bayanlara özel otobüs için yürüyoruz

eğer söz konusu kadınların %100 rahatıysa bence güzel bir şey ama öyle değil gibi geliyor amaç kadın ve erkeği bir arada tutmamak haremlik selamlık bir düzen kurmak...

Bizi hamsi gibi otobüste istifleyeceklerine toplu taşıma sorunlarına çözüm bulunsun...

Evden hiç çıkmayalım o zaman,potansiyel namıssızız hepimiz o vakit...:ssz:

Senelerdir toplu taşımayı kullanırım, hem de Ankara gibi bir şehirde, hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti. Hep şikayet edip dururuz; araçların daha konforlu olmasını, daha sık seferler olmasını, sıkışık gitmek yerine herkesin oturabileceği bir toplu taşıma sistemini hayal ederiz. Ama hiçbir zaman erkeklerden arındırılmış bir toplu taşıma yapısını düşünmedim. Bu insanların toplumda cinsiyetleriyle ayrıştırılmasından başka bir şey değil. Tekrar ediyorum; özel hayatlarında değil, toplum içerisinde ayrıştırılmak. Toplu taşıma da kişiye özel bir hak değil bir kamu hakkıdır ve herhangi bir cinsiyete veya başka özelliklere göre ayrıştırılamaz.

Sürekli kadınlara yapılan haksızlıklarla, cinsiyetçilikle, erkek egemen kurallarla savaşıp duruyoruz. İş tam tersi olunca nedense erkekleri rahatsız edici, tacizci, tecavüzcü, kötü kokan, kısacası bizden uzak durması gereken insanlar olarak "tanımlamaktan" kendimizi alamıyoruz. Bu isteği yapanlarınki de klasik ikiyüzlü insan davranışı.

Son düzenleme:
Kadınları aynı otobüse toplama ne kadar mantıklı onu da bilemedim.
Çünkü kadının yolda en çok didiştiği şey yine kadın oluyor.
Bence adamlara hamile , yaşlı , çocuklu kadına yer verme eğitimi verilmeli.
Onun dışında taciz kısmı artık kolay kolay olamıyor çünkü kadının sesi çıkıyor.
Bilmiyorum bence bu uygulamadn önce çok daha önemli metrobüs vs sorunu.
Kadınlara özel otobüs metrobüs yapmak sorunu çözmeyecek.

Ya erkeklerin hepsine de potansiyel tacizci etiketi yapıştırmayalım bence,ben öğrenciyim,çamtam falan ağır oluyo.İstanbul da yaşıyorum birde .Neyse 2 gün önce daha bi erkek yer verdi senin yükün ağırdır gel sen otur dedi,sonra dün de otobüs tıklım tıklımdı ,bir abi geldi cam kenarına geçmemi sağladı,İzmir'e gitmiştik mesela bindik annemle hemen geldiler yer verdiler erkekler..
Hem arkadaşlarında dediği gibi karma otobüse binenlere yollu gözüyle bakılacak,saçma bence,her şeyi ayıralım o zaman ,eğitimi,hastaneyi falan..
Millet aya gidiyo ,robotlar üretiyo,bizde hala ne tartışılıyo:27::27:

Bence otobuslerin on kismi maviye
Arka kismi pembeye boyansin
Kadinlar arkaya erkekler one otursun
( hani eskiden sozum ona molla takimi kadinlari arkalarindan yuruturlermis ya o yuzden kadinlar arkada kalsin
Hem soforde erkek oluyor neye lazim belki soforde sapik olabilir dikkat etmek lazim)
Araya birde pembeli mavili perde gerilsin

Son düzenleme:
Myafazakar dusumcelerin yavas yavas seriata donmesini istiyorlar...ama yapamazlarrr..kimse buna izin vermez..ayrica affedersinizbu muafazakarlarda sanki her erkek onlari tacizetmke bakmak icin bekliyor..cozum otobuslere fazla yolcu aliminin azaltilmasi..ve dsha fazla sefee yaoilmasi..ne cahil insanlar var ya gitsinler arabistana..goruyoruz musluman ulkeleri cocuk tacizne kafar var ama onlarin kadinlsri kapali..cihniyet meselesi..

Kadinlari rahatlatirmi, olamsi iyi olurmu, bazi seyleri önler mi?
Bunlari bilemem ama " bakin toplumu nasilda ayristiriyorlar" konusunda sunu söyleyebilirm.
Merak etmeyin bu istek uygulamaya gecse bile " toplumuzu ayristiriyorlar" korkusu hissetmeye ve yaratmaya gerek yok.
Zira dünyada baska ülkelerde yillardir uygulanan bir yöntem bu.
Uygulanan ülkelerdeki kadinlarda oldukca memnun.

Hangi ulkeler bi soyler msiniz..arabistan iran gibi mi

mesela japonya.

mesela Güney Kore, erkeklerin tacizini önlemek için başkenti Seul'de kadınlara özel metro vagonu uygulaması var.

mesela Çin'in bazı eyaletlerinde kadınlara özel metro vagonları var.

Son düzenleme:
Bu uygulamadan çok ayakta yolcu alımı yasaklansa herşey çözülür. Ayrıca kadın erkek farketmez kimseyle yapışık şekilde yolculuk etmeyi sevmem :ssz:

Ya bu erkekler potansiyel tacizcimi..arabistanda kadinin gozunden etkileniyor erkekler..haha..ben zaten dinlerw inanmam..dimler insanalrin uzerinde yasal eski kitaplardir..alaha inancim vardir..allah bizi kadin erkek yaratti..arada bir esimin etkek arkadaslariylada bulusuyoruz öcū degiller yani erkekler..toplu tasima aracini ayiracaklarina koltuk sayisi kadsr yolcu alsinlar..yasklasinlar bak bakalim kim kimi taciz eder..herkeste kapalilari bekliyor taciz edelim diye sanki..yada her kim bu zihniyetteyse..turkiye layik ve lsyik kalicak burdan tum muafazakar lara din diye insan haytina hic bir hosgirusu olmayanlara duyurulur..

Resmen muslumanlik adina yapilan bir uygulama..yoksa kamere ve telsiz siztemi gekmeli ve uygun yolcu alimi ile hersey cozulur..hersey din din din...cok buyuk saygim var inananlara ama bu ulke bu gidisle irana benzicek..once seriat isticekler gelecek ve buyuk oismankiklar..ne guzel..bize kucukken ogretmisler erkekler bi tek bisey ister..hic duygusallik yoktur..ama onlarda insan ic guduleri var bizim gibi ama bu demek degil byerini acinca yada bir araca binice ustune atlicaklar..ne komik...ben kisacik sortlarla gezerim otovuslerde orda vursa ama kimse beni taciz etmedi yani..ben isvicrede yasiyorum..bir tek haber bile cikmiyor o onu oldurdu taciz etti cart curt cunku insanlar ozgur cinselkik bastirilmamis..erkeklr ocu gibi gosterilmemis..nerde bir din varsa orda suc vardir..ayrica butun dinler en azgin toplumlara verilmistir duzelsinler diye...

Bu konu ortaya ilk atıldığında yazılan bir yazıyı çok seviyorum,

Kadınlık Meselesi Pembe Mesele buradan bir kaç alıntı yapıyorum, dileyen tüm versiyonu okuyabilir.

"En başından beri akıl çelen kadın idi, kabul edelim: Adem'e elmayı uzatan, cehennemde odun taşıyıcısı olan, gören gözlere karşın örtünmek zorunda olan, parfümünü kokutan, saçını başını açan, oturmasını kalkmasını bilmeyen, uygunsuz saatlerde tek başına gezinen, velhasıl "aranan" kadın idi. Hadi kabul edelim ve bu meseleyi kapatalım artık. Nasıl fikir?
Pembe Metrobüs gelecekmiş İstanbul'a. Bilmeyene, İstanbul'da metrobüs kullanım kolaylığı dolayısıyla tercih edilen ve çok kalabalık olan bir toplu taşıma aracıdır. Bu kalabalık toplu taşıma araçlarının varlığından bu yana kadınların sıkıntısı tacizin sıklaşması için açık olanak vermektedir. Kurtuluşu kadını karantinaya almakta bulan düşünce sistemine ise anlayışla yaklaşılması önümüzü görmemizi zorlaştırmaktadır.

Kadının ve erkeğin yanyana olabileceği her yerden kadını ayrıştırmak, onu "ulaşılması güç namus timsali" olarak akla işlemeye devam etmek yazık ki gelecek nesillerin çok daha çürük meyveler olarak toplanacağına işarettir. Bu hem kadının kadın olduğu için eksik, korunması kollanması gereken, ayartan ayartmasın diye örtülen bir cisim olarak görülmeye devam etmesini sağlayacak.

Kadın karantinaya alınmayı reddettiğinde başına gelmiş her şeyi kabul etmiş olacak. Örtünmediği için tahrik etmiş olacak, karşı koyamadığı iiçin rıza göstermiş olacak ve Pembe Metrobüs'e binmediği için tacizi hak etmiş olacak. Pembe çarpılarla kendine ayrılmış alanlarda yaşamadığı için ayrı ve kutsal olan değil de eşit ve insan olmayı tercih ettiği için "aranan" olacak. Üstelik "diğer" kadınların gözünde bile. "

Ya bu erkekler potansiyel tacizcimi..arabistanda kadinin gozunden etkileniyor erkekler..haha..ben zaten dinlerw inanmam..dimler insanalrin uzerinde yasal eski kitaplardir..alaha inancim vardir..allah bizi kadin erkek yaratti..arada bir esimin etkek arkadaslariylada bulusuyoruz öcū degiller yani erkekler..toplu tasima aracini ayiracaklarina koltuk sayisi kadsr yolcu alsinlar..yasklasinlar bak bakalim kim kimi taciz eder..herkeste kapalilari bekliyor taciz edelim diye sanki..yada her kim bu zihniyetteyse..turkiye layik ve lsyik kalicak burdan tum muafazakar lara din diye insan haytina hic bir hosgirusu olmayanlara duyurulur..

Sıkma guzel canini o kadar kolay degil laik rejimi devirmek
Senin benim gibi milyonlarca kadin erkek var bu ulkede
Zaten son gunlerde su dershane haberlerini izlemek oyle zevkli ki
Hersey daha guzel olucak hic merak etme

Emin olun orda bunlar din adina yapilmiyor..herkes viliyoe akp nasil bir sistem getirmek istiyor kimileri destekkiyir kimileri desteklemiyor ama ayrica bu saydiginiz ulkelerde hayat cok zor ve cok nufusu var insanca yasam sifir yrica onlar bi sitem getiremiyor hangi insanla bas etdinler careyi otobusleri ayirmakta bulmuslardir..buzim buna ihitiyacimiz yok..bizim ihtiyacimiz olan otobusu kayit eden camera sistemi,telsiz sistemi ve cok yolcu aliminin yasaklanmasi..bakin ozaman taciz olucakmi..neyin kafasini yasiyorlar anlamadim.birgun herkes gozunu acicak 2023 te bakalim nolcaz..ecimizden cikamayiz belkide

Sıkma guzel canini o kadar kolay degil laik rejimi devirmek
Senin benim gibi milyonlarca kadin erkek var bu ulkede
Zaten son gunlerde su dershane haberlerini izlemek oyle zevkli ki
Hersey daha guzel olucak hic merak etme

Adam ataturku istemiyor cunhuriyeti istemiyor..ataturk olmasaydi analari babalari ya ingiliz ya fransizdi bakalim ozaman musluman turkler diye bisey kalicakmiydi..ya utaniyorum artik boyle bir basbakan tarafindan ataturkumun anne annemin dedemin savastigi aldigi ulkeyi boyle yapmasi..ben asiri milkiyetci degilim fakat musluman ulkelerin hic virinin nasada bilim adami yok..millet yapay organ yapti bizim kiler kendi televizyonunu bile tapamiyor ve diger musluman ulkeler daha berbat..son yuz yilda hic birseyleri yok..ne varsa bilimde var..insan kopyalicaklar yakinda hala deniliyor..bir benzerimiz daha yapilamaz..yaratilamaz...cok gerideyiz..buzesukredin razi olun diyor kitaplar zengimlerde biz sukrederken helede pokitikacilar butun bir ulkenin hakkini gaspediyor..sittem bu para ve din getirildiki zenginler ayakta kalsin egee istersen sana bir dokumasyon gonderirim izlersen harika bisey..

Adam ataturku istemiyor cunhuriyeti istemiyor..ataturk olmasaydi analari babalari ya ingiliz ya fransizdi bakalim ozaman musluman turkler diye bisey kalicakmiydi..ya utaniyorum artik boyle bir basbakan tarafindan ataturkumun anne annemin dedemin savastigi aldigi ulkeyi boyle yapmasi..ben asiri milkiyetci degilim fakat musluman ulkelerin hic virinin nasada bilim adami yok..millet yapay organ yapti bizim kiler kendi televizyonunu bile tapamiyor ve diger musluman ulkeler daha berbat..son yuz yilda hic birseyleri yok..ne varsa bilimde var..insan kopyalicaklar yakinda hala deniliyor..bir benzerimiz daha yapilamaz..yaratilamaz...cok gerideyiz..buzesukredin razi olun diyor kitaplar zengimlerde biz sukrederken helede pokitikacilar butun bir ulkenin hakkini gaspediyor..sittem bu para ve din getirildiki zenginler ayakta kalsin egee istersen sana bir dokumasyon gonderirim izlersen harika bisey..

Noktana virgulune kadar aynen katiliyorum
Din cok guzeldir
Ammmaaa dinin getirdigi baski rejimi tehlikelidir hemde her zaman
Soyle dunya ulkelerine bir goz gezdirsek neyin ne oldugu zaten hemen anlasilir
Videoyu yolla tabi izlerim zevkle
Bu arada bende milliyetci degildim bundan tabribi 10 sene oncesine kadar
Bu kadar imtiyaz vere vere benim gibi siyasi gorusu olan bir insani bile milliyetci yaptilar

mesela japonya.

mesela Güney Kore, erkeklerin tacizini önlemek için başkenti Seul'de kadınlara özel metro vagonu uygulaması var.

mesela Çin'in bazı eyaletlerinde kadınlara özel metro vagonları var.

Japonya mi? Buyrun izleyin Japonya metrolarinin durumunu... Ayirmislarsa neden ayirmislar.. Metroya binebilmek bile mucize orada, hele bir yasli veya bir kadin icin.. :53: Allaha sukur biz daha bu duruma gelmedik :1:

Metro Japon - YouTube

Dunyanin en kalabalik ulkesi olan Cin'de de durum farkli degil, soylemeye gerek bile yok. Yani bu ulkelerin derdi haremlik selamlik degil, metroya fiziksel yonden erkekten gucsuz olan kadinlarin da binebilmesini saglamak. Dedim ya, binebilmek mucize.

Son düzenleme:
Back
X