Vitamindi (Decavit), kalsiyumdu (Calciday), magnezyumdu (Magnorm), D vitaminiydi (Devit 3 ve D-vit, bunu da sağlık ocağı verdi ücretsiz), demir ilâcıydı (Maltofer) derken çok bunaldım ilâç içmekten. Decavit acayip ishal yaptı ayıptır söylemesi (AVM'de gördüğüm çikolata şelalesi gibi.. bayağı su gibi..).. Magnezyum midemi yaktı. Maltofer de acayip ishal, kırmızı döküntü ve kaşıntı yaptı. Demirim düşük, yarın sağlık ocağına demir yazdırayım diyordum ama kaşınmaktan korkuyorum, ilâcı mı değiştirse bilmiyorum...
Bittiğinde almadım bu ilâçların hiçbirini.
Ama bir gün doktora kontrole gittiğimde sekreteri sormasın mı "biten ilâcın var mı canım" diye. Yalan da söyleyemem hiç huyum değildir, "var" dedim mecburen, yazmıştı yine vitamini bilmemneyi... Almamayı düşündüm ama bazı haftalar doğru düzgün yemek de yiyemediğim için bari ilâcı alayım faydası olur dedim, içmeye devam ettim. Şimdi 39'dayım. Artık bitenleri almam herhalde diyorum ama sağlık ocağındaki hemşire demiri ve D vitaminini loğusalıkta da kullanmamın faydalı olacağını söyledi. Ne yapsam bilmiyorum.