• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayram geldiii

esmakadir1907

seni seviyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
49
11
13
yaa kızlar bayramın ilk gunu gelin kaynanada olurmuş böyle bi mantık varmı sizlerde nasıl. tamm gidilir bayramdada ilk gun orda kahvaltıda olunmalımı illa

Bizde önce kayınvalidenin evine gidilir.
Sabah ezanından önce.
Kayınvalideyle kahvaltı hazırlanır..
Bayram kutlanır..
Sonra kız annesine geçilir..

Genelde iki taraf da yakinsa erkek tarafına gidilir sonra Kiz tarafına geçilir. Ama diğer turlu adaletli olmak lazim bir bayram bir taraftaysa diğer bayram karsi taraf da olmak lazim. Biz duruma gore bazen eşimin ailesinde bazen benim ailemde oluyoruz biz de aileler bunu sikinti yapmiyorlar.

tamam gidilmeye gidilcek buyutmuyorumda bunu dyen görümcm ama kendiside arefeden annesinde kalmaya başlar neymş kv knuşmuyomş eee biz napalm bnde anneme gitmek istyom nolck

eşimin tarafında arefe akşamından kayınvalideye gidilir ve o akşam orda kalıp aile büyüğü olan amcalarına kahvaltıya gidilir
ramazanda ilk bayramımdı ama gidip kalmadım kayınvalidemde kal demedi,daha sonra kahvaltı yapmaya gittiğimiz büyük yenge şakayla karışık aaa akşam kalmadınmı gibisine bişeler söyledi bende tebessüm ederek bizim tarafta ben böle bişi görmedim dedim zaten evlerimiz çokta uzak değil neden gidip kalayımki? bu bayramda kalmayı düşünmüyorum

tamam gidilmeye gidilcek buyutmuyorumda bunu dyen görümcm ama kendiside arefeden annesinde kalmaya başlar neymş kv knuşmuyomş eee biz napalm bnde anneme gitmek istyom nolck

kahvaltıdan sonra sizin annenize gidilir, eğer kahvaltı için diyorsan ikinci günü kahvaltıya sizinkilere gidilir, bence büyütülecek bişey yok

yaa kızlar bayramın ilk gunu gelin kaynanada olurmuş böyle bi mantık varmı sizlerde nasıl. tamm gidilir bayramdada ilk gun orda kahvaltıda olunmalımı illa

adettir ayrıca
anlaşılıyor ise ne kadar güzel

kalabalık bir bayram sabahı
herkesin hoşuna gider

benim öyle bir imkanım yok
malesef eşimin ailesi ile ben benim ailem ile de o görüşmüyor

şikayeetçi olduğum nadir zamanlardansır
bayram sabahları
:(
çekirdek ailemle de herşey güzel
ama keşke anlaşma sorunumuz olmasaydı da
bayramı kalabalık karşılayabilseydik

Bizde bayram sabahı eşim namaza eski mahallesine gider, hocası orada o neredeyse o camiye gider.
Namaz sonrası gelip beni alır kahvaltıya kayınvalideme gideriz.
Kahvaltıdan sonra hemen annemlere gideriz. Orada da bir şeyler yeyip içtikten sonra bayram gezmesine başlarız
Gezme sonrası duruma göre annemlere yada kayınvalidemlere yemeğe gideriz.
2. sabah annemlerde kahvaltı yaparız, sonra yine gezmelere gideriz.
Ama bir kaç senedir kurban bayramlarında kayınvalidemler köyde oluyor o zamanda 1. günü annemlerde kahvaltı yapıyoruz
2. günü kayınvalidemlerde.
Bizim evlerimiz yakın, annem hemen yan binada, kayınvalidemde yürüyerek 15 arabayla 3 dakika mesafede.
Bu zamana kadar hiç sorun olmadı.

evet ilk gün kaynananın evinde kahvaltı olur yüzlerce yıldır bizlerin geleneği böyledir..

Biz de öyle olur önce erkek tarafina gidilip kahvaltı yapılır sonra kız ailesine gidilir yani kendi ailem de öyleydi. Ben bayramın ilk günü eşimin babaaanesinde olacağım akşama kendi ailemin olduğu şehire gidicem başka şehire gelin gitmenin zorluğu :(

biz kayınvalideme gidemiyoruz bayram sabahları,:KK71: çünkü kayınvalidemin kayınvalidesi halen hayatta olduğu için babannede oluruz her bayram.bayram sabahları evliliğin ilk yıllarında sıkıntılı olur ,evden yeni ayrılınmış bayram sabahı kendi annende olmuyorsun başka bir ailedesin. ama zamanla eşin çocuğun bir aile olunca eşinin aileside senin ailen gibi oluyor bir nevi.bayram geliyor diye herhangi bir sıkıntı duymuyorum artık.

Valla annemle babam 20 yıldır evliler 19 yaşındayım kendimi bildiğimden beri her arefe günü babannemlere gideriz bayram sabahı orada kahvaltı yapılır öğleden sonra annanemlere geçeriz.
Ama ben bu geleneği bozup kendi evimde kahvaltı yapıp öyle gezmeye çıkmak istiyorum . :KK68::KK68:

Bizde eşimin dedesinde toplanır herkes maaile. İlk kurban bayramımızda böyleydi, nişanlıyken de giderdim ben, onların bayramda hep bir arada olması çok hoşuma gidiyor, birlik beraberlik hepbirlikte kutlamak.
Ramazan bayramında benim ailemin olduğu şehre gittik orda geçirdik ama orda da görümcem oturuyor, bayramdan önce orda kaldığımız için yine ben ilk kendi ailemle bayramlaşamadım :KK70::KK70:
Bu bayram da eşimin ailesi köyde olduğu için oraya gidiyoruz :KK51:
İnsanlar çok bencil, hele ki şehirler farklıysa illa ki bir tarafın içi buruk kalıyor. Mesela ailemin yanına gidiyorum ama önce görümcemlerle bayramlaşıyoruz. Neden? Bir bayram sabahı da kendi ailemin evinde uyanamıyorum. Neden? Çünkü görümcem hır gür kavga çıkarıyor. Krizlere giriyor. Keşke burayı okusa da kendisine dışardan bi baksa :KK51:

bence çok güzel bir gelenek kıymetini bilin.benim kv yok kendi isteğimle ilk gün eşimin teyzelerine giderim sabah .sonra annem ilçede onun yanına giderim

Evlenince ne zormuş bu işler biz iki aileden de uzaktayız eşimin bayram izni yok. Annemler bize kurbanlık aldılar şimdi ben 5 gün tatilde nasıl 2 tarafında gönlünü hoş edeyim? Zaten eşim yanımda değilken kvye gitmek istemiyorum.
Aynı yerde yaşıyorsanız ilk kvlere gitmek gerek diye düşünüyorum takdir sizin.

Back
X