bayanların araba kullanması neden bukadar zor:(

olur öyle.
benim ilk çıkışlarımdan birinde sol şeride girmem lazımdı dönüş yapmam için.
yol vermediler, giremedim, ortada kalakaldım öyle.
arkadan kornayı yiyince de sağdaki ilk oto yıkamacıya girmiştim

şimdi yol istemek diye bir şey yok lügatimde, yolu kapıyorum
zamanla oluyor bunlar. hep çıka çıka.

sokak aralarında trafiğe çıkmadan alıştırma yapsan iyice??

eşim sinir ediyo beni çık çıkma demiyorum ama kaza yaparsın diyo bunu beynime yerleştirdi ve hep olcak gibi geliyo hep eşimin yüzünden hiç cesaret vermiyo bana hep kaza yaparsın çocuğa vurursun gibi şeyler söylüyo

Pratik yapmadan olmaz. Yola da ay basima birşey gelecek, ay beceremeyecegim diye cikarsan zaten beceremezsin. Özgüvenini topla, kendine güvenerek yola cik. Zamanla hallolacaktir.

Tecrube canım elbet bir zaman sonra sende başkalarına gel gel dersin :) Çok fazla takılma bu olumsuzluklara :)

Hep bişey olacak korkusu yaşarsanız bişey olur..
O korkunuzu azaltmak için özel ders alın..Trafiğin en yoğun olduğu yerlere özel hocayla çıkın..onlar sizi bazı püf noktalarıyla geliştirecekler..

Tek başınıza, bildiğiniz yollarda sık sık alın arabayı çıkın..
Trafiğin olduğu yerlerde 4'lülerinizi açın..(Ben acemiyim, fazla yanaşmayın yamacıma demektir : ))

Zamanla olacak..Her gün arabayla bir yerlere gitmeye çalışın, bir süre sonra araba sizi değil siz arabayı kontrol etmeye başlayacaksınız..

Ben ehliyeti ilk aldığımda duran arabalara çarpıyordum

cidden komikmiş belki bugün benim başıma gelende başkalarının gözünde komikti ama şuanlık benim için değil belki ilerde bende sen gibi der gülerim inşallah

Öncelikle araba yalnız kullanılarak öğrenilir. Korna sesleri, el kol hareketleri moralini hiç bozmasın. Sadece arabaya konsantre ol. Şerit ihlali yapma, arkanda konvoy oluşması da hız yapmana sebep olmasın. Relax ol İlk kullanmaya başladığımızda hepimiz trafiği karıştırmışızdır

evet duran arabalara çarpmakta iymiş onlarda yolu ortalayıp park etmesinler :)

cidden komikmiş belki bugün benim başıma gelende başkalarının gözünde komikti ama şuanlık benim için değil belki ilerde bende sen gibi der gülerim inşallah

tabii canım o an bende ne ter boşaldı anlatamam.
bir de anneannemi bindirmiştim "gezdireyim seni" diye. ne akıl

Trafige mecbur kaldiginizda degil de nor.al zamanda kendiniz istediginiz icin cikin. Duz yolda giderken bi yere veya esinizin dedigi gibi bi cocuga catpmazsiniz zaten. Cocuk onunuze aniden firlarsa carparsiniz ki bu durumda yillarin Şoförleri de birsey yapamaz. Korkmayin hic cana bisey gelmedigi surece kaza yapmakta sorun yok. Mutlaka bir yerlere surtersiniz, donusleri tek seferde degil de birkac seferde yaparsiniz ama bunlarin hepsi zamanla gecer. Arabayi bir yere carpyiginizda panik olmayin. Canim sagolsun deyip gecin.

tabii canım o an bende ne ter boşaldı anlatamam.
bir de anneannemi bindirmiştim "gezdireyim seni" diye. ne akıl
cidden kız moralim bozulmuştu güldürdün beni ALLAHTA seni güldürsün bugün benim arabada 7 aylık hamile arkadaşımda vardı korktum kadını doğurtcam diye

Konu sahibi arkadasim biz esimle beraber aldik ehliyet, 3 ay oldu alali ve bu surecte yaklasik 4bin km yol yaptik sehirici sehirlerarasi. Oncesinde ben hayatta araba kullanamam derdim birsuru seye ayni anda hakimiyet gerektirdigi icin. Hakikaten de direksiyon dersi aldigim zamanlarda arabayi kullanirken tabelalari okuyamiyordum mesela:) Iki kez epeyce buyuk tehlike atlattim irafem disinda gelisen olaylardan oturu. Birinde kulaklik takmis kornami duymayan yaya yuzunden az daha katil oluyordum, digerinde de esim ve bebegimin oldugu arabayi su kanalina ucuruyordum. Ikisinde de frene nasil basmisim kokune kadar inanmazsin. Basta korktum ama bu olaylar bende şu algiyi olusturdu:" tehlikeli hareketler yapmadigin surece, unutma ki, fren hemen ayaginin altinda". Catir catir kullaniyorum simdi valla. Yuksek hız, makas atma gibi tehlikelere girismedigin surece sakin sakin surerek pratigini arttirabilirsin

araba düz vites mi?

Ayrica yalniz da cikabilirsin. En azindan yaptigin hatalari sonrasinda birilerinin senin gozune sokup da hevesini kirmasina en bastan izin vermemis olursun.

sadece birkere geri gelirken kopartayı çizdirdim oda çok küçük bişeydi ağladım arabada sinirden niye çarptım diye eşim ağlama götürcen bu arabayı gidceğimiz yere kadar diye söylendi durdu götürdüm ama gidceğimiz yere kadar ağladım

Hatim indirdi mi arabada anneanne:)

yok anneannem çok rahattır indirmiştir hatim içinden canım anneanneciim, ama bana "bu olmadı, hadi bir tur daha at bakayım aynı yerden gir sola" demişti
2. turda girmiştim sola kornalara kulak asmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…