Bisküvi - Kurabiye Tarifi Bayatlamayan Tuzlu Kurabiyeler (Resimli)

Bu tarifi portakal ağacından almıştım bende, yıllardır tuzlu çeşit olarak yaparım, o kadar çok yapmışım ki artık eşimde bende bıkmışız :) Her yiyen misafirim tarifini alıyor, çok şık sunumu var, Mahlep koymadan yapmayın yoksa esas tadı alamassınız. Birde çok kalın yaparsanız içi hamur gibi oluyor, ben 1 cm kalınlığında açıyorum hamuru, çok kabarıyorlar zaten fırında.
Denemeyenler denesin derim.

canım ellerine sağlık..bende sirke yerine 1 çay kaşığı karbonat ve 1 pkt kabartma tozunu bir kaba koyup üstüne birkaç damla limon sıkıp köpürtüyorum sonra hamura koyuyorum..inanın bana mükemmel oluyo..hem daha ısırmadan dökülüyo o kadar gevrek oluyolar..deneyin farkı görün..öptüm canlarıııımm..

evde mahlepim yoktu bende mahlepsiz yaptım
şu anda fırında pişiyor bakalım tadı nasıl olacak
size yazarım

evet dediğim gibi mahlepsiz yaptım ve çoook güzel oldu
çocuklar ayıla bayıla yediler
teşekkür ederim

sağol canım
3-4 gündür bu kurabiyelerden istiyor kocem
ilk fırsatta yapımda yesin garibim

sana ne kadr teskkur etsem ınan kı az gelır o kdr guzel bı tarıf kı yapmamla bıtmesı bır oluyor we kısmetlısı cok oluyor ...gecen gun mısafırım wardı yapayım dedım o gece de kuzenım geldı tam 4 ölcüden yaptım ewlerede werdım bende de cook kaldı tupperlerın içine koydum we hala taptaze kaldı paylasım için cok saol .....
sana ne kadr rep wersem az wall cnm ya cok saol :))))))))) a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

beğenmene çok sevindim
harika görünüyorlar
eline sağlık canım kaydirigubbakcemile5

Ellerine sağlık Stella. Ben de az sonra yapacağım. Çok güzel görünüyor, çok da severim. ıyi ki bakmışım bu bölüme sağol tatlım

Stellacım ellerine sağlık,tereyağ yerine margarin katsam olur mu tatlım?
Bu akşam deneyeceğim tarifini hatta deftere yazdım bile kaydirigubbakcemile2

canım tarifin aslı margarinleydi zaten
ama ben margarin kullanmıyorum
umarım beğenirsiniz

canım tarifin aslı margarinleydi zaten
ama ben margarin kullanmıyorum
umarım beğenirsiniz

Ama benim böyle seninkiler gibi kurabiye kalıplarımda yok,artıkın ellerimle şekil veririm.
Yaparım buradan da sizlere gösteririm yerimseniben
Tamam birtanem ,teşekkürler :hooray:

oy oy bunlar ne böyle pastane yapımı gibi duruyor valla ellerine sağlık canım afiyet olsun ama yapılır mı bu acıktım şimdi ben yaaadelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…