bayanlar hamilelikte doktorun verdiği ilaçları kullanmayan var mı ?

size söyle anlatayım ilk 3 ay kilo almadım 4. ay da haplara bi basladım her ay 3 - 5 kilo aldım suanda 15 kilo aldım :KK43:
Bulanti yoksa ki bende hala var bu gidisle 9 ay kusucam biliyorum ekmege dayandim o yuzden kilo aldim:KK43: sizde yoksa gunde 2 dilim en fazla bide yuruyus merdiven inip cikmak fark ettirecektir sanirim

bu arada bacaklara kramp giren arkadaş için yazıyorum ben magnezyum hiç almadım kullanmıyorum da günde 2 tane sade soda içiyorum kramp falan girmiyo çok etkili deneyebilir ilaç kullanmak yerine :) 29. haftadayım dün kontrolüm vardı 1.500 gram 37 cm dedi normal mi hamişliği önde olan bayanlar bilirler belki diye soruyorum.. bu arada ben gün de en az 3 ltre su içmeme rağmen benim de idrar enfiksiyonum var geçmiyo bu ay artmış bile anlamıyorum antibiyotik verdi iki kere biirinde içtim birinde içmedim simdi iççem sanırım artıyo çünkü baska çözümü yok mu yaaa

ben hamilelik boyunca ne vitamin içebildim ne folik asit aşırı bulantı yapıyordu şimdi 23. haftadayım halen vitamin içemiyorum miğdemde yanma yapıyor reflü oldugu için ama çok kilolu hamile kaldım 6.ayımda 6 kilo aldım vitamin içsem nolur siz düşünün ama içemiyorum içmeyi çok istiyorum bebeğim büyümüyor sanıyorum vitaminsiz zayıf doğacak die çok korkuyorum

ben hamilelik boyunca ne vitamin içebildim ne folik asit aşırı bulantı yapıyordu şimdi 23. haftadayım halen vitamin içemiyorum miğdemde yanma yapıyor reflü oldugu için ama çok kilolu hamile kaldım 6.ayımda 6 kilo aldım vitamin içsem nolur siz düşünün ama içemiyorum içmeyi çok istiyorum bebeğim büyümüyor sanıyorum vitaminsiz zayıf doğacak die çok korkuyorum
vitaminin çok faydası olduğunu düşünmüyorum açıkçası verdiği ilaçlar içinde içmediğim tek ilaç vitamin , çünkü onu doğal yollardan da çok rahat alabiliyoruz.Sen gönlünü ferah tut canım bebişler vitamin haplarından çok annenin besinleriyle büyüor

9. haftamdayım bu gune kadar sadece folbıol kullandım,, onu bıraktım bugun ıtıbarıyle, sımdı demır+folık hapı verdı gunde bır ac karnına onu ıcecegım. bu arada 1,5-2 kg almısım o nedenle vıtamın vermeyecegım dedı...

Vitamindi (Decavit), kalsiyumdu (Calciday), magnezyumdu (Magnorm), D vitaminiydi (Devit 3 ve D-vit, bunu da sağlık ocağı verdi ücretsiz), demir ilâcıydı (Maltofer) derken çok bunaldım ilâç içmekten. Decavit acayip ishal yaptı ayıptır söylemesi (AVM'de gördüğüm çikolata şelalesi gibi.. bayağı su gibi..).. Magnezyum midemi yaktı. Maltofer de acayip ishal, kırmızı döküntü ve kaşıntı yaptı. Demirim düşük, yarın sağlık ocağına demir yazdırayım diyordum ama kaşınmaktan korkuyorum, ilâcı mı değiştirse bilmiyorum...
Bittiğinde almadım bu ilâçların hiçbirini.
Ama bir gün doktora kontrole gittiğimde sekreteri sormasın mı "biten ilâcın var mı canım" diye. Yalan da söyleyemem hiç huyum değildir, "var" dedim mecburen, yazmıştı yine vitamini bilmemneyi... Almamayı düşündüm ama bazı haftalar doğru düzgün yemek de yiyemediğim için bari ilâcı alayım faydası olur dedim, içmeye devam ettim. Şimdi 39'dayım. Artık bitenleri almam herhalde diyorum ama sağlık ocağındaki hemşire demiri ve D vitaminini loğusalıkta da kullanmamın faydalı olacağını söyledi. Ne yapsam bilmiyorum.

Meraba ben normaldefe ilaç kullanmayı sevmeyen biriyim hatta annelerimix hangi golik asiti hangi demiri kullandıki hamileyken...ilk 3ay arada içtim folikasiti şimdi daha doktora gitmedim verirsede söyleyeceğim ben iyiyim istemiyorum diye bakalım ne dicek

Back
X