Bayram geldi gelinlerin korkulu ruyasi

Niye korkulu rüya olsun... bayramda gelin mi kesiyorlar?

Sizin için demiyorum, hikayenizin başını bilmem. Amma velakin evlenirken donunu bile adet, gelenek diye kaynanaya aldıran gelinler bayram oldu mu bir tebrik etmeye, bir ziyaret etmeye eriniyorlar. Adetse yapacaksınız. Siz evlenirken adetti de şimdi mi değil... önce adamın ailesine de gideceksiniz. Çünkü evlenirken bayıldığınız ve ısrar kıyamet istediğiniz ataerkil adetler bunu da gerektiriyor.

Ben eş ailesiyle görüşmeyen,
kavga kıyamet edip yüz-göz olan kadınlardan
bu forum sayesinde haberdar oldum.
Daha önce de sordum bu soruyu,
ben mi çok steril bir ortamda yaşıyorum
acaba diye?
Çevremde böyle sorunları olan insanlar yok.

Yarın bayram kahvaltısında benim ailemdeyiz,kardeşim ve gelinimizle birlikte.
Öğlen yola çıkıp,kvm,kpm,görümcem ve kızları-damatları ile görümcemin yazlığında buluşacağız.
Elim boş gitmeyeyim diye yazlığa saklama kapları ve bayram çikolatamızı aldık.
Büyük kek kalıbına kek yaptım.
Yârın da yoldan meyve alırız,
Hep birlikte yer,içer,güler,eğleniriz.
Bayramda bir telefon edeceksiniz hepi,topu.
Bu kadar dert etmeyin.
Siz üstünüze düşeni yapın,gerisini onlara bırakın.

Iyide o donu atletide almadilar nisanimada gelmediler acili gunlerimizde aramadilar iyi gunumuzde tenezul etmediler sorun bunlar zaten bizde durduk yere bizi kesiyorlar demedik

Iyide o donu atletide almadilar nisanimada gelmediler acili gunlerimizde aramadilar iyi gunumuzde tenezul etmediler sorun bunlar zaten bizde durduk yere bizi kesiyorlar demedik
Size böyle davranan bir ailenin oğluyla niye evlendiniz?
Onlar bu çirkin davranışları sergilerken eş adayınız ne yaptı?
Kendi aileniz,kızlarına bu şekilde davranan dünürleri ile niye görüşüyor?
Kafamda bir sürü soru...

Tamam da boşanmaktan bahsetmişsiniz.
Neyse ben zaten bayram görüşmesiyle bebek yapıp yapmamanızın ne ilgisi var diye sormuştum.
Yahu uzun zamandir konu acmiyorum ablami merak edenler var bosanip bosanmadigimi merak edenler var cpcugu hep dusunuyordum erteledigimi ama artik pisman oldugumu dile getrdgmi yazdim. Yani her seyi bir konuda amlatayim dedim. Gelismeleri haberdar ettim.

Ailem insanlik bizde kalsin insan nasil olunur gorsun diyorlar. Bende kiziyorum tabiki surekli gelme gitme yok ama ailem yine onlari hastalikta cenazede arar. Ayiptir der. Hos bunlar haketmiyor ama.

Kizlar muhtemelen yarin yogun olurum cevap yazamayabilirim. E
Çoğunuz eşlerinizin ailesiyle niye görüşmüyorsunuz anlamıyoruz da
Hep aynı konulat
Şurda kv kp seven bir kadına rastlamadık
Hep aile sorunlu kötü
Neden acaba
Vallahi ben burayi sozluyken kesfettim diyordumki bunlar nasil gelin utanmaz arsizlar diyordum ben kayinvalideme kapinpederime bakarim esimi asla kirmam evim hep huzurlu olur ailem gibi olur bekarliktaki gibi olur diyordum. Pehhhhh. Nasil kotu olunur bunlar bana gosterdi.

Ailem insanlik bizde kalsin insan nasil olunur gorsun diyorlar. Bende kiziyorum tabiki surekli gelme gitme yok ama ailem yine onlari hastalikta cenazede arar. Ayiptir der. Hos bunlar haketmiyor ama.
Bunu insanlık olarak mı yorumluyorlar yoksa ailesi bile kızlarının arkasında durmuyor diye mi değerlendiriyorlar,sormak lazım eş ailenize.
Benim evladımın nişanına gelmeye tenezzül etmeyen,arayıp sormayan,ilgilenmeyen dünürleri ben de yok sayarım,
kimse kusura bakmasın.
Tabii bu tavırları sizin bir suçunuz olmadığı halde sergiledilerse.
Aileniz bir evladını toprağa vermiş,
Allah rahmet eylesin,
diğerini bari koruyup,kollasın.

Çoğunuz eşlerinizin ailesiyle niye görüşmüyorsunuz anlamıyoruz da
Hep aynı konulat
Şurda kv kp seven bir kadına rastlamadık
Hep aile sorunlu kötü
Neden acaba
Ben varım eş ailesini seven.
25 yıldır,hiçbirinden en ufak bir kötülük görmedim.
Bana 'sen şöyle ileri git,sen dur,sus' diyen olmadı.
Hele kayınpederiim ve görümcem,dünya iyisi insanlardır.

Kizlar yarin yalan yok agiz ucuyla aramaya karar verdim. Esim ailemi sabahtan arayacak biliyorum bende o aradiktan sonra ararim annesiyle babasinin bayramini kutlarim iyi gunler der kapatirm. Baska care yok yani. Anket gibi oldu ama kac gundur karatsizdim
Ahh ahh bendeki aileyi bilseydiniz bana agziniz acik kalirdi. Her zman soylerler sen bizim belimizi buktun gittin kimlere bizi kimlerle muhatap ettin die. Tum ailenin sulalenin psimanligi benim vallahi. Sen seviyosun diye bunlara katlaniyoruz diye acik acik 7 side ayni seyi diyor 70nide

Ablacım,başka konularda da yazdım.
Sevgi tek başına,bir ilişkiye-evliliğe başlamak için gerek şart ama sürdürmek için yeter şart değil.
Keşke sadece seviyorum gerekçesiyle,
kendisine denk olmayan,
kendisini istemeyen ailelerin oğulları ile evleneceğim diye diretmese genç kızlarımız.
Hem kendilerini,hem ailelerini yıpratıyorlar.

Kendi adima konusayim mallik yaptim yani

Ben varım eş ailesini seven.
25 yıldır,hiçbirinden en ufak bir kötülük görmedim.
Bana 'sen şöyle ileri git,sen dur,sus' diyen olmadı.
Hele kayınpederiim ve görümcem,dünya iyisi insanlardır.
Sen iyisen onlarda iyidir
Biraz saygılı olunması gerektiğine inanıyorum eş ailesine karşı
Kadınlar evlenirken eşlerine çok baskı yapıyor yok şunu isterim bunu takıcaksınız vs diye burda başlıyor sorunlar bence
Daha makul ağırbaşlı yaklaşılsa böyle kanlı bıçaklı olunmaz
Sevmeyebilirsin tarzın olmayabilir bu insanlar ama ne bilim böyle de kanlı bıçaklı da olunmaz

Ben herkesin,herkese saygılı olması gerektiğini düşünüyorum.
Sevgide mecburiyet yoktur ama saygıda vardır.
Eş ailesine de el arttırayım,biraz değil,
çok saygılı olmak lazım diyorum.
Sizin niye biraz dediğinizi anladım.
Burdaki konulardan sonra biraza da razı oldunuz.

Yani en azından
Sonra boşanmaya varıyor olaylar
Makul ve anlayışlı olmak gerek
Eğer karşı taraf kötü anlayışsız kavgacı tiplerse bile onlara daha mesafeli olup yinede eşimin hatrı için bayramda giderdim mesela yada arardım formalite bile olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…