• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram geliyor malumunuz..

Uzun bir cevap yazmissiniz ama keske okusaniz. Ilk kez bayramda gidiliyor diyorum. Daha once kv ve kp beklerler evlerinde herkesi. Esimin ailesinde kimse ilk gunden yada 2.gunden koye biryere vs gitmez. Ben 8 yildir evliyim. Tabiiki biliyorum. Bizde gittik herzamanki gibi. Kv bunu 3 yildir adet haline getirdi oyuzden.
Hala anlamıyorsunuz ki her sene her gün 7/24 aynı hareket ediyor olabilirler ama yine de el elde baş başta sizin gelişinizi beklemek zorunda değiller ne olursa olsun oraya gitmeden aramalısınız
Benim annemle evim 5 dk mesafede ona giderken ararım evde misiniz müsait misiniz diye
Ki aynı şekilde eşimin de ailesine giderken eşim arar abla/anne biz geliyoruz evde misiniz diye
İstediği yere istediği zamanda gider ister harçlık verir ister vermez size ne
Çekirdek ailede yetişen çocuklar bayram seyranı bilmiyor mu yani
Bizim kalabalık bi ailemiz olmasına rağmen kimseden ayyy kızım bayramlaşmasını öğrensin şöyle davranayım demedim demem
İlk önce kendi evinde öğrenecek bayram nedir ne değildir sonra zaten büyüklerine nasıl davranması gerektiğini öğrenir
Ayrıca hatırlatmak isterim bayramlaşmak harçlık demek değildir

Anlayip yorum yapanlara tesekkurler devamli laf sokusturma cabasinda olanlara birsey diyemiyorum. Bayram harcligi nedir 3 kurus sey. Devamli maddi maddi diyip duruyorsunuz. Bayram harcliginin manevi degerinden bahsediyorum ben. Yok eltimi kiskanmisim vs vs. Siz ne biliyorsunuz 8 yildir neler yasandi bitti surda 2 kelimeden cok tuhafsiniz.
Yaaa Allah aşkına harçlığın ne manevi değeri var
Madem bu kadar maneviyata değer veriyorsunuz harçlıktan önce temiz mendil vermelerini isteyin kv kp'den

Bencede oyle. Madem hicbirseye mecbur degiller neden evliliklere bu kadar karisip insanlari sogutmak zorundalar. 8 yildir ben yasadigimi biliyorum buraya bunlari ozet gecemem tabiiki. Yok eltimi kiskaniyorum yok vs. Ne sacma yorumlar. Birde ustune kural ihlali yapiyormusum. Benim konumun altina yazmadik sey birakmiyorlar yine olan konu sahibine.
8 yıldır senin ne yaşadığını bilemeyiz, ama burda yorum yapanlar da insan, onlarında kv görümcesi kp var yaşanmışlıkları var uzaydan gelmedik .bu sorunlar sadece sizde yok yani. Tıllardır gitmiyorlardı şimdi gidiyorlar diyorsunuz sürekli arkadaşım 3-5 yıldır yaz sebebiyle herkes düzen değiştirdi bayramlarda. Ama siz ısrarla bebeğim de bebeğim doğdu gittiler diyorsunuz.insan torunundan kaçmaz kaçsa kaçsa sizden kaçardı yıllardır kaçmamış zaten. Ki buna da kaçmak denmez bayramda ararsın neredeyse büyükler oraya gidilir bu böyle burdaki herkes bu şekilde bayram kutluyor. Si ısrarla hala yıllardır gitmiyorlardı da takılı kaldınız. Kısaca siz ben kv bayramlaşmak istemiyorum deyin de kendinize eZiyet etmeyin

Cocuga manevi deger ogreteceksen bayramlarin aile buyukleriyle kutlanmasi gerektigini ogretmek icin koye git bir zahmet.Koyu sevmemek diye bi sey gecersiz ikametini oraya almiyorsun alt tarafi bir ziyaret.
Ikinci manevi deger birbirini kiskanmayan aile fertleri .Cocuk bilsin ki annesi kimseyi kiskanmadan,fesatlanmadan aile bireyleriyle mutlu bayram geciriyor.
Ucuncusu onemli olan para toplamak degil bir arada olmak !

Pardon da hayirdir boyle unlemler felan !! Bu nasil uslup gidiceksin yapicaksin vs vs. Kimseyi kiskanmiyorum da hasetlenmiyorum da.

8 yıldır senin ne yaşadığını bilemeyiz, ama burda yorum yapanlar da insan, onlarında kv görümcesi kp var yaşanmışlıkları var uzaydan gelmedik .bu sorunlar sadece sizde yok yani. Tıllardır gitmiyorlardı şimdi gidiyorlar diyorsunuz sürekli arkadaşım 3-5 yıldır yaz sebebiyle herkes düzen değiştirdi bayramlarda. Ama siz ısrarla bebeğim de bebeğim doğdu gittiler diyorsunuz.insan torunundan kaçmaz kaçsa kaçsa sizden kaçardı yıllardır kaçmamış zaten. Ki buna da kaçmak denmez bayramda ararsın neredeyse büyükler oraya gidilir bu böyle burdaki herkes bu şekilde bayram kutluyor. Si ısrarla hala yıllardır gitmiyorlardı da takılı kaldınız. Kısaca siz ben kv bayramlaşmak istemiyorum deyin de kendinize eZiyet etmeyin

Ben orda takili kalmadim. Yasadigim ortami vs ben biliyorum ve buna gore konu actim. Tabiiki herkes yillardir ayni sekilde olacak birsey yok fakat esimin koyu, dernegi, mahallesi hep ayni yerden memleketinden herkes yani ve herkesce ilk gunden buyukler evde kucukleri beklerler daha sonra koylere giderler yani esimin butun ailesinde boyle ve gayette kalabaliklar. Ayrica bir bayram gununde esimin abisini bayramin ilk gunu gormeyen kv min, biz annemlere gittikten sonra abisi arayinca ki 1 saat bile oturmadik annemlerde cokta yakin degildi yolumuz apar topar kaldirdi bizi oglumu gormedim daha diye. Eee esimi neden gormeden gidiyorsun madem bayramda oglunu gormek bu kadar onemli ki sen gitmeyeceksin oglun sana gelecek ki bunun 2.gunu de var. Bizde durum bu sekilde oldugu icin zaten garipsendi kvmin boyle yapmasi herkesce.

Bayramda kendi annem dahil aramadan kimseye gitmem. Nasil ki normalde kimsenin bana aramadan gelmesini kabul etmiyorsam aynen oyle...

Ihtiyaciniz varsa dillendirin. Toruna destek olsunlar rica edin. Hatta bunu esiniz yapsin, siz degil. Ihtiyac yoksa kendinizi rezil etmeyin. Ihtiyaci olanin en yakinindan yardim istemesi cok normal. Ihtiyaci yokken dilenmek gibi oluyor.

Pardon da hayirdir boyle unlemler felan !! Bu nasil uslup gidiceksin yapicaksin vs vs. Kimseyi kiskanmiyorum da hasetlenmiyorum da.

Manevi diye tutturdun ya eger maneviyse bunlari yapman gerekir canim.kiskanmak hasetlenmek hi hi evet

Ben orda takili kalmadim. Yasadigim ortami vs ben biliyorum ve buna gore konu actim. Tabiiki herkes yillardir ayni sekilde olacak birsey yok fakat esimin koyu, dernegi, mahallesi hep ayni yerden memleketinden herkes yani ve herkesce ilk gunden buyukler evde kucukleri beklerler daha sonra koylere giderler yani esimin butun ailesinde boyle ve gayette kalabaliklar. Ayrica bir bayram gununde esimin abisini bayramin ilk gunu gormeyen kv min, biz annemlere gittikten sonra abisi arayinca ki 1 saat bile oturmadik annemlerde cokta yakin degildi yolumuz apar topar kaldirdi bizi oglumu gormedim daha diye. Eee esimi neden gormeden gidiyorsun madem bayramda oglunu gormek bu kadar onemli ki sen gitmeyeceksin oglun sana gelecek ki bunun 2.gunu de var. Bizde durum bu sekilde oldugu icin zaten garipsendi kvmin boyle yapmasi herkesce.
Ama ilişkiniz zaten sorunlu,siz de fevrisiniz biraz kusura bakmayın. Araya soğukluk girmiş . Bşzim yaptıklarımızı yarın evlatlarımız ve gelinlerimiz bize yapsa kv olarak çok daha sert tepkiler veririm diye düşünüyorum bazen. Sizde biraz huyuna gidin yumuşak olun bakalım. Değişirseler ne ala. Bakın bu bayram arayın 2 gün önce nerdesiniz deyin oraya gidin ne kadar mutlu olurlar, evlattan ayrı bir bayramın tadı olur mu ki ? Kendinizi koyun yerlerine. Eltinizin durumu da malum eşinin eksikliğini kapatmaya çabalıyor kadın, babsı yok torununun onu mutlu etmeye çalışıyor. Halinize şükredin çocuğunun babası yanınızda mutlu olun .inatlaşmayı bırakın.kendisiyle Mutlu olanın kimseyle derdi olmaz.

Ama ilişkiniz zaten sorunlu,siz de fevrisiniz biraz kusura bakmayın. Araya soğukluk girmiş . Bşzim yaptıklarımızı yarın evlatlarımız ve gelinlerimiz bize yapsa kv olarak çok daha sert tepkiler veririm diye düşünüyorum bazen. Sizde biraz huyuna gidin yumuşak olun bakalım. Değişirseler ne ala. Bakın bu bayram arayın 2 gün önce nerdesiniz deyin oraya gidin ne kadar mutlu olurlar, evlattan ayrı bir bayramın tadı olur mu ki ? Kendinizi koyun yerlerine. Eltinizin durumu da malum eşinin eksikliğini kapatmaya çabalıyor kadın, babsı yok torununun onu mutlu etmeye çalışıyor. Halinize şükredin çocuğunun babası yanınızda mutlu olun .inatlaşmayı bırakın.kendisiyle Mutlu olanın kimseyle derdi olmaz.

Daha suyuna gidecegim biryer kalmadi maalesef hayatimda. Geriye donup baktigimda ne zaman bir ozel gunum olsa oglumun dogumgunu vs dahil hep mahvettiler. Ki dusunun benim ozel gunlerime ait resimlerim bile yok. Birakirlarsa inanki cok mutluym. Eltime destek olsunlar olmasin demiyoruz biz ama bu yeni birsey degil yani daha yani destek durumu vs degil hep boylelerdi. Daha onceki bir konumda da soyledim hatta kp ev alma mevzusu var karismayiz biz kiskanmam da asla. Ama arada ayrim var bunu net herkes biliyor zaten.

Bayramda kendi annem dahil aramadan kimseye gitmem. Nasil ki normalde kimsenin bana aramadan gelmesini kabul etmiyorsam aynen oyle...

Ihtiyaciniz varsa dillendirin. Toruna destek olsunlar rica edin. Hatta bunu esiniz yapsin, siz degil. Ihtiyac yoksa kendinizi rezil etmeyin. Ihtiyaci olanin en yakinindan yardim istemesi cok normal. Ihtiyaci yokken dilenmek gibi oluyor.

10 kurusluk harcligin ne ihtiyaci.

Bayram harçlığı için mi ziyarete gidiyorsunuz

Kızıma harçlık verildiğinde ben çok mahcup oluyorum değil agzimla söyleyip istemek...

Bunu dillendirmeniz hiç hoş degil

10 kurusluk harcligin ne ihtiyaci.

Insanin degil on kurusa bes kurusa da muhtacligi olabilir. Yasamadan anlayamazsiniz ama rabbim insallah omur boyu size boyle zor bir an yasatmaz.

Bize ihtiyaciniz olmadigini anlatmaya calismayin bosuna. Yoksa yoktur. Ama gonlunden kopup vermemis, e ihtiyaciniz da yokmus. Keske bu muhabbetlere hic girmeseydiniz. Dogru yapmislar demiyorum. Ama isteyenin bir yuzu kara vermeyenin iki yuzu derler ya... madem ihtiyac yok niye 10 kurus diye kucumsediginiz sey icin bir yuzunuzu de olsa kararttiniz ki? Birakin onlar ayiplariyla kalsin siz niye kendinizi bozuyorsunuz?

Insanin degil on kurusa bes kurusa da muhtacligi olabilir. Yasamadan anlayamazsiniz ama rabbim insallah omur boyu size boyle zor bir an yasatmaz.

Bize ihtiyaciniz olmadigini anlatmaya calismayin bosuna. Yoksa yoktur. Ama gonlunden kopup vermemis, e ihtiyaciniz da yokmus. Keske bu muhabbetlere hic girmeseydiniz. Dogru yapmislar demiyorum. Ama isteyenin bir yuzu kara vermeyenin iki yuzu derler ya... madem ihtiyac yok niye 10 kurus diye kucumsediginiz sey icin bir yuzunuzu de olsa kararttiniz ki? Birakin onlar ayiplariyla kalsin siz niye kendinizi bozuyorsunuz?

Allah kimseye gostermesin benim amacim kucumsemek degil ama agzimla harclik isteyip ihtiyacimi kapamak degil tabiiki niyetim. Hani istemekte degil. Dedesi harclik almaya geldik dedim zaten amac el opmeye gitmek tabii ki herzamanki gibi baska ne olabilir. Zaten 1 kez olan birsey daha da demedim dememde.

Back
X