum ona begenmedıgı tuncelılı lerden ...
nıye kendısının 2. evliliği diye hiç ewlenmemiş birine göre daha mı altta kendisi? daha mı ezik... ne demek yani.. sizi kabullendiğine sevinin,kız bırını de bulabilirdi memleketinden fikri??
böyle bir şey yok ya... aşın bunları.
canım bizde ailecek istanbulda yaşıyoruz.geçen yaz bir akrabamız ığdırlı biriyle evlendi.ben çok görüşmem yaşımdan dolayı ama ikinci kez evlilik yaptı ,annemle araları çok iyidir,düğününe gelince;baya güzel gelinliğini giydi çok da güzel evlendi.ailesinden tek bir insanın bile kötü gözle baktığını görmedim.zaten yanyana oturan iki kişi hemen arkadaş oluveriyordu yani biz kızımızı verdik ama mutlu da olduk:)onlar istanbulda yaşıyorlar bayramlarda yani 2 bayramdır hep ığdıra gittiler.çokda mutlular maşallah.bence bu güzel bir örnek:)
benimde sevgilim diyarbakırlı.ben ne çocuk ne orda yaşamak ne de yerde oturmak/yatmak öyle bişey düşünmedim.ben sadece dışlanırmıyım acaba diye düşündüm.çocuk olayı bence tamamen kişiye bağlı,ben mesela maddi durumum olsa çok çocuk isterim ama sevgilim asla istemiyordiyarbakırdan onlar geleli baya olmuş ki zaten mesleklerimiz gereği oraya taşınmayız yoksa başka işler yapmak zorunda oluruz o kadar okumak boşa gider.kültürel adetlerini çok böyle bilmiyorum.ama her ailede vardır saygı göstereceksin,yemeklerini falan biraz öğrenmeye çalışıyorum ama şimdilik pek vaktim olmuyor bakalım rahat bi zamanımda bu konuya iyice eğilicem:)dışlanmayıda şeyden düşündüm aralarında kürtçe konuşuyorlar galiba,ilk etapda korkmadım desem yalan olur ama sonra sevgilim beni asla böyle birşeyin olmayacağına inandırdı.senin yanında türkçe konuşurlar olurmu öyle şey biz nasıl yaşıyoruz istanbulda dedi:).çok yaşlı anneannesi var sanırım o türkçe bilmiyor onun yanına fln gittiğimizde nasılsın adın ne fln öyle kelimeleri öğrenicem.doğu kültürü bi derya ama çok köklü adetleri var -töreleri kastetmiyorum- bende o adetleri öğrenmek istiyorum hatta varsa diyarbakırlı bana öğretebilir:) o benim anneannemin tarhanasından,zeytininden,salçasından şerbetinden tattığında mutlu bende onun anneannesinin adetlerini yerine getirdiğimde mutlu olucam.zaten türkiye böyle bir yer herkes herkesten birşeyler almış.sana detaylıca konuş derim kafan en güzel böyle aydınlanır.mutluluklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?