bayanların araba kullanması neden bukadar zor:(

Arada kullanarak acemiliğinizi atamazsınız.
Her gün çıkın arabayla markete gidin tek başınıza,ama mutlaka hergün binin arabaya.
Zamanla daha uzak mesafelere gitmeye başlayıp inanılmaz keyif alacaksınız

Valla ben ta 14 yaşımdayken gece gizlice anahtarı aşırıp sokaklarda fink atardım Yanlış biliyorum ama o zamanın ergenlik coşkusu işte şimdi de bana erkek gibi kullanıyorsun diyorlar o da ne demekse

Pratik yapman şart. Ama kullanırken sanki ellerin eşinin elleri hissiyatın ve rahatlığın eşininkilermiş gibi hissetmeye çalışırsan kendini dinlememiş olursun. Ben ilk kullandığım zamanlarda kendimi annemmiş ya da babammış gibi hissetmeye çalışıyordum onlar nasıl rahatça kullanıyorsa aynısını ben de yaparım diyordum sen de dene

zamanla aliirsin
ama yagmurda surerek baslamasaydin keske alistirmaya ..
yagmurda zaten trafiik felç olur , hava guzelken yine dene

sürekli araba kullanarak,trafiğe çıkarak iyi araba kullanmayı öğrenirsiniz
bir de direksiyon başında kendinize güvenin eğer güvenmezseniz çok hata yaparsınız
son tavsiyem de iyice sürmeyi öğreninceye kadar babanız/eşiniz ya da kardeşinizi arabaya almayın.erkekler dayanamaz hemen müdahale eder bu da güveninizi yok eder
herkes anasının karnında öğrenmedi siz de zamanla pratik yapa yapa öğreneceksiniz

selam, benimde ehliyetim var bende bir süre ara verdim ufak da bir kaza yapınca cesaretim kırıldı. ama gözlemlerime dayanarak şunları söyleyebilirim; bayanların bir çoğu trafikte sadece önüne bakıyor, ışıklar da var, yaya da var, öndeki arkadaki araba da var. bunların hepsine bakmalısınız aynı anda. ama bunlara bakmak içinde araba kullanırken artık otomatikleşmeniz gerekir, yani ay fren nerdeydi ay vitesi 2 ye atabildim mi diye düşünürseniz hata yaparsınız. tavsiyem ıssız bir yerde arabanıza iyice alışana kadar alıştırma yapmanız. her araba farklı çünkü.

bende zor öğrendim
senden tek farkım vardı
CESARET
belkid gereksiz denecek bir cesaretim vardı
ama bana çok faydası oldu ,
şuan iyi deecede araba kullanıyorum
(yabancı dilimi belirtir bir tabir gibi oldu :) )
ama en büyük özrüm
yol bilgimin sıfır olması
nereye gideceğim ve nerden dönemliyim gibi konularda felaket yeteneksizim

hatta bunun bir özürlülük olduğuna kanaat bile getirdim kimi zaman
yanımda biri olsun sağ dön sol yap desin
ver alini adana :)

ama daha önce 5 kere gittiğim bir yere hala karıştırmadan gidemiyorum

neyse dediğim gibiğ bunun bir özürlülük olduğuna inanmıştım ki
ALBERT EİNSTEİN de evinin yolunu bulmakta zorlandığını öğrendim
:):):):):):)

Bayanlar diye genellemeyin yahu. Daha sinyal nerde ve ne işe yarar bilmeyen adamlar var trafikte.
Biz en azından kurallara uyuyoruz.
Size tavsiyem, sabah erken ve akşam trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda sakin kafa çıkın. Araba kullanmak pratik gerektiriyor, ehliyet almak tek başına yetmiyor ülkemiz şartlarında. İmkanınız varsa , ders alın. 1 hafta hergün egitmen ile çıkmak size çok şey katar.
Kolaylıklar dilerim

Ben de çabuk panik oluyorum kaç kere özel ders aldım gerçi kendi arabam olmasını bekliyorum belki o zaman o cesaretle kullanırım.

Bence trafigi altust ettiysen beceriksizden daha agir seyler kesinlikle sarf etmislerdir bende ediyorum cunku dogru duzgun bos alanlarda veya ekstra egitim alip trafige oyle cikin trafik egitim alani degil sen araba kullanmayi ogreneceksin diye kimseyi zor duruma sokmaya hakkin yok boyle trafikte egitim yapanlar yuzunden neler olmuyor bukadar bencil olmayin birinin basina bisey gelirse basini yakarlar

Sür, pes etmeden sür! Sürdükçe kornaya basan sen olacaksın, onlar sana acemi gelecek. "Öndekine bak ehliyeti nereden almış!?" moduna girene kadar sür.

Trafik maganda kaynıyorken araba sürmeyi pratiğe dökmek için trafiğe çıkması "gereken" birine bu mesajın yazılması ne kadar doğru? Bilemiyorum.

pratik pratik pratik!!!!!!

ehliyet araba kullandırmıyor maalesef . trafikten önce bol alıştırma sonra trafik..

ne kadar basit olduğunu göreceksiniz zaten

bayanlar için zor olduğu genellemesini de kabul etmiyorum kesinlikle !!!!!! hele de onca bayan direksiyon eğitmeni varken!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…