Baya kafam karisik bi el at Kk ..

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.523
29.499
798
Tekrardan merhaba hatun kisiler
Simdi bastan basliyorum taniyanlar oldugu kadar tanimayanlarda mevcut ..
30 yasindayim (Benim icin travma meselesi )
Ulus.iliskiler mezunuyum
Bazen Allah bu sehri kesin unuttu dedigi bi ilde yasiyorum maalesef
Bundan iki yil once gittim bi dil ogrendim su anda gecimimi onun sayesinde sagliyorum akillica bi kararmis ama ben tirmalarsam para k@zaniyorum yani kimse oooo cok cool gel sana 2000 vereyim demiyor zaten beklenemezde neyse ..
Iki gun once malum bi konu acmistim is bulmayla alakali
Kadin bana gel caNim kole ariyorum ben minvalinde bi seyler soyledi moralim bozuldu eve gelip aksama kadar agladim
Bana nasil bu parayi teklif eder nasil boyle bi is teklif eder diye var olan ic yaglarimin cogunu o gun kendi kendime yedim ..
O gun dusundum ve ben bi karar verdim
Simdi mantikli mi onu soruyorum size..
Tekrardan bi universite okumali miyim ?
Ama baska kimseye soramam
Sende oku oku basimiza alim mi cikican
Senin yasindaKiler emekli olacak gibi karsiliklarda gormusumdur zamaninda
Hukuk okumak istiyorum ben soNu onemli ama muaffak olabilir miyim ben bu meslekte ?
Devam zorunlulugu var mi ?
Icimde kalan bi ukdedir hukuk
Siz olsaniz amaan bu resmen bi macera mi dersiniz
Yoksa yok ulen baya da yapilabilir bi sey mi ?
Bana yardim edin
Yoksa kendimi kesicem
Karisik oldu evet ama kimseye anlatamam utaniyorum artik okul mevzusu acmaktan

Yani şimdi sana okuma desem bir türlü oku desem bir türlü
Cünkü içimde ukte kaldı diyorsun eğer hevesliysen baska bir hedefin yok ise oku ama çaresizlk için okumayı düşünüyorsan bilmiyrm pek mantıklı değil. Kpssye falan girip güzel bir puan alıp memur olablrdnz aslnda.

Sorması ayıp ne kadar vermeyi teklif ettiler?
Okumanın yaşı, zamanı olmaz bana göre. Tabi belli bir zaman sonra zor geliyor olabilir.
Şehir değiştirme imkanın varsa dış ticaret lojistik vs okuyup dil becerinle o paraları kazanırsın ama emin ol her iş gibi o işte illa tırmalayarak oluyor.

Sevgili witch hunt gecen ki konunu okumustum, yurtla ilgiliydi sanirim.
Oncelikle okumak isteyen insana katiyyen okuma denilmez. Tesvik edilir, desteklenir.
Ancak beklentin kendimi gelistireyim, dunyaya bakisim degissin mi yoksa
Iyi bir is bulup, maas getirisi icin mi?

Ilki icin katlanabilirim ama 2. olan mecburi durum icin 30+5 yil deyince 35 yasinda yeni mezun birini ne icin ise alsinlar?

Ben gelecek kaygısı taşıyorum bu sıralar. Hiçbir şey garanti değil. 5-6 sene sonra hukuk sistemimiz nasıl olur bilinmez. Bana şu ortamda mantıklı gelmedi. İçimde kaldı , çok istiyorum deseydiniz muhakkak okuyun derdim ama iş kaygısı için okumak istiyorsunuz. Bence yabancı dilinizi kullanabileceginiz başka işler arayın.

Taşınsan olmaz mı? Seni oraya bağlayan ne var?
Tabiki okumakta gayet olabilir yaş engel degil bence ama hukukta okusan yaşadığın yer itibariyle iş konusunda sıkıntı yaşayacaksın gibi geliyor.
Zaten çevirmenlik yapıyorsun halihazırda ,taşınsanda surdürebilirsin. iş imkanlarin daha fazla olur.

hem valla hem billa oku... baska hedefin yoksa oku yuksel yukselebildigin kadar dusunme aklina geleni yap... tavan yap her konuda..
essek kafam diye baslamiyorum mevzuya simdi kocaya yemek yap camasirini katla dur...
:)
oku benide gor hatta.. zamaninda hatunun biri gaz vermisti diye :)

Yavrum her yer hukuk mezunu doldu... eskisi gibi değil ki o is..

İbf mezunları gibi hukuk mezunları da atama isteyecek yakında.

O şehirden kafanı cıkar ve öğrendiğin gözde dili pazarla. İşinde iyiydin hatırladığım kadarıyla körelme.

Sagolun ya
Hukukta eskisi gibi degil yani
Ama ulke o kadar atraksiyonlu ki hukukcu ac kalmaz fikri var kafamda ..
Yasim engel olur mu ?
Kariyer takintisi var bende
Ne kadar param olursa olsun
Ne kadar yakisikli biriyle beraber olsam da sanki isim olmazsa mutsuz olucam ben ..

Buydu iste
35 gec olur mu ?
Cop mu olucam 35 te ..
Yine mi isim olmaz
Isten kastim sayginlik ..

Her yer işsiz hukuk mezunu dolu.Kazanacaksınız bitireceksiniz kendinizi geliştireceksiniz iş bulacaksınız.İmkansız bence.
Mevcut durumdaki işinizde kendinini geliştirmeye çalışın.O küçük ilden çıkın mesela.Gerçi özel sektör hep kendine köle arıyor ne yazık ki ama yine de bol şans

yakışıklıyı nerden çıkardın

Önemli olan yaş değil, kararlı ol.

Ne var bu sehre baglayan ?
Isim burda aslinda baska yerde yapilamaz
Dogal tas pazarliyorum çinlilere ..
O de belli bolgelerde cikiyor
Benim bulundugum sehir buranin kaynagi..
Ikincisi ailem var
Artik cok genc sayilmazlar
Kamuya ait bi isim olsa hemen tasinirim ama ozelde ordan oraya suruklenemiyorsun
Baska bi yerde ilk etapta tutuncak para birikimim yok

Hukuk ben liseye giderken bile işsiz mezun sorunuyla uğraşıyordu. Çok iyi üniversitelerden mezun, dil bilen arkadaşlarım dershanelerde komik ücretlere anayasa dersi veriyordu. Şimdi durum nedir pek bilmiyorum da, şu an çalıştığım yerde de türkiye derecesi yapmış hukuk mezunu bir arkadaş var. Memurluk yapıyor.

Yerinizde olsam alırım basımı diplomamı yerleşirim koca bi sehre :) en güzeli bence canim. Yabancı dilinde var, bir cok artın var.

Ben goremiyorum o artiyi
Sinoloji mezunlari bile 1500 lirayla ise basliyolar
Bu adamlar nadir bilinen bir dil biliyorlar yani

Anca ukte kalmaz issiz bi avukat olarak devam edersin diyorsun yani

içinde uhde kaldıysa oku ama bu işten güzel paralar kazanır mıyım mantığıyla okuyayım mı diyorsan kesinlikle hayır derim. 10 yıllık avukat arkadaşlarımın kazançları bile bu emeğe bu kadar mı diyecek düzeyde. ayrıca hukuk fakültelerinin kontenjanları öylesine arttırıldı ki her sene yüzlerce avukat giriyor piyasaya, siz bitirene kadar siz düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…