yok anneannem çok rahattır indirmiştir hatim içinden canım anneanneciim, ama bana "bu olmadı, hadi bir tur daha at bakayım aynı yerden gir sola" demişti
2. turda girmiştim sola kornalara kulak asmadan.
bugün az kalsın artık çıkmıycam diycektim ama bu yorumlar moral oldu bana sağolun kızlar yatek çıkarsan daha ii öğrenirsin
3 aydamı öğrendin ve çıkıyorsun trafiğe bravo vallaha helalKonu sahibi arkadasim biz esimle beraber aldik ehliyet, 3 ay oldu alali ve bu surecte yaklasik 4bin km yol yaptik sehirici sehirlerarasi. Oncesinde ben hayatta araba kullanamam derdim birsuru seye ayni anda hakimiyet gerektirdigi icin. Hakikaten de direksiyon dersi aldigim zamanlarda arabayi kullanirken tabelalari okuyamiyordum mesela:) Iki kez epeyce buyuk tehlike atlattim irafem disinda gelisen olaylardan oturu. Birinde kulaklik takmis kornami duymayan yaya yuzunden az daha katil oluyordum, digerinde de esim ve bebegimin oldugu arabayi su kanalina ucuruyordum. Ikisinde de frene nasil basmisim kokune kadar inanmazsin. Basta korktum ama bu olaylar bende şu algiyi olusturdu:" tehlikeli hareketler yapmadigin surece, unutma ki, fren hemen ayaginin altinda". Catir catir kullaniyorum simdi valla. Yuksek hız, makas atma gibi tehlikelere girismedigin surece sakin sakin surerek pratigini arttirabilirsin
bakalım hayırlısı artık kazadanda değil okadarda birine çarparım korkusu var bi anda cıkar önüme duramam diyeKufur ede ede kullaniyorum valla
Bu aralar iki arabadan bir taneye dustuk esimden kalirsa bana aliyorum aman herkes anasinin karnindami ogrendi elbet hatamiz olacak
Ama korkmak yok benim felsefem bu
Sorum baslarda yokuslarda kalkamiyordum simdilerde onu yendim
Korkma her haftasonu sur
Kocanada kulaklarini kapa
3 aydamı öğrendin ve çıkıyorsun trafiğe bravo vallaha helal
eşim sinir ediyo beni çık çıkma demiyorum ama kaza yaparsın diyo bunu beynime yerleştirdi ve hep olcak gibi geliyo hep eşimin yüzünden hiç cesaret vermiyo bana hep kaza yaparsın çocuğa vurursun gibi şeyler söylüyo[
/QUOTE]
erkelerin hiç biri kadın sofer gòrmek istemiyor...bana da eşim bir trafik canavarı eksik olsun kullanma diye alay ederdi...birde cocugumuda alıp gezecekmiş bah bah derdi...
bugün az kalsın artık çıkmıycam diycektim ama bu yorumlar moral oldu bana sağolun kızlar ya
ya ne olur yardım edin bana özellikle araba kullanmayı iy bilen bayanlar 1 yıl oldu ehliyet alalı tek başıma çıkamıyorum çok heycan panik yapıyorum bi iki kez çıktım ama gelinde bana sorun çok korkuyorum bişey olcak diye bugün hava çok yağıyodu komşular ısrar etti çocukları okula götür diye ee götüreyim dedim trafiği alt üst ettim ama neyseki kazasız belasız gittim geldim ama kendimce çok utandım sanki herkes bana beceriksiz bi araba bile kullanamıyo dediler gibi geliyo
şahin çok zor vites geçiyo fireni debriyajı çok ağır basıyo
yok canım nerde otomatik vites düz vites hemde çok ağır dreksyonu hen otomatik alcak para nerde bende çok istiyorum ama yokcanım otomatik vites mi araban?değilse kesinlikle tavsiye ederim.büyük rahatlık.kullananlar bilirler.nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama sehir içi trafiğe cıkacaksın ki zamanla alışacaksın.tek başına çık başlarda sonra zamanlar ilerler ve rahatlarsın.sürdükçe güvenin artar.ama yalnız olman sana guven kazandırır.8 yıldır ehliyetim var ve eşime ben öğrettim araba kullanmayı diyebilirm sana:)
herkes yapıo sen nıye yapamıcaksın ki öyle düşün:)
Korkarsan olmaz bu iş canı. Ben 7 yıllık şoförum 4 sene ehliyetsiz 3 yilda ehliyetli :) ve araba kullanırken zevk alıyorum bence zevk almayi dene korkuyu bir kenara at bak göreceksin çok basit ama dikkat çok önemli herkesi kendin gibi sanma öküz çok trafıkteya ne olur yardım edin bana özellikle araba kullanmayı iy bilen bayanlar 1 yıl oldu ehliyet alalı tek başıma çıkamıyorum çok heycan panik yapıyorum bi iki kez çıktım ama gelinde bana sorun çok korkuyorum bişey olcak diye bugün hava çok yağıyodu komşular ısrar etti çocukları okula götür diye ee götüreyim dedim trafiği alt üst ettim ama neyseki kazasız belasız gittim geldim ama kendimce çok utandım sanki herkes bana beceriksiz bi araba bile kullanamıyo dediler gibi geliyo
eşim sinir ediyo beni çık çıkma demiyorum ama kaza yaparsın diyo bunu beynime yerleştirdi ve hep olcak gibi geliyo hep eşimin yüzünden hiç cesaret vermiyo bana hep kaza yaparsın çocuğa vurursun gibi şeyler söylüyo
aynen öküz çok gelmiş yolu ortalamış park etmiş o araba yüzünden geçemedim zaten rezil ol-dumKorkarsan olmaz bu iş canı. Ben 7 yıllık şoförum 4 sene ehliyetsiz 3 yilda ehliyetli :) ve araba kullanırken zevk alıyorum bence zevk almayi dene korkuyu bir kenara at bak göreceksin çok basit ama dikkat çok önemli herkesi kendin gibi sanma öküz çok trafıkte
aynen canım çok zorlanıyorum tek başıma mesala benim eşimin köyü dağ yolundan gidiliyo düz yolda 4 vitesle gidiyorum çokta zevkli ama sorun tek olmam benimAYNENNN.. benim eşim de beni delirtiyor. Onunla asla çıkmıyorum. bir iki kere çıktık.. Sesi camlar kapalıyken bile arabanın dışından duyuluyordur eminim.. Bir eli de el freninde klasik.. 2 yaşında oğlum var. Onunla alıştırma sürüşlerine çıkamadığım için pratikte yapamıyorum. Eşim resmen sanki kullanmamı istemiyor.
babamla pratik yapayım dedim eşimden beter o da.. En sonunda canıma tak etti bir gün. 2 durak ötede olan anneme gittim. Oğlumu da oto koltuğuna oturttum güvenli şekilde. Ana yola çıkmadan ara sokaklardan en fazla 2. viteste gittim.
bir kaç haftadır aynı mesafeyi gidiyorum ama ana yola ne zaman nasıl çıkarım bilmiyorum.(
yalnız değilsin bende az yükseklik varsa arkayı çok dışarda bırakıyorum geri gelirkende korkuyorumkızlar bi de ben aracın ebatını ayarlayamıyorum. Nerden gecer nerden geçmez.
Araç düz vites hundai era . kim yanıma otursa kullanırken sola çok sıfır geciyorsun diyor.
bu beni çok korkutuyor.. Sizlerde de böyle mi oldu ilk başlarda?
bi de park sırasında geri gelirken ya kaldırıma sürtüyorum lastiği ya da arabanın arkasını yarım mt dışarda bırakıyorum.
(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?