Bayram da Eltimlere gitmek zorunda mym?

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
Ben 1 yıldır evliyim arkadaşlar.Eltimle altlı üstlü oturduk 5 ay boyunca bir sitede.Yakın olmanın sıkıntılarını yaşadım.Bana eşim iş seyehatindeyken eve erkek aldığımı ima eden laflar söyledi.Şok oldum.Sonradan farkettim.Yoksa cevabını verirdim.Bana hiçbir yardımı olmadığı gibi sürekli dedikodumu yapmış komşulara,kapıyı örtsem yüzüme kapattı ,gibi en ufak hareketten yanlış manalar çıkardı.Sonunda oradan taşındık.Taşınma günü hiç kapımı çalmadı,yanıma uğramadı,Oysa ben yaptığı dedikodulara rağmen hep yüzüne güldüm,görmemezlikten geldim.Sorun çıkmasını istemedim.Taşınırken gelmediği için ben de ona hoşçakal demeden gittim.Sonra tlf ederim diye düşündüm.Bu seferde bana alahaısmarladık demedi ben ona ne yaptım ki diyerek tüm akrabaları aramış.Millet beni suçlu sanıyor.Kimse bilmiyoki o hep arkamdan iş çeviriyordu.Üstelik annesi, ben nişanlı iken çıplak bir kadın resmini kayınpedere gösterip onun ben olduğumusöylemiş ve böyle gelin alınmaz demiş.Kayınpeder de yaşlı olduğundan ben sanmış.Yani nişanımızı attırmaya çalışmış.Ben eltimi anlayamadım.üstelik 45 yaşında ben 27.Sizce bayramda onu ziyaret etmeli miyim?Gitmezsem eşimi kırmış oluyorum.Gİdersem onun suratını görmüş olucam offf neyapsam kızlar?:bbo:

bence gitmemelisin... bütün bu suçlamalardan eşinin haberi varmı ...

Evet canım haberi var.Bana da hak veriyor üstelik.Ama gitmezsen yine sen suçlusun,bayramda büyüklerinin yanına gelmedi derler bu sefer diyor.

Bırak bayramı seyranı semtine uğramam böyle eltinin
Benim babamla bi amcam arasında 13 yaş vardı ve babam her memlekete gittiğinde annemle onlara mutlaka uğrardı
Amcam vefat etti annem hala uğrayalım diyor gidiyorlar ama elti de elti yani
Köyde o mevsim ne yetişiyorsa birer poşet yapar anneme verir evinde ne varsa paylaşmak ister
Demem o ki elti var her daim gidilir elti var cenazesine gidilmez
Bence eşine ufak bi çıtlat eğer sorun etmicekse hiç gitme bu ziyaretten bile bişeyler çıkarıp
Yeni bi gündem yaratabilir yeni sorunlar çıkabilir

Namusunuza dil uzatmış kişiye selam bile vermeyin bence...akannehir

Taşındıktan sonra eşime beni onun evine asla götüremezsin dedim sinirden.aradan bikaç ay geçti.Kaynım size gelicez dedi.Ozaman karar verdim .Yani ev almıştık hayırlı olsuna geliyorlar diye düşündüm.Arayı bozmayayım barışalım deim kendi kendime bide baktım sadece kaynım gelmiş.Eltim gelmedi.Ben ona hoşçakal demedim diye naz yapıyor hala.Aradan zaman geçti o hastalandı ben onun ayağına gittim.Oğlu almanya dan geldi hoşgeldine gittim ama eşimin ısrarlarıyla tabiki.3 hafta önce geldiler evime ama onlardan nefret ediyorum yapmacık olamıyorum.Kaynımı da sevmiyorum.Kaynım ben nişanlı iken eşime demişki.Sen bu kızı nereden buldun tamam kültürlü biri ama çirkin sen kariyerlisin daha güzellerini bulşabilirsin demiş.Ve kaynım sürekli eşimi maddi anlamda yolmaya çalışır.O nuda sevmiyorum.Eşim o benim abim bizden büyük hata yapıyorrlar ama biz onların seviyesine düşmeyelim ziyaret edelim diyor.

istedikleri kadar büyüklerinin yanına gelmedi desinler asla gitmeyin..

hem eltin hem kayının ne biçim insanlar.. eşin nasıl konuşuyor bunlarla

Namusuma dil uzatma olayı şöyle oldu arkadaşım .Siz olsanız ne düşünürdünüz.Evliliğimizin 2. ayında idik.Eşim iş seyehatinde idi.Eve interneti bağlamak için 2 adam geldi,bağladı gittiler.Akşam eltim zile bastı ve dediki "Eşin şehir dışından geldi mi?" hayır dedim."Komşu da ben de evinin önünde erkek ayakkabısı gördük de "dedi.Ben hala angut gibi anlamadım kızlar.ımalı bişey diyo bu kadın ama nedemek istiyo diyorum kendi kendime.Sonradan anladım.Siz olsanız ne anlardınız?BıR DE eltimin annesinin 85 yaşındaki kayınpederime çıplak kadın resmi gösterip ,Bu senin aldığın gelin,diyerek nişanımı bozdurma girişimi var bu eltim de yanındaymış o anda.Bunu da bana görümcem söyledi.Ben de kayınpederime sordum""Evet öyle bir resim gösterdiler,ben sen sandım "dedi...(Kayınpederim tutucudur bu arada)

ufak tefek şeyler sorun olsaydı gidin derdim ama yaptığı iftira atmak namusuna dil uzatmak. kesinlikle gitme.
benim kaynananm benim namusuma dil uzattı. atılan iftiralara inanıp onları destekledi. yöresine uğramıyorum. eşimde beni zorlayamıyor.

arkadaşım bu tarz insanlarla görüşmeyin. yuvanızı bozarlar. uzak durun. bırakın onun bunun seviyesi. bu ne terbiyesizlik. insanın evine tamircide mi gelemiyecek.

hem eltin hem kayının ne biçim insanlar.. eşin nasıl konuşuyor bunlarla
Eşim o benim abim,onu silemem hayatımdan diyor.Abisi ile samimi değil fakat bayramda seyranda gitmeliyiz yoksa suçlu biz oluruz büyüklerin yanına gitmemiş derler diyor.Bekarken çok gidermiş evlerine ,evlenince aynı apartmanda oturduk,eskisi gibi gidip gelmedi tabi.Yeni evliyiz sürekli eltimlerde ne işim var di mi?Bu bile laf olmuş.Evlendi bizi unuttu hep karısının dediğini yapıyor diyorlarmış.Evlerine gitsek bu seferde sürekli bizde diyeceklerdi eminim.

Arkadaşım ne kadar işe yarar bilmem ama
Yüzüne üzgün mağdur bi ifade takınıp
Sakin bi zamanda eşine bunları hatırlatıp hayatım çok yıprandık
Görüyorsun iyi niyetimiz işe yaramıyor her seferinde bi sorun çıkıyo
Yine bi sorun çıkacak
Gitmesek yada en azından sen yalnız gitsen milleet zaten konuşuyor
Biz kendimizi biliyoruz gidip keyfimizi kaçırmasak falan gibi bi konuşmayla eşini ikna etsen
Ben bayram için eşimle benzeri bi konuşma yaptım işe yaradı
Dilerim sende de yarar
ışe yaramaz mı

yanlış anlamakta haklı malesef
kocanın geldiğini zannetmiş ama sen gelmedi diyince anında cevap veremeyince yanlış anlaşılmaya dönüştü benneyaptımki
ama diğer olaya gelince annesinin yaptığı terbiyesizliğin yanında eltin de susmuşsa ben daha suratına bakmam bayramlaşmaya da gitmem
telefon açarak bayramını kutlarım
eşini kırmayla alakası yok bence

kesinlikle gitmeyin yahu böyle şeylerin sorusu bilem olmaz eşiniz sizi zorlıyormu gidelim diye bilmem ama benim etlerimi doğrasalar yine gitmem sakın gidipte onu güldürmeyin sizi bilen bilir zaten o konuşsun arkanızdan uzak durun öyle insanlardan

Eşim hiçbirşey olmamış gibi davranalım diyor.Gitmezsek suçlu biz oluruz çünki küçük olan biziz diyor.Kafam karışık.İkisinin de yüzünü görmek istemiyorum.Hiç böyle bir duygu yaşadınız mı sevmediğiniz insanlarla aynı ortamda dakikalar geçirdiniz mi bir kelime dahi konuşmadan...Eltim 3 hafta önce geldi ilk defa evime,okadar yapmacık gülüyorduki ben yapamadım öyle.Hiçbirşey olmamış gibi davrandı.Gülücükler saçtı.Ben yapamıyorum işte öyle

Hadi eltim beni sevmiyor abisi de aynı.Anlam veremiyorum.Eşim bekarken maddi yardımda bulunuyormuş bunlara evlenince kesmiş.Acaba bundan dolayı mı sevilmiyorum eşimin ailesi tarafından?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…