Bisküvi - Kurabiye Tarifi Bayatlamayan Tuzlu Kurabiyeler (Resimli)

Stella

İyiki yapmışım :)
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2008
3.791
7
358
İstanbul
Bayatlamayan Mahlepli Tuzlu Kurabiyeler

Dün akşam 3 tepsi yaptım :)
Tadı hazır kurabiyeden daha güzel oluyor.
Zaten mahlep neyin içine girerde kötü olur :1rolleyes:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr paket tereyağı
1/4 çay bardağı sirke
1 yumurta(akı içine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Bütün malzemeyi katıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 1 cm kalınlığında açıp istediğiniz şekilde bir kalıpla kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.200derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Son düzenleme:
evdeki mahlepten kurtulmak için yapabilirim aylardır neye kulanacağım diye düşünüyordum da :1rolleyes:

canım ellerine sağlık bir şey anlamdım mahlep koyuyormuyuz ?

evet canım malzemeler bölümünde var 1 çay kaşığı konuyor.

ben bu kurabiyeyi yapıyom mükemmel oluyo...

eline saplık leyla
:lepi:

gerçekten çok güzel oluyor sositososito

evdeki mahlepten kurtulmak için yapabilirim aylardır neye kulanacağım diye düşünüyordum da :1rolleyes:

1 çay kaşığı giriyor o kadarla bitmez senin mahlebin ama biyerden başlamak lazım kaydirigubbakcemile5

tuzlu kurabyiyeye bayilirimmmmmmm
ellerine emegine saglik canimmmmm
mahlep neki ben onu bilmiyorum ve acaba burda bulabilirmiyim diye düsünüyorum
yoksa en kisa zamanda denemeyi cok isterdimmmm
paylasimin icin tsklerr

tuzlu kurabyiyeye bayilirimmmmmmm
ellerine emegine saglik canimmmmm
mahlep neki ben onu bilmiyorum ve acaba burda bulabilirmiyim diye düsünüyorum
yoksa en kisa zamanda denemeyi cok isterdimmmm
paylasimin icin tsklerr

sağol canım
pastane kurabiyesi tadını veren asıl mahlep
özellikle kandil simitlerinde kullanılır
umarım bulabilirsin kaydirigubbakcemile5

likap bu arada aynı kalıplar bende de varkaydirigubbakcemile3 aynısı bende öle yapıyom bu kurabiyeyi:)))

ben ençok tontiş hatunun kalıbını seviyorum kolları kıtır kıtır oluyor kaydirigubbakcemile3

kızlar ya ben de dün gördüm akşam eve gidince denedim...
ben de kalıp yoktu reçel ya da sos koymak için cam kaseler vardı ... çay bardağından daha küçük ağzı olan... onlarla yuvarlak kestim ... çörek otu ya da susam yokmuş evde ... annem de şehirdışındaydı ... belki de vardı bulamadım ... üzerine cips ufaladım ... fena olmadı :)

yalnız benimkiler biraz sert oldu sanki ... ağzıda dağılıyor ama o pastane kurupastaları kadar yumuşak olmadı... ben fırını önceden ısıtmadım ... 180 derecede pişirdim ... üstleri ve altı kızardığında içi pek pişmemiş gibi geldi ... fırını kapatıp 5-10 dakika sıcak fırında beklettim... acaba ondan olabilir mi ?

ben burda gördüğüm tarifleri yeni yeni deniyorum... püf noktaları henüz bilmiyorum da :)

Eline sağlık canım.
Kapatmaya yakın pişmemiş hissi verdiği doğru ama çıkarıp soğumaya bırakınca kıvamını alıyor.
Dediğin gibi canım fırını kapattıktan sonra beklettiğin için olabilir.

teşekkür ederim... o zaman bir sonraki denememde kapatıp çıkarayım... olmazsa onda da içi pişmemiş olarak yerler... artık 3. de toparlarım sanırım fisfisfis

canım yaa tereyağ kymasak oluyormu ben tereyağının kokusunu pek sevmıyorum yalnızca pilavlara kullanıyorum

canım bilmiyorum. Margarin sağlıklı değil hem.
bende senin tam tersine margarinli tarifler yerine hep tereyağ kullanırım
ayrıca kurabiyeyi yerken tereyağ kokusu hiç gelmiyor.
yerimseniben

ellerine sağlık canım bende aynı tarifi yapıyorum leziz oluyor bende ayıcıklı melekli kalıplar var kızım onları çok seviyor bizimkilerin çoğuda onun istediği gibi oluyor a.s.

tarif için cokkkkkk saol walla sana guwenerekten tam 2 ölçüden yaptım ama 2 gunde bıttı gelen bıtırdı yokmu daha dıyen bıle cok oldu walla
herkese yazıp werdım walla
dagattım tarıfını heryere cnm
emegıne saglık cnm a.s.
gercekten tereddutsuz deneyın cokkkk güzüel oluyorrrrrrrr
ben yaptım tam 5 tepsı oldu hemde delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

çok sevindim beğenmenize canım.
Ellerine sağlık Şeniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…