• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayanlar Hep kilo Vermek için Diyet Listesi Kilo Almak İçin Olandan Yok mu?

_ilkbahar_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
15
0
36
İzmir
Diyet listeleri kilo vermek için tabiki güzel ama benim gibi cılız kemik yığını için kilo almak üzere diyet listeniz var mı elinizde??? Tabi bir de çölyak hastası olduğumu ortaya koymak durumundayım.Normal ürünlerin olmadığı bir kilo alma diyeti lütfen yardımm

kilo almak isteyenler diye bir başlık var canım diyet anabaşlığı altında. orada aradıkların mutlaka vardır. özel bir rahatsızlığın var ise de diyetisyenden yani profesyonel bir beslenme uzmanından destek almalısın.. sağlıklı günler..

alıntı: Gluten buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunduğu için bu gıdalardan ömür boyu uzak durmak gereklidir. Çölyaklı kişiler normal ekmek, makarna, pasta, börek, bisküvi ve benzeri çok sayıda gıdayı yememek durumundadır. Mısır unu, pirinç unu, soya unu, patates unu gibi maddeler gluten içermediği için rahatça tüketilebilir.

Yasak Yiyecekler
Buğday,arpa, yulaf, çavdar, irmik, malt ve bunların nişastaları, hidrolize sebze, bitki proteinleri, bunlardan yapılmış sirkeler, soya soyu, değişik aroma ve kıvam arttırıcılar ve bütün bunlardan yapılmış ürünler.

Öneriler
Mısır, Pirinç, Patates, Darı, Amaranth, Nohut, Ayçiçeği, Keten, Susam, Haşhaş, Kara buğday

Yasak Yiyecekler
Süt ve süt Ürünleri(Yoğurt, Tereyağı)

Öneriler
Pirinç Sütü, Hindistan Cevizi Sütü, Patates Sütü, Zeytinyağı, Balık Yağı, Hindistan Cevizi Yağı.

canım işiniz gerçekten zor, Allah yardım etsin, mısır unu bildiğin gibi çok kalorilidir. mısır ekmeği yapabilir ekmeği bu şekilde tüketebilirsin. sen zaten çok daha iyi biliyorsundur. nette çıkıyor diyetler, sevdiğin şeylerden başlamak ve geç saatlerde yemek yemek kilonun baş kaynağı.

Son düzenleme:
Zor canım hemde nasıl zor olmazmı birde 18den sonra ortaya cıkınca alışmak daha zor. Yardımcı olduğun için gerçekten sağol süt ve süt ürünlerinin yasak olduğunu bilmiyordum.Kendime mısır ekmeği yapıyorum her daim.Erkenden uyudugumdan dolayı gec yemek yemek mümkün olmuyor canım:3:

evde ailen var ise, veya beraber yaşadığın arkadaşların, seni belli bi saatte uyandırabilirler. ebru gündeş de bi ara istemediği kadar zayıf iken (magazin de o biçim yani kaydirigubbakcemile3) geceleri kalkıp yiyip yatıyordum demişti. mesela gece kalkıp pekmez yasak değilse pekmez yiyebilirsin, ceviz badem fındık acayip güzel kilo aldırır. mesela hurma ile fındık çok süper oluyor, ikisini beraber yiyebilirsin.
sonra patates de var öneri olarak. bolca patatesli yemekler yiyebilirsin. bana sanki kilo almak daha kolay gibi geliyor kendim kilo vermeye çalıştığım için tabi :1:

Back
X