Bayram derdi

Arefeden köye gidin.birinci gün orada geçirin. 2. Ve 3 gün de kendi ailenizle olun.ayni sehirmis nasılsa. Orta yol bulunur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arefeden köye gidin.birinci gün orada geçirin. 2. Ve 3 gün de kendi ailenizle olun.ayni sehirmis nasılsa. Orta yol bulunur

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kayınvalidemler burda olsa giderdim zaten ama onlarda şuan aynı şehirde degiliz babaannenin yanına gittiler giderim sorun olmaz yine ama bu seferde geldiniz gitmeyin kalın madem diyecekler bide yine onları biz getircez bulundugumuz yere olmuyo yani

Kızlar ben 1 senelik evliyim kayınvalidemlerde annemlerde bizim yasadıgımız sehirde yaşıyor.Ama esimin babaannnesi koyde yasadıgı için hersene bayramda onun yanına gidiyorlar. Gecen sene bizde gitmiştik. Ama sonucta benimde bir ailem var ve bu bayramıda kendi ailemle geçirmek istiyorum diye gitmedim. Kayınvalidemler buna kırıldılar.Ben anlayışsızlık ettiklerini düşünüyorum ya siz ?

Bayramda ailenizle degil esinizle olmalısınız cunku siz esinizle bir ailesiniz. Esınız ailenin büyüğü babaannenin yanında olmak istiyorsa ilk gun saygı duyup gitmelisiniz. Esınız de size saygı duyup ertesi gun ailenize götürmeli

Bayramda ailenizle degil esinizle olmalısınız cunku siz esinizle bir ailesiniz. Esınız ailenin büyüğü babaannenin yanında olmak istiyorsa ilk gun saygı duyup gitmelisiniz. Esınız de size saygı duyup ertesi gun ailenize götürmeli

eşim suan annesigili gotürdü canım gelirkende yine ogetircek cünkü kayınbabam bilimyor araba kullanmayı ve 2 saatlik yol gidersek ya kalcaz gelmicez yada gitmicez orta yol yok gibi bişi

sonuçta bayram 3 gün
birinci günü aşinin ailesiyle
ikinci günü kayınvalidelerle
son günü eşinle kalan akrabaları gezersiniz:ssz:

eşim zaten kendiside gitmek istemiyor canım akrabalarını falan pek sevmez boş insanlar der annemler koyde yaşasa giderdik elbette diyor ama burdalar orta yolu buluyoruz biz diyor

madem eşiniz sizle aynı düşüncede niye dert ediyorsunuz.bayramları sıraya koyun.bu bayram buradaysanız kurban bayramında gidersiniz babanneye.hem merak etme herkesde bayram problemi yaşanıyor.eşinizle bu konuda aranız açılsaydı sorundu ama kayınvalide bugun kırılır yarın unutur unutmasada oğluda istememiş hem gitmeyi.köy yakın mı peki? günü birlik ziyaret gibi de gidebilirisiniz de.

madem eşiniz sizle aynı düşüncede niye dert ediyorsunuz.bayramları sıraya koyun.bu bayram buradaysanız kurban bayramında gidersiniz babanneye.hem merak etme herkesde bayram problemi yaşanıyor.eşinizle bu konuda aranız açılsaydı sorundu ama kayınvalide bugun kırılır yarın unutur unutmasada oğluda istememiş hem gitmeyi.köy yakın mı peki? günü birlik ziyaret gibi de gidebilirisiniz de.

2 2.5 saat var canım işte oglum istemedi demez gelin doldurdu diye düşünceklerini umuyorum

bu bayram meselesini çok önceden düzene oturtmak lazım
eğer mesafeler kısaysa her iki aileninde gönlü alınmalı diye düşünüyorum
bana çok imada bulunmuşlardı kendi aileme neden gidecekmişim hep kv evinde olmalıymışım falan saçma sözler işte
ne olursa olsun ben bir evladım evde annem mezarda babam gelmemi beklerler buna kimse karışamaz ve söz söyleyemez, nasıl ki senin ailenle bayramı geçiriyorsak benim ailemlede aynı ölçüde geçirmeliyim dedim eşime
sağolsun anlayışla karşıladı biz düzenimizi oturttuk mutlaka her bayram benim memleketede geçeriz eşim anne babasını susturdu onlarda yaptıklarının bencillik oldugunu anladılar, daha biz ağzımızı açmadan "2. gün akşam cıkarsınız yola" deyip durumu kabullendiklerini söylerler
diyeceğim o ki mutlaka bir düzene oturtun yoksa her bayram böyle stresle geçer, her iki tarafında gönlü alacak şekilde bayram günleriniizi ayarlayın

bu bayram meselesini çok önceden düzene oturtmak lazım
eğer mesafeler kısaysa her iki aileninde gönlü alınmalı diye düşünüyorum
bana çok imada bulunmuşlardı kendi aileme neden gidecekmişim hep kv evinde olmalıymışım falan saçma sözler işte
ne olursa olsun ben bir evladım evde annem mezarda babam gelmemi beklerler buna kimse karışamaz ve söz söyleyemez, nasıl ki senin ailenle bayramı geçiriyorsak benim ailemlede aynı ölçüde geçirmeliyim dedim eşime
sağolsun anlayışla karşıladı biz düzenimizi oturttuk mutlaka her bayram benim memleketede geçeriz eşim anne babasını susturdu onlarda yaptıklarının bencillik oldugunu anladılar, daha biz ağzımızı açmadan "2. gün akşam cıkarsınız yola" deyip durumu kabullendiklerini söylerler
diyeceğim o ki mutlaka bir düzene oturtun yoksa her bayram böyle stresle geçer, her iki tarafında gönlü alacak şekilde bayram günleriniizi ayarlayın

gecen sene bende soylemiştim eşimede kayınvalidemede ailemede gitmem gerektigini eşim anladı ama kayınvalidemler hayır hala beklenti içindeydiler gitmeyincede bozuldular

Kızlar ben 1 senelik evliyim kayınvalidemlerde annemlerde bizim yasadıgımız sehirde yaşıyor.Ama esimin babaannnesi koyde yasadıgı için hersene bayramda onun yanına gidiyorlar. Gecen sene bizde gitmiştik. Ama sonucta benimde bir ailem var ve bu bayramıda kendi ailemle geçirmek istiyorum diye gitmedim. Kayınvalidemler buna kırıldılar.Ben anlayışsızlık ettiklerini düşünüyorum ya siz ?

Bence kırılacak gücenecek birşey yok. Kurban Bayramında'da oraya gidersiniz. Hatta dört gün olduğu için ilk gün annenize gider geri kalan günleri orada geçirirsiniz. Biz nişanlımla böyle çözdük. Onun ailesi başka şehirde, bizse benim ailemle aynı şehirdeyiz. Ramazan Bayramını burada geçiriyoruz. Kurban bayramı ilk gün sabah annemlere gidip el öpüyor erkenden yola çıkıyoruz.

Bence kırılacak gücenecek birşey yok. Kurban Bayramında'da oraya gidersiniz. Hatta dört gün olduğu için ilk gün annenize gider geri kalan günleri orada geçirirsiniz. Biz nişanlımla böyle çözdük. Onun ailesi başka şehirde, bizse benim ailemle aynı şehirdeyiz. Ramazan Bayramını burada geçiriyoruz. Kurban bayramı ilk gün sabah annemlere gidip el öpüyor erkenden yola çıkıyoruz.

benim ilk gün burda kalma gibi bi şansım yok cünkü gidersek kayınvalidemlerle gidiyoruz onlarıda biz götürdügümüzden geldiigimizdede bayram bitmiş oluyor

benim ilk gün burda kalma gibi bi şansım yok cünkü gidersek kayınvalidemlerle gidiyoruz onlarıda biz götürdügümüzden geldiigimizdede bayram bitmiş oluyor

O zaman bir bayram oraya gidin bir bayramı da ailenizin yanında geçirin. Ayrıca bu bayram tek gidebildiklerine göre başka bayramlarda da tek gidebilirler. Oturun konuşun, ailemi de görmek istiyorum deyin. Onlar haklı olarak bayramda sizinle olmak istiyorlar. E sen de haklı olarak ailenin yanında olmak istiyorsun. Herkes birbirine karşı anlayışlı olmak zorunda. Hiçbir şekilde her bayram gitmek zorunda değilsin. Senin de aile büyüklerin var.

Off yaa bizde de her bayram bi olay sevmiyorum bayramlari maalesef bide yemin ettim bende bayram kiyafeti bayram temizligi bayram tatlisi olmayacak diye yapmiyorum kafam rahat esimide sogutuyorum yavas yavas iyimi kötümu bilmiyorum ama kafam eskisi gibi dolu değil[

benim eşimle birsorunum yokta ailesi işte canım tabi onuda doldurup üstüme salmazlarsa

Aynen bizde esimin ailesine gidince huzursuzluk yaşıyoruz

gecen sene bende soylemiştim eşimede kayınvalidemede ailemede gitmem gerektigini eşim anladı ama kayınvalidemler hayır hala beklenti içindeydiler gitmeyincede bozuldular

bırak bozulsunlar onların gönlü olacak diye sen ailene gitmyecek misin?
sanırım arabadan dolayı gidince dönemiyorsunuz
eşinle birlikte ilk gün gidin kv kb yı bırakın aynı gün kend ailenize gidin bayram sonu yine köye gider onlarıda alır gelirsiniz mesafe çokta uzak değilse

ben pek ılımmlı yaklaşamayacağım kusura bakmayın, çünkü evlisiniz artık ve aileleri artık paylaşma durumundasınız....ailenizle geçirmek istemeniz normal ama hiç gitmemek yakışık almaz...
bir gün bari olsa gitmeliydiniz.... sonra ailenizin yanına dönerdiniz....bayram bu yani...

Esimle baska sehirdeyiz ailelerimiz ayni memlekette..bayramlarda gidemiyoruz birtaraftan uzuluyorum bayram gibi gecmiyor burda..bir taraftanda boyle sorunlar olunca kafam rahat diyorum ki biz de bayramda sorunlarn daniskasi olurdu eminim:)neyse.zaten esiniz goturmus ailesini.1.gun ailenize gidersiniz kahvaltiya esinizle.ogleden sonrada koye gider aksam yemegi yer ailesiyle geri donersiniz.

Bazı aileler bu bayram konularında çok anlayışsız. Ben evlendim, şehir değiştirdim, yani kv kp'nin yanına gelmiş oldum. Onlar da tutup köye gidiyorlar ve bayramda gitmiyor oluyoruz. Köy de uzak ve gitmek gelmek bizim için masraflı oluyor. Kaldı ki kendi büyük anne ve büyük baba da burada, yani köyde değiller. O kadar önemsiyorlarsa onlar gelsin kendi büyüklerinin yanına.
Ama insanların kendileri istediği gibi davranıp, her şeyi başkalarından beklemesine gıcık oluyorum :50:.
Aileler çok meraklı baskı yapmaya. Halbuki baskıcı ve ısrarcı tavırlarını bıraksalar, belki kendimizi sıkıntıya sokup gideceğiz özgür bırakıldığımız için ve bu bizim kararımız olduğu için. Ama kaç yaşındaki insanları çocuk gibi görüp, şunu yap bunu yap yapınca :50::50::50::50::50::50::50::50:

Bazı aileler bu bayram konularında çok anlayışsız. Ben evlendim, şehir değiştirdim, yani kv kp'nin yanına gelmiş oldum. Onlar da tutup köye gidiyorlar ve bayramda gitmiyor oluyoruz. Köy de uzak ve gitmek gelmek bizim için masraflı oluyor. Kaldı ki kendi büyük anne ve büyük baba da burada, yani köyde değiller. O kadar önemsiyorlarsa onlar gelsin kendi büyüklerinin yanına.
Ama insanların kendileri istediği gibi davranıp, her şeyi başkalarından beklemesine gıcık oluyorum :50:.
Aileler çok meraklı baskı yapmaya. Halbuki baskıcı ve ısrarcı tavırlarını bıraksalar, belki kendimizi sıkıntıya sokup gideceğiz özgür bırakıldığımız için ve bu bizim kararımız olduğu için. Ama kaç yaşındaki insanları çocuk gibi görüp, şunu yap bunu yap yapınca :50::50::50::50::50::50::50::50:

Haklısın canım yinede gittim 3. gün ama eşime ne dedilerse artık huzursuz olmuştu gittik bize bagımlı oldukları için onlarıda alıp döndük

Haklısın canım yinede gittim 3. gün ama eşime ne dedilerse artık huzursuz olmuştu gittik bize bagımlı oldukları için onlarıda alıp döndük

Gitmişsiniz işte ama insanlar hep bana hep bana olsun istiyor, o yüzden de hiçbir şeyle mutlu olmuyorlar.
Biz de bu bayrama benim ailem şehir dışında, onların yanına gidelim dedik. Aynı şehirde görümce de oturuyor. Ona da dedik ki, ramazanın son günü sana iftara gelelim, bayramın 1.günü de bayramlaşırız, sonra bizimkilere geçeriz. Kavga kıyameti koparttı güzelce birbirimize girdik.
O kadar sorunlu ki, bazen sadece onun sebep olduğu sorunlar yüzünden bile boşanmayı düşünüyorum ve başka hiçbir sorunum yok. Ama bu kişi tek başına 10 sorunlu kişi kadar problem çıkarma yeteneğine sahip.
Başkalarını üzmekten ne anlıyorlar bilmiyorum.

ooofff offf aynı dertten müzdaribim 5 senedir.k.v. k.p. bizle aynı şehirdeler aslında ama arefe gününden memleketlerine gidiyorlar babanne ve anneannenin yanına.tabi mecburen bizde peşlerinden gidiyoruz.bir bayramı da ailemle kendi akrabalarımla geçiremiyorum..hep ben ordayken annemlere gelenler geliyo,ben dönünce sadece annemlerle bayramlaşabiliyorum,kimseyi göremiyorum..dün artık gitmeyeceğimi söyledim k.pedere.bıktırdılar artık.ben ağaç kovuğundan çıkmadım benimde akrabalarım var bundan sonra böyle olacak dedim.tabi bunu söylemem için nedenlerim var.eşimin teyzesinin yüzsüzlüğü var.bende elime fırsat geçince kullandım tabi.ama napıyım 5 senedir tak demişti canıma...

Back
X