bayanların araba kullanması neden bukadar zor:(

hayal_92

Allaha tevekkül et o herşeyin en iyisini bilendir
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
90
39
18
ya ne olur yardım edin bana özellikle araba kullanmayı iy bilen bayanlar 1 yıl oldu ehliyet alalı tek başıma çıkamıyorum çok heycan panik yapıyorum bi iki kez çıktım ama gelinde bana sorun çok korkuyorum bişey olcak diye bugün hava çok yağıyodu komşular ısrar etti çocukları okula götür diye ee götüreyim dedim trafiği alt üst ettim ama neyseki kazasız belasız gittim geldim ama kendimce çok utandım sanki herkes bana beceriksiz bi araba bile kullanamıyo dediler gibi geliyo

ama sürmezseniz deneyim kazanamazsınız,her bayanın başına gelir hatta erkeklerinde,benim ehliyetim yok,ama işteki abla bunu yazmamı istedi ehliyeti var : )

Pratik yapmadan olmaz ki, mecburen kullanacaksın
Trafiktekilere bakma sen, bir onlar iyi kalan herkes kötü şoför zaten, takma kafana:)

bol bol araba sür kimseye aldırış etme hiç bi kornayı üstüne alınma,gerçekten sürmeden öğrenilmez,
bayanlarda bi anda milyonlarca yere odaklanma sorunu var tabelalar işaretler sağdan soldan gelen arabalar vs.
erkeklerde doğuştan olan bişey heralde

deneyim süre süre olacak.
önce öyle utana sıkıla çıkarsınız sağdan sağdan.
kendinizi hazır hissedince, şerit değiştirmeler falan başlar.
siz kurallara dikkat edin, trafik işaretlerine.
bırakın arkadan bassınlar kornaya, selektöre :)

ama sürmezseniz deneyim kazanamazsınız,her bayanın başına gelir hatta erkeklerinde,benim ehliyetim yok,ama işteki abla bunu yazmamı istedi ehliyeti var : )
evet pratik hiç yapamıyorum eşimin vakti yok 5 ay önce falan özel ders bile aldım hoca süpersin diyo tek eksiğin pratik diyo panik yapma rahat ol başka türlü beceremezsin çoğu öğrencimden iysin diyo ama ben çok istememe rağmen başaramıyorum eşimleyken 2 saatlik yola gidiyorum ama tek 5 dakkalık yola gidemiyorum

Araba kullanmak anlatılarak ya da dinleyeek öğrenilen bir eylem değil korkmadan tek başına kullanmalısın. kendine güven sadece yavaş yavaş kullanırsın başlarda sonra sende herkes gibi olursun :)

3 yıldır ehliyetim var 1 yildir araba kullaniyorum 1 yilda yaşadığım rezillikleri anlatsam burdan bütün yolu olmayan köylere yol olur ama şimdi erkek iş arkadaşlarim bile çok iyi kullandigimi söylüyor..

hep bişey olcak korkusu var bende yanımda bilen biri olsa korkmuyorum fazla ama öyle biride yok çevremde eşiminde vakti yok

Pratik yapmadan olmaz. Ben 5 senedir aktif olarak kullanıyorum ilk etaplarda çok paniklerdim ama daha dikkatli olmamı sağladı :) eşine bağlı kalma sürekli tek başına pratik yap varsa kardeşin onu al yanına ben hep kardesimle çıkardım

3 yıldır ehliyetim var 1 yildir araba kullaniyorum 1 yilda yaşadığım rezillikleri anlatsam burdan bütün yolu olmayan köylere yol olur ama şimdi erkek iş arkadaşlarim bile çok iyi kullandigimi söylüyor..
maşallah keşke bende sen gibi olsam

hep bişey olcak korkusu var bende yanımda bilen biri olsa korkmuyorum fazla ama öyle biride yok çevremde eşiminde vakti yok

eş falan olsa daha sinir eder insanı.
boş ver. kendi kendine çık. trafiğin yoğun olmadığı saatlerde, yerlerde sür ilk başta.
avm.lerde park provası yap. :)

herkes sonradan öğreniyor bu işi, öyle düşün, diğerlerinden bir farkın yok :)

yapılan araştırmalara göre erkekler arabayı kendi vücudlarının bir parçası olarak kabul edip daha çabuk ògrenebiliyorlarmış...yani eli kolu bacagı gibi görüyorlarmış...

kadınlar bunu kabul edemediklarinden işler biraz karışıyor malesef...yalnız degilsin...

Araba kullanmak anlatılarak ya da dinleyeek öğrenilen bir eylem değil korkmadan tek başına kullanmalısın. kendine güven sadece yavaş yavaş kullanırsın başlarda sonra sende herkes gibi olursun :)
bugünkünü asla unutamam ya dönceğim yola iki araba girmiş birbirlrine yol vermeye çalışıyolar bense kaldım ortada arkamda konvoy oluştu kornaya basıyolar ALLAH dedim ben ne yapcam buldum boş biyer girmedim oraya taşa geldi tekerlek durdum orda çıkıcam çıkamıyom adamın biri el işaretiyle gel gel geri geri dedi zorla çıktım geldim eve sağ salim ama ömrümden ömür gitti

sağol moral oldun bana

Iste bu yuzden 5 sene de gecse 10 sene de gecse dogru durust araba kullanamazsin. Cogu kadinin araba kullanma rahatligi, pratigi kazanamamasi sirf bu korkulardan dolayi oluyor. Oyle ufak tefek kazalardan korkmaman lazim en basta.

Ehliyetimi aldigim andan itibaren abim araba vermeye basladi bana. Bir kere sormustum, ya surtersem, ya carparsam diye. "Vur, carp cekinme, rahat sur ne olacak" demisti bana. Ve o guvenle ben resmen direksiyona gectigim andan itibaren rahattim. Hic de kaza yapmadim bugune kadar, ama bir kere bana carptilar 8de 8 suclu

Bu isin sirri rahat olmak. Her turlu kurala dikkat ederek, sakin sakin sur ama olasi kazalardan da korkma. Ve soyleyenler olmus, trafige kesinlikle yalniz cik. Biri varken ister istemez gerilirsin baslarda.

Araba surerken kontrolun arabada degil senin elinde ayaklarinda olduguna inanmadigin surece, korkunu hicbir zaman yenemezsin.

Kullan arada.yavas yavas acilirsin..araba buyuk rahatlik valla...benimde var altimda.olmasaydi ne yapardim bilmem..

Yaninda birini istersen asla yapamazsın...
Kim ilk zamanlar rezil olmuyor ki adi üstünde acemi:)

Otomatik geçiş yokken kart göstermeye yanasamamstm bütün otobani gişede arkama dizmistim:))) her gecen donup bakiyordu ama ne yapalim yani anamizin karninda bilip cikmiyoruz olacak o kadar

maşallah keşke bende sen gibi olsam

Olursun ama önce tek başına cesaret et ben direksiyon dersine gidecektim abim sen kendin git dedi öğren artik hep yanında ben olmayacağım dedi öncesinde de kullanmisligim vardi yakindi mesafede 2 sokak ötesi o bana cesaret verdi sonra yakin mesafelere tek gidip geldim uzak yerlerde de hep birilerini aldim yanima şimdi ona bile gerek duymuyorum zamanla olacak pat diye olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…