• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram böyle mi oluyor?

Bence onlar da bu durumdan rahatsız, kim ister ki koca insan olsun, bayrama geleni gideni olcak sen git oğlunun ayağına.. Evin, kapın duvar olsun gelene gidene..
Bi kere büyüklerin anlayışına terstir bu..
Eşiniz nasıl desem, ben kurban kesiyorum obaa hayde bize moduna girmiş..
Sizin insandan kaçtığınızı düşünmüyorum, sadece büyüklerin gelmesi abes demişsiniz ki bence de abes..
Amaç et ise? Zaten götüreceksiniz..
Garip..

Artık çok geç.. Ben zaten böyle olacağını bilsem kurban bağışından başka bir şey düşünmezdim..
Sorun şu ki eşimin böyle düşündüğü aklımın ucundan bile geçmedi..
Ben kendi ailemde böyle bir şey görmediğim için hiç böyle bir beklentim olmadı..
Eşim babası ile konuşmuş. Kayınpederim bize gelmeyi normal olarak görmüş.. 'Oğlum öyle şey olur mu? Siz bize gelmelisiniz..' demedikten sonra ben normal kabul ettiğini anlıyorum..
Artık yapılacak bir şey kalmıyor..

Şöyle bi el öpmeye gelsinler bakalım:)

Gülerim ağlanacak halime...

Alışkanlığa dönüşmesin diye aklıma geldi
Bu sene mecbur artık söyleyemem diyosan sen büyük olacan :9:

Seneye kurban bağışında sen ısrarcı ol
İşini şansa bırakma :23:

Son düzenleme:
Bence onlar da bu durumdan rahatsız, kim ister ki koca insan olsun, bayrama geleni gideni olcak sen git oğlunun ayağına.. Evin, kapın duvar olsun gelene gidene..
Bi kere büyüklerin anlayışına terstir bu..
Eşiniz nasıl desem, ben kurban kesiyorum obaa hayde bize moduna girmiş..
Sizin insandan kaçtığınızı düşünmüyorum, sadece büyüklerin gelmesi abes demişsiniz ki bence de abes..
Amaç et ise? Zaten götüreceksiniz..
Garip..

Amaç birlik beraberlik diye düşünmek istiyorum..
Fakat bunun ailenin en küçük gelininin evinde olması ilginç..
Ben kimseden kaçmıyorum.. Bu yüzden yanlış anlaşılmasın diye bir şey demiyorum. Ama her yıl böyle olacağını düşünüyorlarsa burada yanılıyorlar..
Ben bunu her yıl tekrarlamam..

Bu ailelerin gönül koyma meseleleri yüzünden, önce kime gidilecek muhabbeti yüzünden bayramlardan soğudum diyebilirim...

Kötü örnek olacağım ama bayramlarda eşlerden hangisi masaya yumruğu sert vurursa o kazanır:)))
Ailem bayram geleneği olan bir ailedir, kendi bildim bileli, evimizin büyüğü dedemde toplandık, ordan diğer akrabalar gittik, nişanlandım eşimin ailesinde bayram geleneği yoktu,eşimi erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözüne binaen sarmaların, el yapımı baklavaların gırla gittiği dedemin evine alıştırdım, evlendim gelenek devam etti, önce bizimkiler sonra eşimin ailesi:)))
Artık o geleneğe uyamıyoruz şehirdışına taşındık, keşke yakın olsamda gitsem, bayramı kimsesiz geçireceğiz, içim buruldu şimdi:ssz:

Seneye Allah kısmet eder yine durumumuz bugünkü gibi müsait olursa eve et sokmayacağım..
Benim düşüncem kurban kesmenin sevabına varmak.. Et pişirelim yiyelim yedirelim derdinde değilim..
Yine hata eşimde başlıyor.
Biz kadınların gerçekten erkenden olgunlaştığına ve ömrümüz boyunca da erkeklerden daha Olgun düşünebildiğimize inanıyorum..
Ki ben 24 yaşındayım. Eşim 32..
Ben onu uyardım..
Daha da bir şey demiyorum.

Kötü örnek olacağım ama bayramlarda eşlerden hangisi masaya yumruğu sert vurursa o kazanır:)))
Ailem bayram geleneği olan bir ailedir, kendi bildim bileli, evimizin büyüğü dedemde toplandık, ordan diğer akrabalar gittik, nişanlandım eşimin ailesinde bayram geleneği yoktu,eşimi erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözüne binaen sarmaların, el yapımı baklavaların gırla gittiği dedemin evine alıştırdım, evlendim gelenek devam etti, önce bizimkiler sonra eşimin ailesi:)))
Artık o geleneğe uyamıyoruz şehirdışına taşındık, keşke yakın olsamda gitsem, bayramı kimsesiz geçireceğiz, içim buruldu şimdi:ssz:

Bende saatlere göre ayarladım :1: Şöyle ki ablamlar anneme kaçta gelir biliyorum
Çoluk çocuk olunca onlar benim gibi şıp diye çıkamıyolar evden, öğleni buluyo gitmeleri

Kayınvalidemler erkencidir, aynı bina da bi de annesi olduğundan orda toplanılır
Orda kahvaltıyı yapıyoruz, sonra annemlere geçiyoruz
İlk gün ikisini de en mantıklı saatlerde ziyaret edip herkesi de görmüş oluyoruz

Kalan amca, dayı vs. şehir dışına çıkmadıysa ikinci gün turlayıp
Diğer günler gençlerle dışarı çıkıyoruz

Bizde böyle bi adet yok yani
Eşimin ailesinde varsa da bizi evde bulamadıklarından gelemiyolardır :1:
Yoksa şenliği severler, dün sen geldin ne gerek var demez ertesi gül gelebiliriteleri var
Ama ben çalışıyorum biraz da dışarı çıkmak istiyorum hazır tatili bulmuşken
Bi de sürü ile gelinirse sevmiyorum :1:

Durdum durdum bu gece çenem açıldı
Bizim topikte kimse yok napayım
Bende bu saatlerde olmazdım da tatili buldum gözüm açıldı galiba :27:

Selam cümleten ben eski BDV cilerdenim :3:

Seneye Allah kısmet eder yine durumumuz bugünkü gibi müsait olursa eve et sokmayacağım..
Benim düşüncem kurban kesmenin sevabına varmak.. Et pişirelim yiyelim yedirelim derdinde değilim..
Yine hata eşimde başlıyor.
Biz kadınların gerçekten erkenden olgunlaştığına ve ömrümüz boyunca da erkeklerden daha Olgun düşünebildiğimize inanıyorum..
Ki ben 24 yaşındayım. Eşim 32..
Ben onu uyardım..
Daha da bir şey demiyorum.

İnsanı ibadetten soğutuyolar :1:
Neyse artık bu seferlik görmezden gel
Seneye işi garantilersin
Gazan mübarek olsun

Sağolasın..
Artık ilk diye kabulleneceğim..

İyi bayramlar..

Fazladan çeşit olsun diyosan börek hazırlayabilirsin akşamdan, sabah pişirirsin
Sarma uğraştırır ama bi de tatlı alabilirsiniz

Teşekkür ederim
İyi bayramlar

En kucuk gelinin evinde bayram gecirilmesi ilginc, ben hic duymadim. Ama ilginc olan bir sey daha var ki; sizin eve kv ve kp ler disinda tek davet edilen aile kv nin kus/dargin oldugu yengenin cagrilmasi. Sanki nispet yapar gibi onlar cagrilmis bir tek. Cok ilginc. Acaba esinin baska bir dusuncesi mi var? Sanki isleri esin karistiriyormus gibi geldi bana.
Her ne ise insallah sikintisiz, guzel bir sekilde atlatirsin bayrami.

Son düzenleme:
En kucuk gelinin evinde bayram gecirilmesi ilginc, ben hic duymadim. Ama ilginc olan bir sey daha var ki; sizin eve kv ve kp ler disinda tek davet edilen aile kv nin kus/dargin oldugu yengenin cagrilmasi. Sanki nispet yapar gibi onlar cagrilmis bir tek. Cok ilginc. Acaba esinin baska bir dusuncesi mi var? Sanki isleri esin karistiriyormus gibi geldi bana.

2 dargını barıştırmakdır belki amaç:)

Eşim çok iyi niyetli biri..
Benim aksime hiç kötü düşünmez.. Ben her zaman temkinli davranırım. Eşim ise tüm iyi niyetiyle yaklaşır insanlara..
Amcasını çok seviyor. Bu yüzden gelmesini istiyor ama yanlış düşündüğünü kabullenmiyor..

Eşim çok iyi niyetli biri..
Benim aksime hiç kötü düşünmez.. Ben her zaman temkinli davranırım. Eşim ise tüm iyi niyetiyle yaklaşır insanlara..
Amcasını çok seviyor. Bu yüzden gelmesini istiyor ama yanlış düşündüğünü kabullenmiyor..

burda adet falan yok,tamamen uydurma bir durum söz konusu.
hadi kayınvalidenler kurban kesmediği için bir yere kadar anlaşılabilir,oğulları istedi diye gelecekler,
o amca hiç mi demiyor bizim ne işimiz var diye?
hiç mi akıllarına gelmiyor,bizim kendi çoluk çocuğumuz,eşimiz dostumuz var,yeni gelinin evine gidip ne yapacağız diye?
kusura bakmayın ama,
gerek eşinizde gerekse ailesinde bariz bir şekilde densizlik görüyorum ben.
ben amcama desem gel bu kurban bizim evde otur diye,
bir taraflarıyla güler bana eminim,
kaldı ki ben de amcamı çok severim,istesin dünyamı veririm ama gelmez yani aklın yolu bir.
bu bayram olan olmuş artık,bundan sonrakilere tavrınızı koyarsınız,
iyi bayramlar:)

ekleme:sanırım amcayla babanın birbirinden haberi de yok.bu daha da ilginç!amcanın eşi,küs olduğu eltisinin oğluna niye gidecek bayramın ilk günü yaa?Hiç aklım almadı benim bu olanları:S

Son düzenleme:
benim bildiğim kayınvalideye gidilir, bayram kahvaltısı orda yapılır hep beraber, sonra öğlen kurban etinden kavurma vs yenir...ilk gün böyle geçer....
çok saçma olmuş size gelecek olmaları...ben olsam itiraz ederdim..öyle şeymi olur yahu...

ne kurban görürüm nede etini yerim kayınvalidemler keserler dağıtırlar ben ve eşim kurban eti yemediğimiz için eve bile getirmez eşim komşular için getirir genelde dağıtmak amaçlı...

işimizden dolayı her bayram eşim uyur gündüzleri akşamları annemlere ve kayınvalidelere gideriz normal bir ziyaret gibi geçer kimse kimsede toplanmaz nedense evim hep boştur bayramlarda,ama çok isterdim bir bayram telaşı yaşamayı ne yalan söyleyeyim...

Boşver fazla kurcalama,belki başka sebebi vardır.
Belki dargınlık bitsin diyedir.Belki amca daha küçükse,kayınpeder biz oradayız,siz de gelin demiştir.
Kayınvalidenin gelme sebebi,oğulları ona gidemeyecek diyedir.
Böyle bir adet duymadım ama eşin kendince açıklamış,kurban kesilen evde toplanıyoruz demiş.
Artık yapacak bir şey yok,inşallah güzel geçer bayramınız.

Son düzenleme:
burda adet falan yok,tamamen uydurma bir durum söz konusu.
hadi kayınvalidenler kurban kesmediği için bir yere kadar anlaşılabilir,oğulları istedi diye gelecekler,
o amca hiç mi demiyor bizim ne işimiz var diye?
hiç mi akıllarına gelmiyor,bizim kendi çoluk çocuğumuz,eşimiz dostumuz var,yeni gelinin evine gidip ne yapacağız diye?
kusura bakmayın ama,
gerek eşinizde gerekse ailesinde bariz bir şekilde densizlik görüyorum ben.
ben amcama desem gel bu kurban bizim evde otur diye,
bir taraflarıyla güler bana eminim,
kaldı ki ben de amcamı çok severim,istesin dünyamı veririm ama gelmez yani aklın yolu bir.
bu bayram olan olmuş artık,bundan sonrakilere tavrınızı koyarsınız,
iyi bayramlar:)

ekleme:sanırım amcayla babanın birbirinden haberi de yok.bu daha da ilginç!amcanın eşi,küs olduğu eltisinin oğluna niye gidecek bayramın ilk günü yaa?Hiç aklım almadı benim bu olanları:S

Meğer eşime babası demiş Amca'nı da çağır diye..
Benim iyi niyetli eşim de tamam demiş.
Bugün bunu öğrenince eşime kızdım. Sen bana sormadan evimize neden Amca'nı davet ediyorsun dedim. Ufaktan atıştık...
Bir daha bana sormadan kimseyi çağırma dedim..
Bu bir daha böyle olmayacak dedim..
Tavrımı koydum artık..
Kayınpeder işte her zamanki çok bilmişliği söz konusu..
Abisini benim evimde ağırlıyor...

Boşver fazla kurcalama,belki başka sebebi vardır.
Belki dargınlık bitsin diyedir.Belki amca daha küçükse,kayınpeder biz oradayız,siz de gelin demiştir.
Kayınvalidenin gelme sebebi,oğulları ona gidemeyecek diyedir.
Böyle bir adet duymadım ama eşin kendince açıklamış,kurban kesilen evde toplanıyoruz demiş.
Artık yapacak bir şey yok,inşallah güzel geçer bayramınız.

İnşallah..
Bu yıl kabullendim artık ama eşime açıkça bir daha böyle olmayacağını söyledim..
Bir dahakine bu kadar anlayışlı olamam...

Valla kim ne derse desin çok tuhaf bir durum hiç duymadım böyle bişey..

Hayır olayı başlatan da eşin..

Biz kurban kesiyoruz bayram sabahı gelin et yiyelim diye herkesi davet etmiş..Amcalara yengelere kadar..Ne gerek var buna?

Belki 1 sefere mahsus olmak üzere eşin bir jest yapmak istemiştir diyelim madem kararlı..

Ama bu bir adete dönüşecekse eşine şimdiden söyle bence..

İnşallah her kurban kestiğimiz bayramda da herkesi davet etme gibi bir niyetin yoktur..demelisin bence..

Back
X